Šta je novo?

Sony xperia U

Najbezbolniji nacin za drajvere je da skines lepo poslednju verziju flashtoola, instaliras je i onda da iz instalacionog foldera, u podfolderu drivers, pokrenes setup za drajvere.

Hvala ali nije mi uspelo. Instalirao sam flashtool, potom i drajvere ali i dalje ga PCC ne prepoznaje.
Restartovao win i opet nista.

Koji Windows je u pitanju? Ja sam na Win7 x64 izgubio pola dana trazeci fastboot drajvere koji rade :)
Edit: sad tek videh post... ne znam sto ne radi, nikad nisam instalirao PC Companion.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, moja greska. Nije se video usb pod virtuelnom masinom.
Instalirao sam podrsku za usb i sad je ok. xp je u pitanju.

PCC instaliram da bi mi ponudio novu verziju androida 4.0 inace nece da se updateuje dalje od 2.3.7
Sad ne znam sta da radim, citam postove i mnogi su u fazonu da je bolje ostati na 2.3.7 a meni je ovo prvi android i nemam nikakvu predstavu kako izgleda koji i sta je bolje....

Moja iskustva su takva da svaka novija verzija androida je bolja.Manja potrošnja baterije i brži sistem.
Slobodno instaliraj sa zvaničnog sajta,po upustvu na zvaničnom sajtu kako nebiste izgubili garanciju,ili došlo do nekih neprijatnosti.
Prikačite telefon pomoću usb-a sa kompijuterom i kad softver koji ste instalirali u kompijuter prepozna vaš telefon i tip telefona imaš opciju za proveru instaliranog softvera i ažuriranje softvera.Pokreni taj program
Možda će trajati malo duže(skidanje instalacije pravljenje bekapa...) i softver bi trebalo da to sve sam odradi automatski.
To moraš raditi sa punom baterijom,i moraš biti strpljiv i svakako je android 4 bolji od 2.3.7.

Jos samo kad bi bilo zvanicnog update-a za Srbiju, to ide tako sporim tempom da verujem da ga neki telefoni nece doziveti.

Pa, bilo ih je, tj. postoje... ? Možda misliš na JB update? Njega neće biti, nažalost.

Ne mislim na JB, vec na ICS. Meni jos uvek ne nudi, nisam uspeo da nadjem onu listu po serijama gde je sve dostupan. Tek je JB prica za sebe.

Verujem da si pokušao preko PCC-a? Čudno... Sudeći po ovoj listi, update-ova je uveliko bilo. Meni ne nudi dalje od 6.1.1.B.1.54.

Erm, da, JB je priča za sebe. *sigh*

Update-ova jeste bilo, ali to sto si linkovao jeste lista kada je koja verzija FW izasla, ne kada je izasao update za ICS po serijama telefona. Bila je detaljna lista po serijama, ali mislim da je ceo thread obrisan na talk.sonymobile.com. Generalno to ide vrlo sporo. Naravno da sam probao preo PCC, poslednji put pre par nedelja. Generalno me ne interesuje da telefon flesujem, rutujem, isprobavam ROM-ove, jer mi sluzi za pozive i pomalo za igru - a poslednje sto sam ocekivao jeste da Sony ima tako losu podrsku.

Pa svakako ce proci neko vreme dok ti ne ponude noviju verziju, treba najpre da obezbede nama koji jos nismo na ICS prelazak sa GB. Zaista ne razumem, ali zaista.

@Jericho, što ne rutuješ na brzinu? Imaš onaj Terra rom koji, ni sam ne znam kako, radi stvarno besprekorno i bez seckanja. Stock based.

A smara me da ulazim u sve to, onda cu da krenem da eksperimentisem i sa romovima, a nema neke koristi od svega toga. Hocu da budem prosecan korisnik - i agree-yes-next-next-next-finish. Znam da nije neka filozofija, ali telefon pristojno radi ovako out-of-the-box, pa nemam motiv vise za to.

Razumem te, gadno je kad se navučeš. Ja sam se sad skrasio posle nebrojeno mnogo flešovanja.

Po cemu se nasi telefoni razlikuju kad nekome nudi prelazak na 4.0 a nekome ne?
I ne znam kako vama ali meni kao da je tecnije bilo na 2.3.7 nego na 4.0.4. Jedva primetno ali eto.

@Jericho, što ne rutuješ na brzinu? Imaš onaj Terra rom koji, ni sam ne znam kako, radi stvarno besprekorno i bez seckanja. Stock based.
Koliko ostaje slobodne ram memorije na tera romu nakon paljenja telefona,bez dodatnih instaliranih aplikacija.

K'o da je bitno koliko ostaje RAM-a...

Koliko ostaje slobodne ram memorije na tera romu nakon paljenja telefona,bez dodatnih instaliranih aplikacija.

Pravo da ti kazem ne secam se. Ali se secam da je uz upaljen Whatsapp, Skype, Talk (on je uvek) i ovako sta zatreba, bilo uvek oko stotinak MB sto je pristojan rezultat za ovaj telefon.

K'o da je bitno koliko ostaje RAM-a...

Na ovom telefonu jeste. Nemoj da linkujes info o internom task menadzeru, znam sve to. Jednostavno se napuni ram i kad krene da prazni ja to osecam u vidu seckanja itd. Drugo su uredjaji sa GB rama, prosto imaju vise slobode pa tamo tasker radi po psu. Supercharger skripta donekle pomaze, od toga nema boljih podesavanja.

Drugar ima Galaxy S, koji isto ima 512 RAM-a i nema nikakvih problema... Onda je nesto do software-a koji je krs izgleda...

Softver jeste nazalost ogroman krs, tj. ics update. Mozda cak i u globalu.

Softver je krs i na GB. Posto JB ne izlazi, onda je krs u globalu :D

Ja sam bio odusevljen GB-om, zasto se tebi ne svidja?

S obzirom da sam dao citav jedan dinar za telefon ja sam ekstremno zadovoljan :). Ne patim od must-have-quad-core boljki i slicnih devijacija.

Onda sto se tice RAM-a, sto npr ne flesujes neki stabilni kernel i preko njega upravljas sa zRAM-om ili sam odredis koliko hoces da ti ostane slobodno RAM... Naravno pozeljno malo naprednije znanje o kernelu ;)

Jel zna neko mozda kada izlazi Android update za Sony Xperia U, ovi iz Vip-a kad ih pitas za android 4.0 + kao da si ih pitao kako se prave pite sa djumbirima :O

Onda sto se tice RAM-a, sto npr ne flesujes neki stabilni kernel i preko njega upravljas sa zRAM-om ili sam odredis koliko hoces da ti ostane slobodno RAM... Naravno pozeljno malo naprednije znanje o kernelu ;)

Kernel je modifikovani cm kernel, sa superchargerom ja i podesavam sa koliko cu rama raspolagati a zram drzim na 10% ( jedna od cm vrednosti). Mislim da nema svrhe vise od toga stavljati jer je uredjaj sa 512 MB rama. Plus ima da mi ode baterija jos brze nego inace a to mi tek ne bi odgovaralo.

@Delete, 4.0.4 je poslednji update koji je izbacen i to je to, vise ih nece biti. Ne znam na sta si tacno mislio. Ako si jos na GB a pc companion ne nudi update mozes da ubacis ics preko flashtoola.

Poslednja izmena:
Sve ima svoje prednosti i mane :)

Ja sam bio odusevljen GB-om, zasto se tebi ne svidja?

S obzirom da sam dao citav jedan dinar za telefon ja sam ekstremno zadovoljan :). Ne patim od must-have-quad-core boljki i slicnih devijacija.
Ja jos manje patim od toga, ali da telefon laguje 2 sekunde od vizuelno ostvarenog poziva, pa do zaista ostvarenog poziva, to ne mogu da shvatim, niti da zmurim na to. Navigacija cas radi, cas ne radi (nije do aplikacija)...da ne nabrajam, generalno je los telefon. Stalno ga poredim sa zeninim Xperia mini, koji prosto leti u odnosu na XP U.
Ja sam se bas zainatio da ne ulazim u ovu pricu. Dakle, kupis telefon, i posto ne radi kako bi trebalo, treba da studiras kako se flesuje, koji su procesi sistemski, sta je bezbedno gasiti...razumem da je ovo kineski telefon od 50 evra, pa da moras da se iscimas da bi ga upristojio, ali ovo...Ovaj telefon pocinje sve vise da mi testira strpljenje i zivce u koriscenju, sto je van pameti za cenu koju ima.

A ja baš razmišljao da se vratim ovih dana na stock da vidim kako je :)

Ja sam i dalje na CM9 202 i zadovoljan sam kako radi.

*** to se možemo samo zahvaliti ti Sony-ju, a ja Samsungu :D

A ja baš razmišljao da se vratim ovih dana na stock da vidim kako je :)

Ja sam i dalje na CM9 202 i zadovoljan sam kako radi.

Ubaci Terra rom (stock based), jedini koji sam mogao da smislim. Fxp rastura, jos fm radio nezvanicno da poprave i to je to. I naravno landcape video, ali to je do sony-ja.

Nazad
Vrh Dno