Šta je novo?

Sony Xperia P

Jel na ovom telefonu grafika kao na Xperia U ili SGS II, posto oba imaju Mali 400, ali razlicite

Jel na ovom telefonu grafika kao na Xperia U ili SGS II, posto oba imaju Mali 400, ali razlicite

GPU nije quad core Mali 400 MP kao iz SGS II nego single ili dual core Mali 400. E sad, da li je isti kao kod XU ili ima razlike u klokovima/ili eventualno jezgrima nemam pojma.. ako te zanima snaga samog gpu mislim da je primerena telefonu i qhd rezoluciji. Probao sam odavno neke hd igre i uopste igre sa boljom grafikom i moze da izgura sve to ali naravno da je XP daleko od neke gpu/gaming zveri :) Temple Run 2 radi odlicno na default podesavanjima grafike (medium recimo) a na max malo laguje..

Potpisujem, baterija dosta bolja!

Mnogo bolja u odnosu na ics ili prvi JB? :) ja sam jos na ics :d

Poslednja izmena:
@hsv.stoned

U odnosu na poslednji JB je dosta bolja, a u odnosu na ICS rekao bih da je malo bolja.

Temple Run 2 na max ne laguje uopste na JB ;)

Poslednja izmena:
такође нема више оне паузе приликом окретања и позивања броја.
батерија боља. стамину не планирам ни да пипнем...

Ja kad uđem u power management, gledam da u širokom luku zaobiđem opciju stamina mode, jer su me bukvalno minuti delili od vraćanja fona zbog te opcije. Znate da sam vam se žalio na masu stvari koje mi nisu radile, ali od kako sam isključio tu opciju, sve je proradilo. Sinoć sam instalirao Nova launcher i mogu vam reći da mi fon leti. Tranzicije na desktopu i draweru prosto lete. Nekih par minuta sam ga baš testirao(ulazio i izlazio iz app, listao stranice) i ni u jednom trenutku nije imao lag, dok mi na Sonyevom launcheru obavezno laguje na nekoliko mesta, pa sam morao da vodim računa kako da rasporedim app na desktopu kako bi bio što manji lag. Nova launcherom sam sve to rešio. A pri tom nije toliko glomazan kao Go launcher.

da se i ja nadovezem da je poslednji apdejt zaista poboljsao i ubrzao rad i imam utisak da sve vrlo primetno bolje funkcionise... pogotovo gore pomenuto pauziranje prilikom okretanja broja ili javljanja na telefon... naravno, iskljuceni svi power-saving modovi i baterija mi sa po potrebi ukljucenim netom i gsm only drzi skoro 2x dnevnih 12h + noc naravno.... :)

Dobro je da su izbacili stabilan JB za XP :)

E sad, mozda ce biti glupo pitanje ali po oglasima sam vidjao da za XP iz vipa pisu da nisu zakljucani na tu mrezu.. da li postoji neka aplikacija kojom bi proverio to a da ne moram da kupujem neku drugu karticu i pretvaram je u micro sim? Tj da li postoji mogucnost da posle apdejtovanja na 6.2.A.1.100 zakljucam fon na vip? Mislim nije mi ovo nesto presudno ali zasto da ne izbegnem ako mogu.

Kapiram da ce mi posle apdejtovanja biti potreban i factory reset a to mi se bas i ne svidja al sta ces..

Kaspersky
Temple Run 2 na max ne laguje uopste na JB

Dobro je, bas sam se cudio kako graficki mnogo bolje odradjene igre ne laguju a TR2 na max. podesavanjima laguje.. :)

Dobro je da su izbacili stabilan JB za XP :)

E sad, mozda ce biti glupo pitanje ali po oglasima sam vidjao da za XP iz vipa pisu da nisu zakljucani na tu mrezu.. da li postoji neka aplikacija kojom bi proverio to a da ne moram da kupujem neku drugu karticu i pretvaram je u micro sim? Tj da li postoji mogucnost da posle apdejtovanja na 6.2.A.1.100 zakljucam fon na vip? Mislim nije mi ovo nesto presudno ali zasto da ne izbegnem ako mogu.

Kapiram da ce mi posle apdejtovanja biti potreban i factory reset a to mi se bas i ne svidja al sta ces..

Ja sam uzeo tel sa VIP-a star par dana, sim free (koristim mt:s). I mene je brinulo to, ali kako mi preko PC Companiona nije stizao update na JB resio sam da odradim preko Flash Toola, skinuo sam World Generic.ftf, oradio update bez ikakvih problema, sve proslo u najboljem redu, tel i dalje radi na sve mreze :) I sto je jos bolje nakon sto je izasao ovaj drugi JB update njega sam odradio preko PCC i dalje isto radi na svim mrezama.

Odradi na taj nacin i nema da se brines, taman preko flashtoola odradis i full wipe, nemoj da si lenj, isprebacuj na komp sta ti treba i brisi, moze samo da pomogne :)

Misliš da bi to trebalo da se uradi posle updateovanja? Misliš da se sve "slegne" na svoje mesto? I je l' neko drugi ubacio upadte, pa uradio factory reset?

Svejedno je hoces li posle ili pre update-a da odradis factory reset...

Čekaj factory ili hard reset? Ima razlike je l'? Za factory znam, ali ne znam kako hard reset da odradim?

Factory reset, ne hard reset.

To mozes preko recovery-a, ako ima u stock recovery-u, mada mislim da ce trebati CWM. Wipe data/factory reset i ako hoces hard reset onda brises i trazis internu, format sistema i dalvik cache itd :)

Uvek gledaj da radis preko recovery-a, a ne preko telefona wipe data, 2 telefona sam tako upropastio (doduse znao sam kako da ih vratim iz mrtvih, tako da su bili polu mrtvi) i od tada nikad iz telefona ne radim factory reset.

Ne znam da li je neko primetio ili nije, možda je već i spomenuto, ali jedna kul stvar u vezi ovog telefona je da u sms-u znakove ćčšđž kompresuje tako da ne smanjuje kapacitet od 160 karaktera kao što se inače dešava.
Inače posle apdejta ja uspeo da izguram bateriju i preko dva dana umerenog korišćenja. Sve radi, nema bagova.

Ne znam da li je neko primetio ili nije, možda je već i spomenuto, ali jedna kul stvar u vezi ovog telefona je da u sms-u znakove ćčšđž kompresuje tako da ne smanjuje kapacitet od 160 karaktera kao što se inače dešava.
A je l' koristiš neku drugu tastaturu ili onu po defaultu?

Njegovu Xperia Keyboard. Mislim da mi je jednom pri inicijalnom podešavanju ponudio tu "compress" opciju, ali posle nisam nailazio na nju.

Inače posle apdejta ja uspeo da izguram bateriju i preko dva dana umerenog korišćenja. Sve radi, nema bagova.

Ti napišeš poruku sa kukicama ali sms app ih ošiša i šalje je ćelavu. Nije to nikakva kompresija.

Ja koristim Swiftkey i app je fenomenalna!!! Toliko intuitivna, lagana za korišćenje, lako podesiva. Ima opcija da ubaciš reči iz smsa, facebooka, gmaila, tweetera. Nema puno skinova, ali od nekih 8-9 mislim da može svako da nađe neku za sebe. A imam dovoljno smartova pa se i ne brinem da li da koristim kvačice ili ne. Svaka preporuka.

Pozdrav svima. Pratim forum godinama ali sam se tek skoro registrovao, kad mi je ustrebao savet.

Ozbiljno sam rešio da uzmem Xperiu P, znam sve prednosti i mane, i skoro u potpunosti mi odgovara. Jedina stavka o kojoj ništa nisam našao je WiFi prijem slabog signala.
Naime, trenutno imam Xperiu Mini st15i, i imam vrlo velikih problema pri hvatanju wirelessa u baštama kafića i sličnim mestima gde je ruter udaljen od korisnika. Signal je obično vrlo slab ili je i nevidljiv, dok je kod ljudi koji su pored mene i koriste npr. HTC Wildfire, Galaxy S1, LG Optimus L5 itd, taj signal na 3 od 4 linije ili na maksimumu. Ako i uspem da se nakačim, to obično vrlo kratko traje, jer je signal slab. Skoro sam se vratio s mora, i ista priča: na plaži jedva da mogu da nahvatam neku mrežu iz beach barova, dok je kod drugih ljudi signal srednji ili jak. Još neki ljudi koji imaju Xperiu Mini su imali iste probleme. Video sam da se na forumima žale i na druge Xperie, da im je slab wireless.
Dakle, kakva su iskustva vas vlasnika Xperie P po ovom pitanju?

Hvala vam unapred, pozdrav

^ sacekaj jos odgovora ali ovo sto sam probao je ok i rekao bih normalno za telefon ove klase.. nisam primetio nagla gubljenja signala ili tako neke tripove.

moze li pomoc?

Uradio sam kompletan backup (preko Sony PC Companion), zatim update na 6.2.A.1.100, uradio Factory reset (bez brisanja interne memorije, tj. slika, videa, muzike...) i na kraju restore (takodje preko Sony PC Companion). Medjutim nije mi vratio instalirane aplikacije,...., sada nemam moje instalirane aplikacije, samo one koje su proizvodjacke. U cemu je problem i da li je moguce da vratim instalirane aplikacije?

Ni meni Sony PC Companion backup nije nista uradio kada sam prelazio na 6.2.A.1.100 sa ICS-a.
Nije mi cak ni kontakte vratio, sreca svi su u google-u. Mada sam HD slike kontakata morao ponovo rucno za svaki kontakt da ubacujem.

Iskreno nisam zadovoljan sa JB-om. Meni je na ICS mnogo bolje radio telefon nisam imao bukvalno ni jedan bag. Sto se tice JB-a nekako mi je sporiji dosta.
Sporije otvara dialer i kontakte. Duze se ukljucuje telefon. Kada se tek ukljuci, treba mu vise vremena dok ucita sve aplikacije da ne stuca.
Kada se otkljuca telefon svaki put upali ekran sa vecim osvetljenjem i naglo smanjuje.
Nista od toga nije radio na ICS.
Plus ne znam da li se ostalima desava, kada se tek ukljuci telefon na zakljucanom ekranu pise "za otkljucavanje prevucite na gore ili dole" , posle par zakljucavanja otkljucavanja telefona isti tekst nestane.
Nema vise 3D panorame u opcijama fotoaparata.
Jedino bolje od ICS-a sto sam primeto je zvuk. Nista drugo apsolutno.
Cak i quick meni u statusnoj straci mi je bespotreban bez mogucnosti menjaja opcija.

Inace je uradjen i factory reset i repair my phone opcija u PC Companionu, dakle cista instalacija JB-a, ne samo update na postojeci ICS.

@dekini, ja nisam imao nekih problema sa wifiem. Gde god da sam išao, uvek bi nalazio po 5-6 wifi sa osrednjim signalom. Nikad mi se nije prekidala veza i nikada nisam imao problem da se povežem. Desi se da pogrešno ukucam pass, pa on vrti i pokušava da se poveže, ali ne piše da je pogrešan pass. Obično sa svakim wifiem mi nije trebalo više od 30 sekundi da se povežem. Ja u stanu imam rooter od 300 mbps sa 5db i baš sam testirao da vidim kad počinje da hvata signal. Skoro dva sprata ispod mene počne da se povezuje sa mojim rooterom što je odlično. Ranije sam imao Nokiu E52 i u jednom kafiću kada bi seo u bašti nikad nisam mogao da nahvatam wifi, dok sa ovim hvatam bez problema. Mislim da broj crtica nije baš najmerodavniji jer mi se masu puta dešavalo da ima jednu ili ni jednu crticu, a surfujem bez problema.

Juce sam odradio update na JB.i poslje par sati kad otvorim album ne prikazuje mi slike,samo crno,a preko druge galerije uredno otvori slike.cak I preko widgeta prikazuje I kad slikam kamerom prikdze slike,ali kak direktno album otvorim nista.odradio sam reset telefona,i opet poslje par sati isti problem.ima li iko ideju sta bi moglo biti? I ova sonijeva app za pravljenje backupa uopste nece da mi uradi backup aplikacija koje sam ja skinuo,samo podatke tipa wifi mreze,pasvordi I tako to

^^
Da li koristis neki cach cleaner na telefonu.
Tipa HistoryEraser ili Clean Master.
Zeznuli su album na JB. tj. kada odradis ciscenje cach-a album ne pokazuje fotografije.

Moras da odes u opcije / pa aplikacije / nadjes album. Nasilno ga zaustavis i onda ocistis rucno njegov cash i pokrenes ga opet.
Ili izbegavaj aplikacije za ciscenje cach fajlova dok ne srede Album :) ili jednostavno uradi ovo sa albumom svaki put kad odradis clean.

Upravu si,to se desilo kad sam nabacio clean master..a uradio sam sad ovo sto si rekao I opet se slike ne pojavljuju..valjda ce biti kakav update uskoro

Nazad
Vrh Dno