Šta je novo?

Sony Xperia Z1 Compact

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima li neko ovaj telefon na forumu? Kakava mu je baterija? Kako je zadovoljan? Kamera?

Ima poolmaker, prelistaj malo temu unazad i videćeš kako je zadovoljan, kakva je kamera kakva je baKterija 🙂

Ok, hvala.

Frrka, ima u ušću u Soniju, ali samo dummy phone. (ne može se uključiti ekran a sve ostalo je isto valjda, bar tako mislim iz onoga što sam tamo i video).

Kratko i jasno... Da! 🙂

Kakve blesave cene ima CT za telefone, ovo uopste nije mnogo! Mislim, cena je WTF, ali ako ste vidjali ranije cene (tipa S4 za 90.000 a on se prodaje za 45.000 u oglasima 😀), nije ovo strasno - i nece moci za razliku da se ode do Beca, prenoci, i vrati se sa 100e 🙂
Ali ces biti zadovoljniji sa istom kolicinom potrosenog novca! 😛

Ne mora da se prenoći, a svakako se ne bih vratio sa 100€, verovatnije sa nekim 500GB mSATA u džepu i ko zna čime još kad se već ide. :d

To je samo ilustracije radi - koliko vidim na http://geizhals.at/sony-xperia-z1-compact-schwarz-a1051655.html + 5.500 povratna karta, može i više od 100€ da ostane. 😀

CT cene su show 🙂 a sto je najgore stvarno ima ljudi koji ce kupovati kod njih, na rate/kredite.. pa i za kes.

Djilke cim je cuo za mocart kugle, mozes da se vratis i bez telefona samo da su one tu :d
Ovo ko kupi u CT pa nemam pojma, i da, sto je najgore kupovace ljudi kod njih naravno i to jos kako

Poslednja izmena:
Sto se detalja tice ne vidim nikakvu razliku izmedju 1520/Z1c a sve Nokie i Z1c imaju vise detalja na fotografiji od N3 (jolla ispada odmah iz poredjenja). Ali je cudno da lumie imaju zeleni tint, tu je i N3 bolji, wb je kao pre black apdejta.

Par utisaka o KitKat apdejtu.

Update da, ali upgrade ne 🙂
Očigledno nisu hteli da prave samima sebi konkurenciju, kamera je u potpunosti ista koliko vidim a Z2 kameru bar za sada nisu uspeli da portuju na KK.
4K snimanje ni na JB, bar što se tiče Z1c.
Za 4K će se morati i modifikovati stvari u kernelu, tako barem kaže jedan od developera.

Bagove za sada nisam primetio, bug sa nepaljenjem displeja nakon završenoga razgovora je uklonjen.
Baterija je ostala ista.

Sve u svemu moglo je i gore ispasti.
Rekao bih da je mrvu manje responzivan telefon ali možda se i varam.

Narod masovno kuka na xda o najraznoraznijim "fantomskim" bugovima. Dakle onima koji nisu potvrdjeni kod drugih korisnika.

Ko ide preko OTA updatea ili PC Companion updatea neka uradi hard reset odmah nakon.

Koliko vidim bagova nemaju samo oni koji su radili full flash sa wipeom preko Flashtoola pa je to i preporuka budućim vlasnicima od mene.
Najnoviju verziju Flashtoola i ftf iz Jozinek-ovoga threada i no problem.

Poslednja izmena:
^ pa evo uporedni test sa iphone 5c, ovi iz pocketnow kazu da je zvuk u slusalici u toku razgovora bolji nego na ip5c (sto znaci odlican) ali i da je zvucnik losiji.

A Z1 vs Z1c zvucnik.. ne mogu da se setim gde je bilo poredjenje, probacu da nadjem.

Evo ovde, prema njihovom testu Z1 zvucnik je za nijansu glasniji.

Danas sam isprobao kako se čuje zvuk u slušalici na Z1 na štandu MTS-a u Delta City-u i potpuno se razočarao. Zvuk u slušalici tokom poziva je primetno tiši u odnosu na moj stari Desire S, a naročito u odnosu na Lumiu 820 i HTC One. Ako je slušalica slična na Z1 Compact kao i na Z1, onda mi je to apsolutni dealbreaker...🙁 Toliko sam se naložio na ovaj telefon (planirao da ga kupim ovih dana) da me je ovo baš razočaralo.

Pitaj poolmakera, on ima ovaj telefon. U testovima po netu kazu da je solidan/odlican zvuk u slusalici. Nikola1970 ima Z1, mozes i njega da pitas cisto da proveris da li je to izolovan slucaj ili generalno vazi za taj fon.

Poslednja izmena:
A jel ima razlike izmedju starih verzija sw koje si probao i KK? Zato sto proizvodjaci to umeju da shebu apdejtom, da utisaju zvuk u slusalici.

Nazad
Vrh Dno