Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ja ne znam ni sta ima tu da se cacka na njemu. Niko da uradi neki camera mod. Ustvari ima jedan sa omogucenim 20mp u superior modu. A toliko je popularan da ima svega nekoliko postova. Smesno

Telefon je skoro izasao, mozda bude u buducnosti nesto i za kameru. Od univerzalnih modula tu je Gravity Box.

Iskreno se nadam da ce se pojaviti neki bezbolniji nacin za otkljucavanje bootloader-a gde bi mogao da se napravi backup tih DRM key-eva. To mi je jedina stvar zbog koje se jos premisljam da ga uzmem i zbog koje mi je One M8 i dalje u opticaju. Sacekacu do jeseni, ionako ne zurim pa da vidimo kakva ce biti tada situacija.

Camera fv 5 by hunder__79, on Flickr
SS ispod 0.8 ne ide. Ko da je onemogucen ispod toga. Najcistija lowlight na z2. Doduse malo mracnija al je iso 50
Ovaj camera fv 5 isto nista od manuelnog podesavanja. Samo generiska podesavanja koja u nekim slucajevima moze da posluzi

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne verujem sta ovi iz sonija uradise od ovog senzora. Tacno cu da ih napljujem i posaljem semplove na mail. Pa ovo je strasno. Nije ni cudo sto ce da isti da stave na z3.

toliko lose.. ?

.. a i dalje bolje od 99.9% android konkurencije, to je ono sto je zalosno. Jedino M8 i Oppo F7/a imaju podesavanja SS ali i manje senzore pa opet nije to-to

Nije ni cudo sto ce da isti da stave na z3.

O tome ja pisem vec mesecima, ima da ih cede do maksimuma, isto vazi i za Samsung a zasto? - jer su im glavna konkurencija Oppo/LG/Huawei sa 1/3'' Sony senzorom iz 2013 :d :d

Poslednja izmena:
Ma nije lose nego kad znam da moze bolje duplo od ovog sto sad nudi poludim.Ko da imas ferari sa prve dve brzine a ove druge zavarili
A da je pojam za androide jeste a da se meri sa lumiama ne moze.Realno
toliko lose.. ?
Edit:
Da ne bude zabune ko nije pratio temu.Sa drugim programima pravim bolje slike duplo od ovih sa stock kamerom.Eto koliko se potrudio Sony da napravi nesto.A i nije cudo kad ima samsung za pandana a oni se slizali i samo sisaju...

Poslednja izmena:
pa ***. mora da se ostavi nesto za z3.. eto jos jednog razloga zasto je lose izbacivati flagshipove na 6 meseci. :)

Ma nije lose nego kad znam da moze bolje duplo od ovog sto sad nudi poludim.Ko da imas ferari sa prve dve brzine a ove druge zavarili
A da je pojam za androide jeste a da se meri sa lumiama ne moze.Realno

Zato treba kupiti IP6 :) Realno kamera/kamkorder ima da budu u rangu S5/Z2 i to u najgorem slucaju, ekran ce biti sam vrh, izrada takodje, brzina os- i stabilnost su vec poznati.. samo to treba platiti ali eto, bar dobijes kompletan proizvod ma koliko ios nekima bio dosadan.

Kad sve to sto hocemo od podesavanja omoguce na androidu onda cemo ''kukati'' za mikrofonima sa lumia, za optickim zoom-om i tako u nedogled.. realno. Svakih 6 meseci neka mala poboljsanja i to je to.

Mislim da Apple sve to najbolje spoji u jednu celinu.. nije ni cudo kad imaju samo po 1 pravi vodeci model. Neko kupi android flagship pa onda kuka za kamerom sa lumia, ceka fix za razna sranya za razliku od ios-a..a apdejtovanje postaje sporo posle 12 meseci ili cak i prestane. Neko kupi Lumiu i ima primetno manje mogucnosti od androida a bolju kameru samo u slucaju par modela, pre svega 1020 ali tu onda fale aplikacije, druge mogucnosti, pa onda autonomija, cipset je sporiji.. nema kraja nabrajanju.

Poslednja izmena:
Srecom sharp mi je panel na Z1. Vrv cu se na ovom fonu zadrzati, ukoliko neko nije zainteresovan (ako nekoh zanima neka mi se javi u PM) da ne reklamiram. Svakako mi nije prva namera da ga prodam.

Sony STM10 Stereo Microphone for Xperia Z2 now on sale

Koliko znam ovo radi na svim androidima.. samo jos da se dokaze u praksi tj da se cuje kvalitet snimljenog zvuka u tezim uslovima pa da se proceni da li vredi ove pare. Ako je zvuk kvalitetan onda uopste nije losa investicija za duzi niz godina i razne telefone, nijedan android ne snima kvalitetan zvuk u teskim uslovima.

Made for Xperia portal goes live to help you get the accessories you need
http://blog.gsmarena.com/made-xperia-portal-goes-live/
http://madefor.sonymobile.com/EU/GB/en/All/All/

Poceli kao nesto da ulazu u marketing
[YOUTUBE]0iDdYXSJMdc[/YOUTUBE]

Ja mislim da ovaj mic ne moze na druge androide jer je sam softver zaduzen da dozvoli koriscenje externog mikrofona kod kamkordera. Jedino da se nekako implementira. A mozda i gresim. Znam da ove petopinske sluske kad ubodem mogu da biram sta i kako da ih koristim. Probao sam da koristim mikrofone sa njih i extra radi posao. Ovaj dodatak je odgovor na lumia mikrofone i mislim da ce biti mozda i bolji u tom smislu.

Pa dobro da li je ovo moguce... Kada je vrelo napolju kao sad, na otvorenom prostoru direktno izlozen suncu ne mogu dve, tri fotke da napravim a da se kamera ne pregreje. Ne pomaze pregrevanju ni to da je osvetljenje na maksimumu da bih uopste nesto mogao da vidim na ekranu...

Hunder, koliko cesto ti se desava ovo. Moram da cekam po pola minuta izmedju fotki da se kamera ohladi, glupost nevidjena...uploadfromtaptalk1402482382934.jpguploadfromtaptalk1402482412687.jpg

***... potopi ga u vodu da ga ohladiš :)

Sto je najgore i hteo sam, ali rekoh sebi ima ljudi da me gledaju cudno :) Dovoljno mi je sto me gledaju kao nekog ko nije odavde svaki put kada testiram kameru nekog smartfona :d Hteo sam u fontanicu da ga bucnem haha.uploadfromtaptalk1402483227700.jpg

airport grad ? nema sta,klasicni fenseraj :) jednom sam bio tamo dok sam sljakao kao kurir,valjane ribe rade na ulazu u svaku zgradu. kad kazem valjane mislim odlicne :)

Poslednja izmena:
ma z2 se greje ko lud pogotovo po ovoj vrucini.Samo mislim da je sony malo vise zategao prag tolerancije pa se cesce gasi od ostalih.
Mislim da ce u buduce morati traziti neko resenje za hladjenje jer procesori postaju sve jaci i jaci a hlade se preko plastike ili stakla.Ma mislim stvarno...
Pa dobro da li je ovo moguce... Kada je vrelo napolju kao sad, na otvorenom prostoru direktno izlozen suncu ne mogu dve, tri fotke da napravim a da se kamera ne pregreje. Ne pomaze pregrevanju ni to da je osvetljenje na maksimumu da bih uopste nesto mogao da vidim na ekranu...

Hunder, koliko cesto ti se desava ovo. Moram da cekam po pola minuta izmedju fotki da se kamera ohladi, glupost nevidjena...Pogledajte prilog 143682Pogledajte prilog 143683

Ma da, bio do Asusa da vratim monitor i grafu, pa rekoh ajde malo da fotkam, super je okruzenje tu. Samo je problem sto asfalt upece i kao da ima milion stepeni. Kako li ce se ponasati kamera na 40 stepeni u takvim uslovima, kad se na 30 vec raspada...

Lose su uradili hladjenje samo tako. A i ovaj dragon nije bas za plastiku. A izmedu ostalog zbog toga ga i udomih. Dobra kamera al ko da imam vruc burek u ruci a i u dzepu. Izvrsio sam neku zamenu za lumia 1520 i solidan kes pa cemo da vidimo do jeseni i pojave 805. Mozda note 4 donese nesto zanimljivo

Izgleda da je to softverski problem posto ljudi koji su stavili DoomKernel nemaju vise tih problema. Telefon se greje kada se koristi kamera duze ali se vise ne iskljucuje.

Vala ste me istripovali sa grejanjem, testirao sam S5 i nema ovih problema. Još sam se razmišljao da menjam S5 za Z2, savakako Z2 kod mene nema šta da traži posle ovog.

Ja sam prošlog vikenda snimio mojim G2 ~50 snimaka dužine oko 20min (od 10sek do 1:30min) i spucao oko 50 fotografija 13mpix rezolucije u razmaku od sat vremena i ni u jednom trenutku nisam imao fc kamere ili obaveštenje o pregrevanju. Sve ukupno oko 4.3GB materijala.

Postaviću screenshot-ove ukoliko je potrebno.

Zbog ovakvih stvari je plastika bolji materijal za izradu telefona od metala ili stakla... Mada je po meni možda najbolja kombinacija ona na Lumiji 925 i 930-metalan ram i polikarbonat pozadi

^ nije (samo) do toga, ako je uopste do stakla kao materijala. I Z1 je od istih materijala pa nema ove probleme a od skoro je portovan 4k itd. Ok, Z2 je S801 koji je brzi i vise se greje ali nema veze, Sony je ocigledno softverski nesto zayebao oko tog upozorenja odnosno te temperature koja gasi aplikaciju i to moraju da isprave apdejtom. Sad videh da je uz undervolt neki lik snimio preko 4k fajl od preko 13Gb/34min http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2776605

Svejedno, ovo je retardiran bag ali stoji cinjenica da ce za S805 i jace svi morati da traze resenje za hladjenje.

Sad naleteh i na ovaj mod - Cyber-shot™ Camera For Xperia Z2

Zbog ovakvih stvari je plastika bolji materijal za izradu telefona od metala ili stakla...

Ne zaboravi da je i LG za plasticni G2 obarao klokove kad se igraju neke igre, bas zbog zagrevanja, pa je bilo laga i pada fps, pisali su neki o tome u G2 temi (to vazi bar za pocetnu verziju OS-a, za 4.4 i custom nemam pojma)

Poslednja izmena:
kakve veze ima temperatura koja gasi aplikaciju ? koliko sam citao xda z2 se toliko greje da ne moze da se drzi u rukama. ste ce mi funkcijalna apk za kameru kada ne mogu da ga drzim u ruci od vrucine :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno