Šta je novo?

Sony Xperia P

A ja gledam link u quote-u od dekija

Screenshot_2013-05-28-17-01-17.png

Jes' puno screen on, ali i pored toga je dosta izgurao bateriju. Jedino ako syncovi ne vuku, mada sam gledao i svuda po 10-ak sekundi ali ne tako često. Meni je wifi konstantno uključen kao i syncovi. Google + i Hangout sam se izlogovao, jer sam u battery better stats viđao da mi se i tamo kači na sync. Koristim sonyev weather widget, ali sam ga stavio da me updateuje na svaka 2h.

Je l' vama radi LED dioda kad imate propušten poziv ili sms? Neko mi reče da za JB to za sada nije predviđeno. A što se tiče battery stamina, isto sam negde čitao da ništa ne poboljšava, već da samo brlja rad fona. Ja ga isključio, pa ću da vam javim za neki dan da l' je bolje ili ne.

Rade LED diode, ali ne kada je stamina ukljucena :D znaci staminu nikako ukljucivati - napravi haos od telefona

I ja sam sad shvatio da mi dioda nije radila zbog stamine. A šta je "RILJ" na listi parential wake u better battery stat? Stalno to viđam. 'Ajde za sve ostalo manje-više mi je poznato. Reče mi prodavac da bi u skorije vreme trebalo da izađe neka dopuna za JB koja bi još neke svari sredila.

daj boze, posto je ovo sramota kako pozivanje-javljanje (ne)funkcionise...

Meni su počeli problemi kad sam isključio staminu. Zvoni posle treće vibracije, zvono ne prestaje posle javljanja, sekund-dva dok čujem sagovornika,... Sa staminom radi sve ok sem lampice. Videćemo još, pošto je do juče bila uključena, pa je malo pobrljavio kad sam je isključio. Možda se stablizuje.

Meni su počeli problemi kad sam isključio staminu. Zvoni posle treće vibracije, zvono ne prestaje posle javljanja, sekund-dva dok čujem sagovornika,... Sa staminom radi sve ok sem lampice. Videćemo još, pošto je do juče bila uključena, pa je malo pobrljavio kad sam je isključio. Možda se stablizuje.

Koliko sam ja zapazio problemi krecu kada se stamina po prvi put ukljuci... tj nekako i posle toga se manifestuju problemi (tj izgleda da kada se ukljuci po prvi put stamina ostaju podesavanja za min cpu freq zauvek :) ) i to je nesto sto je veliki broj ljudi prijavio kao problem i to najveci. Znaci factory reset ili reflash i nikako ne ukljucivati staminu :)

Što se tiče stamine i brljanja iste, meni baterija ništa kraće ne traje a koristim apsolutno isto fon i plus mi sada radi LED dioda za sve(poziv, sms, fb, viber, email). Do sada mi se samo jednom desilo od kako sam isključio staminu da nakon javljanja na poziv da se čuje onaj eho o kome je jaygee pričao. Ako se bude nastavilo, poslušaću bata87, jer mislim da je u pravu. Kad god bi refreshovao fon, factory ili hard reset uvek bi mi radila dioda, ali kako uključim staminu, tako sve stane. A uvek sam povezivao da je taj bag vezan za neku app koju sam instalirao. A rekordni screen on od 7h je bio zbog Sonyevog weather widgeta. Tako da nikako ne uključujte taj widget. Ja koristim 1weather koji mi je više nego dobar.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.handmark.expressweather&hl=en

Pa to stoji jos negde na pocetku teme, default sony weather widget treba izbegavati. 1Weather izgleda solidno ali podaci nisu tacni i za mene trenutno weather2umbrella nema alternativu i pored toga sto aplikacija i widget ne izgledaju bas najbolje..

Ako neko ima problema sa RILJ partial wakelock, definitivno je rešenje istog u linku sa xda developera. Pre dva sata sam isključio detect your location i vreme RILJ se nije pomerilo od tada.

gsm only + wcdma/data po potrebi + auto brightness = ne smem da okacim rezultate autonomije :d Iskljucio sam extended battery mod, koji ce mi a ume da slaze oko vremena ukljucenosti ekrana.

Nisam ni odradio SS jer nisam razgovarao 45min u proseku dnevno kao inace i nisam mnogo slusao muziku, koristio kameru, nesto malo igrao temple run 2.. ali sa ovim nacinom upotrebe kao da imam 1650 mAh bateriju, primetna razlika u odnosu na wcdma only + data i 70% osvetljenje. Ali necu drzati auto osvetljenje osim ako ne putujem negde ili nisam napolju ceo dan uz stalno upaljen gps, muziku, kameru jer nema potrebe, i 70% osvetljenje + gsm only i data po potrebi je odlican ''profil'' i izgura 24h sa gazenjem od upotrebe (na moj nacin, znaci ne toliko net koliko sve ostalo).

Taman ce izgurati XP do nekog Honamija :d Tu bih zbog moguce zveri od kamere, audio cipa i jos nekih stvari i prihvatio 5'', koji god proizvodjac da napravi takav fon (najrealnije Sony/Samsung) verovatno bih kupio kada se unormale cene.

Poslednja izmena:
Zamisli, necu biti in po kaficima i uopste.. :d :d

Zar nisi rekao da nikad nećeš dati preko 300-350e za telefon? :D

Ako budeš čekao Honamija onda za jedno 2-3 godine :D (ako izadje krajem-pocetkom godine) ćeš ga kupiti kad mu se unormale cene (jer mislim da ce honami da drži baš cenu, neće napraviti greške kao kod Z-a, ekran, kamera, zvučnik, procesor novije generacije itd) :)

Pa i ne pada mi na pamet da dam preko 350e ali sta mislis da ce samo Sony da izbaci nesto kao Honami? Najjace da ce Samsung da iskulira to a kapiram da ce i ostali veoma brzo ponuditi nesto slicno (s'tim sto ce htc morati da otpusti kamera guru-a :d :d). Pa i 400e bih prezalio za takav uredjaj, najjace da bih sad dao 500+e za mizerno bolje telefone od S3, HOX-a, LG 4X.. sta to nude bolje osim 1080p umesto 720p ekrana (jeste bolje ali sta fali 720p displejima) i malo bojih kamera, baterija.. jedino sto ce duze biti podrzani ali mislim da je sada pravo vreme za kupovinu S3 npr i da se strpa u neko kuciste da ne bude onako ogavan pa da se ceka S5 ili nesto slicno sa zver kamerom ;)

S3 mozes da nadjes za 350e nov a malo bolja kamera (da malo, nista epski), baterija (ovo je primetno bolje ali i na S3 je solidna) i 1080p ne vrede jos 200e doplate u ovom trenutku.

Naravno ko ima mnogo para uglavnom nece razmisljati ovako.

Poslednja izmena:
Ja mislim da sve te uredjaje treba probati licno par dana pa suditi.

Ja ima tu srecu (ili nesrecu) da kupim telefon, igram se desetak dana i prodam ili zadrzim ako odgovara / ne odgovara.

Zato i dan danas vucem HOX, a mnogo ih je doslo i otislo. Jos nisam nasao spoj lepog i korisnog, meni je to ekan do 4.7", lepa autonomija i dobar osecaj kad apatrat drzis u ruci.

Xperia T da ima bolji displej - ne bih dalje gledao, najbolji dizajn ikada.

Hox ima najgoru autonomiju koju sam imao prilike da vidim.
Sadasnji note 2 ima u najmanju ruku 2x bolju autonomiju.
Lepota i osecaj ruci mu zato nisu jaca strana.

Pa to je kompromis, HOX nije nista losiji od S2, S3 i slicne druzine.

Revolution ROM radi lepo, oko 3h30min screen on je meni ok. Imao sam i pre i posle gore od njega. 5.5" mi je previse zarad zrtvovanja komfora iako je Note 2 sjajan uredjaj.

Xperia T mi je imala screen on 4h20min, ali je displej dosta los za gledanje, a ima bateriju od 1850mah.

HOX ima isto toliko, ali izvlaci 1h manje. ***, quad core, dual core, a rade podjednako brzo.

Otkrio sam još jedan bag koji mi je stamina mode pravio. Viber ranije nikako nisam mogao da koristim i pored moje brzine neta od 5Mbps i bratovljeve od 50Mbps(preko wifi naravno). Od subote sam isključio stamina mode i sinoć sam sa bratom pričao sat vremena preko vibera i ni u jednom trenutku nam se nije kidala veza niti se dešavalo da se nismo čuli. Čudo kako nešto što je trebalo da ti pomogne i unapredi rad telefona može toliko da ga unazadi i uspori.

Kupio sam ovaj telefon u subotu i stvarno mi se svidja..ali baterija je uzas.trenutno sam na 41% baterije a telefon radi 4 i po sata sa malo vise od 2 sata screen on..postavljen je na only gsm,ethernet iskljucem,svjetlina ekrana na 50,sve sinhronizacije iskljucene,wi fi je on cijelo vrijeme..prije sam imao g300 i lagano sam imao dan i po jednim punjenjem a sada nemogu ni 12 sati kako treba.tel je na ICS a nisam dobio updaue za JB..telefon ke extra samo steta za bateriju..i evo dok sam ovo otkucao bat je spala na 38

Mogu li se ikako maknuti ovi kruzici pri vrhu ekrana sto oznacavaju stranice a da se ne mijena launcher..bezveze zauzmu jedan red

Kruzici se ne mogu skloniti (koliko ja znam). I mene nerviraju.

Sto se baterije tice to je to, Ocekuj oko 3h screen ona (do 3.5 max). Samo sto meni moze da izdrzi 24h jer ga ne cackam previse, ali kako si i sam rekao ti si ga od 4 i po sata preko 2h cackao, tako da... Kad ga izgostiras malo mozda bude mogao i 24h :)

Nazad
Vrh Dno