Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nema šta da se menja, ima neki softverski drain. Može lepo da se vidi na grafikonu posle ovog restarta kako je krenula naglo da pada baterija a ekran nije radio. Ali šta je uzrok može samo da se nagađa bez bbs loga.
Loš signal, većina vremena na 3g,ima još 22%... To je to, nije ovo ljudi perpetuum mobile, baterija jeste dobra ali je itekako moguće potrošiti za jedan dan a to sam i pisao ranije.

Poslednja izmena:
Који метод препоручујете за рутовање и има ли икакве користи ?( мени је најбитније да могу да пишем по сд картици што ми ES сад не дозвољава

Probaj towelroot,mozda radi na Z2,ja sam probao nekoliko razlicitih vezija rootovanja tako da se ne secam s kojom sam odradio posao :) I ako hoces root,ja mislim da moze samo na 4.4.2

Е па није 4.4.2:) и није да ми је фрка за тај рут видећемо дал' ће моћи на Лизалици. Само због те картице ме нервира и што све мора у интерну прво да се сними, на хтц ми је све било на сд картици и део системских фајлова. Шта им ово значи.…

vratilo je google to na staro na LP

Prvo hvala na dosadasnjim odgovorima.
Vojkane da li mozes da mi kazes ili kazete sta tacno da uradim kako bih na najbolji moguci nacin testirao bateriju ?

Poslednja izmena:
Ma evo sad, cim sam krenuo da surfujem 10 mina, baterija otisla nizbrdo za 4 %.

e82d1f851c323f99c1d6309feca3436e.jpg

Vidi se na samom kraju grafikona kako je naglo kriva pocela da ide nadole.

Poslednja izmena:
A jebga, teško ćeš tako utvrditi nešto. Napuni do 100% i uopšte izvrti par ciklusa pa ćeš videti gde si. BBS bi pomogao ali ako nemaš root nisam siguran da će raditi.

Iskreno ne znam, nije mi normalno da za tako katko vreme skine 4%. Dajte molim vas napisite iskustva sa stock romova, da li vam je non stop ukljucen 3g , osvetljenje ekrana, koliko uspete da izvucete vremena do sledeceg punjenja i koliki vam je SOT i koje aplikacije koristite za to vreme dok vam je ukljucen ekran?

Poslednja izmena:
За з2 је од 6-7 сати укљученост екрана неки просек, тако је и код мене ових пар дана. Да ли си на 4.4.2? Не знам шта да ти саветујем осим фабричког ресета и разговора са оним ко га ти је продао…

Koliki brajtnes drzis ? I koliko su ti minuta pozivi ?

Pre neki dan sam video u komentarima na YT da se neki zale da sa jednim od poslednjih apdejtova na Z2/3 nesto opasno jede bateriju. Verovatno nesto vise o tome pise u battery xda temama o Z seriji.

Ne znam koliko osvetljenja baca na 60% .(da li je uradjen slajder kao na g2 ili na note 4) moguce da je ovo ok baterija ako je na 60% bas svetao ekran.. Plus si konstantno na 3g mrezi

Poslednja izmena:
ja i dalje tvrdim da je sve ok :)
Ali kako Vojkane, vidis da drugi ljudi postizu po 7 sati upaljenog ekrana a ukupno vreme od kada skinu tel sa punjaca bude preko jednog dana ?
Blue moon je cak isto naveo da mu je tel bio ceo dan na 3g u, i imao je preko 6h SOT.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko osvetljenja baca na 60% .(da li je uradjen slajder kao na g2 ili na note 4) moguce da je ovo ok baterija ako je na 60% bas svetao ekran.. Plus si konstantno na 3g mrezi

Nije, tek preko 70% skace osvetljenje, za razliku od Z1 displeja gde je to vec na 50%.

Benson, vidi po xda temama o z2 bateriji, stvarno su se neki zalili na primetno brze trosenje baterije posle jednog od sitnijih 4.4.x apdejtova. U svakom slucaju proveri pa javi.

Inace prema onom grafiku deluje da imas ''delove'' sa ocajnim signalom.

Poslednja izmena:
Postizu ljudi svasta. Meni i dalje nije jasno kako neko moze 8h dnevno da gleda u telefon :)

Ali kako Vojkane, vidis da drugi ljudi postizu po 7 sati upaljenog ekrana a ukupno vreme od kada skinu tel sa punjaca bude preko jednog dana ?
Blue moon je cak isto naveo da mu je tel bio ceo dan na 3g u, i imao je preko 6h SOT.

ali oni bleje na wifi na manjem osvetljenju, čitaju tapatalk i blic i imaju 5 minuta razgovora :) karikiram ali hoću da kažem da nije ista upotreba.

ajd ovako da ja tebe pitam. trenutno si na 8:45 uptime/1:40 sot/45 min voice i potrošio si trećinu baterije. ako napravimo grubu proporciju do kraja će to biti nekih 24h uptime/5h sot/2h voice i tebi to nije ok. koliko bi po tebi bilo normalno da imaš screen on time za 24h uz 2h poziva, sve na 3g?

To je ono ako se vratis unazad i vidis moje postove u Z2/Z3 temi kada sam rekao da je to nabijen SOT i kako su me svi osudili. Jednostavno imas jacu upotrebu, vise aplikacija, jace osvetljenje.

Ti bi isto mogao sa osvetljenjem niskim da izvlacis to.

Ovako si se doveo u zabludu verujuci njima.

Ne znam stvarno Vojkane, evo sacekacu do 15 % baterije i prijavicu vam rezultat , pa da prokomentarisemo

Danas skoro da uopste nisam koristio nista od aplikacija, tipa browser sam koristio max 20 mina i FB chat 4 mina i to je to.

Poslednja izmena:
Najjace da je nacin uptrebe iz rezultata koje su postavljali fain2daniel (gledanje filmova na poslu :d i 4G koji varira), mushmular, dark side neki tamo feature phone-ovski, svi su dovoljno gazili telefon ali na auto osvetljenju. Na potpuno isti nacin i G2/OPO i slicni izvlace slicne epske sot-ove, to je valjda svima odavno jasno.

Ti si pisao o drzanju osvetljenja na 100% 24/7 a to je 630 nitsa ceo dan (2x jace od S3 amoleda na 100% koji imas) sto je toliko nebulozno da ne treba ni komentarisati, ko jos to drzi 24/7.

Benson drzi displej na 60% sto je daleko ispod 630 cd/m2 tako da je ovo neki drugi problem posebno jer kaze da slabo koristi telefon, ne bi oni u komentarima dzabe kukali kako im je autonomija drasticno losija posle manjeg apdejta.

Poslednja izmena:
Na slicne nacine sam i ja izvlacio 4.5h sota na s2. A inace sam imao oko 2.5h. Sve je stvar nacina upotrebe

Mani me tog auto osvetljenja.

Ja izadjem napolje i auto osvetljenje, a neko sedi kod kuce u mraku i auto osvetljenje.

Razliciti rezultati?

Zasto?

Kako?

Pa imamo isto auto osvetljenje?

Ne znam stvarno Vojkane, evo sacekacu do 15 % baterije i prijavicu vam rezultat , pa da prokomentarisemo

Danas skoro da uopste nisam koristio nista od aplikacija, tipa browser sam koristio max 20 mina i FB chat 4 mina i to je to.
Kako bre kad imaš 1:40 sot :)
Okači večeras rez naravno. Imaš li neki wifi da probaš kako je na njemu? Možeš i 2g mada je tad neupotrebljiv a i rekao bih da ti nije signal baš toliko loš... Njega možeš da proveriš u settings/about/status

Mani me tog auto osvetljenja.

^ Mani ti nas tog djilkoskog stava i ne karikiraj, svima je odavno jasno sta znaci auto osvetljenje i epski SOT rezultati prvo od G2 pa preko OPO, Z2, Z3 i uopste svih telefona. To je kristalno jasno svakome ko je iole pratio napredovanje baterija i autonomija.

Aj sad ovako, ti si pisao da taj tvoj ortak ne moze da izvuce preko 5h sot za Z2 za 24h na const. 100% osvetljenju (408-440 nitsa, u zavisnosti od testa) sto je opet drasticno bolji rezultat od ovog bensonovog jer njemu baterija curi i sa 60% osvetljenjem uz sot od max 5h u teoriji (vs 5h na 100% osvetljenju kod tvog ortaka). Znaci tu se vidi da nesto nije u redu a i treba proveriti u battery Z2 temi na xda, lepo sam napisao da su neki kukali na primetno slabiju autonomiju u poslednje vreme.

Kakva ce autonomija biti na 5.x ostaje da se vidi, najavili su apdejt za pocetak 2015.

Poslednja izmena:
To je ono ako se vratis unazad i vidis moje postove u Z2/Z3 temi kada sam rekao da je to nabijen SOT i kako su me svi osudili. Jednostavno imas jacu upotrebu, vise aplikacija, jace osvetljenje.

Ti bi isto mogao sa osvetljenjem niskim da izvlacis to.

Kako bre kad imaš 1:40 sot :)
Okači večeras rez naravno. Imaš li neki wifi da probaš kako je na njemu? Možeš i 2g mada je tad neupotrebljiv a i rekao bih da ti nije signal baš toliko loš... Njega možeš da proveriš u settings/about/status
Evo sad sam kuci, upalio sam wifi, i veceras kacim rezultate .

Nazad
Vrh Dno