Šta je novo?

Sony Xperia S

Meni je upao kao kasika u med 31.12.2011 😀 Hvala im na toj ceni u Telenoru jer posle divljanja eura, telefon ispada svakim skokom - jeftiniji 😀

Ako sam dobro razumeo kada sam zvao Sony - u nabavci nema vise arc S. Ovo sto se sada prodaje je zaliha. Verovatno su rasprodali pocetnu kolicinu xperia s-a i kao svi dundjeri trgovci u Srbiji, cekali su da se proda zadnji komad pa da naruce nove....Kao sto rekoh, ocekuju ih krajem meseca. Oko 20.

To je dobra vest, ako ih bude. Valjda će do tada uleteti i ICS za njega, pa ako ne bude previše skup, biće dobra kupovina.

Sony postoji kod nas kao pravo zastupnistvo? Sajt im nije bash azuran (sony.rs) i do pre nekog vremena je bio samo distributer, cak ne i zastupnik.

Pa bila je neka silna premetačina tokom tranzicije iz Sony Ericsson-a u Sony. Sada su se valjda konsolidovali.

Postoji Sony.rs ali na tom sajtu nema mobilnih uredjaja. Sve sem njih. Comtrade je uvoznik/diler mobilnih uredjaja Sony. ICS za njih treba da se pojavi svakog dana. Kada je odlozen update u aprilu, receno je sredinom ili krajem juna najkasnije.

Pozdrav

Potrebna mi je vasa pomoc. Naime, hteo bih da kupim svoj prvi android telefon. Za njega bih odvojio 350-400e. Zasvidjao mi se xperia s, a u trku se umesao i sesation xe i galaxy note (mada me velicina koci). U poslednjih par dana razmisljam pak da uzmem arc s, a da ostatak novca stavim u dzep. Problem mi je sto ne znam da li vredi dati 400e za xperiu s, a gledao sam neka poredjenja na youtube-u bas izmedju arc s i xperia s. Nisam primetio neku razliku u brzini otvaranja aplikacija, kamere, brzini rada uredjaja generalno... Ispravite me ako gresim. Vase misljenje, utisci... Od telefona mi je bitno da ima ekran preko 4 inca, fina kamera, brz rad. Baterija, hm, mislim da koji god android uzmem punicu ga svakog dana, tako da je manje bitna. 🙂

Unapred hvala.

Bolje kupi dobar Samsung note za 350 e ili Xperia s isto 350 360 max ostalo nemoj da razmatras

To je cena polovnih jel tako? Jel si koristio mozda note ili xperiu? Kakvi su ti utisci?

Imao sam note odlcan fon xperiu s nisam ali po svim testovima isto je odlican telefon i da ovo su cene za polovne ali kao novi ...

Xperia s i da te Bog vidi😀 Mada ako uzmes i Arc S neces se pokajati,to budi siguran!
ps.donmarkon@Da li vi mozda imate odgajivacnicu azijata?

Poslednja izmena:
Che ?

Ne razumem pitanje a verovatno i ne zelim da ga razumem 🙂

Inace zasto bi kupio arc S (jedino ako hoce da ustedi ) mnogo bolji telefon je Xperia S i Note normalno skuplji su ali vrede svakog evra ... Arc S je single core telefon koji se lako zagusi aplikacijama (ima ga moj drugar )

Poslednja izmena od urednika:
Hehehe,izlazimo iz teme,al ajde da objasnim🙂U Kraljevu ima odgajivacnica pasa Srednjeazijskih Ovcara i zove se upravo DonMarkon,pa sam mislio da ste to Vi.A sto se tice Arc S,neka ga uzme ako hoce da ustedi,S je svakako bolji.

Aleksandar Bata Markovic mi je stric 🙂 I ja sam upravo sada provalio da mu se odgajivacnica zove DonMarkon 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Heheh,koji si ti lik🙂Ne znas cime ti se stric bavi😀

Poslednja izmena:
Stigao S pre jedno 2 nedelje. Ozbiljan telefon, brz stabilan, mora se malko pripaziti na bateriju ili biti opusten uz prisustvo auto punjaca i micro USB-a, i pomalo nejasno zasto je Sony pustio update na ICS sa ovoliko bugova. Poboljsano je trajanje baterije ALI - meni najvise smeta ozbiljan pad jacine WiFi signala. Nije da puca veza stalno ali zna da iznenadi i zavisi od rutera. Danas sam skinuo 125mb bez problema a juce je bilo i zezanja i pucanja za vreme citanja FB stranice....Nadam se skorijem fixu za ovu problematiku.

Sony je potvrdio postojanje Xperije SL, od standardne Xperije S se razlikuje samo po brzini procesora (1,7 umesto 1,5GHz) i po tome što su dostupne dve nove boje-siva i roza

^ Bolje da su izbacili nesto novo nego bukvalno isti telefon Xperia S, pred kraj 2012-te izbacuju telefon koji je trebao da izadje pre godinu i po.

Pa za koji dan izbacuju Xperiju T, ali bi trebalo nešto još jače od nje da izbace, o tome sam pisao u temi za nju...

A ovo im je sličan potez kad su umesto Arc-a ubacili Arc S, praktično isti telefon.

Mislim da su se malo pogubili, ovi novi Sony modeli uopste nisu losi samo kasne malo na trziste, kao i Huawei, ali pogledaj i sam koliko samo imaju slicnih telefona :

http://www.gsmarena.com/sony-phones-7.php

Xperia S, Xperia SL, Acro S, pa neka 2 Acro HD.. konfuzija totalna.

Steta sto ovaj Acro S nema S4 procesor i adreno 225, bio bi mnogo dobra kupovina ali i pored toga meni ovi Sony modeli odgovaraju ali su cene veliki problem.

Pa i prosle godine je bilo tako, svi 2011 modeli su bili slicni-1GHz procesor, Adreno 205, 512mb RAM, 854x480 rezolucija (samo mini je imao 480x320), 8 ili 5 MPix kamera, cak i baterija je na pojedinim modelima ista.
Zato su i mogli medju prvima da izbace ICS za svakog, posto su svi vise-manje bili isti.

To je odgovaralo i developerima, posto su mogli da naprave jedan rom i da se on posle koristi za 5-6 modela, samo uz odgovarajuci patch koji sredjuje karakteristike odredjenog modela.

Sony izbacuje previse modela, ko ce ih pohvatati? A nemaju jedan koji bi prodrmao trziste, sve je to osrednje i kasni debelo za konkurencijom.

Meni to - nego preskupi 🙁 Mada je ArcS uspeo da bude pravi pogodak koliko se primeraka naslo po oglasima 😉

Sony je potvrdio postojanje Xperije SL, od standardne Xperije S se razlikuje samo po brzini procesora (1,7 umesto 1,5GHz) i po tome što su dostupne dve nove boje-siva i roza

Vec sam u jednoj temi pitao za ovoliku razliku u ceni ali...
SL model, sa boljim procesorom je jeftiniji za 200€!?!

S vs SL.jpg

Gledajuci koje su radnje u pitanju zakljucujem da je razlika u tome da skuplji prodaju "zvanicne" radnje sa punom garancijom ali za 200€ vise. Za toliku razliku u ceni mislim da ima smisla zaobici radnje sa skupljom cenom.

Cura ima nameru da kupi ovaj telefon, plus SL postoji u beloj i u roze boji (sick!).
Nakon sto je Sony ispeglao ICS, a i trebalo bi da dobije JB, da li mislite da imam ili imate nesto bolje da joj predlozite za 325€.
Odustala je od Xperia Acro S; Xperia Tx je prvi sledeci, ali je razlika u ceni prilicna. Xperia T i Ion su vec prilicno iznad budzeta.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno