Šta je novo?

Sony xperia U

Daleko od toga da je ICS na U dobar ali nije ni tačno da je telefon loš.

Telefon je po pitanju hardvera sasvim OK, a ako se uzme u obzir i cena, onda je odličan!
Ja sam ga uzeo za 5 ili 6 hiljada i 1.100 dinara mesečno i za te pare teško da sam mogao da nađem bolji. Naravno da je P bolji ali je i 2 do 3 puta skuplji, za ove pare mislim da je U i dalje dobra kupovina.

Trenutno je CM9 na granici upotrebljivosti, a verovatno će uskoro ispeglati sve bagove tako da će telefon biti i po pitanju softvera dobar. CM9 na ovom telefonu radi savršeno i prosto je neverovatno da je u pitanju isti telefon.

Dobar. :)

Poslednja izmena:
Ovo stoji, ja ga za dinar uzeo.
Od ovih stock kad ih koristite koji koristite?

U stvari stoji ako uzimaš preko paketa, ovako za keš bi se verovatno za nešto drugo odlučio

Poslednja izmena:
Planiram da zamenim svoj LG Optimus Hub za Sony Xperia U. Isplati li se? Nervira me LG sto je prespor, sto ima ocajnu kameru, nema blic - CM7 je jedino sto mogu da instaliram, ocajno je namestena memorija, te je telefon skoro uvek prepun.
Uzeo bih Sony za nekih 120e, skoro novog pod garancijom 20 meseci s tim što je zaključan za vip - al bih ga svakako rootovao na CM9 pa predpostavljam da bi mogao da ga koristim na mts-u
Lg mogu da prodam za nekih 80-100 eura.
Vredi li?

120 je dobra cena. Rutovanjem ga nećeš otključati, za to se nosi u servis ili ako imaš box kod kuće, ali čisto sumnjam. Raspitaj se koliko je otključavanje, ako je oko 30e opet se isplati. Xperia U, ako se izuzme nedostatak sd slota, je ipak u svemu bolji od Hub-a. Sličnu cenu ima i Alcatel ot992d pa ti vidi šta ti više odgovara.

Imas na KP za 155 glanc novi folije itd od lika iz Nis provereno ... Uzeli smo od njega Boris i Ja

Jel može neko da mi da link ka stock GB Romu..drug ga je updateovao na ICS i ne radi mu sad WiFI. Tj., malo radi pa onda ne radi..konektuje se na ruter, ali nema interneta na telefonu, pa posle nekog vremena se pojavi na kratko pa nestane. Trenutna verzija u telefonu je 6.1.1.b.10, na XDA sam našao 6.1.1.b.1.54 (ne znam da li je tu ispravljen taj bag), a vidim i da je u najavi 6.1.1.b.1.75

Neka proba rucno da ubaci IP adresu, ako se samo zbog WiFi vraca.

Probao na žalost i dalje ostaje isto..jel možete da mi date oznaku za poslednju stock verziju GB ROMa da skinem pa da mu uflešujem to..

ybu7ebeq.jpg
baduhetu.jpg

Jel nemoguće otključati telefon za ostale mreže softverskim putem? Moram da se cimam sa servisima?

Probao na žalost i dalje ostaje isto..jel možete da mi date oznaku za poslednju stock verziju GB ROMa da skinem pa da mu uflešujem to..

To je poznat bug na .10 sa N ruterima, instaliraj .54 ili još bolje C.1.0 i radiće sve OK.

Može i da setuje ruter da mu radi u b/g modu, radiće OK.

@ZlajoX

Šta bi uzeo za 120 - 130 €? Pretpostavljam da ćeš dodati još keša pa uzeti neki bolji ali da moraš da uzmeš telefon za te pare koje dobiješ za U, šta bi uzeo?

Ja sam imao telefone redom ove galaxy-je, ajfonove itd, i posle S3 sam uzeo bas Xperiu U. Zatrebalo mi je para i isao sam da uzmem neki telefon koji ce mi biti ok a koji zadovoljava moje potrebe, a naravno da je sto jeftiniji. Tu je u izbor upao Xperia U za 160e i mislim (JA) da za te pare i nema nekog boljeg telefona.

Kada se dodje do nekih para i budem prodavao Xperiu U za neke pare, verovatno cu ici na neki telefon od novije serije (5' 1080p, 13mp....).
A trenutno za 120-130e mislim da bih uzeo opet xperiu U, jer nisam nesto naklonjen ovim Alkatelima kojih isto ima dobrih u tom cenovnom rangu.

Poslednja izmena:
Samo ide na zivce sto ima malo rama. Na cm9 i radi nekako ali zato je stock smrt, kda se zakrndaci dok ulazi u poruke muka mi pripadne. Alcateli su dobri zato sto dolaze sa skoro cistim androidom. Ovaj 997 je bas dobar zbog giga rama.

Ma i meni nekad zna da zabaguje tako dok ulazim u poruke ili cak u dailer (stock rom), ali stacu, solidan je to telefoncic :D

Bolje da mi baguje na telefonu od 160e nego na telefonu od 400e (S3). :d

Pa ono jes', to je velika razlika 160 i 400.

Upravo sam promenio sve stock bazirane romove: brains, vision, xperiance, lite, clean, spawk i ne znam dal' jos neki i zakljucio da nijedan ne valja. Na kraju ubacio b.54 sa c.10 kernelom i rutovao jer vise ne znam sta da radim. Kad ce vise taj b.1.75...

Za P je izašao .75 pa sam malo čitao utiske i utisak je da nema neke velike razlike u odnosu na .
54. Mada, P radi odlično zbog giga rama i na .54.

Nadam se da će .75 za U biti ono što svi čekamo...

Iskreno mislim da to nema nikakve veze sa ramom , cista stvar optimizacije ...

Tu si u pravu donmarkon, kada bi poradili na optimizaciji mogli bi i sve sledeće verzije androida da strpaju i na 256 MB rama..pa kada je win xp radio sa toliko rama ovo što danas rade je čista lenjost programera.
Inače vratio sam drugu GB rom, pošto se on ne razume baš najbolje u sve to, da mu čačkam po ruteru ne želim..tako da ako i kad Sony sredi malo svoje Romove rado ću mu staviti i nešto novije..hvala svima na predlozima rešenja :)

Ja sam na fabrickom svo vreme (GB) i manje vise sam zadovoljan. Sto je najbitnije sve radi. Mozda ponekad neki sitan lag kao sto sam vec rekao, ali u sustini ja sam prezadovoljan telefonom.

I ja gledam da uzmem nešto malo jače pa se premišljam izmedju xperie p i s2. P ima premium finiš, nije loš na duže staze.

Nazad
Vrh Dno