Šta je novo?

Sony Xperia Z2

^ upravo ono o cemu sam pisao, klasican primer koliko to podesavanje znaci..

Evo primer prave kamere, Sony HX50 (1/2.3'') sempl, 1/20 SS i ISO 1600.. bukvalno je Z2 u rangu ove kamere, ne vidim nikakvu posebnu razliku a HX50 kosta 340e. I dnevne foto. su tu negde (osim u slucaju zumiranja logicno)
http://images.hardwarezone.com/gallery/thumbs/0/2013/high-resolution-article-images/sony-cyber-shot-hx50v/dsc00034.jpg

Zato sve slicne Sony, Nikon, Panasonic itd Canon S1xx serija dere a staje u dzep i kosta malo manje ;)

Poslednja izmena:
Prednost z2 nad ostalim je sto u kucnim uslovima smanjene vidljivosti mogu da napravim ok snimke. SS 1/30 i iso 800 daju pristojne rezultate. Za one koji imaju bebe ili malu decu super za hvatanje slika.

Ovo je sasvim prihvatljivo, sa superiorom izgubis na kvalitetu, dobijes sliku u low light, a predmete kao da gledas kroz maglu. Kad bi hteo da zumiras nesto i da vidis, ode stvar.

Posle onog vidjenog sa M8, sve ovo je nista, ali stvarno je bolja slika nego sa superiorom. Zadovoljan sam skroz sa ovom prvom slikom, iako ne znam koliko je mracno? Jesu uslovi identicni onima kao na ostalim slikama sto si slikao sa 1520, N3, itd

Poslednja izmena:
Naravno uvek isti uslovi. A mracno je toliko da ne vidim ni jedno slovo(mislim na belilo) samo kontura

Onda je po meni to ok, naravno da moze bolje, ali je zadovoljavajuce po meni, sasvim korektno.
Sa superiorom je slika svetlija, ali ima bas dosta suma u odnosu na ovu "LG", ona je malo tamnija ali po meni bolja, jer suma skoro da uopste nema.
Kako si ti zadovoljan

EDIT: Hoce se zadrzati Z2 koliko kod tebe :D

Poslednja izmena:
@hunder @Emix

Jeste li pokusali da rutujete Z2? Gledao sam na XDA proceduru i za otkljucavanje bootloader-a pise ovo:

Now before you go do this on your own device, there is one major caveat to keep in mind. There is currently no way to backup the TA partition on the Z2. And just as we’ve seen on other Sony devices, unlocking the bootloader will irreversibly delete the DRM keys housed within. However, the camera does still work after unlocking the bootloader.

Postoji li neki nov, bezbolan metod za ovo? I sta prakticno znaci gubitak DRM kljuceva?

Pa za android ovo je top. Naravno posle M8. Lumia 1520 je za 20mp senzor objasnila kako se koristi maximalno ono sto imas. Sony ce mozda u z4 ubaciti manuelna podesavanja sa istim senzorom :)

@hunder @Emix

Jeste li pokusali da rutujete Z2? Gledao sam na XDA proceduru i za otkljucavanje bootloader-a pise ovo:

Postoji li neki nov, bezbolan metod za ovo? I sta prakticno znaci gubitak DRM kljuceva?

Ja se ne usudjujem. Nisam vican sa sonijem

Sa ovom slikom kao da si spojio one predhodne dve. Po meni ovo bolje i od m8, sta si mu radio :d

@hunder Da li ti se desava da ti uspori animacija kod skrolovanja u meniju sa jedne strane na drugu?
Ne znam da li je do live wallpapera u pozadini ili ne.

Isto neki divlji program sa play store. Namestio night mod i voala. Da ne poverujes. Sta bi tek mogao da mogu da izaberem ss

Da li je ovo neka zaštia za Z2? Gde ima da se kupi?
1.jpg

Da, bas su ga ustrojili (kao i svakog drugog androida) sa tim sto nema SS. Steta.

Sto kaze hsv, moraju imati neku kartu da prodaju sledece modele. Doci ce i ss vremenom.

Isto neki divlji program sa play store. Namestio night mod i voala. Da ne poverujes. Sta bi tek mogao da mogu da izaberem ss

Sony definitivno NE ZNA sa softverom i sa parametrima za kameru, mislim da iz ovog senzora mnogo vise moze da se izvuce. Citam da neki i sa Google kamerom dobijaju bolje rezultate i da sa njom moze duze da se snima dok se kamera ne ugasi zbog pregrevanja nego sa stock kamerom.

Emix probaj HD camera Ultra. Stavi night mod pa slikaj opet onaj reljef

@ hunder i emix

Svi ti programi imaju drugacije modove i parametre kao ISO, duzina eksp. itd. Zato i postoje razlike u kvalitetu fotografija, to ce se videti u 90% slucajeva bas u low light (mozda i u nekim panoramama jer su stock sony panorame samo prosecne, Samsung ima za 2 klase bolje zbog vise rezolucije i boljeg ''spajanja'').

@ hunder
Poslednji sempl koji si postavio je iso 250 i ss 0.8, superior auto sempl ISO 3200! i SS 1/16, pa kako da ne bude razlike u korist te neke aplikacije iz marketa? :)

Superior auto u zivotu ne bih koristio osim mozda kad se desi da mi je kamera u trenutku neophodna pa da sto pre ''uvatim'' to sto sam hteo.

Pa ja na fosilu XP koristim prakticno sva korisna rucna podesavanja, steta je ne izvlaciti maksimum iz Z2 koristeci samo superior auto. Za low light lepo sam procenim situaciju da li da koristim night scene mod i sto bolje fiksiram telefon ili sam ogranicim iso do 600, 800 (plafon plafona za XP) i eto upotrebljivih fotografija.

SA mod cepi bolesne iso vrednosti uz smesnu duzinu eksp. i eto ulja na platnu ali se za razliku od ostalih bar nesto i vidi (ali bolje da se ne vidi :d).

Znaci lepo Z2 kamera non-stop u manual 8mpix modu i testirajte sta i kako ili probajte te neke bolje aplikacije iz marketa.

@ Emix

Slazem se da sony smara sa neizvlacenjem maksimum iz senzora, ja to pricam od pojavljivanja Z1, sve po malo poboljsavaju jer skoro svim ostalim proizvodjacima prodaju svoje novije 1/3'' i od androida jedino Samsung ima veci senzor od proseka, i jedni i drugi ce da cede ta 2 senzora jos bar godinu dana i kroz apdejtove donose po malo poboljsanja. Daj boze da ne bude tako ali mislim da hoce.

Inace sta sony moze sa kamerama/softverom dovoljno govori to sto su trenutno generalno najbolji uz Canon na svetu ;) (kada se gledaju sve klase i segmenti, od dzepnih do dslr)

Poslednja izmena:
Ma meni nije jasno kako se neko ne napravi pametan pa napravi neki koristan program. Vazno je da ima modova za status bar i velicinu ikonica.

Imas nekoliko aplikacija koje imitiraju ''full manual'' kamera modove ali bolje da ih ne skidas, sve krs do krsa :) A to se vidi i po ocenama :d

Ima jos jedna dobra aplikacija (ocena 4.3+ ja mislim) ali se placa, postavicu kad se setim koja je pa ko hoce da proba..

Evo to je ta Perfectly Clear

Ova je dz ali ima takvih na tone..
Camera MX

Poslednja izmena:
Interesuje me jedna stvar, posto sam potpuni amater sto se tice slika koja je kamera bolja ali automatika z2 ili s5? Cekam da mu padne cijena i da nexus zamijenim sa xperiom jer mi je prvi pik, dok se ne pojavi novi nexus pa ce tu bit zestokog dvoumljenja.

Imas nekoliko aplikacija koje imitiraju ''full manual'' kamera modove ali bolje da ih ne skidas, sve krs do krsa :) A to se vidi i po ocenama :d

Ima jos jedna dobra aplikacija (ocena 4.3+ ja mislim) ali se placa, postavicu kad se setim koja je pa ko hoce da proba..

Evo to je ta Perfectly Clear

Ova je dz ali ima takvih na tone..
Camera MX

Ma kaki od manuelnog podesavanja nema ni trunke. Oslanjaju se na postprodukciju i ulepsavanje slika.

Ta je tek krs. Probao sam sve sto ima camera u nazivu :) lg camera pro je jedina koja zaslužuje paznju

Neko je prethodno postavio pitanje ali vidim da nema odgovora...da li ga je neko rutovao i da li je problematicno kod ovog modela, to je veoma bitna stavka prilikom odabira telefona

Neko je prethodno postavio pitanje ali vidim da nema odgovora...da li ga je neko rutovao i da li je problematicno kod ovog modela, to je veoma bitna stavka prilikom odabira telefona

Neki kazu jeste neki kazu nije. Al svejedno podrska za ovaj tel je najmizernija od svih androida. Ako hoces da ga fleskas zaobidji ga jer nemas sta znacajno na njemu da promenis :)

Nazad
Vrh Dno