Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Napisao sam na još jednom mestu na forumu, ali da dodam i ovde...

U velikoj Tehnomanija radnji u Novom Sadu, ima veliki raf sa Sony brendom iznad. Tu su izlagali Sony televizore.
Danas, raf je isti, i dalje piše Sony, ali svi poređani televizori su TCL.

Sony nemaju izložen ni jedan.

Eh da, još nešto....

Sada skoro, kod babe crk'o TV, neki VOX od 32".
Nema baba na polici mesta za veći, ajd daj da vidimo šta ima od 32".

Neki FOX-ovi VOX-ovi su 9-10000din.
Tesla i bolji FOX/VOX modeli, 12-13000din.
Hisense i TCL su od 16-19000din.
LG i Samsung su 22-27000din.

Sony od 32" je >40000din. Ide negde i do 46kdin.

Pri tome nije da je išta posebno po k-kama.
Nije čak ni full-HD, tek je 1366x768.

Uzeli smo babi Hisense jer jedini daje 5 godina garanciju.

YT se upali, normalno gleda. Posle gašenja tv,i opet novog paljenja YT vrti krug ucitavanja videa do beskonačnosti.
Reset Tv jedino reseva,problem i tako u krug.
Internet konekcija dobra,sta moze biti problem?
Tv je 2021(generacija 2019),nije radjen fabricki reset nijednom

Kod nas ponekad je slican problem sa yt, nece da ucita video ili ako je ostao ukljucen yt posle toga nece da se pokrene tv..Desava se cesto u poslednje vreme da nece da se ukljuci, ne reaguje na daljinski,na dugme power, pa uskljuci sam od sebe za pola sata i izvrti sve sto smo tipkali na daljinskom dom dok nije radio..Nas je kupljen 2020. i model je iz te godine.

Kod nas ponekad je slican problem sa yt, nece da ucita video ili ako je ostao ukljucen yt posle toga nece da se pokrene tv..Desava se cesto u poslednje vreme da nece da se ukljuci, ne reaguje na daljinski,na dugme power, pa uskljuci sam od sebe za pola sata i izvrti sve sto smo tipkali na daljinskom dom dok nije radio..Nas je kupljen 2020. i model je iz te godine.
Ja sam rijesio problem bar za sada Fabricki reset TV.

Neka akcija je izgleda na delu, pa ko je merkao (kao ja, ali mi je nezgodan momenat sa finansijama...) ima Braviu 8 55cu za 170k odnosno 65cu za 210k u Giga/Tmed radnjama, možda još negde, ali ove ispratih...
Edit. 8A je model, znači daljinski bez pozadinskog osvetljenja i manje ovih nekih Sony kredita (šta god bili 😀 )

Kako bi ona fora da pretražim kanale ali da ih poredja kako treba a ne sve razbacano? Ide pretraga preko neke druge zemlje ili šta već?

I naravno posle 4 godine i isteka garancije đubre a80j sa horizontalnim linijama🤡. Otvorio pozadi skinuo plastiku reko možda taj data driver kabl otkopčao sve vratio, prašinu uklonio i ništa. Ono što sam našao na netu je da panel umire polako.
1000064041.jpg1000064039.jpg

Au da li je moguće, kakav bedak. I ja imam taj model.

Popi*deo sam, ali se dešava i sa ovim preskupim go*netom od brenda🤦‍♂️ a ja sam jedan od onih koji nije hteo dodatnu garanciju od 500$ misleći da neće mene🤣. Zovem ih sutra ali kapiram da će da me odje*u na keca i to je to što se tiče sonija kod mene u kući (osim ps5🤣). Ako se ne popravi čekamo crni petak i TCL q7,8,9 ili x11L najverovatnije.

uf, bas lose. Ja imam isti model. Valjda nece i mene to da snadje.

Kod mene takođe A80J, baš mi je žao da ovo vidim 🙁 Koja je dijagonala?

Moj ima produženu garanciju (5 godina) koja ističe za nekoliko meseci, ako će da odapinje, nadam se da će u tom periodu 🙂

Naravno. Best buy u ovom momentu i veoma malo zaostaje za oled-om. Možda pogledam neki LG za crni petak ali bih voleo gtv os ponovo. Videćemo.

nisi me razumeo: posle SONY-ja ćeš opet uzeti SONY 😀

Ne staj na muku svim pravim fanovima Sonija pokojnog na leđima Kineza.... 😀

nisi me razumeo: posle SONY-ja ćeš opet uzeti SONY 😀
Razumeo sam te😉 i znam saradnju tcl-a i sony-ja. Svejedno naginjem mini led-u, ali ako naleti dobra prilika za oled(LG ili Samsung) uzeću to ima vremena do novembra.

Voleo bih uživo da vidim poredjenje mini led i oled.

Voleo bih uživo da vidim poredjenje mini led i oled.
Imaćeš ako sačuvam oled i ne prodam(ako uopšte neko želida uzme ovo). Sony me oladio naravno, ali se supruga naoštrila da ih ganjamo preko suda za te kućne uređaje jer su smradovi. Šurak je izgurao za frižider (crkao star 2 godine Samsung) preko advokata, isto nisu hteli da plate niti bilo kakav vaučer prilože. I dobio iznos za novi u istoj klasi. Glavni razlog realan vek trajanja frižidera dve godine je smejurija. Videću šta advokat kaže.

Na konto garancije sam skinuo 200eur. Kod madjara je prebacivanje 100 i 100 vracanje ako nešto bude. Mislim se neka hvala nosiću ga ovde kod onih kod Sava centra ako mu bude nešto. Tako da za sada super, ako bude manji kvar popravka ako bude panel kanta. Ima 3- 4 godine isto za sada dobar ali nije oled.

Sta god da uzimate, nek bude to sa 5 godina garancije.
Ne postoji ovde 5god garancije. Imaš dodatnu(3god) koja je bila 500$ više a to mi se nije davalo. Ovde je na sve brendove 1god garancije da menjaš što pre mamu im prevarantsku.

Nazad
Vrh Dno