Šta je novo?

Sony Xperia S

Vec sam u jednoj temi pitao za ovoliku razliku u ceni ali...
SL model, sa boljim procesorom je jeftiniji za 200€!?!

Xperia S je verovatno prestala da se proizvodi, a ostao im je stari lager sa starom cenom, dok je Sony oborio nabavnu cenu SL-a. To je jedino logicko objasnjenje.
Ista situacija je i sa Galaxy Nexusom iz MTS ponude, pogledaj koliko kosta tamo, a koliko kosta Nexus 4 u inostranstvu :smash:

Cura ima nameru da kupi ovaj telefon, plus SL postoji u beloj i u roze boji (sick!).
Nakon sto je Sony ispeglao ICS, a i trebalo bi da dobije JB, da li mislite da imam ili imate nesto bolje da joj predlozite za 325€.
Odustala je od Xperia Acro S; Xperia Tx je prvi sledeci, ali je razlika u ceni prilicna. Xperia T i Ion su vec prilicno iznad budzeta.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
nexus?
a ima i ion za istih tih 320 koliko vidim

@alfuntus - nisam se ja ni malo zahebo, vec navodim cene u aktuelnoj zemlji u aktuelnom trenutku. Tvoji siteovi sa sufixom .de mogu biti od koristi kao referenca, ali ne i u Srbiji, sto su ostali po forumu vec pokusavali da ti stave do znanja, pa nisu uspeli, te se ja necu ni truditi.

@STriderKOCOBO isto sam i ja pretpostavljao vezano za Xperia SL.

@Vojkan: Nexus - ne svijda joj se (jga, zensko :whip🙂, a sto se Ion-a tice upravo je dobila cenu za crveni, pa je i on u razmatranju.

Cene:
Xperia sl pink/bela 330€
Xperia ion crvena 320€
Xperia tx pink 455€, bela 460€

Super, veruj ti njima da je to stvarno cena za SL i da je to stvarno SL... posle nemoj da se zalis.

@Vojkan: Nexus - ne svijda joj se (jga, zensko :whip🙂, a sto se Ion-a tice upravo je dobila cenu za crveni, pa je i on u razmatranju.

Cene:
Xperia sl pink/bela 330€
Xperia ion crvena 320€
da, taj crveni sam i ja našao za 320 🙂

@alfuntus - nisam se ja ni malo zahebo, vec navodim cene u aktuelnoj zemlji u aktuelnom trenutku. Tvoji siteovi sa sufixom .de mogu biti od koristi kao referenca, ali ne i u Srbiji, sto su ostali po forumu vec pokusavali da ti stave do znanja, pa nisu uspeli, te se ja necu ni truditi.

@STriderKOCOBO isto sam i ja pretpostavljao vezano za Xperia SL.

Cene:
Xperia sl pink/bela 330€
Xperia ion crvena 320€

TX > Ion > SL ako se ne uzima u obzir cena. Ako se uzima, Ion i SL su verovatno bolja vrednost za novac.

Troll napisa: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?290489-Sony-Xperia-T-J-and-V&p=3110801&viewfull=1#post3110801
U navedenom postu navodi cenu Xperia S 300€ a za SL je neshvatljivo da je 330€ zato sto sveti nemacki site kaze drugacije. Svako, a narocito vlasnici Arc i Arc S telefona, znaju kolika je razlika izmedju oba modela bila nakon odredjenog vremena od pojavljivanja Arc S modela.

Izvinjavam se sto sam u trenutku smetnuo sa uma osnovni postulat "dont feed the troll", nece se ponoviti.

@Vojkan, @Ragnarok hvala na komentarima. Verovatno da ce biti ION ili Tx tako da cu se u vezi sa njima prebaciti na odgovarajuce teme.
Inace Xperia SL meni deluje prilicno interesantno u odnosu na cenu. Ono sto smo svi navodili kao konfuziju koja je posledica Sony nomenkalture, se i ne cini tako lose kada hoces da izaberes model za kupovinu.
Priznajem da sam subjektivan kada je u pitanju Sony, jer dizajnerski su mi mnogo lepsi u osnosu na Samsung, HTC, LG...

Sony XS je imao probleme sa onim zutim mrljama na displeju, od lepka. E sad kapiram da je to kod SL reseno.. mada ipak treba proveriti.
Xperia ion ima sasvim ok cene po oglasima samo treba dobro proveriti da li ima ''garanciju'' ili garanciju.
A ako ne nadjes neki bolji Sony mislim da je i Xperia P u crvenoj boji odlican fon za devojku. Samo treba naci u toj crvenoj boji.

Troll napisa: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?290489-Sony-Xperia-T-J-and-V&p=3110801&viewfull=1#post3110801
U navedenom postu navodi cenu Xperia S 300€ a za SL je neshvatljivo da je 330€ zato sto sveti nemacki site kaze drugacije.

naprotiv, ja ne shvatam zasto bi samo malo jaci CPU bio ovoliko skuplji.
Ali ne vidim da stvarne firme prodaju SL za nizu cenu. Zato i kazem... pre cu verovati GZ-u nego nekoj nasoj firmi koja ga prodaje po toj ceni. (po oglasima ko zna)

BTW, ne kapiram sta si ovime hteo reci:
sto su ostali po forumu vec pokusavali da ti stave do znanja, pa nisu uspeli, te se ja necu ni truditi.
Negde se videlo da GZ nema realne cene?

Da se javim i ja, kupio sam danas xperiu s, odličan telefon. 🙂

Otvorio sam temu gde se dvoumim izmedju SGS2 i GNex. Skrenuse mi paznju na Xperiu S(L) i evo sta sam u vezi s time napisao: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=3225375

Ko zeli moze da procita samo tu poruku, a moze i od pocetka kratke teme. Malo sam se vec pogubio, ali nigde se ne zurim. Hvala svima! 😉

^ Hvala! 🙂 Video si moje nedoumice u linku koji sam dao u gornjem postu, da li bi, videvši moja pitanja, razmisljanja i tudje komentare imao savet za mene? 🙂

Imao sam istu dilemu, nexus ili Xperia. Odlučio sam se prvenstveno zbog cene (najjeftiniji nexus je bio 280, Xperia 250). Mislim da nisam pogrešio. Xperia ima odličnu kameru, ekran nije uopšte loš (malo dolazi do toga da boja izbledi pod određenim uglom, ali ništa posebno, crna vuče na sivu). Što se tiče nadogradnje na klp, mislim da je neće biti zvanično, ali će sigurno biti custom romova. Već sad ima 4.2.2 romova koji su bez ikakvih problema. Zajednica je velika, ljudi su spremni da pomognu. Ako sam nešto propustio, tu sam. 🙂

^ Ako smem da budem brutalno otvoren, da je cena bila ista, da li uzeo Galaxy Nexus? 🙂

(U mom linkovanom postu nasao sam mu mnogo zamerki. Opet, ljudi se "kunu" u njega, a ja sam vise-manje prosecni korisnik, ne developer, koji prosto ne moze da razume kako nema FM radio, na primer.)

U neku ruku da, ali i ne. :-D Pošto sam pre toga imao nexus s, znao sam šta znači redovna nadogradnja od strane google. Međutim, Xperia radi bez problema i na ics, tako da mi to i više nije problem. Ako ti kamera nije prioritet, duplo manje memorije, nedostatak fm, a prioritet nadogradnja (mada nexus neće dobiti više od klp), onda nexus. Ako ne, Xperia. Ali najbolje je da negde pogledaš oba, pa odlučiš...

Po najavama, sledece nedelje dobijamo JB. 😀 i to pre J, P i ostalih. 😀

😉 Dok ne stigne, ne verujem 🙂))

Najavio onaj doomlord, onaj sto je leekovao jb. 🙂

Xperia S dobija JB tek krajem maja... Sony sam srlja u propast...

Instalirah danas rucno JB za Xperiu S. Za sada sam prilicno zadovoljan. Lepsi i bolji/pregledniji interface, mada ne znam kako da vratim crno belo umesto belo crno za SMS i Dialer 🙁
Pusticu bash power management, koji je najzad dosao na SXS, ovih dana da vidim ima li razlike - mada meni baterija traje po 3-4 dana, tako da ne ocekujem razliku za moje potrebe.

Cudi me da i dalje nema onih 10 podesavanja kao na S3/S4 recimo na Status baru!

Koji JB si instalirao? Cura moja ima XS pa da joj flešnem da proba. Doduše sve što imam instalirano na kompu je pc companion, ne znam ni šta mi sve treba ali pretpostavljam da ima sve na xda? 🙂

Meni je ponudio preko pc companion odmah 31. Jedini bug koji sam primetio jeste lag prilikom 1080p snimanja. Baterija traje duze, nema vise onih budjenja kao na ics, a i power management radi posao. 🙂 sto se tice onih precica kao na s3/4, mislim da je to opcija samo na 4.2.2, ako mislimo na isto. u svakom slicaju, zadovoljan sam.

Ne, S3 ima te precice i na 4.0.4. Sve ono da se sto lakse disable/enable sve dzidzamidze tipa wifi/data/gps...
Ja sam sa XDA skinuo .200 odavde:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1599303
I flashnuo preko FlashTool-a, mrzi me da otvaram Sony-ev PC Shitation 🙂
Nesto ne vidim kako da promenim lock screen jer ne mogu vise da procitam deo SMS poruka kada beepne 😀

Imam 160 wakeups za ~12h 🙁 Mada baterija izgleda extra. Manje od 10% istroseno.. moram ponovo da je napunim do kraja pa da od pocetka isprobam 😀

Poslednja izmena:
Vredi li uzeti ovaj polovan telefon do 200e? Imao sam Xperia U i dosadila mi je. Izmedju ostalog, smorile su me sitne ikonice. Trenutno imam Desire x i svidja mi se velicina ikona kod njega. Kakva je situacija sa XS? Kolko je brz telefon?

Па после desire x ће ти бити брз као муња 😀
Ако можеш да га нађеш за 200 евра пазари.

Za 200e je extra solidna kupovina, i mozda najbolji izbor (ne znam kako se krecu cene Xperia T ili Ion polovnih, mozda bi on pomrsio konce)

Nazad
Vrh Dno