Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Stigla je oficijelna OTA - 642mb i upravo je skidam, vrlo moguce da ide i za ostale regione vrlo brzo ili pak sutra vec...

Kad smo kod tema, meni je trenutno ova najbolja, a posebno mi se svidja skin za tastaturu...
Inace zna li neko kako i gde moze da se skine neki skin za tastaturu? Ili mozda moze u onom programu za teme da se napravi?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.themes.seasonalsummer

Sent via Xperia Z3
Mozes da skines drugu apliksciju taststure koja ima razlicite skinove kao sto je Emoji.Fabricki ima 5 boja tastature da se promeni,a jedino u Theme Creatoru bi mogao da dizajniras po zelji njen izgled.

Sent from Sony Xperia Z5

Mozes da skines drugu apliksciju taststure koja ima razlicite skinove kao sto je Emoji.Fabricki ima 5 boja tastature da se promeni,a jedino u Theme Creatoru bi mogao da dizajniras po zelji njen izgled.

Sent from Sony Xperia Z5
Koliko sam video u theme creatoru ne može da se pravi skin za tastaturu...

Sent via Xperia Z3

Trenutno kesiranje poslije 54h uptime.. Ne znam zbog cega sistem ovoliko zauzima.

Edit..prije 2 dana dobio sam ota od 633mb, valjda je to zadnji update koji je izasao

11294e73b86f38567e423f7acaea4e08.jpg

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Au pa ovo ne moze da se poredi sa 5.1.1

Sent from my D6503

A sad je vec bolja situacija..i dok je prije bila ocajna situacija zapamtio je oko 10ak apk sto nije lose.
a1d38a88a0db51e6326caf8b2149d768.jpg

Ovo je dosta slabije od 5.1.1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je dosta slabije od 5.1.1

Sent from my iPhone using Tapatalk
E tebe sam cekao [emoji23]

Ne znam ja i nemam previse app otvorenih tu se vrte do 10 i to je to.
Ovako mi je malte ne od kad sam flashovao poslednji 6.0.1.

221ab513f4b79f0d655ed4f9cb211206.jpg

Ja zadovoljan, kako god okrenes, call lista i poruke nikada nisu bile kesirane kako treba, ne secam se na 4.4.4 malo sam ga drzao ali na 5.1 i sada na 6.0 je uzas, to se posle nekih sat vremena opet ucitava, sve ostalo podnosim to mi je bilo bzv, cak i raspali W10M to ne radi.
Kako god meni je ovaj MM dobar, dok ne predjem na Z5, nadam se da ce slepci da portuju sve sa X na Z5, nema tu nekerazlike...

23.5.A.1.291?

Da, oficijelna OTA. (izvinjavam se na odgovoru sa zakasnjenjem).
Imam utisak da stamina koju su ovog puta ovog puta utice vise na performanse telefona, da je dosta agresivnija (za razliku od 5.1.1 gde kod skrol kroz menije i kod koriscenje browsera skoro nije postojala razlika izmedju normalnog i stamine). Zeznuli su za sve pare rotiranje home ekrana i ikonice koje su smanjene kada se telefon puni na dock-u, uopste ne mogu da nadjem opciju da iskljucim istu. Inace je generalno iskustvo malo fluidnije (mozda je samo placebo efekat) i cini mi se da je nesto sporije padaju procenti baterije (mada opet mozda je zbog factory reseta). Aplikacija za kameru je dobila revamp, meni je utisak da su slike istog kvaliteta (ali konzistentnije je dobijanje bolje fotke), no opet ostaje da se vide iskustva naprednijih korisnika. Video zapis nisam isprobao, niti sam imao problema sa zakucavanjem/crashom aplikacije za kameru, za sada...
Za kesiranje videcu posle nedelju dana ili nesto vise, deluje da je neznatno bolje ali nisam nesto optimistican. Samo se nadam da ce biti sitnih fixeva ukoliko postoje veci bagovi (ostaje da se vidi) i da nisu digli ruke potpuno od Z2.

Poslednja izmena:
Imala je uticaj na performanse i kod 5.1.1 a sada se desava da je jos agresivnije, od stamine sam se oprostio, na 5.1 je radila pravi posao sada je tu samo kao sminka.

Ako hoces da ne rotira HS, evo prva opcija, samo iskljuci.

7bab44126d44368a0f8a14861bff3234.jpg

Instalirajte poslednju verziju sa apk mirror ko ima problema sa HS, ikonicama u landscape i fontom smanjenim ili povecanim na HS...

e8fe561a13b71610306cf1dc02b1a21b.jpg

Poslednja izmena:
Opet mi je sistem posao na 2.3gb, kesirano nepunih 300mb,a opet pamti oko 10apk. Na koju foru me znam, jer koristim i fb, insta, viber, whatsapp, fb messenger, youtube i dr. Bolja je situacija nego prije ali mislim da i ovaj update nije uradjen kako treba. Vidjecu stanje za 5 dana.

@dejan87dex

jesam, ali ne vredi, iz nekog razloga prebaci u landscape i smanji ikonice na HS-u kada je na docku. Cak sam i ikonice prebacio na large ali ne vredi, iz nekog razloga uvek prebaci i smanji. Videcu danas da li je ista situacija na sestrinom Z3c. Probacu na kraju i sa apk-om.

Nadam se da ce da ispeglaju jos te neke sitnije bagove. Sto rece hsv, ako se ne varam, nisu valjda toliki slepci da sakate telefon softverski kao neki konkurenti kako bi naterali nas korisnike da se prebace na novije modele... Kada se pogleda Z2 i Z3 su praktivno Sonijevi golf dvojka, da su hteli nisu mogli bolje da ubodu (a i ne mogu sa ovim novim generacijama :d )...

Pored z2 zaista nemam razloga da jos godinu dana menjam telefon barem jos godinu dana... U krajnjem slucaju downgrade na 5.1.1 cu da odradim ili neki flesnuti neki custom rom...

Opet mi je sistem posao na 2.3gb, kesirano nepunih 300mb,a opet pamti oko 10apk. Na koju foru me znam, jer koristim i fb, insta, viber, whatsapp, fb messenger, youtube i dr. Bolja je situacija nego prije ali mislim da i ovaj update nije uradjen kako treba. Vidjecu stanje za 5 dana.

Ugasi onaj kliner fabricki i imas da stavis koje app hoces da zakljuca u ram

Koji ti je up time?

Koliki ti je up time? Tebi kesira bolje nego nexus. :D Ti imas i ovaj cleaner ja nemam, ili ti imaas neki najnoviji update, ili ti je tel za neko drugo podrucje, bas nisam pametan. Neko pametniji od mene ce objasnit to.

Isti skoro kao meni, samo je razlika sto meni duplo slabije kesira

Pa kako sad to, na tvom tel. 1Gb kesirano posle 70h a kod mashonia dosta manje i to posle 40-50h?

Sent from my D6503

Jesi li odradio neki "redovan" apdejt 6.0.1 ili si upuc'o neku posebnu verziju?

Sent from my D6503

E pa zato onda i kesira tako.

Kako radi generlno taj existenz, da li sakati zvuk, kameru itd?

Ako sve radi kao stock (ili bolje) uz to super kesiranje onda je ubedljivo najbolja opcija za ovaj fon.

Sent from my D6503

Nije nista jasno jer je to stock sistem. Samo ubacene kozmrticke izmene koje on radi, a ja od toga koristim samo ovaj procenat za bateriju. I xposed kojeg sam izbrisao. To je to

Nazad
Vrh Dno