^ hvala al' vec sam zbudzio sve sa onom aplikacijom
Konacno sam danas uhvatio malo vremena da testiram nove slusalice na XP. Mislio sam do sada da bas i nema svrhe kupovati skuplje i bolje slusalice od Senn. CX150 ali zam se zaj... .
http://www.presonus.com/products/HD7
Ono sto je odmah jasno je to da XP nema dovoljno snage da ove odlicne slusalice zvuce glasno kao na kompu sa pojacalom (tj da na preko 60% ostecuju sluh), to je i logicno jer in ear modeli uglavnom imaju impedansu 16 oma a ove slusalice 32 oma.
Ali na max. jacini sa walkmanom 320mp3/flac zvuce sasvim dovoljno glasno, zvuk je primetno detaljniji, cistiji nego sa cx150, pa cak je i bas sasvim dovoljno izrazen i prirodan ali ne basshead mada ove slusalice i nisu takav beatsoliki krs :d nego univerzalan studijski model. Ipak cx150 su za to bolje jer muzika ''gruva u glavi'' sto i nije bas zdravo al ajde..
E sad, nikada van kuce i dvorista ne bih mogao da slusam muziku sa ovolikim slusalicama na glavi, jednostavno to nikako nije prakticno. Ali je dobro znati da xp cipset moze da pruzi jos bolji zvuk uz odgovarajuce slusalice. Tako da sad jedva cekam da cx150 sto pre crknu pa da kupim neke bolje :d Ipak su in ear zakon za prenosive plejere.
Probao sam isti flac fajl i na wave-u sa wolfsonom i zvuk je malo cistiji i glasniji mada nisam imao vremena za duza poredjenja. Ne postoji onaj soundfix za
talas pa nije izvucen maksimum.
Sad mi preostaje samo da nadjem sto bolji in ear model do 50-ak evra, odlicne su cx150 za oko 2500 din ali sam se uverio da xp moze jos bolje da zvuci.