onda bolje da je kopirao test sa gsmarene u kome se uporedjuje kvalitet zvuka. mislim da je i tu m8 bolji ,ali na mobu sam ne mogu da kopiram taj deo testova
GSM arena testovi su sintetika a ne test slusanja muzike. Brdo je primera gde se ono sto cujes u realnosti ne poklapa sa njihovim testom. Aj da ti ugrubo objasnim - kao sto neki samsung/lg moze da izbaca vise antutu poena od Nexusa to nista ne vredi jer ce Nexus da ih otrese u realnom radu
😀
Primer - prema gsm arena sintetici LG G3 i M8 su bolji od Meizu-a koji ima
Sabre DAC koji se ugradjuje
u plejere od 300-1200$, u pitanju je jedan od najboljih DAC na trzistu. Cak i da je Meizu negde failovao sa implementacijom to nije realno jer bi pravi audiofili pljuvali MX4 pro ali to nije slucaj vec je taj telefon jedan od najhvaljenijih kada je kvalitet zvuka u pitanju (a ima i za 2 klase bolje pojacalo od M8, za one koji hoce da ogluve mladi uz in ear :d)
Jedan od drasticnijih primera je sa S2 Samsungom koji je na tom testu odlicno ocenjen a u stvarnosti zvuci dosta lose sto sam odavno pisao (naravno napadala me samsung sekta jer je XP otresao S2 ko kantu
😀 iako gsm arena sintetika govori drugacije) a to mogu da potvrde i Dark Magician, kefalo sa foruma
😉 bili su razocarani sa S2.
Ovo nije nekakav klinacki fajt sa mob sveta sony vs htc vec iznosenje cinjenica. Komentar da je Z2
kvalitet (ne jacina) zvuka ''tuga'' u odnosu na htc nema veze sa istinom i takvi nebulozni komentari pripradaju sajtovima/forumima kao mob. svet, nikako benchu
😉
Kao celina M8 je svakako u prednosti sto se zvuka tice u odnosu na Z2 i 90% ostalih telefona jer ima jaci izlaz (kome je to potrebno, evo Ivanu npr
😀) i ima najbolje stereo zvucnike medj' smartfonima, to su cinjenice koje niko ne moze da ospori
🙂 Ali to nikako ne znaci da je zvuk Z2 ocajan u odnosu na M8, to moze da se shvati samo kao kranje subjektivan utisak koji je u sustini pogresan.
Pomenuo sam vec da Z1/Z2 zvuk ne zaostaje onoliko koliko sam ocekivao za fiio dac-om koji je best buy u klasi, sve je jasno, nema tu govora o losem zvuku a razlike (izmedju vecine telefona sa S801, u ovom slucaju) mogu da se cuju (opet ponavljam - u kvalitetu, ne jacini zvuka) samo u idealnim test uslovima aka pazljivo slusanje sa kvalitetnim slusalicama u tihoj sobi uz osluskivanje mikro detalja
😉
Moze da se javi i mushmular, on ima Z2, premium Cowon plejer, hifi sluske i fiio pa da cujemo sta misli
🙂
PS Naravno da bi bilo bolje da sony konacno omoguci jace izlaze - za korisnike sa zahtevnijim slusalicama (hifi, studijske i ostale koje su ''gladne''). Sigurno ima i ljudi kojima to treba. Ali sto se in ear tice.. Z2 je dovoljno-normalno glasan (ne preglasan) i to je to. Vrlo verovatno to izbegavaju da ne bi ugrozili prodaju walkman plejera nize i srednje klase.