Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Тај Нилкин ти је доста. Видим да се разни ликови овде пале на то да купују најскупље маске фолије предње задње за свој телефон као да им је дете. Булшит што би рекли.

Isto kao sto ima i ljudi koji smatraju da je bullshit davati 350/400+ evra za telefon i onda zakidati pa ga upakovati u neku kinesku futrolu (da ne kazem k!!ton) od 200-300din i nalepiti foliju od 100 djunti... ;) Ali hbg ima nas raznih, u tome i jeste car... :d

Poslednja izmena:
Koliko sam procitao na xda mocolo proizvodi isti proizvodjac koji radi i originalno staklo za Z2. A imaju u ponudi i verziju sa tempered glass i za prednju i zadnju stranu. Tako da cu se verovatno odluciti za Mocolo

Samo da pitam vlasnike Z2, da li su ih kupili od nekog domaceg piratskog provajdera aka NTS/Lelenor/BIP ili od nekog lokalnog dilera sa madjarskim kontaktima! ;)
Mozda preporuka za nekog nezvanicnog a pouzdanog uvoznika, na pp.

Poslednja izmena:
Ja moj uzeo od lika preko KP koji je doneo telefon iz Nemacke,mada koliko sam gledao sad u Vipu nije losa ponuda.

Evo nikako da okacim, neko je trazio za bateriju. Inace je meni isto 4.4.4

Prilozi

• Screenshot_2015-01-01-01-46-03.png
    Screenshot_2015-01-01-01-46-03.png
    855.3 KB · Pregleda: 207
  • Screenshot_2015-01-01-01-46-32.png
    Screenshot_2015-01-01-01-46-32.png
    820.7 KB · Pregleda: 211
  • Screenshot_2015-01-01-01-46-43.png
    Screenshot_2015-01-01-01-46-43.png
    913.8 KB · Pregleda: 193
  • Screenshot_2015-01-01-01-46-54.png
    Screenshot_2015-01-01-01-46-54.png
    670.1 KB · Pregleda: 195
da li neko moze da mi pomogne,htio bih da rootujem tel,a da zadrzim fabricku verziju androida,u cilju sakrivanja home i ostala dva dugmeta sa ekrana na z2. hvala unaprijed :)

Pa pretraži temu. Ima upustvo za rootovanje.

Koja je podvarijanta za naše tržište što se tiče mreža, D6503?

Ako je neko upoređivao, koliko su bolje noise canceling bubice s kojima od MH-750 običnih? Pošto me MH-750 ne oduševljava. Da znam da li da jurim te MDR, ili da planiram da kupim neke dodatne. Zanima me samo kvalitet zvuka, noise canceling kao takav mi je nebitan.

Meni te mh-750 su jedne od boljih slusalica koje sam probao. Sta ti konkretno ne valja kod njih. Mozda ti silikon nije odgovarajuci pa ti lepo ne leze u uvo.

^ to se i meni desilo, prvo mi nisu zvucale ubedljivo a kada sam zamenio gumice odrale su CX150 sennheiser. A da ne pricam kako se cuju kada su povezane sa pojacalom.. mislim u odnosu na cenu i cinjenicu da su stock to je odlicno. A ovako ima boljih naravno ali je pitanje da li do 3k din mogu da se nadju neke koje zvuce primetno bolje, mislim da su male sanse (osim P2 xiaomi).

Poslednja izmena:
Meni te mh-750 su jedne od boljih slusalica koje sam probao. Sta ti konkretno ne valja kod njih. Mozda ti silikon nije odgovarajuci pa ti lepo ne leze u uvo.
Probao sam u svim varijantama.
I jesu dobre za stock. Samo mi nisu dovoljno čiste. Pa me zanima da li ove vrede, ako ne da se ni ne bakćem. Nego da nađem telefon, i onda posle da kupim neke dobre. MH mogu da posluže privremeno.

Pa da, nije to neki vrhunski, cist zvuk ali za stock.. . A zvuk je obojen tako da pegla i losije formate, bas je jak i uopste imaju taj neki ''fun'' efekat.

Ne znam kakve su te Sony NC ali moguce je da su malo bolje od 750 ali slicno obojen zvuk + NC funkcija.

Mislim da bi ti vise odgovarale ovakve http://north-america.beyerdynamic.com/shop/dtx-72-ie-black-silver.html
Za njih vazi da imaju cist i neutralan zvuk i dovoljno jak bas. Ima ih beyondtime sa foruma, kaze da su odlicne. Kostaju 45e kod nas sto je tu negde sa cenom tih sony NC u EU.

Poslednja izmena:
Ima još jedna stvar koja me kopka. Da li da uzmem Z3 bez garancije ili Z2 sa?

Probao sam u svim varijantama.
I jesu dobre za stock. Samo mi nisu dovoljno čiste. Pa me zanima da li ove vrede, ako ne da se ni ne bakćem. Nego da nađem telefon, i onda posle da kupim neke dobre. MH mogu da posluže privremeno.
Kako nisu čiste. Jel slusas flac ili mp3. Razlika je jako velika i oseti se svaka losa kompresija. Moj ti je savet da se ne zaleces i puknes pare na nesto drugo a dobijes isti ili cak losiji zvuk.

Kako nisu čiste. Jel slusas flac ili mp3. Razlika je jako velika i oseti se svaka losa kompresija. Moj ti je savet da se ne zaleces i puknes pare na nesto drugo a dobijes isti ili cak losiji zvuk.

Po mom misljenju te mh750 su dosta tolerantnije na mp3 i losu produkciju nego druge slusalice koje imam. Sto je i dobra i losa stvar jer vecina ljudi slusa do 320kbps mp3 i taj zanimljivo obojen zvuk sa jakim basom odgovara vecini a sa druge strane ko ocekuje neutralan i izuzetno detaljan, cist zvuk nece bas biti zadovoljan. Ipak pojacalo i bolji dac izvlaci i iz njih koji detalj vise.

Tako da mislim da do 3k din nema slusalica koje bolje zvuce, drugacije da ali bolje.. tesko.

Slušam i FLAC (odnosno to je 95% muzike koju imam), ali u odnosu na M30x su muljave.
Naravno dno dna su one koje idu uz Samsung, od kojih me muka hvata od kad sam ih prvi put čuo.

Nego oko garancije, koliki je rizik za Z3 da ima neki problem, feler itd. Nekako mislim da bih bio mirniji sa garancijom i Z2.

Poslednja izmena:
Ja ti preporucujem Z2 sa garancijom.Imao sam i Z2 i Z3 u isto vreme i ni u cemu posebno nije bolji Z3.
Sto se tice roota,neko je pitao, Towelroot je resenje. ;)

Dobro vece ljudi.

Danas sam postao vlasnik xperie z2. Telefon je stvarno, za moje potrebe fenomenalan. Samo imam jedno pitanje, kad se puni, telefon mi se greje. Ne puno, ali se oseti toplota u gornjem delu telefona. Isto pri nesto duzem koriscenju oseti se toplota bas tu u gornjem delu. Jel to normalno, jel imao jos neko takva iskustva ili...?

Pozdrav.

Za punjenje nisam siguran jer ne znam koliko se greje (verovatno je i to normalno) ali zagrevanje prilikom upotrebe je normalno i na Z2 i na ostalim telefonima te klase i sa slicnim hardverom.

Sve najbitnije komponente se nalaze u gornjem delu telefona kao sto mozes da vidis ovde: http://img.phonandroid.com/2014/10/Z3-demontage-1.jpg

E sad, koliko ce se ta toplota ''osetiti'' u rukama zavisi od materijala kucista i jos nekih sitnih unutrasnjih resenja.

Sto je zahtevnija upotreba (vece opterecenje cpu/gpu a posebno duze 4k snimanje sa steadyshot stabilizacijom) i Z2 ce se vise grejati.

Puno ti hvala. Malo me je zabrinulo jer se na galaxy s2, koji sam koristio pre ovog modela, nije to desavalo. Ponavljam, nema nikakvih smetnji u toku rada, ali sam primetio da se nakon nekog vremena zagreje. Jos jednom hvala na brzom odgovoru.

Pozdrav.

Pa ogromna je razlika u brzini cipseta kao i njihovom ''normalnom'' zagrevanju :) Uz to materijali Z2 kucista tj to ''staklo'' lako prenose toplotu.

Probaj da snimas 4k video, telefon ce prilicno da se zagreje u tom delu ali sve je ok dok mozes da snimis 4min+ odjednom. Duzina 4k snimanja kod ostalih telefona je obicno ogranicena na 5min a na Z2 moze da ide cak i do 20min (videh par primera po netu mada je realnije 5-10min) posebno ako je spoljna temperatura niska. U svakom slucaju cak i leti Z2 bi trebao da snimi bar 4-5min u 4k rez. ''odjednom''. I onda kada sw proceni da se cipset previse zagrejao, dolazi do prekidanja snimanja. I to je to, cim se malo ohladi mozes da nastavis sa snimanjem.

Za igre i ostalo ne bi trebalo da bude nikakvih ''restrikcija'' tj prekidanja jer je oprerecenje dosta manje, 4k je verovatno najveci izazov za cipset uz neke igre od nekoliko GB sa napucanom grafikom. Ali je u slucaju sony-a po zagrevanje cipseta problem jos i softverska stabilizacija koja dodatno zauzima resurse.

Нисам приметио вероватно зато што од првог дана имам силикон маску. Што бих и теби саветовао да ставиш, било какву јер се стакло позади гребе и масти итд. Нормално је да се телефон греје када се играју игре или снима 4к. А 4к ти не треба у животу. Нека те служи дуго и добро. Уздравље.

Imam i ja silikon. Konstantno je ekran bio ukljucen nekih 15min i tada sam primetio. Isto i sada dok se puni, oseti se. Kontam da ovo sto je hsv.stoned rekao, malo me je oslobodio, ali nisam navikao na tako nesto, pa je bilo shock.

Au... Svaka cast za ovaj drugi video. :)
Praticu situaciju pa cu javiti.

Btw. okvirno koliko je potrebno od nekih 5-10% pa do 100% da se napuni baterija?!

1.5А пуњач ако користиш оригинални а батерија 3200мАh рачунај мало

Nazad
Vrh Dno