Ne znam kako ti je prezivio slanu vodu ali super. Koristio sam i ja Xpria P povremeno, suprugin, jer sam odavno svoj rodbini i bliznjima nabavljao i nagovarao na Sony Ericssone i Sonyje
😀
Aaa da, uz Mobile BRAVIA Engine imao je i WhiteMagic tehnologiju, znam da li je to jedini telefon sa tom tehnologjom ali imao je pored standardnih 3, RGB, i cetvrti bijeli podpiksel, tako da je to bilo pravo bljestavilo
Znam da si ti tada cesto u temama pisao da je P (8MP) imao nesto bolju kameru od S, odnosno Acro S koji sam ja koristio (12MP), isti modul ali zbog manje piksela bolja slika jer vise svjetla pada ili tako nesto ne sjecam se, samo iz moje prakse mi je djelovalo obrtano, sa Acro S sam napravio bukvalno hiljade slika, prelijepih boja, dobrog kontrasta itd, (naravno nocne nisu bile toliko dobre, sve ovo se najvise odnosilo na dnevne slike) i poredio sam malo sa P, kao da je ipak bilo vise suma i malko cudne boje na P, mozda je do softvera bilo, mislim mizerna je razlika bila ali to je zakljucak iz mog poredjenja jer sam imao oba u kuci u isto vrijeme pa sam bas poredio i to je moj zakljucak bio. A onda prelaskom na Z3 krece moje razocarenje (ili sam ja imao defektan primjerak, toliko isprane boje, neka neobicna zrnatost kad se zumiraju slike itd, pisao sam davno ako se sjecas, to je toliko bilo izrazeno da sam prestao slikati telefonom pa sve dok nisam presao na XA1 i 2 Ultra, te sad XZ2). Ali u svakom slucaju odlican telefon, a cak i ako je bio da kazem mid range , takodje je imao 1GB RAMa kao i Xperia S i Acro S. Ja sam svoj Acro S polupao ali prije tog kobnog mrvljena ispao mi bezbroj puta na pod i beton bez posljedica, a na P je softver nesto zeznuo na kraju, nisam ga flesao, mozda sam trebao probati. Tad je vec bio dobro usporio pokrecuci novije verzije aplikacija koje su bivale sve teze i teze, jednostavno ga je vrijeme pregazilo. A tad se moglo kod ljudi sresti dosta Sony modela, jos je Sony tada kotirao medju korisnicima, U, Sola, Tipo, E itd.