Šta je novo?

Sony Xperia Z2

@ blue moon

Ovaj lik kaze da je na LP kamera malo bolja, evo u spoileru sve:

I just did a camera comparison of my Z2 on 5.0.2 lollipop against my friend's Z2 that's still on 4.4.4.

I did superior auto indoor comparison as the daylight performance was proven to be the same as it was on 4.4.4 only the colour & contrast presentation is somewhat prettier to the eye.

My Z2 on 5.0.2 was shot at ISO 320 & 1/32s shutter speed, whereas my friend's Z2 on 4.4.4 was shot at ISO 250 & 1/32s shutter speed. My verdict: it is quite impressive that the shot from Z2 on lollipop is showing better details, less noise, and better colours despite the fact that it's shot at the higher ISO.

https://lh5.googleusercontent.com/uhmXlhzU__hVUYgwtiSlIapmEBlA9ICQ4gWXk2B8hQmvq2mzizndPEB5KoA3nX_rtHSZf6MRhSyU-Qk=w1648-h834

https://lh6.googleusercontent.com/lFADQQaK3TOyC4K7LUTJGD4jiKTGByYul2S4liu8QbM0vTib5Ru8C5KVPk3BCn47ZCYQpkw7GMZGALU=w1648-h834

Ja nešto ne slikam u zadnje vreme, pa nisam ni ustanovio KK vs L. Ali sa KK sam bio potpuno sluđen kako radi.
U identičnim uslovima, užasna slika, pa onda odlična. I kad ih uporedim, kao da su slikane sa dva različita uređaja.
Imam utisak da Superior Auto ima nasumičnu lutriju kad će da da dobru sliku. I Manual ali u manjoj meri.
Ono što me nervira je što koliko vidim ne mogu da namestim da se manual pali kad se pritisne hardversko dugme.

Ne znam,mozda kad se slika nešto izbliza li šta već,a konkretno moj primerak najbolje landscape fotke pravi na 4.4.4 uz Pro Capture aplikaciju.

Nisam nešto slikao, ali nisam oduševljen kvalitetom fotki... Kao sto @dark kaže čas dobra, čas loša slika ispadne...

Da li se neko susreo sa ovim zveckanjem kada se telefon malo (tapne) kucne u blizini kamere (odnosno iznad NFC logoa)>>> Spoiler + Spoiler 2

Ja sam slucajno primetio skoro ovo "zveckanje", kada sam stavljao telefon na sto. Mislio sam da je u pitanju do case-a i da ima lufta a onda poceo da paranoisem da nije mozda zadnji panel labav ili da se nesto otkacilo unutra od komponenti, medjutim guglajuci ispostavilo se da je do mehanizma kamere i da se zveckanje javlja i kod drugih proizvodjaca... Nista sto bi moglo da utice na ispravnost telefona (i reklamaciju) ali svakako iritira ponekad...

Nešto malo, sad kad sam probao, ali ništa alarmantno.

Kako je prošlo vreme, tako sam promenio mišljenje u vezi rezolucije. Navikao sam se, i ipak vidim nedostatake 1080p, potpuno sam za UHD ekrane na telefonima. I zato što će to automatski da pomakne industriju i na drugim mestima.

Mogu flasujem fw za ce1,ja sam ce5? Ubi me kitkat moram probam lolipop :)

Mozes,sto da ne,nista neces izgubiti. :)

uploadfromtaptalk1430602185553.pnguploadfromtaptalk1430602191041.pnguploadfromtaptalk1430602194541.png nije lose za prvo punjenje
Mada,dosta je skinuo,dok sam instalirao sve app itd..

I ja se to pitam,kakvi mogu biti nedostaci 1080p rezolucije na ekranu od samo 5,2 inča :)

"Tehnicke prirode"... :)

Mozda je covek mislio da ce UHD ekrani da poguraju industriju napred, stedljivije komponente sto se potrosnje tice i vece baterije... Mada kakvi su trendovi u industriji izgleda da prave jedan korak napred, dva unazad po tom pitanju...

Inace uvek sam za kvalitetan 1080p ekran (cak i na tabletima) na manjim uredjajima, jednostavno bilo sta iznad je overkill i nepotrebno... O udaru UHD na bateriju i po HW ne vredi trositi reci...

Poslednja izmena:
Mislim i bukvalno na rezoluciju, ivice, naziru se.
Nisam prvo primećivao, jer sam bio u SD rezoluciji ranije pa je delovalo super.

Ma na kom telefonu ste vidjeli UHD rezoluciju?

Je l moguce da jos uvek nisu napravili krsten root za lolipop...

Poslednja izmena:
Ja mislim da nisu,nego je samo moguce da ubacis prerooted firmware preko flashtoola.

Izasao je novi update za Z2 i Z3.Ja ubacio kao i uvek :D ima detaljan changelog na netu mada se meni cini da je kamera bolja sad konacno.

Koji? Daj link.
Meni inače kamera na L brže okida i deluje mi da daje u proseku bolje slike.
Nisam imai nikakve probleme od kad sam ga stavio, i mnogo mi se više sviđa od KK.

Poslednja izmena:
Stavio sam, i apsolutno ništa nisam primetio osim što mi je dodao kinesku tastaturu.
Gde ima changelog, da vidim na papiru?

Ensured the lock screen / notification bar doesn’t indicate “no service” when the device has coverage

– Added a Sony feature; bringing back the “close-all-button” in the activity menu, so you can easily close all apps at once

– Unblocked devices with server policies (such as Exchange Active Sync for e-mail), to enable the new Lollipop lock-screen notifications

– Ensured the LED light is lit across all sound modes – and no longer offset by “silent”

– Made the necessary fixes to enable the easy movement of content from internal memory to external microSD card (something we saw affecting a few devices)

– Improved messaging functionality in Ultra stamina mode – some conversations could not be opened before in Ultra stamina mode

Nista spec,al eto.

Imao sam battery drain od strane Android OS, noćas, preko 30% baterije. I trenutno mi deluje da se prazni brže nego što treba.

I meni isto sad battery drain skoro 30 posto.Videcu kako ce biti nakon sledeceg punjenja.Al imam 1 dan i 13 sati na bateriji i 5h i 38 min SOT i jos 5 %

Користите телефон без сд картице неко време уз наравно ресет, мени је помогло.

I meni je reset zasada rešio. To je ovaj nov update, prva verzija L je radila perfektno.

Zanimljivo, ali čini mi se da L bolje radi na Z1c, nego na mom, što se tiče brzine.

Nazad
Vrh Dno