Šta je novo?

Sony Xperia P

Aha, dakle prvo root, pa tek onda backup TA. Ja mislio obrnuto.
@Stormbay, drajvere za telefon?

Poslednja izmena:
Naravno pa kako mislis da povezes telefon i komp, sam usb nije dovoljan!!!!

Root sam odradio i instalirao flashtool drivere. Je l' sad mogu odradim backup TA?

Probaj ja nisam to radio jer sam otkljucao boot odmah kad sam kupio telefon :)

Uradio sam i backup TA. Sad mogu da pređem na ubacivanje custom ROmova i kernela?

Ok, otključao sam bootloader. Recite mi ko je ubacivao Moonwalker v8? Da li se tamo javlja call lag i šta su mane tog ROMa, ako ih ima. I kako sad da ubacim taj custom ROM kao i Nemesis Kernel 6.2 kojije preporučio stormbay, a meni deluje ok.
Je l' ovo to to http://www.youtube.com/watch?v=gg6b37wXeJU

Poslednja izmena:
Jesam. Sve je za sada ok. Ovih dana ću da ga testiram, pa ću vam reći moje utiske.
Stormbay mi reče da će da mi pošalje Nemesis Kernel 6.2 jer nigde ne mogu da ga nađem. Ako neko ima link za 6.2 pri ruci, bacite mi na poruku.

XPERIA P - CyanogenMod 11 Weekly - Android 4.4.2 + Sony Apps

http://forum.xda-developers.com/xperia-u/p-development/-t2626639

[YOUTUBE]BHWi2Mp55nA[/YOUTUBE]

Jel probao ko? Ili nesto slicno?

Deluje da radi ok ali bas me zanima da li je onaj umobolni call lag prisutan? Vidim ovaj CM ima i Sony Apps sto mi dosta znaci, jos da kamera nije unazadjena na bilo koji nacin i to je to, i onako mi XP odgovara kao fon, uz 4.4 bi imao duzu upotrebnu vrednost.

I da, sad vidim da je ovaj u Antutu izvukao preko 9600, pre mesec-dva sam probao iz zezanja i imao sam oko 7,5k, kapiram da je ovolika razlika zbog mnogo bolje optimizacije 4.4 androida ali da li je zbog toga samo?

Poslednja izmena:
Drugari, ja da podelim svoje iskustvo sa korišćenjem Moonwalk v8 i Nemesis kernel 3.2. Ono što mi je bitno, a to je call lag, on je i dalje prisutan, sa još jednim dodatkom, da sad kad se javim mi ne radi ni mikrofon. Sve to reši reboot, ali ide bogami na živce. Takođe se prekida punjenje baterije kad me neko pozove ili pošalje sms. Zbog toga sam se najviše i petljao sa rootom, custom rom i svim tim. Interfejs je dosta poboljšan sa još nekim dodatnim opcijama. Kad spustite roletnu sada možete da birate da raspored i broj ikonica(wifi, data manager, settings itd). Baterija je kod ovog telefona s.....nje. Nikakvo čudo mu neće produžiti rad baterije, pa neće ni ovaj custom rom. Baterija je u tom smislu bolja što se na standbyu ranije baterija trošila mnogo(preko noći po 10-15%), a sada dosta manje(od 2-3%). Rad samog launchera je dosta glađi, ali i dalje ima laga. Pošto ja koristim Nova launcher, meni ni onaj stock rom nije smetao.
Samo mi recite da li se ovaj CyanogenMod 11 Weekly - Android 4.4.2 instalira isto kao i ovaj Moonwalk v8 ili nešto drugačije?

Fastboot kernel from the rom zip
Press power button when Device vibrates to enter CWM recovery
Format system,data and cache
Flash the Zip
Reboot

@mousewho brate ja ne znam sta je sa tvog telefona ali to sto ti pises kod mene ne postoji. Ja sam sad na cistom stock romu sa nemesis kernelom, ubacio samo mod za full screen caller picture, i promenio sms aplikaciju. Telefon se puni normalno bilo da je neko zvao ili poslao poruku i nije bilo problema ni sa enigma ni sa MW.
A call lag objasni malo sta je problem, jel se i dalje cuje zvono kad se neko javi ili prilikom poziva telefon ne reaguje odmah.
CM 11 I derivati istog rade generalno ok ali su drajveri za kameru blagi uzas i to je jedini razlog zasto ga i sad ne koristim. Ima sitnih bagova sa kojima moze da se zivi ali dok se kamera ne poboljsa meni ne treba
Baterija traje isto, call lag ne postoji( ima neka zadrska oko 2 sec kad se otvori veza) itd.

Poslednja izmena:
To mi se nije desilo ama bas nikad, ni na cm romovima niti sa custom. A sad bas koristim stock sa nemesis kernelom. Koji ti je governor za procesor i I/O za memoriju?
Ondemand/row ovde radi bez problema.
@owerlocker kad otvorim vezu sagovornik i ja se ne cujemo za oko 1-2 sec, da li je to bug ili ne pojma nemam, mozda je do mreze, jer sam u podrucju sa losim signalom.

Znam da komentari sa mob. sveta nisu pouzdani ali..

Da li je probao neko ovo? http://forum.xda-developers.com/xperia-u/p-development/rom-honami-mw-hd-v8-ultimate-speed-t2422819

Evo javljam se posle instalacije ovog Honami Moonwalker v8.0 HD. Rom je za sada odlican, a videcemo kako ce se pokazati na duze vreme. Dobro je optimizovan, nema onih lagova vise kada se slajduje izmedju stranica, LED dioda gore za obavestenja blinka u Stamina modu i ima mogucnost u opcijama da se izabere boja koja zelimo da nam stize za poruke, zatim za propusteni poziv i sl. sto na fabrickom nije bilo, i sto je veoma mocna fora. Pozivi za sada isto ne zabadaju, mada opet se malo na pocetku primeti, ali vrlo malo da oce da zakasni, ali nije strasno kao kod fabrickog Jelly Bean-a. Ubacene i optimizovane su dosta stvari sa modela Xperia Z Ultra i Xperia Z1 i za sada stvarno lepo i radi, a i izgleda. Rekao bih da su reseni svi bagovi koji su bili primeceni na standardnom JB. I ubacivanje je takodje veoma prosto, samo dok se uradi jedanput i vidi fora, posle je sve to rutina. Toliko za sada.

boot animation je za decu do 10 godina, steta

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno