Šta je novo?

Sony xperia U

pa kamera mi je relativno bitna ~ barem video snimanje ... kakva je situacija sa videom?

Mislim da je manja razlika izmedju snimanja nego slikanja, slicnog su kvaliteta video fajlovi. Zaboravio sam da kazem da je zvuk tisi na cm9, kako na loudspeakeru tako i prilikom snimanja. Najbolje je da isprobas posto ja i nisam neki fotograf, sve snimke koje sam napravio bili su u zatvorenom prostoru. Verujem da bi situacija bila mnogo bolja uz dovoljno svetla.

*** mrzi me sad da se bakcem sa tim mozda sacekam final ... Ovaj stock nije toliko los osim da phone app i msg app nisu les nad lesevima po pitanju brzine :)

@donmarkon

Batali tog klinca (Brainkafka) koji je umislio da je developer i instaliraj CM9 :)

Da se razumemo, ne želim nikoga da vređam ali dosta "developera" na XDA su obični korisnici koji koji su pročitali par tutorijala, obrisali nekoliko apk fajlova i okačili svoj custom ROM. Realnost je da su ti njihovi ROM-ovi, napravljeni od stock ROM-a, isti krš kao i stock. Dailer je i dalje spor, Facebook ako instaliraš možeš da baciš telefon, nekada imaš više bloatware-a nego u fabričkom ROM-u, telefon ti zvoni a ne možeš da se javiš jer si otvorio browser i treba mu večnost da se minimizuje itd. Vrhunac je bio kada sam u Spawk-ovom ROM-u video neko antivirus program instaliran.

Sa druge strane, CM9 je potpuna suprotnost ovim ROM-ovima. Stekao sam utisak da njega prave likovi koji znaju šta rade i za sada mi je CM9 najbolji ROM za Xperiu U. Svi nabrojani bagovi meni se svode na to da mi ne radi FM radio i da mi lošije radi GPS.

- LED-ovi se lako srede, treba da se instalira Myzarov fix i Illumination bar, kao što reče Antec.
- Zvono (zvuk na zvučniku) je možda slabiji. U sluškama bi mogao da bude glasniji ali ne bi bilo dobro po zdravlje.
- Playback videa u landscape-u radi OK, ako instaliraš MX player koji bi inače i trebao da instaliraš jer je odličan. Ima mali bag a to je da se pri dnu vide neke kockice, blur... Ništa strašno.
- Nisam primetio da je kamera lošija na CM9. Meni su slike generalno loše ali upotrebljive, neće te biti blam u društvu zbog toga :) Aplikacija za kameru jeste malo siromašnija, panorama mod je očajan i nema toliko podešavanja kao na Sony-jevom programu. Video ne verujem da je lošiji a možda je čak i bolji...
- Baterija jeste lošija na CM 201 u odnosu na stock ali meni izugra 1 dan a da li ću ga staviti na punjač sa 5% ili 25% mi je nebitno. Realno, na stock ROM-ovima imam 6 sati screen time-a a ovde nekih 4 bez problema. Koji god ROM da instaliram, moram da nosim USB kablić u džepu.
- Meni GPS radi lošije. Na stock ROM-ovima stavim telefon na prozor i uključim GPS test i telefon lokuje signal za par sekundi. Na CM9 krenem negde pešaka i uključim GPS test da vidim kako radi i desi mi se da stignem gde sam krenuo a telefon još uvek nije lokovao signal.

Ne znam da li sam nešto zaboravio ali po meni je ovo više nego upotrebljivo za svaki dan.
Idealno bi bilo kada bi neko uzeo, a vidim da je pomenuti Brains izgleda uzeo, CM9 i dodao stvari kao što su MX player, Illuminatio bar fix, Cybershot kamera, Xperia tastatura i ostale stvari koja likovi iz CM9 ne mogu da ubace u svoj ROM jer se koriste neki SONY vlasnički fajlovi. Verovatno će se i to desiti a do tada ti preporučujem da obavezno probaš CM9.

Ovako malopre stavih Hrvatski c1.0 pa onda flesnuh Xperiance Lite v2.0 i sada sve radi dosta bolje nego pre (konkretno mislim na dialer i msg) jos uvek nije kao na miniju ali je mnoogo bolje nego na predhodnom romu .

A sto se tice CM9 hocu da probam ali prvo moram da iskuliram malo smucilo mi se menjanje i probavanje :)

@Ljubanve, sad bas htedoh da pitam da nisi slucajno probao taj modovani cm9. Ako isprobas napisi utiske, konkretno za bateriju (nervira me drain na 201). Taman sam podesio sve na 201, izuzetno me mrzi da radim sve ponovo.

Inace potpisujem sve sto si rekao. Pored munjeni i mozda jos nekog zaista ne postoji iskusan dev za xu, ako izuzmemo fxp tim naravno.

Poslednja izmena:
Nisam još. Čekam da se neko drugi prvo zezne :)

Posle svake stvari koje lik napravi prvi komentar je: bootloop :)

Da li neko na stock-u je imao pri dolaznom pozivu kasnjenje od jedne do 2 sekunde dok se ekran upali (a zvono radi regularno)

Naravno, ima lagova kod skoro svih operacija. Taj je jedan od najgorih.

@Ljubanve, sad bas htedoh da pitam da nisi slucajno probao taj modovani cm9. Ako isprobas napisi utiske, konkretno za bateriju...

Stavio sam pomenuti ROM, prvu verziju i čini mi se da baterija dosta bolje radi nego na 201.
Ako hoćeš da probaš, mislim da imaš samo njegov kernel za 201 u temi za CM9.

Zbog ostalih modifikacija se ne isplati stavljati ovaj ROM, btw.

edeqegyn.jpg

ehudupej.jpg

unuhebe2.jpg

Poslednja izmena:
Hvala sto si napisao. Nema nista od roma dok sam ne ubacis sta ti treba.

Da, skidaš za kumquat.

Može tastatura da se koristi, jedino ne znam kako da se sačuvaju "my words".

Imaš na xda koje fajlove treba da iskopiraš.

Zasto jednostavno ne pise xperia u nego kumquat ? a nigde u postu ne vidim na xda koji falj tacno treba skinuti hmm ?

Spomenuto je na par mesta i ima na sajtu gde skidaš negde napisano, u supported deviced, mislim.

Inače, to su kodna imena za te telefone i svi hakeri ih znaju tako :)

@Ljubanve ako koristiš igo i ne predstavlja ti problem pusti mi preko pp link za instalaciju i mape. Ja imam neki stari i odsečen mi je dole deo ekrana.

Morao sam na kratko da se vratim na stock jer mi je trebao potpuno funkcionalan rom i čoveče koliko je ono sporo. Ozbiljno se razmišljam da prodam telefon zbog toga, još samo čekam da izbaci Sony onu b.1.75 verziju da vidim da li će da poprave stvari. Ako i dalje bude kilav ćao zdravo. Isto im je launcher katastrofa koliko je težak, jeste lep ali je spor do bola. O phone i messaging aplikaciji da ne pričam. Kad samo pomislim kako je gingerbread perfektno radio, šio je i jače telefone uzduž i popreko...

@Ljubanve ako koristiš igo i ne predstavlja ti problem pusti mi preko pp link za instalaciju i mape. Ja imam neki stari i odsečen mi je dole deo ekrana.

Morao sam na kratko da se vratim na stock jer mi je trebao potpuno funkcionalan rom i čoveče koliko je ono sporo. Ozbiljno se razmišljam da prodam telefon zbog toga, još samo čekam da izbaci Sony onu b.1.75 verziju da vidim da li će da poprave stvari. Ako i dalje bude kilav ćao zdravo. Isto im je launcher katastrofa koliko je težak, jeste lep ali je spor do bola. O phone i messaging aplikaciji da ne pričam. Kad samo pomislim kako je gingerbread perfektno radio, šio je i jače telefone uzduž i popreko...

Ako ništa nisi uradio pusti na pp mejl pa ću ti večeras poslati link za dl

Da li je moguce da sw na XP je odlican dok je isti taj fabricki na U dno dna ?

@Ljubanve, Ivoludilo, hvala na odgovorima ljudi.

Da li je moguce da sw na XP je odlican dok je isti taj fabricki na U dno dna ?

Ja iz ovoga mogu jedino da zaključim da U model tretiraju kao devetu rupu na svirali. Skoro svi modeli imaju jako sličan hardver, U je da kažemo najmanje zahtevan i ics se opet raspada na njemu. Kamo sreće da urade nešto sa sledecom verzijom mada mrka kapa.

Nije ni cudo. Ja sam imao Sony Ray, i on je za U telefoncina po svakom pitanju, i look, i build quality i po pitanju toga kako radi software na njemu. Msm smesno, a single core...Sve je radilo ultra smooth i bez bagova. U je jedna poluispravna socijala. Ko se misli da li da kupuje, neka ucini sebi uslugu i zaobidje u sirokom luku... Kupite Ray slobodno ili idite na skuplji Sony... Zenin mini st15 razbija kako radi za njega... Ovo je sramota za Sony... Ne moze drugar ni da ga updatuje na ICS jos uvek... A ovaj drugi sto ga je updatovao kaze da radi jos gore...

Poslednja izmena:
Prosto smesno , pre u sam koristio mini i neki custom rom koji je radio za svetlosnu godinu bolje nego na U

Bas sam i ja pre neki dan podigao jedan mini na ics, stvarno bolje radi. Neverovatno koji su *****i. Sa cm9 vec nema za*ebancije. Nadam se da će uskoro da ga završe, ipak ima još poneki iritirajući bug.

Hteo bih da pitam, s obzirom da nema nigde teme o Xperia Sola, jel ima neko Solu?
Da li se moze isto reci i za Solu za sve ovo napisano ovde, jer je po specifikacijama manje vise, potpuno isti fon?!

Bas sam i ja pre neki dan podigao jedan mini na ics, stvarno bolje radi. Neverovatno koji su *****i. Sa cm9 vec nema za*ebancije. Nadam se da će uskoro da ga završe, ipak ima još poneki iritirajući bug.

Ja sam citao da je i za mini dosta lose uradjen ICS - da je sporiji, a nikakva bitna unapredjenja ne donosi. Zato sam odustao od upgrade-a zenine mini pro. Menjao si stock GB na stock ICS?

Sve Xperie imaju los ICS po pitanju performansi. Problem je sto ce neki uredjaju dobiti JB, pa ce to biti reseno, a neki ce ostati na ICS-u.

Ja sam citao da je i za mini dosta lose uradjen ICS - da je sporiji, a nikakva bitna unapredjenja ne donosi. Zato sam odustao od upgrade-a zenine mini pro. Menjao si stock GB na stock ICS?

Kada sam rekao da bolje radi mislio sam u odnosu na xperia u. To je bio burazerov telefon pa sam vrlo kratko koristio gb na njemu, ne bih mogao precizno da uporedim. Da, podigao sa stock gb na stock ics preko pc companiona. Sve aplikacije su ostale netaknute, oduševio sam se :) Za to kratko vreme tokom kojeg sam koristio gb na mini nisam primetio da je mnogo brži od ics, ali opet kažem da možda nije merodavno.

@Jhoni, Sola će po svemu sudeći završiti kao siroče, kao i Xperia u, tj. neće dobiti jelly bean. Moj ti je savet da ako planiraš kupovinu uzmeš makar Xperia P. Sa njom nema zime :) Na pitanje ti ne mogu konkretno odgovoriti jer nisam koristio Solu.

Ragnarok je u pravu.

Poslednja izmena:
Ja sam koristio custom rom koji ima silne tweaks itd ... radi kao GB perfektno sve glatko dobro ...

Ja ne znam o čemu vi ovde pišete! Uzeo sam pre dve nedelje supruzi Xperiu U, i mob prosto leti na ICS-u.
Nema kočenja, zakivanja, potkivanja. Sve radi kao podmazano.
Ja sam probao desetak dana Xperiu S, ali to nije mob za mene. Prodao ga, kupio Galaxy S3, i ja oduševljen!:D

Nazad
Vrh Dno