Zvuk na Z2
tuga? Sta sve ne moze da se procita ovih dana
Z1/2 kvalitet zvuka je odlican i jedan od boljih na telefonima koje sam
cuo (a probao sam ih dosta, cak i samsunga/iphone sa wolfsonima/cirrus logic), ko ne veruje neka proveri i utiske i na head fi gde sve to komentarisu i audiofili. Npr Z1 zvuci malo bolje-muzikalnije od G2 iako dele isti cipset. Imam i fiio dac koji je verovatno najbolji u svojoj klasi i iznenadio sam se da Z1/2 uopste ne zaostaju za istim koliko sam to ocekivao (to vazi i za htc/iphone/samsung).
Ali -
htc i iphone imaju primetno glasniji zvuk od svakog sony-a. A sta to znaci? Evo ovako - za in ear slusalice jacina zvuka je apsolutno dovoljna na svakom Sony, LG, Samsungu, kineskim telefonima (bez wolfsona)
i sve jace od toga je veoma opasno za sluh. Znaci pricam o in ear slusalicama a imam i malo zahtevnije 32-omske in ear koje se jasno i glasno cuju na svakom boljem telefonu, toliko da cesto ne pojacavam na max.
Devojka ima 3gs i 4gs iphone i glavna prednost tog povecanog napona na izlazu je za on/over ear slusalice koje su manje efikasne od in ear (niza osetljivost/visa impedansa). Znaci kada bocnem neke od over ear slusalica u neki ajfon one se cuju bar 10% glasnije od svakog telefona koji nije htc/iphone uz nesto bolji atak/bass.
Tako da ne znam sta si ti cuo ali za in ear slusalice 12-32 oma nijedan sony ili bilo koji drugi telefon nece praviti problem osim ako neko ne zeli da ogluvi pre vremena
Uz to Z1/Z2 stvarno imaju kvalitet zvuka koji je bolji od wolfsona iz Wave I npr (tu taj cip nije dovoljno iskoriscen zbog bade). Bolje zvuce i od sony mp3 playera iz 2007/8 koji je kostao 60ak evra i bio jedan od najboljih za te pare.
Ko mi ne veruje neka pita Dark Magiciana npr, on takodje ima nekoliko kvalitetnih slusalica a i sam je napisao da Z2 izlaz nema snagu za zahtevnije on/over ear slusalice ali da sa Piston 3 npr zvuci odlicno a upravo su in ear bubice ono sto vecina nas koristi uz telefon
Ali ako cemo realno da pricamo - sto se multimedije tice M8 i dalje kida jer ima najjaci izlaz za slusalice (kome treba za zahtevnije sluske) i ubedljivo najbolje zvucnike koji su uz to i dobro pozicionirani za gledanje videa i igranje na telefonu

Sony Z zvucnike guse zastitne membrane ali su i pored toga jedni od boljih u smartfon svetu.
I uopste je M8 brutalan telefon, kome je ta upix kamera dovoljna nema ni jedan jedini razlog da ne kupi M8.
Jednostavno sam morao da odgovorim na umotvorinu da je Z2 zvuk preko slusalica
tuga, to jednostavno ne moze da se prihvati cak ni kao subjektivno misljenje nekoga ko zvuk ocenjuje samo na osnovu jacine i krvarenja b.opni
Sto se M8 kamere tice, za LL deluje odlicno, za sve ostalo jedva prosecno i to su lepo obrazlozili na dxo npr. Nije to ocajna kamera ali Z2 svakako ima za klasu bolju jer ima veci i napredniji senzor ali stoji cinjenica da sve to nije sw iskorisceno kako treba pa zaostaje za Samsungom/LG mada oni sada koriste i za klasu bolje sony senzore od imx220 iz Z2.