Šta je novo?

Sony Xperia P

Koliko sam ja upoznat nema jos, imas cm 11 weekly-7, a uskoro izlazi i AOSX ver 2.
Koju kameru koristis i koja podesavanja?

Poslednja izmena:
Koju kameru koristis i koja podesavanja?

Kako mislis koju, pa stock (ICS) kameru :) Mozda po nekada upalim jos 2-3 aplikacije iz marketa i to je to, sve inace stock i menjam neka osnovna podesavanja koja su dostupna.. onaj full idiJot mod (SCN Auto) bukvalno nikada nisam koristio niti imam nameru. A posle samo uz malo PS obrade dobijem jos bolje fotografije. Uglavnom pro contrast alat, uklanjanje suma i to je to, za pola minuta eto odlicne fotografije, na taj nacin delimicno ispravim ono sto 1/3.2'' senzor ne moze da odradi.

Poslednja izmena:
Kako se herojski :d drzi XP displej protiv Z2 IPS-a.. cak i sto se uglova gledanja tice :)

[YOUTUBE]H5uE__qCW3c[/YOUTUBE]

ako mu je ovo prezime e onda.. :d

Poslednja izmena:
Otpao mi je Micro SIM port. :d Mislite da će mi VIP uvažiti garanciju?

Kako mislis koju, pa stock (ICS) kameru :) Mozda po nekada upalim jos 2-3 aplikacije iz marketa i to je to, sve inace stock i menjam neka osnovna podesavanja koja su dostupna.. onaj full idiJot mod (SCN Auto) bukvalno nikada nisam koristio niti imam nameru. A posle samo uz malo PS obrade dobijem jos bolje fotografije. Uglavnom pro contrast alat, uklanjanje suma i to je to, za pola minuta eto odlicne fotografije, na taj nacin delimicno ispravim ono sto 1/3.2'' senzor ne moze da odradi.

Jel ti jos koristis ics?

Da :) Nemam nameru da se smaram sa call lag-om.. samo zato.

4.0.4, onaj prvi-fabricki ICS.. nema vece bagove.

Na kom custom nema call lag-a? Mene zanima da li ima neki JB sa sony interfejsom i aplikacijama a da radi normalno? Znaci necu neke tamo custom romove sa nekim ''obicnim'' interfejsima..

Sad ja tebe ne razumem,na koji sony interface mislis osim na ovaj sto postoji sad na jb? Inace jb sa nemesis kernelom nema call lag... Meni je bitno da telefon ne stuca i da baterija traje maximalno, da ne trokira kad me neko zove ili kad ja zovem nekog...sve ostalo ako nema moze da se ubaci. ;-)

Poslednja izmena:
4.0.4, onaj prvi-fabricki ICS.. nema vece bagove.

Na kom custom nema call lag-a? Mene zanima da li ima neki JB sa sony interfejsom i aplikacijama a da radi normalno? Znaci necu neke tamo custom romove sa nekim ''obicnim'' interfejsima..

Čekaj, ti ustvari hoćeš custom JB stock based rom?
Pa sigurno da ima neki...

Uz duzno postovanje ja mislm da je kolega pomesao nesto... JB romovi koji imaju sad za xperiu p su svi sa sony interfaceom, tu se nista nije menjalo osim ispod haube. Iz gore navedenis linkova on trazi AOSP rom sa sony temom, kao sto je cm 11 ili AOSX. Custom rom se bazira na stock sa nekim izmenama. A ne ovo.;-)
Jos nema takvog roma na zalost, mozes da budzuis nesto ali nije to to.
Probaj enigmu 6.5...

Probao sam sve, i za sad nova verzija enigma 6.5 nema premca...
Aosx i cm11 osim nove verzije androida ne donose ništa posebno novo, a trebalo je da povećaju život baterije ali nije tako... plus ne radi nfc radio i hdmi.

Vredi li se igrati sa instalacijom KitKat-a i resava li on pitanje call laga?
Ja sam jos uvek na 6.2.A.1.100 i ovo je katastrofa poslednjih nekoliko dana od call laga.........

Koji simptomi se ispoljavaju vezano za call lag? Možda može da se ublaži ako ne može da se reši. I jesi otključao bootloder.

[YOUTUBE]gvooIWme6JA[/YOUTUBE]

Sta je u ovom klupu call lag? Stalno ga spominjete, al ne kapiram o čemu se radi. Kod mene je zadnji zvanični jb i telefon radi ok.

Nisam otkljucao bootloader jer ni ne znam sta to podrazumeva?? Nije u ovom klipu, to ti je kada te neko pozove i ti se javis, a telefon uopste ne uspostavi odmah vezu vec treba jedno 3-5 sek da prodje da bi cuo sagovornika iako je veza otvorena i sagovornik ponekad cak i cuje tvoj telefon kako zvoni... Tako se recimo ispoljava i kada ti pozivas, dok pritisnes kontakt koji hoces da pozoves i do trenutka kada se uspostavi veza na ekranu se uopste ni ne prikazuje da se uopste obavlja poziv, ili recimo telefon zazvoni tek posle nekoliko sekundi a na ekranu se odmah vidi kada imas poziv, medjutim ton se oglasi tek posle par sekundi pa se cak desi i da pozivalac prekine poziv jer ni ne cujes da telefon zvoni a ovom tamo je odzvonilo.... (Eto, slikovito objasnjeno nadam se.) :d

Potvrđeno je da problem sa pozivima prouzrokuje sonyijev kernel, a ostalo vezano sa tim da kasni zvuk oko 2 sec je problem sa audio drajverima i tu još nema pomoći. Ali ne javlja se uvek.
Znaci za tebe je rešenje da otkljucas bootloader, flesnes nemesis 6.2 kernel i rešio si 99 % problema sa call lag-om. Ostalo može da se redukuje sa enigma 6.5 romom, i pravom kombinacijom cpu governora. Toliko ;-).

E hvala ti puno. Ako je to najbolje i jedino resenje, onda nema druge nego da nastavim sa mucenjem, posto za celu tvoju proceduru nemam pojma koja uputstva da sledim........ :mad:

Imas detaljno uputstvo kako I sta treba da radis, pretrazi moje postove.

Sta je u ovom klupu call lag? Stalno ga spominjete, al ne kapiram o čemu se radi. Kod mene je zadnji zvanični jb i telefon radi ok.
@masamunea, ja sam stručnjak za calla lag jer ga imam u izobilju na mom fonu. Radi se o tome da kad me neko pozove, zvono se ne uključuje odmah, već nakon 5-6 sekundi, a kad se uspostavi poziv, treba još sekund-dve da možeš da čuješ sagovornika. Upravo sam odneo u servis fon da vidim da li mogu da rešavam taj problem ili ne.

Skapirao sam iz jaygee-ovog posta, samo kod mene toga uopšte nema. Evo sad sam probao ponovo sa zovem sam sebe. 10x uzastopno I radi kako treba. Imam zvanični jb (6.2.A.1.100) i phantom kernel.

Probajte ovaj kernel, super stabilan. Uptime jace od mesec dana.
u8agy7up.jpg

Uzeo sam fon sa servisa. Ono što mi je majstor rekao je da je uradio neka podešenja kao u BIOSu, a da je ubacio klasičan stock rom. Za sada stvarno radi bez problema. Zazvoni odmah bez sekunde čekanja, kao i kad se javim odmah čujem sagovornika. Za punjenje baterije još nisam proverio da li staje punjenje. Samo nek' radi!!!

Ako sam dobro skapirao ono sto je stormbay pisao problem je stock sony kernel za jb, bilo koji drugi uz neki jb rom i nema call lag-a. Bitno je da si ti resio taj uzasno *****an problem..

Ma da.. samo ne znam da li da predjem na jb, mrzi me da se cimam oko toga a ne znam sta je to realno toliko bolje u svakodnevnoj upotrebi.. citao sam da je kamera malo bolja (meni je i na ics sasvim solidna za ovaj hw) ali mi nekako deluje da se sve svodi na minimalne izmene, malo drugaciji interfejs i to je to. Plus odvratna boja za walkman ikonicu :d

Meni JB ništa dobro nije doneo. Čak i kad sam vratio na ICS, imao sam isti problem. Ako baš hoćeš nešto da promeniš, imaš masu dobrih launchera sa kojima ti fon može izgledati fenomenalno. Od Windows mobile, IOS, touchwiz do blackberry kao i Nova, Apex, GO itd. Ovaj Sonyev launcher mi ide na živce jer je spor i tranzicije mi laguju. Sa Nova launcherom (koji ja koristim) možeš do najsitnijih crevca da podesiš apsolutno sve prema sebi. Gestures su mi fenomenalna stvar. Toliko su mi olakšali i ubrzali korišćenje telefona da je to fenomenalno. A sam odziv launchera je mnogo brži od bilo kog koji sam probao.

Nazad
Vrh Dno