Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Neki su trazili crop pa evo da im udovoljim

Na tvoje moram dodati i ove:

S5:
1-s5.jpg

Z2:
11-z2.jpg

S5:
2-s5.jpg

Z2:
22-z2.jpg

S5:
3-s5.jpg

Z2:
33-z2.jpg

S5:
4-s5.jpg

Z2:
44-z2.jpg

S5:
5-s5.jpg

Z2:
55-z2.jpg

Zapravo ga nemaju... barem su ga sklonili sa sajta, cak i sa Web Shop-a.

Znam da kada sam gledao pre par dana da je bilo jos Z2 plus SmartWatch za prvih 50... a sada Z2 vise nema. :D
Juče sam hteo da naručim Z2 sa watch, ali prc, nema, sada vidim da su sklonili i sa sajta.

Na tvoje moram dodati i ove:

S5:
1-s5.jpg

Z2:
11-z2.jpg

S5:
2-s5.jpg

Z2:
22-z2.jpg

S5:
3-s5.jpg

Z2:
33-z2.jpg

S5:
4-s5.jpg

Z2:
44-z2.jpg

S5:
5-s5.jpg

Z2:
55-z2.jpg

Glavni fokus je na onoj slajfarici gde sam i uradio crop. Tu je z2 uradio polji posao bar sto se mene tice. Vec sam pomenuo da z2 ima uzi fokus tj mesto fokusa. Pogledaj one pecurke sto sam postavio. S5 sire fokusira i zato su objekti oko glavnog fokusa cistiji.

Poslednja izmena:
kod s5 je po meni sve dosta plasticno.Da ne pricam o brzini ss koji kad je u night modu s5 treba da bude ruka jako mirna dik z2 pravi opustenije slike.Kod ovog primera je 1/40s a s5 je onako iz mog ugla gledanja sigurno 1/12s minimum.

Na tom crop nema seneke preko šrafana Z2:
2014-06-05105234.jpg

S5:
2014-06-05105226.jpg

Nešto nije isto. Ili je tu senku Z2 ispeoglao?

Kad pominjete kameru, imam Z1 od danas, ista je valjda kamera kao Z2, puna rezolucija je u razmeri 4:3?

@hunder, kako si podesio manual mod? Ovo sada je odlično, ka da je drugi fon.

Poslednja izmena:
I jos jedno pitanje u vezi problema sa wifi-jem. Ima li kakvog resenja?

Kad pominjete kameru, imam Z1 od danas, ista je valjda kamera kao Z2, puna rezolucija je u razmeri 4:3?

Na 4.4 imas i 15,5mpix 16:9. Takodje je softver kamere malo poboljsan u odnosu na 4.3.

Sta bi za ekran, jesi proveravao nekako ili..? Kako ti deluje displej koji si dobio? Nisam video da si pitao kako proveriti displej, mora da ima neka aplikacija ali najbolje je proveriti ocima, uzivo.

Sony Xperia Z2 Macro & edited photo

Lik je objasnio. https://flic.kr/p/nz95sU

A ovo su stock https://www.flickr.com/photos/110775293@N07/sets/72157644836475865/

Poslednja izmena:
Nisam proveravao. Kad ga rootujem. Izgleda da za root treba downgrade softvera sto me mrzi sad. Sa ekranom sam zadovoljan. Prelazim sa Nexusa 4 (ips) i uglovi mu nisu losi uopste. Jeste da sam na N4 mogao skroz sa strane da gledam ekran, ali ovde je do 160 stepeni ok.
Wifi mi se gasi kad upalim ekran. Ali ne svaki put. Citam na netu da sony generalno ima taj prob. Tako i ovaj moj Z1.

Pa nema ss to je sto je. Taj superior vadi stvar. Ako je za utjehu S5 ne moze ni toliko. Previse si se ti razmazio sa lumiom ;). Nema tog kvaliteta na androidu niti ce ga biti jos jako dugo

S5 nisam ni stigao da isprobam kako treba, par slika ali nista vredno pokazivanja, onako po kuci slikao.
Ali ovo realno ne moze ni da pridje 1020.

Možda po danu, ali u uslovima slabije vidljivosti nisam ni očekivao da može prići 1020.

Da ima podesavanje ekspozicije fotografije bi bile dosta bolje, senzor je primetno manji nego na 1020, auto. duzina ekspozicije je smesna za low light a samo dizanje ISO pomaze vrlo malo. Vrlo je moguce da ce M8 da pravi bolje fotografije od S5/Z2 uz 1+ sek. SS.

Najveci low light dometi za sve te androide su indoor i uslovi kao npr trg, ulica, bilo koji objekat vestacki osvetljen, ISO se ogranici na do 1000 plafon i to onda moze da lici na nesto. Pogledajte gizmov test S5 i low light semplove i sve ce vam biti jasno.

Poslednja izmena:
Kakav je beše 808 u uslovima slabijeg osvetljenja?

Jedini android koji moze da napravi sliku u totalnom mraku ili bar sto ljudsko oko vidi kao siluete je m8.
Ovaj z2 je dobar u superior modu i to moze da prodje.Za 6400iso i nema toliko suma.Nije mi jasno zasto ne produzuju vreme expozicije nego dizu iso.
S5 nisam ni stigao da isprobam kako treba, par slika ali nista vredno pokazivanja, onako po kuci slikao.
Ali ovo realno ne moze ni da pridje 1020.

Nije mi jasno zasto ne produzuju vreme expozicije nego dizu iso.

Da bi to rucno podesavanje ''prodali'' uskoro kao inovaciju i novu funkciju (mislim na sve) i da bi se ljudi primili. ISO dizu da bi sve to iole licilo na nesto i da bi se izbegli problemi koji nastaju ako se SS poveca a telefon nije fiksiran (ljudi danas kameru na telefonu uglavnom koriste za fb i nocne pozerske ''slike'' i slicne gluposti gde povecanje SS ne znaci mnogo jer se sve ''slika'' iz ruke)

Poslednja izmena:
@hunder Ne znam sta moze da prodje, pogledaj sliku, kao ulje na platnu. Detalja skoro i da nema, ISO je ubio sve. Pogledaj prekrivac na sta lici.

Poslednja izmena:
@hunder Ne znam sta moze da prodje, pogledaj sliku, kao ulje na platnu. Detalja skoro i da nema, ISO je ubio sve. Pogledaj prekrivac na sta lici.

A sta ocekujes ti od iso 6400 i kratke eksp.? Koji to android u tom slucaju moze bolje? Nijedan.. na ostalim se nista ne bi ni videlo jer imaju i manje senzore (mislim na ove 1/3'') a i nemaju tu max. iso vrednost. Izuzetak je samo M8 ali ne na visokim iso nego 2+ sekunde ekspozicija i iso 800 npr

Inace retko koji test pominje tu prednost M8.. a nekome moze mnogo da znaci + taj telefon malo bolje odredi WB od ostalih u tim uslovima.

I da, postavio sam vec ali mozda nekima i dalje nije jasno

808 PV - ISO 800, SS 1/8

Z2 - ISO 6400, SS 1/8

Znaci najveci senzor na telefonu ikada vs Z2 koji jos nije postao standard, ista duzina ekspozicije ali ogromna razlika u ISO. Realno, na semplu sa 808 se malo toga vidi a ovaj Z2 je osvetljen toliko da je bolje da se nista ne vidi :d Lose u oba slucaja, eto koliko znaci podesavanje ekspozicije ;)

Poslednja izmena:
Pa ne znam koliko je mracna prostorija

Definitivno nije kao na prvoj slici. :d
Onako nije totalni mrak, prozor skroz otvoren a sumrak je bio.

Ma nema veze, mozda sam ja ocekivao malo vise i bolje ali nema veze nebitno je. Da ne nastavljam.

^ostaješ na Z2?

Nazad
Vrh Dno