Šta je novo?

Sony Xperia P

Nemas potrebe da ista ubacujes naknadno ako sam u pravu ti si ubacio Nemesis 6.3 a kod njega se ulazu u CWM preko power dugmeta, znaci kad palis telefon pritiskas power nekoliko puta...
Dalje sama instalacija je prosta kopiras enigma zip file na telefon [za to mora biti upaljen telefon skroz :)]zatim udjes u CWM obrises data, cache i dalvik-cache obavezno i zatim se vratis na pocetak ides na install zip from sd card zatim chose zip onda nadjes zip, potvrdis i cekas da se instalira. Navigacija u CWM ide preko volume dugmica za gore-dole a power za potvrdu-enter.

Poslednja izmena:
Ljudi POMAGAJTE ! :D

Sta da radim, da li da odradim root ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2335992 ) ili je sve ok?

Niti mogu da snimim taj CWM pisao sam gore sta se desava, niti mogu da ga pokrenem jer ga nema ocigledno niti mi PC prepoznaje telefon kada ga spojim na USB redovno da pristupim internoj memoriji.

Kada se pali pise nemesis uredno, u "about" stoji da je nemesis u cemu je problem zna li ikooo?

Druze jel ti citas sa ti se pise ili sta vec radis :smoke:!!!???Procitaj post iznad. Nemas sta da root-ujes kad je telefon rutovan vec!!! Root je u kernely koji si ubacio.

Nemas potrebe da ista ubacujes naknadno ako sam u pravu ti si ubacio Nemesis 6.3 a kod njega se ulazu u CWM preko power dugmeta, znaci kad palis telefon pritiskas power nekoliko puta...
Dalje sama instalacija je prosta kopiras enigma zip file na telefon [za to mora biti upaljen telefon skroz :)]zatim udjes u CWM obrises data, cache i dalvik-cache obavezno i zatim se vratis na pocetak ides na install zip from sd card zatim chose zip onda nadjes zip, potvrdis i cekas da se instalira. Navigacija u CWM ide preko volume dugmica za gore-dole a power za potvrdu-enter.

To je bio kljuc! Preko pover dugmeta a ne volume, otvara mi CWM sada sto je odlicno.
Sada da bi obavio to moram da prekopiram Enigmu na SD karticu a ne znam kako to da uradim kad mi telefon PC vise ne prepoznaje, iz kog razloga nemam pojma! :(

EDIT: dok sam ti pisao ti si vec ostavio odgovor :)

Poslednja izmena:
Jel mozes da pristupis svojim podacima na telefonu iz samog telefona[ file menager ili preko galerije]

Mogu preko File managera, preko Galerije vidim slike normalno.

Kad spojim PC kaze "USB not recognized"

Probao isti slucaj, na drugi komp probam gde je isto radilo danas i isto "USB device not recognized" ccc...
Ima neko neku ideju?

Udju u podesavanja pa u memorija, zatim tapnes na meny pa na USB veza i selektuj MTP.

To je to! :)

Sad cu da probam u CWM pa da snimim Enigmu pa javljam utiske!

Hvala ti puno na pomoci!!!

Uspesno sam snimio Enigmu, za sada radi videcemo kako ce se pokazati.
Ne svidja mi se jedino font u dialer-u kad me neko nazove i sto je sve crno tako.

Da li neko moze da mi objasni nije mi bas najjasnije kako da snimim ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2578110

Vidim da je taj Honami vec snimljen po defaultu u Enigmi ali hocu da snimim ovu varijantu da slika bude preko celog ekrana plus da snimim belu verziju umesto crne.

Hvala "Stormbay-u" jos jednom na svoj pomoci do sada!

Ako nekog zanima AOSP neka proba Slim-3.1.0/nypon
Ovo je Slim rom ekvivalentan stock 4.1.2. Veoma je stabilan i brz, ne radi svetlo na soft dugmicima i automatsko rotiranje je povezano sa automatskim osvetljenjem tako da ne radi ako je osvetljenje iskljuceno. Sto se i ne primeti skoro u radu. Baterija je po meni glavna prednost i ovo je prvi AOSP rom koji mi daje bolje rezultate od stock-a sa staminom ukljucenom.
Ima kernel u sebi tako da pre instaliranja treba obrisati data cash i dalvik-cashe...
Ovo je trenutno stanje. Ako ima neko mogucnosti da testira NFC ja nemam a USB OTG za cudo radi- flesh od 8gb prepozna bez problema...

Prilozi

• Screenshot_2014-01-25-16-54-41.png
    Screenshot_2014-01-25-16-54-41.png
    276.7 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_2014-01-25-16-54-56.png
    Screenshot_2014-01-25-16-54-56.png
    263.6 KB · Pregleda: 61
Uspesno sam snimio Enigmu, za sada radi videcemo kako ce se pokazati.
Ne svidja mi se jedino font u dialer-u kad me neko nazove i sto je sve crno tako.

Da li neko moze da mi objasni nije mi bas najjasnije kako da snimim ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2578110

Vidim da je taj Honami vec snimljen po defaultu u Enigmi ali hocu da snimim ovu varijantu da slika bude preko celog ekrana plus da snimim belu verziju umesto crne.

Hvala "Stormbay-u" jos jednom na svoj pomoci do sada!

Ne mozes ovo staviti na tvoj telefon, idi u sekciu za nas telefon i tamo trazi ima isto ovo samo za nas telefon. Ako ubacis pogrresan fajl nece ti telefon prepoznati sim karticu.
Evo ti beli imenik sa belim dialer-om
White Honami Phonebook with White Dialer
flash iz cwm...

Aj da postavim i ovde..

Kraci low light test sa SXP, fabricka kamera aplikacija (oko 17h).

iso 100

iso 200

iso 800

iso 100

iso 200

iso 640

Ocekivani rezultati za 1/3.2'' senzor i f2.4 ali fotografije nece ici u kantu, mogu da posluze. E da imam 1020 ili PV 808..

Poslednja izmena:
Citao sam o ovome jos pre neki dan na percy-jevom forumu. Stvarno odlicna vest jer cemo prvi imati funkcionalan fm radio na cm 10 i isti bez ijednog bug-a. A sa ovim romovi ima samo da se gomilaju, ode stock u istoriju.
Vec sad na xda u zadnje vreme se pojavilo 3-4 kustom roma koji obecavaju a ubuduce ce ih biti jos vise.

Pitanje je samo sta ce (i da li ce) od toga ispasti, uprpali su nesto opasno. Lik skinuo source, poceo da radi nesto i citajuci temu izgleda uprpao, pobrisao sve sto je radio i source sa harda i digao ruke :)

Nece biti nista koliko vidim, likovi se poplasili i to je to. A toliko se dobrtih stavri moglo da uradi za novathor cipset i nasu xperiu p
Ima li bi smo CM 11 bez ijednog buga i satbilnog kao stena. Sad mi dodje krivo sto nemam njihovo znanje. Bas ce neko da ih ganja zbog koda, nece zaradjivati pare tako sto ce prodavati romove.... pa da sony bude ostecen za nesto!!!

Koliko brzo vam se puni telefon? Kad je izasao bilo je neke price brzo punjenje, za 80min ako se secam kao 0-100%, cini mi se da se u pocetku i punio brzo (dobro mozda bas ne 80min), ali se vise i ne secam...

Uglavnom telefon ostavljam preko noci da se puni pa ne obracam paznju, ali danas sam radio factory reset (stock JB) pa vracao aplikacije i ispraznio sam telefon brzo. Ostalo je nekih 5% kada sam ka nakacio na punjac u 20:00h. Za oko 45-50min je vrlo brzo dopunio do 60%, evo nakon malo manje od 2 i po sata dosao je do 100%. Napominjem da telefon nisam cackao dok je bio na punjacu.

Nije da se zalim, jer kazem da uglavnom punim preko noci telefon, ali nesto se setio tog brzog punjaca i reklame o brzom punjenju pa da vidim kakvo je kod vas stanje :)

I ja sam hteo da pitam to ali nikako sa se setim u pravom trenutku :). I kod mene je to vreme oko 2 i po sata do max. Probaj da ga punis dok je ugasen.
Mada ja sam kod mene primetio da se ova baterija i ne puni bas do vrha, kad pogledam onaj grafikon lepo se vidi da nije stigao do 100 % iako iznad pise da je full charged.

I meni se cini da je tako, naletim koliko puta da je napunjen, ugasim ga, a ono pokazuje da ima tu jos poprilicno da se dopuni, i puni sigurno jos 15ak minuta...

Dobro veče drage moje kolege. Nije me bilo neko vreme, ali evo me nazad. Čitam sve što ste napisali i to je ok. Ono što mene prvenstveno zanima je da li je neko sa custom ROM i kernelom uspeo da reši problem call laga, a da pri tom ne upropasti sve ostalo?

Šta je call lag? Jel može definicija? Pošto znam za dialer lag kad treba 2-3 sekunde da se otvori app kad se stisne.

Zovnes me, a ja se javim i ti slusas (u stvari ne znam tacno dal sagovornik cuje to) jos 2-3 moju melodiju zvona :)

Uglavnom, ponekad zabaguje prilikom javljanja, pobreno mu je 2-3s da bi mogao da krenes da pricas...

Baš kao što je @dekiviola rekao. Meni je to najveći problem pored blokade punjenja baterije kada me neko pozove ili pošalje sms. U tom slučaju, treba ugašen telefon da punim, a to baš i nije praktično. Jer ako se već bakćem sa otključavanjem bootloadera, ubacivanje custom ROMova itd, hteo bi da znam da li je ovo rečeno ili ne.

Da niste možda na Telenoru? Pošto znam da je Telenor imao probleme i da su neki menjali kartice zbog toga.

Ček slušaš melodiju zvona? BoKte mazo kakav bug. Ne možeš ni osnovnu funkciju da koristiš. Jeste videli šta kaže Sony? Mislim što ne odnesete u servis ili nešto ili ako nećete onda xda. Mislim nije baš da nije ozbiljan problem, slušati nečiju melodiju. Ovo prvi put čujem.

Poslednja izmena:
Na mt:s. ali to nije bitno, taj bag ima velika vecina (ako ne i svi) koji su na JB! Sony ne kaze nista, niti ce reci, posto je prekljuce objavio da ovaj (medju jos nekim modelima) nece dobijati vise nikakav update. Bag postoji od samog izlaska 4.1.2. i siguran sam da sony za njega sasvim dobro zna, ali eto...

Ne moze tu servis nista, problem je ja mislim do roma ili kernela. Ja nikako da otkljucam bootloader pa da se igram malo sa kernelima i romovima. Znam da je @Stormbay isprobavao sve i svasta, ali se ne secam da li je spomenuo da je ovaj problem resen sa drugim romom.

Inace nije da je svaki put tako, ali desava se... Rekoh ne znam stvarno da li sagovornik cuje moje zvono isto, ali ja kada se javim cujem ga na svojoj slusalici!

Poslednja izmena:
Ja sam u VIPu. Mislim i ja da nema veze. Mene plus zeza kad punim fon, a neko me pozove ili stigne poruka, odmah stane punjenje. Onda moram ugašenog da ga punim. Sad sam ga stavio na airplane mode da bi se ljudski napunio. Strašno!
Juče sam pokušao da backupujem sa Backup TA pre rootovanja, ali nisam mogao da backupujem jer mi piše backup: FAIL. Uključio sam debugging i štiklirao USB debugging. Je l' grešim negde?

Poslednja izmena:
Moras rootovati pre toga. Prvo root pa backupTA.

I ja se konacno odlucio za root, zavrsio pre 2h neka, odradio sa ovim: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2327472

Jos neko vreme pa cu verovatno otljucati i bootloader pa da se igram malo sa romovima i kernelima :) Uzdao sam se od ovog leaked sourca, ali nema vajde izgleda, cekao bi ovaj CM11 da srede skroz pa njega da probam.

Gde ste ekipa, ovde nema nikog osim mene i jos po neko hehehe. Call lag je izgleda povezan sa sonijevim kernelom jer sam dosta puta probao cist stock rom sa kustom kernelima i nigde nisam imao problema.
Otklucavanjem bootloadera gubis samo bravia engine koji ionako radi samo sa sonijevim Albumom, a dobijas slobodu da instaliras sta ti je volja, pogotovo sad kad ima 5-6 romova koji se kuvaju na cm11 osnovi.
@mousewho imas li instalirane drajvere za telefon?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno