Šta je novo?

Sony Xperia Z2

E to ne znam,nisam nikad ukljanjao nista sto vec ne moze da se obrise iz samog sistema.Aplikacije stavi na rucno azuriranje,da ti ne bi dzabe neke nove verzije nesto izbagovale.

Zavisi za koji ti je region telefon i sta si dobio od Sony aplikacija.
Vecina njegovih moze da se deinstalira, barem kod mene. Ja samo onemogucim (disable) od sonijevih aplikacija Onaj Socialife i File Commander jer vise volim OI File Manager.
Uglavnom onemogucim google aplikacije, kao chrome, hangouts, google+ , dokumente itd.

Sad sto se tice LP-a nisam bas zadovoljan. Ne znam kako ljudima izgleda da radi bolje od KK, meni je definitivno KK bio brzi.
Primetio sam za sada par stvari koje mi se ne svidjaju.
Iskljucim uvek onaj google searchbar, e kad se pritisne dugme za recentapps, ako nema ni jedne recentapps nema ni searchbar-a, ali ako ima recentapps-a sto uvek ima :D gore stoji searchbar.
Onda kamera kada se pokrene na hardversko dugme ili na shortcut na zakljucanom ekranu uvek se cuje zvuk pokretanja kamere i ako je isti iskljucen. Dok ako se pokrene normalno na ikonicu istog nema.
Takodje ako se izabere fixni ISO u opcijama kamere osetljivost na podesavanje expozicije kao da ne postoji. To mi je u KK mnogo bolje funkcionisalo. Mislim da je camera app korak u nazad u odnosu na KK. Barem kod mene.
Promenili su i tastaturu za "srpski" tj. sada ima ili QUWERTY izbor ili QUWERTZ + ČĆĐŠ nema samo cisto QUWERTZ, mada to nije toliki problem.
Takodje mi nedostaje ona opcija da se u padajucem meniju kada se zadrzi prst na nekoj od opcija, otvori mogucnost da otvoris podesavanje za tu opciju, toga vise nema u LP

Sa druge strane lock screen mi se svidja vise. Imam osecaj da je osetljiviji telefon na duble tap. Mada je to subjektivan osecaj.
App za kontakte mi se svidja veoma, posto je KK imao onaj bag gde kada otvorite neki kontakt i pritisnete posle back da se vratite na listu kontakata vrati listu na pocetak, a ne na mesto gde si bio.
Ali mi se ipak svidjalo vise kako su dialer i contact app bile povezane u KK nego sada.

Inace jos par stvari na LP koje mi se ne svidjaju.
npr. notification light ne radi ako je telefon na silent, tek kada se stavi vibracija samo, proradi notification light sto mi je apsurdno. Meni je light najbitniji kada mi skroz iskljuceno i zvono i vibracija.
Onda u pozivu, vise nema one lepe sonijeve skoro full screen slike pozivaoca kao pre. Sada je pola ekrana plavo ( zavisno koja je tema u pitanju) i samo mali krugic sa slikom pozivaoca.
Mislim da je spikerfon malo glasniji nego na KK, ali je i dalje samo donji zvucnik.

To sa slikom je i meni bio problem, ali u kontaktima dodaj ponovo sliku pa ce ti biti preko celog ekrana. Ovo je na Z3, ali verujem da je ista stvar i na Z2. Ja sam morao skoro sve slike ponovo da ubacujem u kontakte.

Sto je najgore i ja sam to uradio. Zamenio sve fotograifje sa HD fotografijama za kontakte koje imam spremne.
Ali kada sam sinhronizovao je zeznulo silke. Moram rucno da skinem fotografiju sa svakog kontakta onda sinhronizujem sa g-mail-om. Pa da ponovo dodam HD fotografije i tek onda opet sinhronizacija.

@shifter koji je tvoj cust. number?Za koji region ti je update?
Ja ponovo ubacio LP Customize DE i tek sam sad primetio da je zvuk na zvucnicima prilikom notifikacija jaci sto mi dosta znaci.

Kako meni i dalje uopšte nije stigao?
Ni OTA, ni preko softvera na PC.

Sve je kul,ubacuj :) kamera je bolja malo,zvuk jaci malo pri notifikacijama a i preko sluski a i baterija je ok.

Kako funkcionise trgovina tj kupovina preko ovog aliexpressa?Jel moram da sam u Bgd ako narucujem nesto i sta sve treba,koja je procedura? :)

Poslednja izmena:
Treba ti paypal i to je to. Narucis na svoju adresu. Meni je magnetni doneo postar u sanduce. Morao bih factory da odradim? Daje mi ota

Meni nudi update ali kaze da se nakacim na pc. Kako ste zadovoljni? :)
Ista stvar - odradio mi je dva OTA apdejta sinoć - ukupno oko 500 MB, a sada mi "sa ponosom" javlja da je izašao Loli, ali mi traži neki PC softver. Nisam stigao nešto mnogo da se informišem o tome, ali i ovako mi radi sasvim dobro. Mislim, ovo malo što sam video od sinoć.

Ista stvar - odradio mi je dva OTA apdejta sinoć - ukupno oko 500 MB, a sada mi "sa ponosom" javlja da je izašao Loli, ali mi traži neki PC softver. Nisam stigao nešto mnogo da se informišem o tome, ali i ovako mi radi sasvim dobro. Mislim, ovo malo što sam video od sinoć.
Meni je trazio pc software i kad sam se nakacio na wifi malopre, krenuo je da skida. Stopirao sam ga, posto se razmisljam da li na lp da idem :p A i mrzi me da radim factory

Treba ti paypal i to je to. Narucis na svoju adresu. Meni je magnetni doneo postar u sanduce. Morao bih factory da odradim? Daje mi ota

Factory uradi posle apdejta.

@machor treba ti program PC Compagnion,s njim se radi apdejt.

Za Loli je obavezan factory reset?
:(
Na tabletu (Nexus 7 2013) je sve prošlo glatko bez ikakvog brisanja bilo čega.

Зар мора фабрички после апдејта [emoji53]

Ne mora,nego je neko pitao kad da radi....NE MORA! :)

Знам да не мора уопште :) него је моја констатација била у суштини реакција на то кад је препоручљиво одрадити ресет. Хтео сам само пре . Мрзи ме после осим ако не постоји чврсто утемљен разлог.

Meni izričito piše da ovaj apdejt mogu uraditi samo uz PC.
Hm!

Samo UK uredjaji mogu ota.. A igrom slucaja je ovaj moj iz UK. Skinuo sam, 620 i nesto MB ali mi ne da instal dok ne budem dopunio bateriju na preko 50% :/

Da, mora na 50%.
Meni je na Z3 ako se dobro secam potrosio 8% baterije prilikom instalacije.

Kako funkcionise trgovina tj kupovina preko ovog aliexpressa?Jel moram da sam u Bgd ako narucujem nesto i sta sve treba,koja je procedura? :)

Vrlo lako. Može i preko kompa i telefona, više preferiram telefon, nekad daju popuste ako se naruči preko mobilne app[emoji4] potrebna ti je samo kartica, najbolje bi bilo da bude "for internet use only" kao moja visa virtuon. Takodje, može se platiti i paypalom, isti djavo. Karticu povezuješ sa nalogom itd. Da ne dužim, ima dosta korisnih stvarčica, i bogami, povoljnih u odnosu na naše "trgovce". Primer Nilkin case za z2 je oko 7$,naši je prodaju za "samo" 1999din.

Elem,da sumiram utiske posle nedelju dana korišćenja. Iskreno, na početku sam jurio uglavnom crne modele, nisam ljubitelj belih, ali ovaj kad sam ugledao i nije bio toliko strašan. Prednost bele boje, ne ostaju otisci na zadnjoj strani. Mana više se vide ogrebotine po alu.
Bio sam skeptičan što se tiče ekrana, brat je imao ranije xperiu z, i onaj tft je bio blagi užas. Ekran je mnogo bolji, ips, dobra automatika(nakon lg sve je super), solidni uglovi gledanja, crna možda malo vuče na sivkasto(uporedjivao sam g2) ali ništa strašno, zadovoljan.
Zvuk, tj zvučnik je okej, pa posle m7, svaki bi bio meeeh, svidja mi se što je pozicionirano kao na htc(stereo). Jedino što mi js čudno je nivo zvuka na najjače kad se pojača, i 2 klika unazad, razlika je nebo i zemlja, kao da je slajder na početku a ne pri samom kraju.
Kada sam ugledao sonijev interfejs, zgrozio sam se, odmah sam stavio novu. :) voleo bih da je quicktoogle odmah kad spustim not.bar,ali dobro, navikao sam i na ovo. Vidim da su to promenili na lp, veliki plus. Što se tiče fluidnosti sistema i odziva, na super je nivou, u rangu sense-a. Nav.bar bi takoooo voleo da mogu da promenim (može onim sony temama, mada mi de ništa od toga ne svidja).
Sagovornike tokom razgovora čujem sasvim normalno, bez ikakvih problema, kao i oni mene.
Kamera, recimo da nisam zadovoljan, možda zbog toga što još nisam proučio UI kamere, ali ove auto fotke mi daju previše blura...
Baterija, najvažnija stavka, zbog koje sam i kupio telefon, je sasvim ispunila očekivanja, čak i premašila. :) dan ipo heavy upotrebe sa max 7h sot. Uglavnom uveče završim sa 50-35% sa 4h do 4h 30m sot.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1429106690001.png
    uploadfromtaptalk1429106690001.png
    828.6 KB · Pregleda: 111
  • uploadfromtaptalk1429106698136.png
    uploadfromtaptalk1429106698136.png
    780 KB · Pregleda: 111
Ja sa bat nisam prebacio 6h sot. Ali ja samo 3g sibam :) Drago mi je da si zadovoljan, da ne bude da sam te nagovorio na zlo :p

Ja sam dogurao do 8h na 3G uz dan ipo koriscenja jos dok je bio na 4.4.2 :)
@Nikola thanks.

Vrv koristim nesto sto vise jede :) Znam da za opo pricaju ovde o 10h sot, a mkbhd hvali bateriju i kaze da izvlaci cak 4.5h sota...

Vrh Dno