Šta je novo?

Sony Xperia P

I obavezno isključi Location reporting u Maps. To mi je srkalo bateriju samo tako. Kako sam isključio to, baterija je odmah pokazivala bolje rezultate.

Vredi li 100 eura,polovan,bez garancije sim free
Sta je sa tom baterijom,je li bas tolko slaba

Skroluj ovu stranicu gore i vidi moj post i sam odgovori na pitanje o trajanju baterije. Ako ti je to ok, onda kupuj.

Vredi i vise od 100 e ako nije ostecen i izgreban. A baterija ti je posebna stvar. Ali racunaj da vise od dam neces moci da uzvuces sa nekom normalnom upotrebom.

Ja sam bogami viđao na oglasima i za 130, tako da je ovo ok cena. Samo da bar ima neku radnu garanciju, nedelju dana.

7yje9equ.jpg
jysyzyru.jpg

Imenik sa menjanjem boja u zavisnosti od teme.
Cool B-)

^ hvala al' vec sam zbudzio sve sa onom aplikacijom :)

Konacno sam danas uhvatio malo vremena da testiram nove slusalice na XP. Mislio sam do sada da bas i nema svrhe kupovati skuplje i bolje slusalice od Senn. CX150 ali zam se zaj... .

http://www.presonus.com/products/HD7

Ono sto je odmah jasno je to da XP nema dovoljno snage da ove odlicne slusalice zvuce glasno kao na kompu sa pojacalom (tj da na preko 60% ostecuju sluh), to je i logicno jer in ear modeli uglavnom imaju impedansu 16 oma a ove slusalice 32 oma.

Ali na max. jacini sa walkmanom 320mp3/flac zvuce sasvim dovoljno glasno, zvuk je primetno detaljniji, cistiji nego sa cx150, pa cak je i bas sasvim dovoljno izrazen i prirodan ali ne basshead mada ove slusalice i nisu takav beatsoliki krs :d nego univerzalan studijski model. Ipak cx150 su za to bolje jer muzika ''gruva u glavi'' sto i nije bas zdravo al ajde..

E sad, nikada van kuce i dvorista ne bih mogao da slusam muziku sa ovolikim slusalicama na glavi, jednostavno to nikako nije prakticno. Ali je dobro znati da xp cipset moze da pruzi jos bolji zvuk uz odgovarajuce slusalice. Tako da sad jedva cekam da cx150 sto pre crknu pa da kupim neke bolje :d Ipak su in ear zakon za prenosive plejere.

Probao sam isti flac fajl i na wave-u sa wolfsonom i zvuk je malo cistiji i glasniji mada nisam imao vremena za duza poredjenja. Ne postoji onaj soundfix za talas pa nije izvucen maksimum.

Sad mi preostaje samo da nadjem sto bolji in ear model do 50-ak evra, odlicne su cx150 za oko 2500 din ali sam se uverio da xp moze jos bolje da zvuci.

Poslednja izmena:
Skidas zadnji weekly izdanje a to je ovaj weekly -4. Prilicno sje stabilan, ne radi hdmi, fm i a2dp. U AOSX su delicmo sredili pozive preko bluetootha, mozda ubace patxh i ovde.

Delimično sam rešio problem. Neuporedivo manje se javlja call lag i svi oni bagovi. Ono što sam promenio je umesto dosadašnjeg kernela Nemesis XP 6.2, ubacio sam Phantom 1.1.0 B-Powersaver, a i dalje sam na MW 8. Malo više od nedelju dana sam sa ovom kombinaciom i daje mnooooogo bolje rezultate. Ako neko ima sličnih problema, neka proba. CM 11 imam ali čekam da vidim malo duže kako se ova kombinacija ponaša, pa ako ne valja, idemo dalje sa probama.

Probaj kombinaciju lionhart/row. Trebalo bi da eliminise sve call lagove. Meni se javljalo lag od 2 sec kad otvorim vezu i sa ovom kombinacijom toga nema.
Inace izasao je cm 11 ver 6, sa dosta poboljsanja i a koliko vidim nq github, nesto rade na fm radiom. Mozda uskoro dobijemo funkcionalan radio na cm romu.

Da li se jos nekome desavalo naglo praznjenje baterije i bilo kojim uslovima? Sinoc mi je na trcanju (H+/GPS i sp.tracker) baterija pred sam kraj naglo spala sa 18-20% (ne secam se tacno) na 0 i naravno telefon se ugasio. Napolju je bilo oko 10c, znaci hladnoca nije izgovor a H+ signal je bio dosta los, cesto na samoj granici.. mozda je zbog toga + gps?

Ništa čudno, meni se to dešavalo više puta :d

Sa baterijom izgleda kao sa kreditom na sim kartici pre 100 god, cim imas ispod 50 din/% kao da nemas nista :d

Odradi pun ciklus punjenja i praznjenja baterije, ne bi trebalo da se desaca vise.

Desava se to i na drugim telefonima. Meni se desava kad padne na 20-ak % pocinje ubrzano da se trosi.

Pa zato sto sistrm prikazuje lazne pdatke za bateriju. Kad odradis pun ciklus punjenje do kraja zatim praznjenje do kraja, ne bi trebalo da se desava

Kakva je situacija, da li postoji neka stabilna opcija (4.3 ili cak 4.4) sa sony interfejsom i aplikacijama a da nema onog umobolnog call laga? Ili mozda JB?

Inace ispuc'o sam preko 2500 fotografija i ko zna koliko (desetina) Gb 1080p snimaka za 17 meseci :) Odlican posao odradjuje ovaj telefon, steta sto nema jacu bateriju i krstene svezije apdejtove.

Dobro se drzao dok ovaj nije otvorio micro sim port :d Slicno kao i sa M8, monoblok ima svoje prednosti.

[YOUTUBE]LzJeQSbCAKM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno