Šta je novo?

Sony Xperia Z1 Compact

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam Antutu radio dva puta (razlika u rezultatu čini mi se oko stotinu i nešto).
Kada sam kupio telefon i drugi puta kada sam radio sve ove testove koje sam postavio.
A u toj bateriji testiranja nije bio prvi, trebalo bi da se već zagrejao, to jest spustio taktove.
Ma nije ni bitno, samo mi je bolo oči, 6 i kusur hiljada razlike je razlika :d

^ sveziji softver = bolji skor. Uglavnom je tako a sa istom verzijom moze da varira ali ne toliko, ne treba se cimati oko tih glupih brojki osim da se proveri da li sve radi dobro, da se ne pregreva pa obara klokove itd.

Nista gore od idi..a koji ratuju po netu jer mesec dana noviji S800 telefon ima za par hiljada bolji skor od nekih malo ranije predstavljenih, ljudi su prsli s'mozgom.

Sta ce ti downclock pored odlicne baterije? 🙂 Drzi sve fabricki i uzivaj 😉

Zašto ne preko 10 SOT i punjenje na svaka tri dana? 🙂
Zmajček800 i downclockan će gutati sve živo i neću imati nijedan kompromis sa performansama.
Za sada sve stock,a kada bude zanimljivija situacija na xda onda ćemo se igrati.

E da, u ovome softveru ima bug sa potrošnjom na 3g mreži.
Ja i inače koristim 2g i wifi pa me ne pogadja ali čisto da budu upoznati članovi zainteresovani za z1c.

Zašto ne preko 10 SOT i punjenje na svaka tri dana? 🙂
Zmajček800 i downclockan će gutati sve živo

Nije bas tako... Ja sam stavio na 1926mhz, tacno se oseti tih 300/600mhz sto fale, npr instaliranje aplikacija, sporije bas sporije instalira. Mislim kad sam vec uzeo telefon sa s800, zelim ga u punoj snazi :d

HDR takodje, sporije, sve je sporije za par sekundi. Naravno neces dobiti nista puno baterije kao sto mislis. Ja sam dobio na moju upotrebu oko 40-50 minuta SOT-a vise. Svejedno sam punio telefon svaki drugi dan, tako da mi taj downclock nista ne znaci.

Sto se tice voltaze, mala je razlika izmedju 2496 i 2296 i 1926, imaj u vidu da njemu treba duze da obavi neki zadatak i onda ce duze ostati na toj frekvenciji > u prevodu znaci i vise ce crpeti baterije, nego da brze obavi zadatak i vrati se na minimum frekvenciju.

Naravno sve se ovo resava kad se iskljuci mpd i stavi intelliplug i promeni governor i scheduler na odgovarajuc, intellidemand odnosno npr zen ili row.

Poslednja izmena:
Naravno sve se ovo resava kad se iskljuci mpd i stavi intelliplug i promeni governor i scheduler na odgovarajuc, intellidemand odnosno npr zen ili row.
Normalno, nisam hteo da davim sa detaljima.
Nije downclock jedino što treba uraditi ako se hoće maksimizirati odnos trajanje baterije/performanse telefona.
O tom po tom, kada bude custom kernela i ostalih stvarčica, tada ću i postaviti uporedne screenshotove stock vs "budženje".

Kako hoces, ja ne bih sakatio S800 kada vec ima sjajnu autonomiju a i kada nesto radi dobro ne treba remetiti kosmicku razvnotezu jer cika marfi ne spava :d

Čika Marfi i ja smo na ti, uostalom kao i većina nas koji imamo sreću da živimo u Srbiji 😀
Neka on radi svoje a ja ću svoje.

Šala na stranu, neka je jedino usporenje sporije instaliranje aplikacija na 1.8 i to će mi biti najmanji problem.
HDR ne koristim, sve što on može Photoshop može mnogo bolje.
Nema govora o sakaćenju, ako može zadržati performanse i ići na niži klok, tako će i biti.
A nema razloga da tako ne bude, pogotovo sa custom kernelima i romovima.

Punjenje na treći dan i 10 sati SOT bez žrtvovanja performansi je cilj.
Na stocku imam za 48h od 7.5 do 9 SOT tako da su gornje cifre sasvim realne, a verovatno i iznad ko želi žrtvovati deo performansi.
O tom potom, development za z1c na xda nije još ni počeo u pravom smislu te reči.

^ au kakva baterija..

HDR ne koristim, sve što on može Photoshop može mnogo bolje.

Hvala bogu da ima jos ljudi ovako misle 🙂 I sam hdr je glupost posebno ako se pretera (tako bude najcesce a softveri skoro svih telefona imaju los/agresivan hdr mod) mada ipak kamere sa telefona traze blagu hdr obradu a sve to, kao sto si i rekao, moze mnogo bolje da se odradi za 2 min u PS-u 🙂

Kod agresivnijeg korisnika su sigurno manje cifre.
Ali svakako z1c koliko vidim je u samom vrhu po tom pitanju.
Iskustva naroda sa xda su takodje slična, z1c vredi svaki dinar po tom a i mnogim drugim pitanjima 🙂

Z1Compact battery life thread

p.s. Da se pohvalim, danas sam ulovio ovde u oglasima DK31 magnetic charging dock, DK32 je "original" za z1c ali ovoga su već isprobali momci sa xda i lepo saradjuje sa z1c.
Nema više otvaranja radi punjenja a sve što prebacujem sa i na na telefon od fajlova ide preko ftp 🙂

Bas sam video dock u oglasima, cestitam 😉 A taj dock + Z Ultra = sony tv :d

Ne razumem tu potrebu tebe, a vidim i HSV-a u ovoj recenici "HDR ne koristim, sve što on može Photoshop može mnogo bolje."

Mislim fazon je point and shoot i HDR tu izvuce mnogo, bas mnogo. Da se drndam i sat vremena je puno, a i vise ako mi treba za nekoliko desetina slika.

Sta cemo sa HDR snimkom, jel i to u PS-u? 😛

Ne razumem tu potrebu tebe, a vidim i HSV-a u ovoj recenici "HDR ne koristim, sve što on može Photoshop može mnogo bolje

Pa i moze mnogo bolje, ne samo PS nego bilo koji ozbiljniji program. Ali zavisi sta ko hoce.

Mislim fazon je point and shoot i HDR tu izvuce mnogo, bas mnogo. Da se drndam i sat vremena je puno, a i vise ako mi treba za nekoliko desetina slika.

Ako je tebi taj hdr iz telefona dobar nemam nista protiv, znam da vecina ljudi to gotivi, samo mi je cudno sto onda hoces najbolju kameru na mobilnom ako ces da unistavas fotografije insta hdr-om i ostalim filterima 🙂 To u startu srozava kvalitet, detalji se gube pa onda preostravanje, sum.. ali dobro, postoje programi sa odlicno odradjenim insta tripovima i nemam nista protiv, i sam sam odradio mali broj takvih fotografija mada inace idem na sto bolju i realniju obradu u PS jer iz P&S fotografija sa ogranicene kamere telefona hocu da izvucem sto vise a to ne traje dugo a vredi mnogo 😉 I to obicno nije pravi, napucani hdr nego blago editovanje da bi fotografije izgledale sto bolje.

Sta cemo sa HDR snimkom, jel i to u PS-u?

HDR opcija kamkordera je korisnija i malo bolje odradjena of foto. bar ovo do sada sto sam video ali svejedno, opet cu za 2 min kvalitetnije da poboljsam prikaz u Vegasu npr. Mene to ne mrzi, lepo odvojim snimke kojima je potrebno malo obrade i brzo zavrsim sve. Al' opet, hdr za video mi deluje korisnije i bolje, verovatno bih koristio nekada.

Poslednja izmena:
Ne pricam ja o filterima. Pricam o HDR-u gde se spoje dve fotke ili tri > jedna na niskoj ekspoziciji -2 jedna na nuli i jedna na +2.

To je jedan klik na telefonu, a vamo treba da dodjes kuci, klik na PS, pa dok ga startujes, pa prebacis fotke, pa dok ih merge-ujes, pa ovo ono...

Pogledaj 5s HDR ili S5, pa ono je vrh. Cak i na N4 koji je stariji kad se opali pod HDR-om onaj HDR+ sa N5, lepo odradi dve slike skljocne i dosta bolje bude. Mislim N4 kamera je ocajna, ali izvuce koliko toliko sa tim da lici na nesto.

Google je u 4.4.2 update-u dodao novi API za kamere (bas za ovaj HDR+ i jos neke stvari) ne verujem da znas ovo cisto posto znam da nisi aktivan na xda :d jedan lik je bas pricao o tome (ceprkao je po code-u) i da ce uskoro moci kao na Nokiama da se sredjuje shutter speed i jos dosta naprednih stvari, naravno i senzori se ocekuju bolji od Sony-a. Sad da li ce to biti u novom update-u tipa 4.5 ili 5.0 ili sta vec, ali izgleda da ce se napredovati u narednim mesecima sto se tice kamera.

Ne pricam ja o filterima. Pricam o HDR-u gde se spoje dve fotke ili tri > jedna na niskoj ekspoziciji -2 jedna na nuli i jedna na +2.

Pomenuo si par puta da svaku fotografiju hoces da provuces kroz snapseed i slicne programe. A i hdr. I dobro, nemam nista protiv ali na taj nacin od 1020 kamere pravis neku tamo sensation kameru.

Pa cak i fotografije sa 1020/808 se provlace kroz PS/LR, ko hoce jos bolje rezultate. E sad, ko hoce sve to brzo i sareno za drustvene mreze.. kao sto rekoh nemam nista protiv, ok je to, vidim da je postalo zastupljeno i mogu da razumem iako ne mogu bas da razumem :d

A sto se tice hdr-a, posebno iz telefona.. idi i pitaj na nekom foto forumu sta misle o tome, o hdr-u iz telefona, ili ovde na benchu 🙂 Mada bolje da ne pitas :d to je svetogrdje fotografije (kao i selektivna saturacija).

Pogledaj 5s HDR ili S5, pa ono je vrh. Cak i na N4 koji je stariji kad se opali pod HDR-om onaj HDR+ sa N5, lepo odradi dve slike skljocne i dosta bolje bude. Mislim N4 kamera je ocajna, ali izvuce koliko toliko sa tim da lici na nesto.

Tebi je vrh, ja cu da odvojim 45 sekundi za PS i mnogo bolju obradu 🙂

Google je u 4.4.2 update-u dodao novi API za kamere (bas za ovaj HDR+ i jos neke stvari) ne verujem da znas ovo cisto posto znam da nisi aktivan na xda jedan lik je bas pricao o tome (ceprkao je po code-u) i da ce uskoro moci kao na Nokiama da se sredjuje shutter speed i jos dosta naprednih stvari, naravno i senzori se ocekuju bolji od Sony-a. Sad da li ce to biti u novom update-u tipa 4.5 ili 5.0 ili sta vec, ali izgleda da ce se napredovati u narednim mesecima sto se tice kamera.

Nisam na xda ali pratim po malo, i sta sad, google dodao hdr koji ne moze da se poredi sa obradom u nekom krstenom programu? 🙂 Ok, razumem da ljudi to vole, drustvene mreze itd ali ako vec hocu sto bolju kameru na telefonu malo bi bilo glupo da oskrnavim te fotografije.

A za ''shutter speed'' na androidu, to sam i ja citao i moguce je da ce doci sa KLP. Realno, sramota je da to ne postoji pocev od 4.1 androida ali dobro. I to stvarno moze da bude korisno.

Pazi za sliku koju ću da izradjujem nju ću obraditi u PS-u, za ove ostale dovoljno je ovo, mada za društvene mreže dovoljna je 4 ultrapixela i instagram 😀

Ima li Z1c onaj mod za snimanje uz opciju slow motion kao na Z2? Koliko sam primetio nema, ali me zanima kolika je verovatnoca da to mozemo ocekivati uz neki update?

Lik sa sekire (forum ''pored'') kaze da je portovao timeshift/slowmotion video na Z1c. Ima sigurno vise o tome na xda.

Bilo bi dobro kada bi na Z1/Z1c 4.4 apdejt doneo skoro sve ove opcije sa Z2 uz isti nacin obrade/kompresije fotografija.

Poslednja izmena:
Opaa!
Nisam ni pratio osim z1c teme na xda šta se dešava.
Pronjuškaću da li idu na z1c (nije navedena ali ne vidim razlog zašto ne bi bila kompatibilna) pa danas ili sutra isprobavam.
Takodje ću uraditi i test pre i posle (u kontrolisanim uslovima) pa okačiti rezultate.
Tnx hsv

Upravo ga operišem, otključao bootloader (kvragu i drm keys/bravia engine i garancija), jer sloboda je sloboda.. navika sa nexusa.. 🙂
Ubacio custom stock rom od munjenog (naše gore list očigledno :d) i sada ćemo se malo zezati.

E da, helium backup ne radi na z1 mislio sam da neće ni na z1 compact, dok je bio stock i nerutovan isprobao sam bekap i restore dve aplikacije, sve je prošlo ok.
Vraćam bekap, podešavam sve kako sam navikao, pravim nandroid pa onda probati sa portovanom kamerom.

SmartBand.. ko zna možda.. 🙂

Ima tu još dosta da se radi, no dobro, nije loše za početak.
Timeshift video i 4k ne rade.
A ostalo radi ali to i onako ne koristim, efekte i ostalo kad poželim radim sa specijalizovanim aplikacijama.
Evo primer background defokusa, može da prodje.

Jelen u vinogradu by danasmajko, on Flickr

Dobra fora taj defokus 🙂

Nazad
Vrh Dno