Šta je novo?

Sony xperia U

ali i na 89 je kamera spora(ne kao na b.10 ali i dalje nije kao GB) a i i dallje daje tamnije slike.Izgleda da za nas koji smo ponekad koristili ovaj telefon da slikamo ponesto nema nade nego da ostanemo na GB-u :(

Pa da, nazalost. Jedino ne znam kakva je na jb, mada sumnjam da je bolja, to je ionako budzevina. Na aosp nikad skoro nije bolja.

mozda je malo brza na jelly bean-u ali ne otkljucava mi se bootloader samo da bi to proverio.a bas je steta,jer kamera nije sjajna ni na gb-u ali mogu neke dobre slike da se naprave,i steta je sto ovi iz sonija nisu hteli da se potrude i srede taj problem,jer sve drugo ja mislim da je sredjeno na ovoj novoj verziji ICS-a.

Prestala je da mi radi illumination bar aplikacija od kad sam poceo da eksperimentisem sa custom rom-ovima. Jel ima neko resenje zasto ne radi?

Pa zavisi koji custom rom imas. Moguce da postoji resenje.

Je l' koristi neko .89 i koji kernel koristite? Je l' beše može da se instalira samo kernel pa da ne moram da se smaram sa rootovanjem i instaliranjem CWM-a? Znači, hteo bih da imam stock .89 i da stavim neki kernel (valjda se tako zove) da bih imao root i CWM i šta već ide sa tim.

I ono što me najviše zanima, je l' ima neko da koristi GPS na CM9? Do juče sam koristio FXP202 na kojem zvanično nije radio A-GPS i kako će mi trebati uskoro GPS koji radi, reših da pređem na FXP216 na kojem bi trebalo da radi A-GPS. Međutim, situacija je možda malo bolja, i dalje mu treba večnost da lokuje signal. Kako vam radi GPS na CM9?

Koristim ja 89 sa vengeance 1.28 kernelom (nisam primetio neke razlike u odnosu na slidingxu kernel). Cwm je ukljucen u img fajl kernela koji ubacis preko fastboota, ne moras posebno da ubacujes. E sad da li je automatski rutovan nisam siguran, procitaj opis kernela na xda.
Ja sam uradio sledece: preko flashtoola ubacio 89 fw, zatim isto preko flashtoola samo kernel od b.1.10, rutovao preko "root by bin4ry v13", preko fastboota ubacio vengeance kernel, obrisao tone nepotrebnih s*anja i onda nastavio da koristim. Posto mi je ovih dana bitnija baterija koristim ondemandx i cfq, solidno je trajanje baterije.

Jos bolje. Nisam hteo da isprobavam pa sam isao metodom za koju sam znao da ce upaliti. Hvala za info.

Samo da pohvalim Terra rom (.C1) koji sam nedavno instalirao. Trebao mi je GPS pa sam morao da batalim CM9 i završio sam na ovoj verziji koja za sada radi super. Dosta dugo sam bio na CM9 (verzija 202) i neke stvari su dosta bolje na ovom stock based rom-u.

- Zvuk, mnogo ali baš je mnogo glasniji stock rom i nije mi jasno kako sam uopšte mogao da koristim onakav CM9 gde YT nisam mogao da gledam (čujem) bez sluški.
- Baterija je isto bolja. Pre svega zbog standby-a na kojem telefon ni ne troši bateriju. Na CM9 mi je uvek srkao i koristio ne koristio nije mogao da izgura više od jednog dana.
- Puštanje videa, radio (koji u principu ni ne koristim), A-GPS i neke druge sitnice kao što su send group message i galerija sa mapom.

Ono što mi najviše smeta je sporost otvaranja dialer-a i sms aplikacije, i dalje je to onaj stari stock rom i to su mu dve najveće boljke po meni. Pretpostavljam da će situacija biti još gora kada instaliram Dropbox pa potrošim još malo memorije. I nije mi jasno kako neko može da stavi one leptiriće i onaj *****ni font kao default, ccc.

U svakom slučaju ako CM9 nema sve što vam treba, preporučujem ovaj Terra rom.

@Ljubanve, predugo si koristio staru verziju cm-a. Secam se da je na fxp 214 (ili tako nesto) potrosnja baterije bila bolesno mala. Zvuk je bio jednako glasan nakon instalacije Viper audio moda.

Nesto sto je meni smetalo je nemogucnost pustanja klipova tj. onaj bug kada se vidi petina ekrana. Zbog toga neki put nisam mogao da gledam nesto sto me zanimalo. I naravno radio nije funkcionisao, mada to upalim jednom u dve godine tako da...

Sad se malo borim sa ovim vengeance kernelom, frekvencija mu skace na max iako mu kazem da ne radi to. Smartassv2 je izuzetno kilav na nasem telefonu, i to bi valjalo da se malo dosteluje, prosto ne mogu da verujem da je odziv bolji na conservative. Ako moze neko da okaci rezultate trajanja baterije kojim je da kazemo zadovoljan, vise sam izgubio reper...

@antec

Jeste, bila je starija verzija ali sam probao i poslednju (216) i kada sam tamo video da ne radi A-GPS, odustao sam. Taj GPS je trebao da je popravljen još u 205 ali meni je i dalje trebalo nekoliko minuta umesto nekoliko sekundi da lokuje GPS signal. Sada mi treba navigacija pa ću možda kada se vratim sa mora da isprobam tu poslednju verziju kako treba.

A možda i CM10 do tada bude funkcionalan. ;)

Ima xperia u instaliran je 3.0.80_sliding_xu-3.5 rom .. Kako da vrati na fabricki rom? Od burazera je i baguje sa vremena na vreme.

Poslednja izmena:
Koristim Terra rom V6.
Kad se javim na telefon prve 2-3 sekunde ponekad veza nije jos uspostavljena, bukvalno moram malo da sacekam da bih poceo razgovor.
I tako, sad sam ga resetovao pa se nadam da ce da se odbaguje.
Sve u svemu android / sony / romovi i slicno su jedno veliko go*ance...nista ne radi kako treba... sve nesto stuca, baguje ... sve u svemu gde ga kupih uopste...

Djordje, da ti olaksam malcice.
Terra rom v6 je katastrofa, bolje ga obrisi.
Eksperimentisao sam sa svim mogucim kombinacijama i na kraju dosao do onoga sto pristojno radi.
Xda forum, ima topik o 1.89 firmwareu, lik je napravio zip verziju, solidno ociscenu od bloatwarea. Mislim da je pirej, nisam 100% siguran.
Preko flashtoola instaliraj stock ics, neki stariji, rutuj ga.
Onda uradi full wipe i iz cwm instaliraj 1.89 od tog lika (pirej). Preko speedydroida obrisi sve sto mozes od viska.
Instaliraj ram booser ili tako nesto i to je to.

Ja sam pre par dana dobio ICS update preko Pc companiona (moj SI broj je 1261-9036) i rec je o B.54 verziji.preso bi i preko sitnih lagova i preko sporije kamere ali posle nekoliko sati pocele su da mi se masovno zatvaraju aplikacije FB,dialer,kamera i na kraju slag na tortu ispadne mi poruka na ekranu android.phone apk has stopped.i cao zdravo mogao sam samo da gledam u ekran jer ni jedna komanda nije reagovala.Odradio sam posle apdejta i resetovanje i cinilo se da je sve ok do ovog te poruke.posle toga izvadio sam bateriju i vratio je i opet upali tel ali odmah je izasla ista poruka.odradio sam repair preko update servisa i tel je radio normalno par sati da bi opet izbacio poruku s tim sto je posle vadjenja baterije ovog puta proradio ali ja nisam hteo da rizikujem da mi zabaguje u nekom kriticnom trenutku pa sam brze bolje vratio GB.da li je problem do konkretne verzije za moj telefon jer koliko god da su se ljudi zalili na ics niko nije pricao da ima ovaj prob.Da naglasim od aplikacija imao sam instaliran samo zedge,tune in radio,es file explorer i bateriju.nikakvi ram busteri nikakvi antivirusi i slicno tako da mi nije jasno o cemu se radi

Uzas, hvala ti sto si ovo podelio, pa mi na pamet nece pasti ni da proveravam update, a kamoli da ga radim. Vrati GB i cao!

Koji kernel koristite na .89? Meni se stock najbolje pokazao :d, Vengeance i Transdence su mi nekada znali restartovati telefon pri paljenju WiFi-a, mogao sam svaki put da izazovem taj restart paleci i gaseci WiFi par puta za redom. Nijedan problem nemam sa fabrickim kernelom osim sto nema CWM Recovery-a :)

Ja sam na transcendence, svidjaju mi se dodatne frekventne vrednosti ispod 1GHz, mada i dalje nisam siguran da rade. Cwm i mogucnost izbora gov/sched je dovoljno da izberem bilo koji custom kernel.

mozda je b.89 verzija ok.mada ja ne vidim prednosti ICS-a nad GB-om.osim par aplikacija nijedan stock rom na xperiji u ne nudi poboljsanje u odnosu na GB.kamera je sje...a ima lagova kod ulazenja u poruke i pozive i slicno...tako da ako se neko pita da li vredi prelaziti na ICS s ovim telefonom...ne vredi bar ne za sada...mada mislim da i nece vise izlaziti novije verzije...

Zna li neko postojili li rom za ovaj telefon koji je ociscen od svih sony-jevih (i bilo kojih drugih) dodataka? Znaci cist OS koji je google napravio i nista vise.

Jedini ROM koji ti moze pribliziti Android onako kako ga je Google zamislio je CM9. Postoji AOSP ICS ali je on napusten jos za vreme pocetka CM9 (kamera ne radi, glitchevi sa zvukom i jos dosta toga), te nema smisla o njemu govoriti. Mozda ima nade za AOSP JB kada srede CM10, ali dok Sony ne priskoci i pomogne FXPu oko zvuka, takodje nista od toga.

Samo da proverim nesto. Drugar ima ovaj mob i pre nedelju dana je flashovao novi 4.0.4. Uopste nije zadovoljan njime, kaze koci mu, radi sporo uzas.
Pitanje je: jer moze da se vrati na 2.3.7 stock bez root-ovanja i ostalih stvari ili mora da se sve uradi po PS-u? Posto on ne bi hteo da izgubi garanciju i ne voli ceprkanje po telefonu.
hvala

Samo da proverim nesto. Drugar ima ovaj mob i pre nedelju dana je flashovao novi 4.0.4. Uopste nije zadovoljan njime, kaze koci mu, radi sporo uzas.
Pitanje je: jer moze da se vrati na 2.3.7 stock bez root-ovanja i ostalih stvari ili mora da se sve uradi po PS-u? Posto on ne bi hteo da izgubi garanciju i ne voli ceprkanje po telefonu.
hvala
Pretpostavljam da ga je flashovao sa flashtoolom. Na isti način potpuno bezbedno može da mu flashuje i gb, neka nadje zvanični 2.3.7 samo neka otključa bootloader ako ga je u medjuvremenu zaključao.
Kod xperia (imao sam xperia ray) sve može da se vrati u fabričko stanje što se tiče softwera pa neka se ne brine oko garancije.

Novi 6.1.1.B.1.100 ICS firmver je izasao! Link ka postu gde se nalazi link za skidanje: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=42840118&postcount=76
Upravo flesujem :)
Edit: U toku podesavanja telefona sam vec naisao na mali problemcic :mad:
Screenshot_2013-06-22-21-22-31.png

Umesto da ostave opciju da biram izmedju 3G Only, 3G/2G i 2G Only, oni daju ovo :wall: Sta sad ja da radim, 3G signal je relativno los kod mene, cesto salta izmedju 2G i 3G pa sam koristio 2G Only jer internet na telefonu slabo konzumiram

Poslednja izmena:
Sabani. Ja ne mrdam sa 89, sluzi za desetku, prosto neverovatno.

Nazad
Vrh Dno