Šta je novo?

Sony xperia U

U mojim ocima nije vredelo razlike u ceni 155 / 240 zato sam uzeo U i za tu sumu mu ne nalazim manu

Po meni je S2 odlican. Ja sam nakon prodaje S3 prvo hteo S2 za nekih 250ak e, ali kada sam video Ua za 160, to je bilo to :D

Koja eksplozija romova na xda :p
Sve jedno te isto, postalo je smesno stvarno.

Koja eksplozija romova na xda :p...

Videh... :)

Ovaj mi se posebno sviđa!

Postoji li mogućnost da ako mi se ne svidi novi ROM, sve vratim na staro, kao pre flešovanja?
Znači nešto tipe "Norton Ghost" za Android?

^^
CWM Backup?

Sony je sony,kaki samsunzi, havavajci i ostala boranija
Jer su svi zakljucani na Vip mrezu,dali je neko probao sa mts karticom?
Kako radi igo oflline,to mi je u principu najbitnije,za ostalo ne marim-dali moze komotno da se koristi u autu
Vidim da ga ima za 100-130 boda,al svi sa Vip mreze,otkljucavanje problematicno,skupo i cimanje 30-40 evra
Ovaj retard mts ima samo T model od Sonyja
Imam godinama Sony k550i i radi ko prvog dana

iGo primo radi perfektno
Ok Hvala
Ispada najveca mana im sto ih uvezo Vip i tesko se otkljucavaju
Vidim nude glanc nove za 140 evra sa Vipa
Neznam da li je tacno ali cuo sam da garancija vazi samo na lice koje je kupilo telefon-paket,da ne vazi na trecu osobu
Mislim posle recimo 8 mes. dali bih mogo ostvariti garanciju,a telefon-racun na lika iz Sabca recimo
Taj Vip ima i neke jevreske ugovore,maltene telefon kao "iznajmljen" ovo-ono klosari

Napravio sam backup. Šta sad da skinem? Ima li neki image ili kako to ide? Moram li i kernel da menjam ili je i on backup - ovan zajedno sa postojećim sistemom?
Svaka informacija je dobro došla, ovo radim prvi put...

ClockWorkMod...Trebalo bi da se flesuje preko adb komande za tvoj telefon (prije toga skines cwm.img sa xda iz neke od tema sa tvojim telefonom), mada mozda ima i .zip verzija.

Kad jednom flesujes, ostaje u telefonu sve dok ne flesujes stock rom (tom prilikom se pored 4-5 drugih .img fajlova flesuje i recovery.img i gubis cwm).

Cwm je alternativni recovery mod, sa prilicno dobrim funkcijama.

Kod mene na Nexusu, ako flesujem cwm gubim mogucnost OTA update-a za stock ROM.... Ne znam kako je kod Sony-a.

Napravio sam backup. Šta sad da skinem? Ima li neki image ili kako to ide? Moram li i kernel da menjam ili je i on backup - ovan zajedno sa postojećim sistemom?
Svaka informacija je dobro došla, ovo radim prvi put...

Sada ako zelis da ubacis drugi rom prvo procitas uputstvo u prvom postu za taj rom da bi video koji su preduslovi za normalno funkcionisanje. Ukoliko je potrebno menjati kernel mozes to preko flashtoola ili konzole (komanda "fastboot flash boot ime_kernela_sa_ekstenzijom"). Taj kernel ce imati cwm u sebi pa je posle toga dovoljno da udjes u isti i flesujes rom koji je u zip formatu. Neki put su potrebni kerneli u samom zipu (rom koji si skinuo).

@Uros, nas telefon nema posebnu recovery particiju pa recovery image ne postoji. Sve je spakovano na boot particiju sa kernelom. U sustini da, recovery ostaje dok ne flesujes stock firmware, ali u pocetku je moralo da se pazi jer nisu svi kerneli imali cwm. Mislim da bi kod tebe ostao cwm ako bi flesovao samo stock kernel a kod nas bi otisao.

Poslednja izmena:
1 - If coming from any other rom except stock,flash stock 6.1.1.B.1.54 firmware first..
2 - Those already on stock,read ahead..
3 - Download the rom and put it to your sd card..
4 - Boot into fastboot and flash fxp204 kernel..(if you have a recovery installed,skip to next step)
5 - Boot to recovery and wipe data..
6 - Flash the rom
7 - Wipe cache and dalvik
8 - Reboot and wait 3-4 minutes..

1 - Znači moram preko kabla da felšujem stock? Ili mogu iz CWM?
2 - jasno
3 - jasno
4 - Opet preko kabla, jasno...
5 - Kako kad nemam CWM?
6 - Preko kabla?
7 - Jel opet preko kabla?
8 - Jasno...

EDIT:

9 - ako mi se ne sviđa, kako da vratim backup-ovan kad više nemam CWM?

Poslednja izmena:
1 - Znači moram preko kabla da felšujem stock? Ili mogu iz CWM?
2 - jasno
3 - jasno
4 - Opet preko kabla, jasno...
5 - Kako kad nemam CWM?
6 - Preko kabla?
7 - Jel opet preko kabla?
8 - Jasno...

1 - da, skines flashtool i ftf (firmware fajl) koji zelis da flesujes, instaliras flashtool i kopiras ftf u "program files\flashtool\firmwares" ili gde si vec instalirao. Pokrenes flashtool, kliknes na onu munju gore levo, izaberes flashmode i onda izaberes koji firmware hoces u prozoru levo. Citaj log, reci ce ti kad je gotovo. Nakon toga imas cist stock firmware.
5 - u prethodnom koraku si ubacio cwm koji je spakovan zajedno sa kernelom
6 - preko cwm-a. Flash zip from sd card, nadjes gde si kopirao I flesnes
7 - preko cwm-a. Wipe cache partition. Advanced - wipe dalvik cache

Poslednja izmena:
Ja se nameracio da probam onaj debrand engine ili kako se vec zove. Javicu utiske kad probam. Trenutno je cm9 zakon od kad gps radi kako treba.

Da to i ja videh deluje ok skroz . Velika zalost je malopre probam u vip P i ono radi sjajno ... svetlosnu godinu u odnosu na U prosto da zaplace covek ...

Da to i ja videh deluje ok skroz . Velika zalost je malopre probam u vip P i ono radi sjajno ... svetlosnu godinu u odnosu na U prosto da zaplace covek ...

Ja ne znam o čemu pričate? Šta to ne radi sjajno na "U"?

Dialer - imam lag kad izlazim iz dialer-a i kad ulazim u njega, ne i kad kucam brojeve / pozivam, Imenik radi bez laga.
Poruke rade bez ikakvog laga.
Možda je do podešavanja u Android Tuner-u (stavio sam malo agresivnija za RAM) ali sve (ostalo) radi bez laga.
Zaista ne znam o kakvim problemima pričate sa Xperia U, možda zato što sam ga prvi dan root-ovo i stavio custom ROM...

Batalite stock ROM, CM9 sa zRam na 18% radi odlicno i multitasking je ok. Baterija je takodje dobra, izvlacim 6h screen uptime.

Kako ne radi? Kod mene cepa, koristim illumination bar notification aplikaciju.

Mozda mu ne radi led flash. Sony bi Illumination bar trebalo da otkupi od developera, jer to je maltene glavna prednost U, S i P nad ostalim telefonima.

Ne ne bar dole ne radi tj nesto traljavo ali nije to to , mislim da je to novi bug u 205 verziji xp9

Nesto nije u redu kod tebe. Sibni mu jedan wipe :D

U 205 su konacno "ugasili" svetlo tokom punjenja, rade i cm podesavanja za led (u display settings) ne racunajuci podesavanja za intervale. Illumination bar aplikacija radi ukoliko se instalira illumination receiver, ima ga u odgovarajucoj temi na xda. Potrebno je samo ugasiti cm notifikacije u podesavanjima i restartovati. Za governor imate smartgovernors od clana AndyX isto na xda. GPS se unormalio konacno.
Samo cekam da poprave ova podesavanja za intervale da se vec jednom resim dodatnih aplikacija i jos kad bi fm radio napravili ...

Ne koristim ja cist cm nego "[ROM][ICS][MIUI][MIXIE[]miui+xperia]best of both worlds"

Probacu cist CM pa da vidim posto me ovo smara

Nazad
Vrh Dno