Šta je novo?

Sony Xperia Z2

^ da ali vert. je postavio OPO rezultate sa 100% osvetljenjem (oko 440 nitsa sto izbija oci) i hc upotrebom pa taj sot/rezultat i ne cudi a benson primetno manje koristi telefon na 60% osv. sto je mozda oko 250 nitsa, kada se pogleda velika vecina Z2 rezultata autonomije sa ovog forima i xda na slicnom osvetljenju jasno se vidi da nesto bas i nije u redu. Verovatno je taj neki 4.4.x apdejt syebao autonomiju (i na Z3), nesto srce bateriju vise nego pre. Ne mogu da nadjem gde sam naleteo na te komentare pre jedno nekoliko ili 7+ dana.

Tacno se zna koliko koji telefon moze da izvuce, OPO i Z serija imaju 3100-3200 mAh i relativno velike ekrane, na jacem osvetljenju nema tu sanse za epske sot-ove od 7,8h+ za 24h uz 3G/wifi i 1h+ razgovora, isto vazi i za G2 i slicne, da imaju 4000 mAh e onda bi mozda i moglo, ovako nema sanse :) Tako je za sada, verovatno bi u teoriji S810 i noviji IPS/amoled paneli na pomenutim telefonima sa tim baterijama produzili autonomiju za 10-ak % maksimum, zbog nize potrosnje ili mozda malo zbog bolje optimizacije sistema.

Poslednja izmena:
Kako hoćete, ja sam 99% ubeđen da je sve ok :)
250 nitsa uopšte nije malo. Ja na mom telefonu držim 15% po kući što bi trebalo da je 70-80 (Gizmo reče da na nexusu ide linearno) i sa mrtvom upotrebom imam prosek 5.5h recimo od buđenja do uveče (17-18h uptime). Dodaj sad na to tih 250 nitsa (ogromna razlika), dodaj veći ekran, dodaj 3g umesto wifi (velika razlika), dodaj sat i po razgovora, dodaj duži standby i ne verujem da bi bilo preko 3.5h sot ako i toliko. Za 7h o kojima pričate bi trebalo 4500 mah sa takvim korišćenjem. 5h na 3g uz puno razgovora je fenomenalan rezultat ako je uopšte i moguć.

Odakle ti info da je 60% na slajderu oko 250nitsa ? Ja bih rekao da je oko 100

Reče hsv a on je za mene sveto pismo što se tiče sonyja :)

^ ne znam, lupio sam, mozda je i oko 100-150 sto je jos veci dokaz da nesto nije u redu sa Z2 autonomijama u poslednje vreme.

@ vojkan, na Z1 se drugacije ponasa regulacija osvetljenja od Z3 npr koji je po tome kopija LG G2 i slicnih. Ali Z1 ima vise panela (bar 3-4) pa mozda i od toga zavisi jacina osvetljenja na odredjenom podesavanju.

Vrlo moguce da Z2 na 60% ne sija vise od 150 nitsa ali retko gde ima tih merenja, gizmo je to izmerio samo za novije telefone u poslednjih par meseci..

Kako hoćete, ja sam 99% ubeđen da je sve ok

Iz svega navedenog moze se zakljuciti da gore navedeno lice koje poseduje gore navedeni Z2 ima razloga da sumnja u autonomiju jer je istraga pokazala da nesto nije u redu (MUP mod off) :d

Poslednja izmena:
Ne znam moguce da je u redu, ali video sam da je blue moon ili neko drugi napisao da je imao 6h SOT sa upaljenim 3gom sad ne znam sta je radio na telefonu da li je gledao youtube, browsovao, igrao igrice ili sta vec. Zato sam i zamolio sve te ljide koji su ovde pisali da imaju tako brutalam SOT da napisu sta rade za to vreme sa telefonom.

@hsv
Sto je najgore ni gsmarena nema merenja na 50% slajdera

^ pa oni i da imaju ta merenja sta vredi kada su im rezultati vecine merenja krs, mislim pre svega na autonomije i displeje, razlikuju se od svih po netu a najpribliznije rezultate merenja displeja imaju Anand i bench (gizmo) sto je meni dovoljno da verujem da je to-to. E jedino sto se anand i bench autonomije oba ajfona 6 mnogo razlikuju, sve ostalo je slicno.

Najbolje bi bilo da se javi mushmular/ili blue moon ako jos ima Z2 i da postave SS autonomije.. i da oni i benson uporede koju verzije softvera imaju pa da posle praznika pokusaju da koriste telefone priblizno isto i tacno odredjenom osvetljenju, bez auto moda.

Poslednja izmena:
To bi bilo najbolje, nego fora je sto u garanciji pise da imam pravo 15 dana da reklamiram bateriju.

Da i da zive u istoj sobi 10 dana

^ pa bre otprilike da se vidi ima li vecih razlika, ako bensonova baterija opet bude primetno kilavila uz u teoriji slicnu upotrebu i isto osvetljenje onda nesto nije u redu.

Pa nisam hteo da budem drkosh ako nema razloga, ako bat. nije ok, e onda cu da budem heavy drkosh.

benson, ja sam ti vec rekao cim si postavio pitanje da ti je ocigledno 3G signal gde se nalazis ocajan. Sudeci prema grafiku.
To mozes i sam videti, na tvom grafiku je za signal zelena linija bukvalno sva ispresecana poprilicnim sivim delovima, dok je meni npr. skroz zelena bez ikakvih prekida.
Napuni telefon skroz, stavi u podesavanjima za mrezu GSM only i probaj onda. To jedno punjenje koliko ce ti trajati baterija.

Jel' bi mogao neko ko je uzeo kod nas Xperia Z2 preko provajdera tipa mts da proveri samo koja mu je Custamization version?
Bas me zanima, za koji se region prodaju Xperia Z2 telefoni kod nas posto nisam nasao da ima Serbia kao zasebni region. Pretpostavljam da je Central Europe.
Inace postupak je ovde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2759934
"Dial *#*#7378423#*#* for the service menu -> Service info -> Software info - > Customization Version)

Изгледа да нико мије узео преко провајдера. Видим са су неки бројеви са цртицама појма немам шта је то.

Изгледа да нико мије узео преко провајдера. Видим са су неки бројеви са цртицама појма немам шта је то.

Da izgledaju tipa ovako 1282-1405 . Time se odredjuje za koji je region telefon, tj. koji je ROM na istom. :)

benson, ja sam ti vec rekao cim si postavio pitanje da ti je ocigledno 3G signal gde se nalazis ocajan. Sudeci prema grafiku.
To mozes i sam videti, na tvom grafiku je za signal zelena linija bukvalno sva ispresecana poprilicnim sivim delovima, dok je meni npr. skroz zelena bez ikakvih prekida.
Napuni telefon skroz, stavi u podesavanjima za mrezu GSM only i probaj onda. To jedno punjenje koliko ce ti trajati baterija.

Jel' bi mogao neko ko je uzeo kod nas Xperia Z2 preko provajdera tipa mts da proveri samo koja mu je Custamization version?
Bas me zanima, za koji se region prodaju Xperia Z2 telefoni kod nas posto nisam nasao da ima Serbia kao zasebni region. Pretpostavljam da je Central Europe.
Inace postupak je ovde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2759934
"Dial *#*#7378423#*#* for the service menu -> Service info -> Software info - > Customization Version)

ma to mi se na poslu gubi signal, zato je tako isprekidano.
Danas sam pokusao dok sam bio tamo da prebacim na gsm only, ali sam izgubio skroz mrezu, pa sam se vratio na wcdma.
Sad za novu cu pokusati ponov da testiram dok sam kuci tu nema problema sa signalom.

inace jel zna neko da mi objasni ovu caku oko 200 nit ? vezano za osvetljenje i kako bih mogao da utvrdim koliko je kod mene nit-a :) ?

^ tesko da ces to sam moci da odredis (osvetljenje).

A sto se signala tice.. na grafiku ima tih sivih delova koji oznacavaju ocajan signal a to je sigurno jedan od uzroka problema sa baterijom. Secam se dok sam vise isao po zabitima i terenu stari k810 sam u tim uslovima loseg signala/kratkotrajnog gubljenja signala punio na svakih 12 sati a inace ''kod kuce'' na svaka 3 dana sa slicnom upotrebom. Na androidu mi u takvim uslovima 20% baterije ode kao 2% dok sam kuci.

Poslednja izmena:
^ tesko da ces to sam moci da odredis (osvetljenje).

A sto se signala tice.. na grafiku ima tih sivih delova koji oznacavaju ocajan signal a to je sigurno jedan od uzroka problema sa baterijom. Secam se dok sam vise isao po zabitima i terenu stari k810 sam u tim uslovima loseg signala/kratkotrajnog gubljenja signala punio na svakih 12 sati a inace ''kod kuce'' na svaka 3 dana sa slicnom upotrebom. Na androidu mi u takvim uslovima 20% baterije ode kao 2% dok sam kuci.

daj boze da je to u pitanju, jer stvarno mi nije jasno svi imaju 6 SOT :) i dan i preko bateriju :)

Nije to baš očajan signal

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419976253119.jpeg
    uploadfromtaptalk1419976253119.jpeg
    13.7 KB · Pregleda: 84
Jedno je sigurno - takvi padovi signala i ''sive zone'' nisu nesto sto je normalno. Jos nisam video telefon koji u takvim uslovima ne trosi dosta vise nego u iole normalnim uslovima tj pri normalnoj jacini signala.

@ vojkan

Au pa zar nije logicno da sivo bude negde malo isped crne? mada ovo i nije sivo na toj slici koju si postavio nego nijansa zelene. A na grafiku deluje sivo, jebga.

Poslednja izmena:
Ma telefon se muci sa 3G signalom.
U svakom slucaju moze da proveri koliko je dugo telefon bez signala kada klikne na cell stanby.

Aj ovako, koju verziju imate benson i ti? 4.4.2 ili 4.4.4? Zale se po netu da je autonomija losija nego pre ali vise kukaju na 4.4.4

Poslednja izmena:
Jedno je sigurno - takvi padovi signala i ''sive zone'' nisu nesto sto je normalno. Jos nisam video telefon koji u takvim uslovima ne trosi dosta vise nego u iole normalnim uslovima tj pri normalnoj jacini signala.

@ vojkan

Au pa zar nije logicno da sivo bude negde malo isped crne? mada ovo i nije sivo na toj slici koju si postavio nego nijansa zelene. A na grafiku deluje sivo, jebga.
Pa nije logično, ne može da ide prelaz dobar signal - očajan signal, mora da ima nekih nijansi između valjda. A on (kao i milion drugih) ima samo te dve boje na grafiku. Ne troši tad ništa specijalno. Nek napiše jačinu signala u dbm, napisao sam gde se gleda.
Evo kako kod mene izgleda.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419977108677.png
    uploadfromtaptalk1419977108677.png
    141.5 KB · Pregleda: 84
Pa onda uzmi proguglaj koliko kukaju na bateriju na 4.4.4 :)

Moraju to da isprave sa 5.x apdejtom, da autonomija bude bar kao pre tog strokavog apdejta ako ne i bolja.

Nazad
Vrh Dno