Šta je novo?

Sony Xperia Z2

E da,vidis kako sam zaboravio na to,garant je to.

Malo benchmarka sa 5.0.2

ec079db831484bf52d2c97e180a150fa.jpg

Da se nadovezem... 4.4.4

Prilozi

• uploadfromtaptalk1429367538342.png
    uploadfromtaptalk1429367538342.png
    194 KB · Pregleda: 100
Таман помислих има ли разлика у антуту мада ме нешто и не занима. Тих 44000 је то што и може да изгура.

Meni tih 44k taman :d :D :)
Nikako ne mogu da se naviknem da ne moram bateriju da punim svako veče :smoke: :smoke: :smoke:

A pogotovo volim kad pred izlazak shvatim da ne mora na punjač jer ima preko 60% :D

Ja punim fon nekada i 2x dnevno i zato kad krenem negde izadjem sa 100% - koji traju kao 25% na Z2 :d :d

Kako stvari stoje pre ce biti samsung :d

Ma ciljao sam na glasine o S6 Active (3500 mAh i cipset/displej/sve ostalo od S6), za tako nesto bih dao i 500e ali ne bih menjao sigurno 3-4 godine jer u teoriji taj telefon ce imati sve sto mi treba. Ako ne bude imao takvu specifikaciju i ako bude USA/UK only sa bolesnim cenama.. i Z2/Z3/c ce odraditi super posao 2-3 god i to za daleko manje para :)

Ma ciljao sam na glasine o S6 Active (3500 mAh i cipset/displej/sve ostalo od S6), za tako nesto bih dao i 500e ali ne bih menjao sigurno 3-4 godine jer u teoriji taj telefon ce imati sve sto mi treba. Ako ne bude imao takvu specifikaciju i ako bude USA/UK only sa bolesnim cenama.. i Z2/Z3/c ce odraditi super posao 2-3 god i to za daleko manje para :)

Taj Active uvek bude nekako zapostavljen.. Meni Z2 za sada odlicno radi posao. Veceras sam poceo malo da ulazim u stos sa stock camera app. Moze i nocu malo da se poboljsa fotka, ali treba gimnastike :)

Evo meni vec 9h od kako je skinut s pnujaca skinuo samo 10 posto,a imam oko 43 minuta SOT,ima da izgura ovo trajanje 2 ipo dana :)

@stojan za nocne fotke a i inace mozes koristiti multifokus,a gde imas iole osvetljenja je najbolje koristiti ISO 400,meni je davao najbolje rezultate. :)

One predefinisane scene mi ne odgovaraju bas.

Evo meni vec 9h od kako je skinut s pnujaca skinuo samo 10 posto,a imam oko 43 minuta SOT,ima da izgura ovo trajanje 2 ipo dana :)

@stojan za nocne fotke a i inace mozes koristiti multifokus,a gde imas iole osvetljenja je najbolje koristiti ISO 400,meni je davao najbolje rezultate. :)

One predefinisane scene mi ne odgovaraju bas.

Na manual sam ovo poslednje, iso 200 i ev grunuo u debeo minus i podesio rucno wb. Probaj sa terase, bas me zanima :D

Suvise bude mracno sa terase :D
Napolju,u gradu recimo,gde je ulicno osvetljenje ok,tu ide ISO 200 bas,videcu da nadjem od ranije solidnu sa 200. ;)

Edit: Gledaj :smoke:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Ono sto mi za sad najvise smeta kod lolipopa je sto nema opcija close all u recent meniju. Ali dobro...
Zanima me da li mi treba root da bi adblock i greenify radili kako treba?
Jel moze da se uposte rutuje 5.02 i jel ima sanse da se brikuje telefon?

Ne treba ti ta opcija da zatvaras recent apps,nije to windows :) Za greenify ne znam,a root ima koliko sam video na XDA,ali nisam detaljno gledao i citao.

Nema ni za mene. Može li da se flešuje ručno i kako?
Dojadilo mi je da čekam.

Moze,kucaj u google how to flash sony xperia via flashtool
Ranije sam pisao o tome.
Sustina je da nadjes firmver fajl i da ga ubacis u odredjeni folder na kompu i pomocu tog flashtoola flesujes.Prosto je,pogledaj malo.

Uspeo da naguram ss do 1s. Sad samo da nadjem vremena da istestiram. Sugava cam app.. Siguran sam da ovaj senzor moze kao a mozda cak i bolje od 930.

Rekoh ti da moze ali uz malo mucenja :d U teoriji, malo veci senzor i otvorenija blenda bi uz SS 1s+ trebali da daju malo bolje rezultate nego na L930 ali ne zaboravi da Z2 nema OIS a L930 ima i PV.

Eno npr sa qx10 lens kamerom (takodje 1/2.3'' senz. ali i vise podesavanja) moguce je snimiti kvalitetnije LL fotografije, a da ne pricam o QX100 (1'') a tek ne o mirrorless QX1 dodatku, to je vec bolest :)

Rekoh ti da moze ali uz malo mucenja :d U teoriji, malo veci senzor i otvorenija blenda bi uz SS 1s+ trebali da daju malo bolje rezultate nego na L930 ali ne zaboravi da Z2 nema OIS a L930 ima i PV.

Eno npr sa qx10 lens kamerom (takodje 1/2.3'' senz. ali i vise podesavanja) moguce je snimiti kvalitetnije LL fotografije, a da ne pricam o QX100 (1'') a tek ne o mirrorless QX1 dodatku, to je vec bolest :)

Ma ne treba nista od toga, ovo ima trunku manji f od 930 i trebalo bi bolje na slabom svetlu. Moze se izvuci veci ss sto mi i jeste najbitnije, a iso stoji zakucan na 50. Na lumiji sam recimo iz ruke pucao 0.5 lagano a da ne bude mutna slika

zato što joj OIS ubija koliko je dobar :)

ma probao sam i ja :) bolji je od LGovog, a on je opet bolji od HTCovog. samsung i iphone još nisam probao

Pa to je i logicno, i OIS mehanizmi napreduju iz generacije u generaciju, nema sanse da S6/IP6+ npr imaju losiji OIS od onog iz M7/G2 a zamislite 808 kameru cak i na prosecnom dual core WP telefonu ali sa OIS-om iz L930 :)

Nazad
Vrh Dno