Šta je novo?

Sony Xperia S

Poslednja izmena:
To staklo ako je isto kao na trenutnim Xperiama tj kao na mom Xperia Pro, nema ni p od pojacano. Bez folije nista. Ja moj iako sam malcice izgrebao moram sto pre da stavim foliju da bih sprecio dalje grebanje.

Auuu.. to staklo, nedostatak micro sd slota.. sve vise se ova Xperia udaljava od mene :d

Sta te brine kada je ionako 200e skuplji nego u EU, plus je garancija "12 meseci" 😉 Sacekaj normalnije cene...

Kako da rutujem xperiu mini st15i ima li negde uputstvo na forumu?

Au koji bedak.. nema micro sd slot, nema Gorilla glass vec neku njihovu alternativu koja je sudeci po nekim komentarima njesra, prosecan audio kvalitet..i prosecna ali upotrebljiva kamera.. a imace jaku cenu. Steta, sasvim ok model sa 720p displejom ali ove mane su me definitivno sklonile sa liste kupaca.

Sto je najgore sad mi preostaju samo htc [dosta skupi i novi i polovni] i sljamsung :d

cek emix, nisam ni procitao pa se zaleteh, pa i nije tako lose 😀

Audio quality is decently clear

The Sony Xperia S performed pretty well in the first part of our traditional audio quality test. The smartphone got very good scores all over and garnished them an average volume levels, making up for one of the better performances we have seen.

There's some degradation when you plug in a pair of headphones, but things certainly aren't too bad. The stereo crosstalk rises noticeably and some distortion creeps in. Volume levels remain about the same, though, which is not a common sight among smartphones. A solid overall performance, which should please anyone but the most demanding audiophiles.

Ali svejedno, bice skup i nema Gorilla glass..

Poslednja izmena:
HTC fura dosadan dizajn ovaj X je bukvalno Sensation sa boljim ekranom i boljim procesorom ali je ipak nekako savrsen 🙂
Mnogo, mnogo bolja kupovina od ovog telefona a za istu ili malo vecu cenu. Mislim da je i One X bolja kupovina od ovog Sony-a mozda.

Cekamo sta ce Sljamsung da pokaze. 😉

Nije lose ali za mene to nije dovoljno. Telefon kosta 500e a ima previse nedostataka.
Ne slusam muziku na zvucnik vec preko sluski a na tom polju je zakazao malo...

Poslednja izmena:
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s-review-741.php

Osrednji kvalitet reprodukcije... sta im se desilo? Definitivno nema sta da trazi pored novih HTC i Samsung telefona.

Kako nema, keve ti? Ti si sve samo ne realan. HTC One S ce u Evropi kostati bar 50e vise, a ima mnogo losiju rezoluciju ekrana, slabiju kameru, duplo manje ugradjene ROM memorije, slabiju bateriju, navigacija Xperie S podrzava GLONASS za razliku od HTC-a... Ostalo je vise-manje isto.
Galaxy S2 kosta nesto manje od trenutne cene Xperije S, ali je u gotovo svakom mogucem segmentu inferiorniji od nje.
Po cemu su onda modeli HTC-a ili Samsunga bolji? I nemoj da navodis kao primer One X koji kosta 150e vise od ove Xperije ili Galaxy S3 koji jos nije izasao, i za kog se ne zna ni sta ce imati ispod haube i koliko ce kostati.
Pored toga, Xperia S je originalna, necete ga pomesati ni sa jednim drugim telefonom, (osim mozda sa Xperiom P, koja je manja, ali slicna) dok postoji gomila HTC-a koja izgleda poput One X-a, koji je totalno bezlican i neorginalan.

Ja mislim da za ove pare za koje se prodaje Xperia S nema nista bolje da se kupi.

Koristio sam neko vreme Xperiju S (kolega kupio u Hong Kongu, pa me je smarao da mu "sredim sve da radi" poshto nije imao iskustva sa Androidom). Ukratko u plusevima i minusima:

+ ekran je zaista odlichan i lepo chitljiv
+ dizajn je lep, materijali su fini na dodir
+ sve brzo radi, igre i interfejs
+ odlichna kamera
+ ne greje se puno

- da bi se stavila (micro)sim kartica skida se poklopac sa celog zadnjeg dela
- baterija traje manje od jednog dana chak pri malom koriscenju
- ne moze da se promeni baterija
- senzorni dugmici su glupo napravljeni, sve vreme pritiskash ikonice na providnom delu... ponekad senzor glavi
- ekran se lako ogrebe - kolega ga je ogrebao posle sat vremena 🙁 plastika je isto dosta mekana i grebe se pri korishcenju
- ekran nema tako sochne boje kao Samsung (naprimer)

Sve u svemu, dosta problema iako bi mogao da bude zaista fin smartfon... Iskreno da kazem, ne bih ga uzeo za sebe.

Znaci eto i proverene informacije da su zasrali plastiku kao i na 2011 xperia modelima. Mada, folija i nema frke, samo opet ostaje neki gorak ukus znajuci da drugi imaju bolji ekran.

Sve mane koje si naveo su i meni logicne sem ove za sim karticu, ne znam sta je tu lose. Sem ako smeta nekome ko cesto menja karticu, ja to ne radim jedva jednom godisnje da bih nesto probao, ako i toliko.

Steta, ovaj model ispade promasaj. Aj sto se takmici sa hw mocnijim modelima nego i ovo sto ima ne radi kako treba. Jos na YT klipovima se videlo da je ta plastika kucista osetljiva [zadnji deo] a nedostatak Gorilla glass-a je veliki minus jer se to staklo lako grebe, kao i na Arc S.

Hvala na info zerbah, razmisljao sam o kupovini ovog modela, naravno saznao bih inace za sve ovo ali hvala svejedno za info iz prve ruke 🙂

Au nista gore od nedostatka konkurencije :wall: Sony kilavi, LG je u sustini uvek malo ili malo vise iza htc i samsunga, IP4s je posebna kategorija kao i Nokia sa svojim epskim odlukama.

Zato ce sad One X i SGS III u paketima operatera da kostaju kao automobil prosecnog stanovnika Srbije :d :wall:

Poslednja izmena:
Ako je zastita ekrana kao kod Arc-a, onda znaci da vec ima ugradjeni screen protector koji se tesko i primeti, a jos teze skida. Zato se lako i grebe. Sto ne stavise Gorilu nije mi jasno... :smash:

Bas jako glupe odluke od strane Sony-a! Ne razumem ih, mozda zele da dozive flop na svim poljima?

Pu pu.... koji onda laptop posle da kupujem 🙂

Cenovno je bio precenjen, ma kakav da je, nasli biste mu gresku 🙂

Nema FM Radio?

Ne znaju slepci ni specifikaciju da prepisu. Telefon kosta 595 evra, SGS2 kosta 582. Mislim da je to taman taj odnos tu su negde i jedan i drugi imaju svojih prednosti, xperia s se tek pojavio na trzistu, zato i jeste deset, petnaest evra skuplji. Neki ljudi ce ga kupiti cisto da bi bili prvi sa sony telefonom.
edit:
****s Mobilni svet one njihove cene nemaju veze s vezom. Gledam u Comtrade, 35 evra razlika. To je nekih 6 posto razlike. Znaci potencijalni kupac treba da proceni da li je sony 6 posto bolji.

Poslednja izmena:
U EU je Xperia S 400e. To samo nasi na pocetku vataju. Za te pare moze novi VAIO F da se kupi 😀

Da li je moguće da baš niko sa foruma nije kupio ovaj telefon?
Zadnji post u ovoj temi je bio pre skoro 2 meseca, i to kad ga je bench testirao, pa čak ni na to niko nije udario neku svoju repliku ili zapažanje...

Ja sam prosle nedelje krenuo u shoping i nema ga na stanju ni Handy ni Win Win koji imaju najbolje cene. Tek dobijaju oko 20.06....

Kao što ljudi rekoše, nema ga u prodaji...
Čak ne vidim ni da su se operateri nešto zainteresovali za njega. Još uvek se fura Arc S.

Čudo, najavljan je još pre 6 meseci... Zbog takvih gluposti Sony gubi market share :/

Ma ima njega u prodaji u EU, ali nema kod nas - realno za 400e, sada, nije nesto posebno privlacan, pa nece da rizikuju.

Kako je ArcS uspeo da se uklopi kod nas, to je vec vest za sebe 🙂

Nazad
Vrh Dno