Šta je novo?

Sony Xperia Z2

To sam bas hteo da pitam, vecina vas kojima ne sljaka kako treba koristi "cackani" rom, a ne cist stock bez ikakvog diranja. Ja necu nista da diram pa cu da vidim kako radi na Z3, jer ovako se stvara zabuna oko toga da li radi kako treba ili ne.

To je to, moracu da flesujem to cudo.
Jesi proveravao kako kesira posle 7+ dana? Ako je i dalje oko 1Gb to je super, skoro k'o 6P Nexus.

Sent from my D6503

To sam bas hteo da pitam, vecina vas kojima ne sljaka kako treba koristi "cackani" rom, a ne cist stock bez ikakvog diranja. Ja necu nista da diram pa cu da vidim kako radi na Z3, jer ovako se stvara zabuna oko toga da li radi kako treba ili ne.

Cackani rom bolje kesira od stocka po ovome. A cackana je samo kozmetika

Od ovog prvog 6.0.1 sigurno radi bolje, ne znam kako radi na LP pa nemam ni za cim da zalim. Meni u kesu 250 MB do sad bilo, ako ide na duplo bar opet je to za mene napredak. Svakako cu da okacim rezultate cisto da imamo vise mesa za diskusiju.

Nema par stvari taj rom što ima stock. Npr small apps. Neki koriste neki ne, ali tako par sitnica . Treba pročitati temu pa se odluciti.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Cackani rom bolje kesira od stocka po ovome. A cackana je samo kozmetika
Kako ne kapiraju da je stock based [emoji23] odma pomisle da je modifikovan [emoji33]

Nema small apps zatobsto koristi system ui od X verzije koji nema podrzava small apps, ja kukao a evo odvikao se od small apps, kad se pogleda nista nisu novo ubacivali godinama, sve isto..

Poslednja izmena:
Realno to je smesno, gledaj kako kesira na 5.1.1 posle 222h

Ali i ovo sto je Stojan postavio obecava, daleko najbolja 6.0.1 opcija za ovaj fon.

@batak

Ocisti inbox

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Slabo pratim romove za Z2/Z3 jer sam se odvikao od custom cackanja, nisam znao da je samo kozmetika.

Ali opet mnogo je velika razlika cak i za kozmetiku, daj tu crnu magiju da bacim i ja ako se ne pokaze ovaj stock kod mene :D

Takodje slabo pratim xda, samo stock od pocetka ali sada cu sigurno upucati taj existenz 6.0.1 jer je ocigledno najbolja opcija i uz s801/3Gb rama bice Z2/3 jos dugo solidne masine, ne vidim sta to od aplikacija moze da ih ugusi.

Sent from my D6503

Jedino VR mada to ionako nece skoro da zazivi a i realno cist je gimmick.

Ubacio sam zadnji build stock-a, malo cackao i oterao cache do nekih 800 MB, multitasking je radio x puta bolje nego pre ali to nista ne mora da znaci, 5 minuta drndanja je maltene nista.

Sad da uradim Factory Reset pa da krene vracanje svega.

Pa da, posle 7 dana postavi SS pa da vidimo vredi li prelaziti na taj sw [emoji336]

Sent from my D6503

E tebe sam cekao [emoji23]

Ne znam ja i nemam previse app otvorenih tu se vrte do 10 i to je to.
Ovako mi je malte ne od kad sam flashovao poslednji 6.0.1.

221ab513f4b79f0d655ed4f9cb211206.jpg

Ja zadovoljan, kako god okrenes, call lista i poruke nikada nisu bile kesirane kako treba, ne secam se na 4.4.4 malo sam ga drzao ali na 5.1 i sada na 6.0 je uzas, to se posle nekih sat vremena opet ucitava, sve ostalo podnosim to mi je bilo bzv, cak i raspali W10M to ne radi.
Kako god meni je ovaj MM dobar, dok ne predjem na Z5, nadam se da ce slepci da portuju sve sa X na Z5, nema tu nekerazlike...
Lose je ovo bas. Samo ne znam zasto je Existenz toliko bolji kad kod 5.1.1 uopste nije bilo tako.
Realno to je smesno, gledaj kako kesira na 5.1.1 posle 222h

Ali i ovo sto je Stojan postavio obecava, daleko najbolja 6.0.1 opcija za ovaj fon.

@batak

Ocisti inbox

Sent from my D6503
Ociscen, nisam ni provalio. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stock bazirani romovi isto kesiraju kao oficijalni build tako da ako cete samo zbog toga da flesujete ExistenZ nije neki razlog.

Sent from Sony Xperia Z5

Urnisah prethodni post, evo repete. Nemam nesto puno aplikacija, malo sam cackao telefon ali je duplo bolje od prethodnog builda za sad.

uploadfromtaptalk1471632249571.png

Za par dana ce da se vidi pravo stanje.

Sent from my Sony Xperia Z3

Evo posle 4 i po sata od boota
Mada definitivno bolje radi ram nisam stigao pre da uslikam kad sam imao vise uptime-a

5f60e9b59734e493c63342e32d90b6d7.jpg

Sent from Sony Xperia Z2

Pohvale za Existenz 5.1, odlican rom [emoji56]

Rom je vrh,najbolji ikada za Z2.
Konacno svi bagovi isorsvljeni.

Sent from Sony Xperia Z5

Pa cek sad, jel ROM kozmeticki stelovan ili nije?

Kod mene na stock MM imam trip da drzi neko vreme sve u kesu i odjednom odradi dump svega, i to kad je telefon duze u "snovima". Dok je kesirano, sve vraca tamo gde je stalo, juce mi je drzao sasvim fino satima strip Alan Ford tacno na strani gde sam ostavio, ranije to nije radilo kako treba, reloadovao je sve.

Tako je i kod mene. Cim tel ne diram neko vrijeme poraste sistem i smanji se kesiranje. Stock naravno

Pomoc ljudi, poslednja verzija u pitanju Existenz 5.1 , ima jedna stvar koja mi jako smeta!!!

Kada je zakljucan tel, i npr stigne mi na messenger poruka, upali se ekran ali sve je crno belo i vidi se lockscreen na kratko... sta je to?
Ide mi na zivce ne zelim tooooo :D moguce daj je neki port sa Xperie X ali mi se ne svidja.. kako da ugasim?!

edit: Nasao Settings/Display/Ambient display :D

Poslednja izmena:
Meni nikako da stigne OTA za Marshmallow :(

Da li nekog zezaju notifikacije na 6.0.1? Dok sam na mobilnom internetu, desi se da mi ne stigne notifikacija o prispecu poruke na wa/fb/viberu. Stigne ili dosta kasnije ili kad predjem na wifi. Sa mrezom nema problema i nije se ranije desavalo

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

I ja cu do kraja danas-sutra da flesujem, jer nema vajde od ovog MTSa... Da li neko ima valjano uputstvo korak po korak, da ne bih zeznuo negde? :)

Sto flashtool, skines Xperia Companion i lepo sve sam odradi program, ja tako za Vodafone DE odmah zavrsio...

Sent from my Sony Xperia Z3

Vrh Dno