Šta je novo?

Sony Xperia Z2

PS Naravno da bi bilo bolje da sony konacno omoguci jace izlaze - za korisnike sa zahtevnijim slusalicama (hifi, studijske i ostale koje su ''gladne''). Sigurno ima i ljudi kojima to treba. Ali sto se in ear tice.. Z2 je dovoljno-normalno glasan (ne preglasan) i to je to. Vrlo verovatno to izbegavaju da ne bi ugrozili prodaju walkman plejera nize i srednje klase.

Navodno su i to poboljsali tj promenilim,negde sam dal na Xda procitao da zvuk razbija na Z3+ a i ako je verovati Gsmareni,od svih Sonija do sad Z3+ ima najjaci output sa sluskama,oko 95 db,mada pitanje je sve to. :)

Džabe se ljutis @hsv, Z2 je u klasi S5, to ti može potvrditi @blue moon. Ni jedan sony Z serije nije muzički wow kao htc. Priznajem Sony Ericsson W395 koji i danas imam, maleno čudo gruva ekstra.

Primer - prema gsm arena sintetici LG G3 i M8 su bolji od Meizu-a koji ima Sabre DAC koji se ugradjuje u plejere od 300-1200$, u pitanju je jedan od najboljih DAC na trzistu. Cak i da je Meizu negde failovao sa implementacijom to nije realno jer bi pravi audiofili pljuvali MX4 pro ali to nije slucaj vec je taj telefon jedan od najhvaljenijih kada je kvalitet zvuka u pitanju (a ima i za 2 klase bolje pojacalo od M8, za one koji hoce da ogluve mladi uz in ear :d)

Hm, ovo je zaista zanimljivo, nisam znao. Da li još neki model/marka sem Meizu ima ovako kvalitetne DAC? MX4 nema, samo MX4 Pro? Kod nas nisam ni video Meizu MX4 Pro, kamoli da ga probam negde, ali ako bi bio bolji od HTC ne bih se libio da ga pazarim, pogotovo jer me M9 razočarao.

Poslednja izmena:
mislim da ga ima i xiaomi mi note/ i mi note pro

Evo ga :) pored l920, ne odustajem od WP nikakobima svoje cari koje android mozda nikad nece imati.

Sta ja ovde citam, to je strasno, zvuk na z2 je vrlo dobar, kako na sluskama tako i na zvucnicima, inacevkoristim neke sony sluske in ear stare par godina mislim da su isle uz walkman mp3 playere 2010/2011 :-D ja zadovoljan zvukom, nema tu sta da se polemise. Imam i matori BB9790 ljudi taj fon na tim sluskama ima jaci output od z2 ali daleko od toga da je cistiji zvuk (kvalitetniji) tako da ja preferiram kvalitet zvuka a ne jacinu.

Ljudi ocekujte noob level pitanja, posto sam eto posle 4god vratio na droid, ne bas totalno ali je lumia 920 drugi fon >:)

uploadfromtaptalk1438420329440.jpg

Sve sto je hsv napisao je na mestu i jos jednom da naglasim kvaliet =/= jacina zvuka jer se ocigledno najvise ka tome naginje ka M8

Slozio bih se sa ivanom da ima malo slabiji output Z2 ali to je nazalost tako podeseno od strane Sonija, ali ipak sa bubicama i pojacan do 70-80% je sasvim dovoljno za slusanje u prevozu sa bubicama... Mogu i na 100 u nekim slucajevima da drzim ali posle duzeg vremena "para" usi- preglasno mi je... Ne bi trebalo biti problema uopste sa sluskama od 16 Oma ili pak 32, neko ko voli da nosi neko studijsko resenje po ulici je vec prica za sebe.

Iz mog iskustva sa bubicama, Z2 i Cowonom koji imam, Z2 je odlicno resenje i ne zaostaje za plejerom koji imam (iako plejer preferiram iz nekih drugih razloga). Inace poslednjih mesec dana odprilike koristim Z2 intenzivnije za slusanje muzike (uglavnom u FLAC formatu) jer me mrzim da slepam i plejer sa sobom i mogu reci da je Z2 pre svega TELEFON sa odlicnim zvukom i da mi ne nedostaje toliko plejer... Ali mislim da bih na kraju dana preferirao zaseban plejer pre svakog telefona kada bih isao na duzi put. Inace 99% siguran kada mi vrisne trenutni plejer da cu kao zamenu/naslednika kupiti Sony-jev NWZ A15 plejer.

Fiio e10k sam skoro nabavio i nisam imao puno vremena da testerima sa "opremom" koju imam ali cu se nadam se odraditi i to ovih dana...

Nisam imao iskustva sa zvukom sa HTC-ovih modela ali bih voleo da cujem i uverim se sam da li postoji tolika razlika o kojoj pricate i zbog cega su toliko hvaljeni... Od samsunga sam imao iskustva sa S1 i S1+ kao i S4 i mogu reci da nisu bas ostavili neki utisak na meni... A od jabuke sam imao prilike svojevremno direktno uporedjivanje 4orke i Ipod-a sa Cowonom i mislim da nije bilo fer sa moje strane... ;)

@ Ivan

Nema tu sta ko ''da se ljuti'' jednostavno treba razdvojiti opsti kvalitet zvuka (koji je jedan od najboljih na Z2) i jacinu izlaza/zvuka (a tu su top htc/iphone i jos neki kineski telefoni) samo to nikako da shvatis :)

Nije u redu da se pljuje ono sto u stvari zasluzuje respect (jer recimo zvuci malo ''bolje'' tj muzikalnije od LG telefona sa istim cipsetom, Samsung sa snapdragon soc je tu negde sa Sony). E sad, tebi fali jacine na Z2 i to je ok, po mom misljenju za in ear ne da ne fali jacine nego sve jace nije dobro po sluh ali tvoj stav o jacini zvuka postujem, o kvalitetu nema sanse :)

Naveo sam ti brdo primera, moze i ovo nrp wolfson iz Samsunga vs HTC - wolfson malo bolje zvuci od svakog qualcomm resenja ali htc telefoni ''jace gruvaju'' sto moze da prevari da zvuce ''bolje'', glasnije svakako, bolje ne ;)

Ali pazi sad - osim jacine zvuka razliku u kvalitetu izmedju S6 i htc, sony, lg, xioami i svih ostalih telefona sa boljim zvukom) retko ko ce uopste da primeti. Mislim na prosecnog korisnika koji nije ''zagrebao'' malo dulje u hi-fi svet. Razlike su uglavnom u obojenosti zvuka i tu sve zavisi kakav ko zvuk preferira, npr vecini ce se svideti malo topliji zvuk uz koji muzika mami kes na lice nego neki hladan analiticki zvuk koji zvuci dosadno pa cak i ''lose'' jer moze da dobaci do usiju svaku manu produkcije, slusalice, audio formata. To je prednost sa kriticko preslusavanje, studio, produkciju a ne za uzivanje u muzici mada i nema takvih telefona ali svakako postoje manje razlike u obojenosti.

Da neki telefon ima slab izlaz sa krs dac-om e to je vec onda veoma lose (a malo je takvih telefona ako ih ima uopste).

Da li još neki model/marka sem Meizu ima ovako kvalitetne DAC?

Sto se ovih premium hi-fi tice, uz Meizu tu su jos Vivo telefoni npr a treba izdvojiti X5 koji ima isti premium dac kao i Meizu (a uz to je i odlican fon). Bar na papiru to resenje je jedno 2 klase iznad wolfsona iz Samsunga :) A oba telefona imaju i verovatno najjaca pojacala koja su ikada bila ugradjena u telefone sto znaci da mogu da ''guraju'' i hi-fi slusalice koje su toliko zahtevne da bi na ostalim telefonima zvucale tiho i neubedljivo.

To je ono sto izdvaja Kineze i zasto ce uskoro vladati svetom :D

Pazi sad ovo - postoje proizvodjaci koji u audio plejere od 300e jedva da ugrade dac kvaliteta wolfsona iz Samsunga. Dok iz Kine za 50-150e stizu plejeri koji su bolji. Ovi prvi naplacuju ime i deru korisnike zbog stare slave dok su ovi drugi u ekspanziji i kvalitetom za male pare pokusavaju da se probiju i to im uspeva.

Sony npr dere korisnike sa cenama svojih plejera koji je su odlicni ali i zacenjeni. Npr ovaj poslednji koji kosta 1100e u sustini nije nista bolji od kineskih od 500-600e osim mozda za nijansu kada je izrada u pitanju i sto imaju krsteniji softver ali to ne vredi diplatu od 500e jer je za te pare moguce kupiti 2 para hi-fi slusalica (in i over ear npr).

Ali njima to jos uvek prolazi i imaju neku racunicu, dokle ce to trajati ko zna.

Evo ga X5 Vivo, karikirali su malo sa marketingom ali sa razlogom:

vivo-x5-max-05.jpg

Samo sto verovatno nikada necu imati priliku da probam MX4 Pro/X5.. a realno to su telefoni koje u sustini i jedva cekam da probam, bas zbog zvuka, sve ostalo nema sta posebno da me zainteresuje jer su poboljsanja mala iz generaciju u generaciju a probao sam vecinu poznatijih telefona.

Poslednja izmena:
Ajmonmalo ozbiljnije mante se zvuka,preterano se udubljujete u tooo bez potrebe. Jel taj 5.1.1 dolazi sa 3.10kernelom? Sta tubima bolje? I jos jedno pitanje..na telefonu je 5.0.2 a nemam update na 5.1.1 preko ota? El neko dobio vec?

Ni ja nemam ota na mts-ovom telefonu,a mrzi me da flesujem ftf firmware.
I mislim da je ostao 3.40 kernel.
Ne vidim da nista specijalno donosi 5.1.1,malo bolja kamera u superior auto modu i malo fluidnije animacije.

Može li malo slika posle update, da vidimo koliko su bolje? Uopšte u onoj temi slike sa mob. slabo viđam korisnike Z2/3 telefona.

Samo sto verovatno nikada necu imati priliku da probam MX4 Pro/X5.. a realno to su telefoni koje u sustini i jedva cekam da probam, bas zbog zvuka, sve ostalo nema sta posebno da me zainteresuje jer su poboljsanja mala iz generaciju u generaciju a probao sam vecinu poznatijih telefona.

Ako me ubediš i pazarim imaćeš priliku, jedini uslov je da napraviš flickr nalog :D

ps. potvrdi @mushmular da Z2 ima slab izlaz. Volim jak izlaz, koji gura više djusa na sluške, a ne u bučnoj sredini da ne čujem "kvalitetan" zvuk. Šta i znači kvalitet ako se ne čuje u bučnoj sredini, samo u sobi.

Poslednja izmena:
^ sta je potvrdio mushmular? :)

Slozio bih se sa ivanom da ima malo slabiji output Z2 ali to je nazalost tako podeseno od strane Sonija, ali ipak sa bubicama i pojacan do 70-80% je sasvim dovoljno za slusanje u prevozu sa bubicama... Mogu i na 100 u nekim slucajevima da drzim ali posle duzeg vremena "para" usi- preglasno mi je..

Uz to rece da Z2 ne zaostaje za Cowon plejerom koji je jedan od najcenjenijih medj' audiofilima u toj klasi plejera, sve je jasno :)

Tebi fali jaci zvuk preko bubica i to je tvoj stav, nemam nista protiv samo sto ipak smatram da bi trebao da pazis malo na sluh jer se od in ear grmljavine lako ostecuje sluh.. nisu bapske price i ne postoje dzabe zakonska ogranicenja u nekim drzavama.

Poslednja izmena:
@hsv
opet izostavljas mi note. i oni su reklamirali ta hi fi cuda :)

Sound: audio chip ESS ES9018K2M

na stranu sto mislim da je mi note duplo bolji mob od mx4 pro. mogu da i obrazlozim ali nije ovo odgovarajuca tema :)

***a, ko ce popamtiti sve :) Sustina je da se skoro sve komponente proizvode u Kini i da su cene sve nize. Meizu, Xioami, Vivo.. resili su da za nizu cenu od konkurencije ponude cak i premium audio komponente a uz to imaju i dobre IPS displeje, sony senzore i dobre kamere, ma uopste kvalitetan hardver, jos ako i softverski napreduju eto problema za sve poznate proizvodjace u android svetu. U Aziji se prodaju kao ludi, u Evropi sve bolje, jos kada se probiju malo ozbiljnije na USA trziste.. ko zna, mozda Apple pocne ozbiljno da se tuzaka i sa tih par kineskih kompanija, ako vec nisu :)

Ako me ubediš i pazarim imaćeš priliku, jedini uslov je da napraviš flickr nalog

Kupi MX4 Pro, ubodi bubice i kreni da gluvis :D Kapiram da to cudo stvarno moze ozbiljno da osteti sluh uz in ear.

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo bolju podrsku imaju od tih Kunfu marki :)

I ne samo to, više sam mislio na kvalitet, gde su dva vodeća nekineska proizvođača (samsung i LG) ujedno i dva najgora UIja sa očajnom podrškom.

I šta im fali od opcija koje npr LG ima na 5.1?

ali zato mi2 star 3god ima miui 6 kao i mi4 a dobice i miui 7. sa 99% opcija koje ima i trenutni flagship. koja velika marka tako radi ?
kineskim romovima je nebitno da li je android 6,7 ili 8.

to je meni mnogo ozbiljnija podrska nego klasicno menjanje brojeva u verziji androida

htc i sony podrska za vodece modele je korektna, po mom misljenju (2013 do sada). Jeste sony imao onu ispalu za SP (mozda za jos neke jeftinije telefone, za htc nisam bas pratio) ali ***a, podrska za Z i M klasu je dobra a u startu rade odlicno.

Dobija se update ui-a redovno, Xiaomi ima update svakog petka ako se ne varam. Šta piše u settings/about je na tim romovima potpuno nebitno.

I kako misliš nije bitno da li im nešto fali, pa jel update svrha sam sebi ili služi da poveća funkcionalnost i ispravi bagove?

Poslednja izmena:
Narode, koja je realna cena novog neotvorenog Z2 sa mts garancijom?

Danas stigao telefon, sve pohvale jedino me kamera zeza sto se pregreje. Jel to hardverski ili softverski problem?
Takodje jos nije stigao kod mene 5.1.1 lolipop. Zvuk je odlican i sa slusalicama i bez nje, gornji zvucnik je jaci od donjeg.

Dobija se update ui-a redovno, Xiaomi ima update svakog petka ako se ne varam. Šta piše u settings/about je na tim romovima potpuno nebitno.

I kako misliš nije bitno da li im nešto fali, pa jel update svrha sam sebi ili služi da poveća funkcionalnost i ispravi bagove?
Priča se povela ko koliko brzo izbacuje apdejt pa sam na konto toga odgovorio da kinezi još ne izbacuju 5.1.1 .
A to što xiaomi izbacuje apdejt svakog petka mi je tek smejurija, ne verujem da nešto drastično menjaju svake nedelje, već je softver boranija pa moraju da ga krpe non stop.

Pa ja sam odgovarao na ova dva posta ispod tog tvog a ne na tvoj post :) Nije ni bitno sad, ovo svakako nije tema o tome pa da ne gušimo više :)

Imam jedan problem. Danas sam dobio Z2 i iz starog telefona sam prebacio karticu u njega. Tada su mi nestali kontakti iz imenika i nece da pokrene mobile data sta da radim?

Sto se tice mobile data moras da podesi APN u podesavanjima.

A sto se tice kontakata, da li su ti na sim kartici ili na Google nalogu? Najlakse ti je da negde gde imas kontakte uradis sync na G nalog i posle ih samo sync-ujes na Z2-ci.

Vrh Dno