Šta je novo?

Sony Xperia Z2

El bi mogao nekibredizajn funkcija i ui kamere da padne sa Androud M-om? ili je ovo zavrsena prica tako ostaje do kraja?
Ko kontrolise ovaj update 5.1.1 jel mts npr mora da odobri pustanje istog ili to Sony direktno gura preko ota?

Poslednja izmena:
Inace zaboravih par mojih utisaka nakon par dana 5.1.1.

Prvo sto mi se svidelo je opcija launchera je MALE ikonice napokon :D i mogucnost okretanja na landscape.
Sledece, promenjen je izgleda diler-a drugaciji su brojevi (manji su) .
I dalje je bag da su npr. imena koja pocinju na slovo (LJ) poslednja u nizu kontakata kao na svim LP ROM-ovima do sad. Za raliku od KK.
Tastatura je sredjena pa napokon radi normalan QUWERTY umesto QUWERTZ kome je to bitno.
Imam osecaj da su zvucnici malo glasniji.
Kamera malo bolja u auto modu (subjektivan osecaj).
U porukama kada se posalje, balon porukice je svetliji dok se ista ne uruci. Kada se poruka uruci pojavi se na kratko zeleni krug da je stiklirano i uruceno i nakon toga isti nestaje. Dakle nema vise kao pre da se pojavi malo stiklirano ispod poruke da je urucena. Sada je balon pune boje ako je urucena ako je svetliji nije jos uvek.
Nema vise onog zvuka pokretanja kamere cak i ako su iskljuceni zvuci na telefonu ( prilikom pokretanja kamere pomocu hardware dugmeta ili shortcut-a na lockscreen-u).
Da ima dodatnih opcija za bluetooth i wireless u notification baru.
Na lockscreen-u je onaj sat koji je u dva reda sat gore minuti dole sada identicne debljine cifre. Nisu cifre za sat deblje od minuta.
To je to ako se setim jos necega napisacu.

E da koje vrednosti drzite za white balance u podesavanjima ekrana?
Kako vam daje najbolji prikaz. Meni je trenutno R:40 G:80 B:145

Poslednja izmena:
El bi mogao nekibredizajn funkcija i ui kamere da padne sa Androud M-om? ili je ovo zavrsena prica tako ostaje do kraja?
Ko kontrolise ovaj update 5.1.1 jel mts npr mora da odobri pustanje istog ili to Sony direktno gura preko ota?

Nema mts nista sa time. Nema posebne lokalizacije radjene za srpsko trziste ili odredjenog provajdera kada je u pitanju Z2.
To se pojavilo tek od Z3 verzije.
Mislim da su sve "legalne" verzije kod nas Central Europe 5 tj: 1282-0222 .
E sada koliko sam ja pratio uglavnom Central Europe 5 se pokazala kao jedna od lokalizacija koja najkasnije dobija update-ove, ali stizu "redovno"

Inace zaboravih par mojih utisaka nakon par dana 5.1.1.

Prvo sto mi se svidelo je opcija launchera je MALE ikonice napokon :D i mogucnost okretanja na landscape.
Sledece, promenjen je izgleda diler-a drugaciji su brojevi (manji su) .
I dalje je bag da su npr. imena koja pocinju na slovo (LJ) poslednja u nizu kontakata kao na svim LP ROM-ovima do sad. Za raliku od KK.
Tastatura je sredjena pa napokon radi normalan QUWERTY umesto QUWERTZ kome je to bitno.
Imam osecaj da su zvucnici malo glasniji.
Kamera malo bolja u auto modu (subjektivan osecaj).
U porukama kada se posalje, balon porukice je svetliji dok se ista ne uruci. Kada se poruka uruci pojavi se na kratko zeleni krug da je stiklirano i uruceno i nakon toga isti nestaje. Dakle nema vise kao pre da se pojavi malo stiklirano ispod poruke da je urucena. Sada je balon pune boje ako je urucena ako je svetliji nije jos uvek.
Nema vise onog zvuka pokretanja kamere cak i ako su iskljuceni zvuci na telefonu ( prilikom pokretanja kamere pomocu hardware dugmeta ili shortcut-a na lockscreen-u).
Da ima dodatnih opcija za bluetooth i wireless u notification baru.
Na lockscreen-u je onaj sat koji je u dva reda sat gore minuti dole sada identicne debljine cifre. Nisu cifre za sat deblje od minuta.
To je to ako se setim jos necega napisacu.

E da koje vrednosti drzite za white balance u podesavanjima ekrana?
Kako vam daje najbolji prikaz. Meni je trenutno R:40 G:80 B:160
Za ekran je svima različito. Nisu isti ekrani, i svako ima različit ukus. Nema "najboljeg" podešavanja

Meni ekran stoji po defaultu namesteno sve i prezadovoljan sam prikazom.

Pa kada ce ota na 5.1? Sto toliko kasni, ko da je ne znam sta... Na kablu vec postoji update?
Onaj x reality jel taj color boost zdere bateriju?

^ ta opcija ti i ne treba, osim ako ne volis amoled prikaz ili jos napucaniji :) Koliko znam ta opcija je aktivna samo dok gledas slike, fotografije, video, mozda i u igrama ali nisam siguran. Verovatno trosi malo vise baterije (u toku pregleda slika/videa) ali je pitanje koliko se to oseti na Z2. Steta sto su prenapucali te modove, nekada su bili daleko umereniji po prikazu..

Poslednja izmena:
Pa kada ce ota na 5.1? Sto toliko kasni, ko da je ne znam sta... Na kablu vec postoji update?
Onaj x reality jel taj color boost zdere bateriju?

Za OTA ne znam zaista. Sve jedno ako si uzeo iz mts verovatno je CE5 sto mozes proveriti po broju lokalizacije: 1282-0222
Ja iskreno, nisam OTA ni jednom update-ovao do sada telefon samo preko Sony PC Companion.
Sto se tice X reality-ja. On ti radi samo kod pregleda albuma tako da ti ne zdere bateriju.

U principu ni jedna Central Europe lokalizacija nije jos dobila 5.1.1 , ali mislim da se nece dugo cekati verovatno.
Uvek mozes sam da proveris sa XperiaFirm-om.

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa bootloop, na 5.1.1, nakon uključivanja enkripcije.

Upali se do kraja i sruši se, ne znam šta da mu radim.

Sta ti je trebala enkripcija... Flashtool i pici ;-)

Planiram da kupim docking station, pa me zanima da li je potrebno imati originalan punjac, jer sam uz telefon dobio neki od lg? Da li mogu imati neke posledice ukoliko je punjac slabiji/jaci od originalnog?

Gledaj samo daj je 5v \ 1500mah output pa moze biti i od alcatela :) pozeljno je da je 2000mah brze puni.

uvek mozes da porucis sa npr. Ali-ja org punjac i kabl Sony EP880 <--Punjac Sony EC803 <-- kabl ne verujem da je vise od 10$ ako se bas brines :)

Ako ko planira da uskoro naruči kakvu dodatnu opremu za Z2, tipa futrole, zaštitna stakla, auto punjac, magnetni dock i sl, javite odakle naručujete, pošto bih se pridružio (ako je sitna vrednost) ili naručio odvojeno za krupnije stvari...Stiže mi uskoro Z2 i sva je prilika da ću ga malo zadržati za sebe, iako je prvobitno bio planiran za prodaju...

Ljudi sta se desava sa izlecenim app koje ubacim preko sd kartice tj instaliram? Na Storeu vidi kaoda je regularno instalirana, a kada dodje update sta bude posle instalacije istog? Brise crack?

Rešeno, reset, enkripcija opet...
Unutrašnja memorija se za par minuta, jer mislim da samo korišćeni deo bude enkriptovan, dok karticu od 16GB UHS-1 treba preko pola sata.

Hm kakve su one zabrane kada hocubda kopiram sa interne na sd memoriju? Upucuje me na neki interni file system pa ja kao odobrim i sve ok, on premesti zeljeni file... Može li to da se iskljuci?

Takodje ta interna memorija je brza kao munja do su kartice cak i uhs1 i nekoliko puta sporije...

4e780680ca9caab69a0682865bdf2898.jpg

Ah sto nisu 32gb turili, flagship sa 16gb zvuci malo bizarno. Za 2014/2015god

Wtf sto ne mogu da instaliram Google wallet? Au majko mila, kakav fail, sta nas region nije podrzan?

Poslednja izmena:
Isto kao što iPhone i dalje ima 16GB verziju.
Ja sam rekao da je odavno 32GB trebao da bude minimum.

Slazem se, to odavno pricam.. 32Gb verzije su na svim telefonima trebale da budu minimum tj osnovne vec godinama. Cak sam pre nekoliko godina bio ubedjen da ce u ovo vreme postojati samo 64/128Gb verzije kod flagship uredjaja.

Sa druge strane jos bizarnije je da telefon od 600e+ ima samo 23Gb koje korisnik moze da koristi (S6) pa makar to bila najbrza memorija u univerzumu, nema opravdanja za nedostatak micro sd prosirenja ili bar 64Gb interne za iste pare.

Poslednja izmena:
jeste, 1000€ :)

Samsung
Galaxy S6 64GB
525 € (NOV: 1040*)

jeste, 1000€ :)

Samsung
Galaxy S6 64GB
525 € (NOV: 1040*)

Ja ti pricam o zvanicnim cenama novih telefona gde su svi daleko preko 500e, znaci 99% proizvodjaca smatra da su ljudi ovce sto se mnogo stvari tice.

I da kosta 300e, za S6 je 23Gb smesna kolicina interne, koristio neko ili ne sve mogucnosti to je nebitno, stvar je u tome sto se sprdaju sa zdravim razumom.

23Gb bez prosirenja u trend xy galaxy od 150e, ok. U S6, nema sanse ;)

Poslednja izmena:
Znam da ne drzi ali pre ces naci jeftinij samsung od IP.
Apple i kao polovan drzi super cenu cak i posle godinu/dve.

Nazad
Vrh Dno