Šta je novo?

Sony Xperia P

Evo sta mi se desilo pre neki dan - bio sam u voznji 2-3h, napolju u minusu ili jedva oko nule na suncu. Oko 2h je const. radio gps/sports tracker i H+/3G, za to vreme osim toga sam koristio jos walkman i ''ispucao'' 50-ak fotografija, nekoliko poruka i kraci poziv.. i onda sam stao da se odmorim i preko ove aplikacije iz zezanja pogledao temperaturu baterije, mislim da je bila oko 14, 15c, ne mogu da se setim. Inace je u nekom ne toliko zahtevnom radu oko 36c a letos sam preko druge aplikacije video ja mislim 49c posle 2h igranja drag racing 4x4 na 30c u sobi.

Kuciste telefona je bilo ladno ''ko zmija'', zavrsio sa foto (jedna panorama nije uspela, 2/3 recimo, mozda zbog zime) i kada sam pokrenuo opet sports tracker posle 10-ak sekundi telefon se ugasio tj baterija prsla sa oko 45%. Sacekao sam par minuta, upalio telefon i bio je na 56%, sports tracker podaci nisu bili snimljeni, nastavio sam da koristim kameru i namerno upalio mondo/blic aplikaciju i baterija je brzo spala na 44-5% i posle toga nastavila da skida isto kao i do sada.

E sad me zanima da li je baterija prsla i zrela za zamenu ili je ovo ''samo'' posledica hladnoce? Desavalo mi se na wave-u da iscuri u slicnim uslovima ali sa 15-ak %.

Primetio sam da je oslabila, ima vec 12 meseci i planirao sam da zamenim ako prsne skroz, videh da ima kao neka 1500 mAh za XP, oko 15e.

Ma to je samo od hladnoće.

Pa ima logike ali opet sa 45% na 0% tako iznenada.. moguce da je baterija pri kraju.

Ako nastavi da se dešava, da. Ali inače moguće je da se tako pogubi.

Pa ima logike ali opet sa 45% na 0% tako iznenada.. moguce da je baterija pri kraju.

Nije, to te zeza sitem ili ta aplikacija koju si koristio za bateriju. Sve one citaju batterystats.bin. E sad kad neka app prcka po tome sistem nam se zaglupi....
Meni se desilo nesto slicno. Samo sto je kod mene otkucavalo procente sa nekih 40 % do 0 ko tajmer, i telefon se ugasi. Ja ga upalim i on normalno radi.
Baterija crkava kad joj treba vecnost da se napuni i prazni se bas brzo, ali u normalnim uslovima [+20 C]. Moze da bude i ovo gore ali se to desava cesto a ne samo jednom ;).
E a gde si video bateriju od 1500 mAh, jer je ova nasa 1265 mAh? Nema ni celih 1300 mAH :wall:

Poslednja izmena:
Ova gore ne odgovara bar po slici, to je za xperia s
A ova je nasa
sony-xperia-p-LT22i-original-battery-1.jpg
i da nasa ima 1265 mAh. Skini zadnjumasku pa proveri. Banda jedna ukrali nam 35m mAh

Ko hoce da proba..

effect_open_fadein_nr.png

Xperia Z1 SOMC App Motion Shot For All Sony Xperia Phones Running ICS,JellyBean,KitKat

cam_cap_mode_motiongraph_icn.png

Xperia Z1 SOMC App Motiongraph for Xperia™ For All Sony Xperia & Other Android Phones Running JellyBean,KitKat

Probao nista posebno.
A sad jedna lepa vest: Mozemo ocekivati uskoro da dobijemo potpuno funkcionalan cm11 rom za nase xperi-e.
Bluetooth je konacno delimicno proradio i resen je problem sa OMX kodecima. Ostalo je jos da se sredi uparivanje sa drigim uredjajima... i video snimanje koje ce bit sigurno reseno uskoro jer je problem bio u kodecima. Video player radu u full hd...

Poslednja izmena:
Kako da proverim dal je bootloader unlocked? Jel mora uopste da bude unlocked ili mogu da prvo flashnem kernel sa fastbootom pa install zipa preko Cwm-a? Hoću da probam taj cm11.

Mozes samo stock [original] kernel, nista sto je pravljeno. Ako to uradis dobices brikovan telefon. Mada se to lako resi sa flashtool-om.
Ako hoces kustom kernele moras otklucati bootloader. Potrezi moje post sa detaljima sta i kako. Lako ces se snaci.
Za CM11 ti treba otkljucan bootloader.
Pozz i srecna nova godina...

Hvala na odgovoru. Zavrsio sam jos nekidan, mislio sam da moze da se flashuje kernel preko fastboota iako je bootloader zakljucan kao na nekim drugim telefonima.

Samo da napomenem, ako neko bude fleshovo cm11,nek prvo flashuje kernel preko fastboota pa onda install roma iz recoverya koji dolazi uz ovaj cm kernel.

Prvi utisci ok, trenutno jedina zamerka Nešto lošiji kvalitet slike na prednjoj kameri.

A ja te nisam razumeo :). Moze CM11 i direktno iz CWM ako ga imas. Ja sam ga tako flesnuo nekoliko puta do sad. :) Mrzi me da kacim kablove i da se bakcem sa racunarom.

To sam prvo probao, medjutim nije htelo. Valjda sam imao staru verziju recoverya.

Kako se ponaša taj CM11 (predpostavljam da je to ovaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2508319 ), interesuje me baterija i ima li kakvog usporavanja...
Takođe da li je možda neko probao i CM10.2 ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2448495 ) i šta je od ova dva stabilnije... Vidim da ni kod jednog ne radi BT, pa je tu problem sa video snimanje i nekim kodekom... ima li još nedostataka...
Naime počeo me strašno nervirati ovaj telefon (ženin), ranije sam da bi riješio problem sa javljanjem instalirao JB MoonBreaker v3.5 po ovom uputstvu i Nemesis Kernel...
Dakle telefon je sad root-ovan, i otključan je bootloader te instaliran CWM te ovaj gore rom i kernel, pa da li sad mogu (na ovakvo stanje telefona) odmah flešnuti jedan od ova dva CM bez da predhodno ubacujem kernel s obzirom da je on već u zip-u...
Ja ne znam da li je to subjektivno, ali meni ovaj telefon strašno laguje u odnosu na moj Galaxy Nexus sa CM10.2... iako nije neka velika hardverska razlika...

Poslednja izmena:
Batali taj monbreaker v3.5, imas enigma 6.3 i moonwalker v8, oba su ok i neces se pokajati ako instaliras jedan od njih. Obavezno instaliraj nemesis kernel ver 6.2 a ne ver 6.3 jer je bagovita i ima problem sa klokovanjem procesora na 1.2 ghz bez dozvole korisnika sto crpi bateriju vise nego sto treba.
Cm11 radi prilicno stabilno ali dok ne srede bluetooth i video snimanje nema neke svrhe koristiti ga svaki dan. Potrosnja baterija je ista ako ne i veca nego sa stock, bar po meni. CM11 jedino vredi probati zbog ART-a, koji se razvija umesto dalvik-kesa.
cm 10.2 nemas potrebe instalirati jer ne dobijas nista osim problema i nefunkcionalnosti.
Javi koji si instalirao!!!

pa da li sad mogu (na ovakvo stanje telefona) odmah flešnuti jedan od ova dva CM bez da predhodno ubacujem kernel s obzirom da je on već u zip-u
Mozes probati jer nekad hoce da prodje bez problema a nekad moras da instaliras prvo stock sistem pa tek preko njega instaliras sistem koji hoces.
Obrisi data, kes i dalvik-kes iz CWM pa onda probaj.
Kod mene je prolazilo uvek dok kod kolege iznad nije htelo...

Mene je ovaj cm11 upropastio. Koristio ga mozda 2-3 dana i vratio stock jb. Aj sto mi je lagovo, što je loša front kamera i sto se restartovo puta, nego šta se dešava dalje. Vratim stock preko recoverya i kreće show! Prvo se dva puta restartovo bez razloga, a nakon dugog restarta nestanu sve Google apps, phone I msg app. Vratim backup I opet nakon nekog vremena restart i zabode na sony logu. Nesto recovery, nista flashnem kernel sa recoveryem ponovo preko fastboota, al nema više ni backup na telefonu. Mount kartice nece, tako da ne mogu drugi rom da kopiram na nju, neće da mountuje ni na win 7,xp ni na Ubuntu. Poludeo. Pokušam da fleshed sistem preko fastboota (ekstraktovo iz zvaničnog apdejta) i opet nece da saradjuje. Na kraju morao format svega i kartice i flash sa onim flashtoolom. Dal je sve ovo zbog cm nemam pojma...

Sad sam ubacio moonbreaker (iako je matoriji, deluje mi najčistije i bez ikakvih budzenja) i slide xp kernel. Za sad radi ok.

Ok, hvala na preporukama, probaću ovu enigmu pošto vidim da je isti lik pravio i ovaj Nemesis kernel...

Mene je ovaj cm11 upropastio. Koristio ga mozda 2-3 dana i vratio stock jb. Aj sto mi je lagovo, što je loša front kamera i sto se restartovo puta, nego šta se dešava dalje. Vratim stock preko recoverya i kreće show! Prvo se dva puta restartovo bez razloga, a nakon dugog restarta nestanu sve Google apps, phone I msg app. Vratim backup I opet nakon nekog vremena restart i zabode na sony logu. Nesto recovery, nista flashnem kernel sa recoveryem ponovo preko fastboota, al nema više ni backup na telefonu. Mount kartice nece, tako da ne mogu drugi rom da kopiram na nju, neće da mountuje ni na win 7,xp ni na Ubuntu. Poludeo. Pokušam da fleshed sistem preko fastboota (ekstraktovo iz zvaničnog apdejta) i opet nece da saradjuje. Na kraju morao format svega i kartice i flash sa onim flashtoolom. Dal je sve ovo zbog cm nemam pojma...

Sad sam ubacio moonbreaker (iako je matoriji, deluje mi najčistije i bez ikakvih budzenja) i slide xp kernel. Za sad radi ok.
Ne znam sta je moglo biti kod tebe ali sigurno nije do cm11. Moj telefon je prosao sito i reseto sto se tice flesovanja romova (a probao sam sve sa xda) i nisam nikad doziveo ovo sto si ti.
Ostaje samo da si pogresio kad si vracao stok sistem. Jezgra se ne podnose i uvek prvo vrati jezgro(zatim restart) pa tek onda sistem pa podatke.
Tako ces izbeci bilo kakav konflikt i problem...

To je problem, ja sam direktno preko recoverya vraća boot, system i data odjednom. Tako sam radio na svim telefonima do sad. Čudi me da Sony nema posebno particiju za recovery.

Nema znas i sam da je recovery u kernelu... Od sad radi kako sam napisao i neces imati problema!!! :)

Ljudi imam stock JB 4.1.2 taj zadnji sto su izbacili i imam problem kada prihvatim novi poziv a stari ode na hold na kraju ne mogu da se vratim na stari, kaze "cannot retrive call" tako nesto.

Da li se nekome nesto slicno desilo? Sem toga sljaka kao sat. :)

Kome je dosadio stock sony frimware stize jedna odlicna vest, smesi nam se potpuno funkcionalan cm 10.2 na kojem jos samo ne radi strimovanje muzike preko bluetooh-a, dok je ostalo sve sredjeno.
Ja sad skidam i javljam utiske, a uskoro bi mogli da dobijemo CM-11 samo da percy sredi jos ovo oko cm 10.

@=IGY=
Sto ne ubacis neki kustom rom, ovde skoro niko ne koristi stock rom jer je pun bug-ova poput tvojih...preporuka za enigma 6.3!!!

Ja sam se taman bio nameracio da ubacim neki custom rom, pa sam neko vreme bio van zemlje i posle toga se ohladio malo. Sad bi opet ubacio nesto, koliko vidim MW v8 je najpopularniji koliko mi se cini, ali mi opasno nervira koliko je nabedjen i da kazem i bezobrazan tvorac istog. Citam malo temu, i ljudi mu skrenu paznju na neki bug ili nesto kako bi mogao ispraviti to, on im drsko odgovara kako je to sitnica, sve ostalo je ultra mega giga najbolje na netu, ako im se ne svidja da predju na drugi bla bla...

@Stormbay

Javljaj cim testiras :)

Naravno, lik je toliko dosadan da se ne moze opisati. Koristio sam negov rom I shvatio da on u stvari nije uradio nista, osim sto je izbrisao nepotrebne aplikacije i ubacio tweak-ove od drugih. Cak je pokvario, a2dp pa ljudi ne mogu da upare BT sluske. Enigma 6.3 je bolja ako ne bar sto lik ne kuka za zahvalnicama i parama ko beba, a ima i dobar kernel.
Ubacio sam cm, ali nisam stigao da testiram bt. Nisam bio kuci. Prvo sto sam primetio da nema laga, i do sad se nije restartovao. Svetlo na dugmicima ne radi dok led obavestenja da. Video na 720p radi ok bez seckanja. Jedino sad sto mi smeta je rotiranje ekrana,koje nece da radi bez automatskog osvetljenja. O bateriji cu kasnije jer sam jutros punio, malo slusao muziku na zvucnik i net,ima jos 77 %.

Treba mi pomoc.
Odlucio sam da stavim taj Enigma 6.3.

Snimio odradio sam onaj bootunlock i snimam nemesis kernel sad po instrukcijama:

Unlock your bootloader using instructions here http://unlockbootloader.sonymobile.com/instructions
Download the fastboot package below and extract it somewhere e.g. your Desktop
Copy nemesis.elf to the same folder
Open cmd and enter fastboot directory
Write "fastboot flash boot nemesis.elf" and press enter
It will show you "Waiting for device"
Power off your phone and press the volume up button while you connect the usb
It should be flashed okay
Reboot and Wipe Cache and Dalvik Cache

Uradio sma sve do zadnje stavke, kako se radi ona i da li je uopste obavezna?

Posle toga trebalo bi da snimim Enigma 6.3:

Flash a custom kernel (Nemesis or any other) and boot to CWM recovery and flash Enigma v6.x ROM.Then let it boot and settle up. (If you run on locked BL then power on and install CWM Recovery for locked BL)
Reboot to enable other tweaks
Enjoy the ROM!!!

Nije mi jasno kako se butuje u taj " CWM recovery" i kako onda flashujem Enigmu, jel sma nju trebao negde da kopiram? Skinuo sam Enigmu na komp...

Poslednja izmena:
Rom je zapravo taj zip fajl, njega flesuješ iz CWM. A ulazak u cwm - kad se uključuje telefon, pretiskaj vol down dugme. Zip fajl stavi na sd karticu.

Ne mogu da prebacim nista na sd karticu.
Kad sam flesovao nemesis vise mi ne prepoznaje telefon kada ga spojim sa kompom?

edit: nece ni da udje u CWM a trebao bi da ga imam ako sam snimio nemesis?
Pritom kada pokusam manuelno da snimim CWM sa USB debbufging modom pise "waiting for phone" i tu stoji tako... :/

Poslednja izmena:
Jel ti mozes uopste da upalis telefon? A u CWM ulazis tako sto pritiskas volume + dugme ili power ako je verzija 6.3...

Mogu da upalim telefon, pojavi se nemesis znak i ucitava i otvori mi redovan JB izgleda.
Probao sam i + Vol i +Vol pri paljenu i nista, uopste ne otvara CWM, upali se telefon redovno.

Sledio sam ova uputstva: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2391858

Otkljucao sam bootloader uspesno, flesovao nemesis, nisam rutovao nista jer kaze ako sam stavio nemesis to je to.
Probao sam da snimim CWM i kaze "waiting for device" i tu stoji nista se ne desava. USB debbuging ukljucen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno