Šta je novo?

Sony televizori

Kada sam ja uzimao G3 77" je bio oko 3500 CHF, a A95L preko 5K, za razliku u ceni sam uzeo Panasonic UB9000 i desetak filmova. Još Sonos sistem do proleća da padne i ne diram ništa pet godina.

500usd na tom nivou rekao bih nije za razmatranje kad se porede Sony i TCL
20" jeste pritom nisi video QM8 uživo. Naravno Bravia 9 ubija ali eto čisto poredimo malo.
OLED je OLED. Gledao sam Bravia 9 na YouTube, odličan TV ali A95L ipak za njega druga dimenzija.
Ne bih baš rekao da je druga dimenzija. Uživo sam oba gledao razlika je minimalna i verovatno neuočiljiva za 95% ljudi.

SONY BRAVIA 9 65" 3410
SONY BRAVIA 9 75" 3380€ (na popustu kao)
SONY BRAVIA 9 85" 4020€
Smešne cene, još VA i mini LED :)

LG OLED 65" G4 u istoj radnji 2200
Ovde je jasno da je G4 best buy.

U je 85 nisam obratio paznju na taj podatak. Moram veći zid prvo da nabavim 🙂

Šetao nešto danas po TC Zmaj i svratim do Tehnom... vidim, imaju i izložene i neraspakovane, Bravia 7 i 8, doduše samo 55ce, ali izgleda po nešto normalnijim cenama.

Sad pretresoh online ponudu, Bravia 8 K55XR80PAEP je 216-232k (da kažemo ~2k eur), a K65XR80PAEP je ~275-300k. Kad uporedimo sa geizhals (a i KP je tu negde) cenama koje su ~1700€ za 55 i 2050€ za 65", deluje da se neko konačno dozvao pameti sa cenama za Sony u SRB. I dalje je to skuplje od 65 C4 kojeg ima na gomili mesta za ~220k (ili 65" A80L koji je ~260k ili G4 65 ~275k na par mesta), no dobro je da ipak ima svežeg uvoza za aktuelne Sony modele.

Fascinantno je da (ako je neko ima stvarno uvezenu), A95L 65ca će da dočeka i treću godinu čameći u online cenovnicima sa 4k EUR+ cenom i da nikome ne pada na pamet da to spusti i proda... Doduše, ne pomaže ni što mu je cena i preko 3k eur, ali opet je cena baš preterana. Ima li nekih najava šta će izbaciti ove godine ako išta? A95L je, iako odličan, ipak model za 2023 tako da bi trebalo očekivati nekog naslednika na vrhu, doduše, verovatno sa još jačim cenama... ali makar možda konačno pogura trenutne cene za A95L na dole.

sony2025firstlook_10_large.jpg

sony2025firstlook_7_large.jpg

sony2025firstlook_4_small.jpg

Bravia 8 II succeeds the A95L as Sony's QD-OLED TV, while Bravia 5 is a range of miniLED LCD TVs replacing the X90L.
Sony Bravia 8 II starts at 2600€, lower than A95L's launch prices of €3,300in 2023.
Sony is continuing to use the MediaTek Pentonic 1000 chip in its 2025 models, as the successor is not yet ready. This means the screens are still limited to two HDMI 2.1 ports. The new models run Google TV on Android 12

55" 2600€
65" 3300€

Poslednja izmena:
Bezobrazni su sa 2.1 hdmi porta.

Misliš "ograničeni", ko kupuje tehniku na ovom nivou sigurno ima i za AVR koji sada imaju po ko zna koliko 2.1 hdmi portova. Moj entry Denon ima 3 2.1 i 3 2.0.

Ali da je za te pare glupo glupo je da nema više od 2 ulaza 2.1

Slažem se i sa tim, ali ja recimo kod mene nemam mesta za to. Mada ruku na srce mi i ne treba više od 2x za sada.

Mozda ima i logike zamisli stave ti eArc na 2.0 a ti hoces risiver da spojis u koji ti je spojen PS5 ili Xbox.

Pozdrav svima! Isplati li se kupiti polovan Sony Bravia KD-55XD8577 android tv, za iznos od 250 eura. Inace u fizickom stanju tv je u super stanju. Konkretno interesuje me instalacija Kodi i neke iptv liste. Hice li biti stekanja prilikom gledanja. Hvala unaprijed

Poslednja izmena od urednika:
da li ti se isplati to samo ti možeš znati. procene nisu dozvoljene
inače, u pitanju je model za 2016. godinu pa je pitanje u kakvom je stanju taj primerak

Имам модел 55XE8577 за 2017. годину не би требало да буде баш неких великих, драстичних разлика.Коди ради одлично без сецкања, као и Стримио, Нетфликс.....Оно где ћеш можда имати проблема је Вај Фај на том моделу можда је проблем само до мог примерка али бежично повезивање и стриминг филмова зна да буде благи ужас.Са каблом је друга прича мада и ту зна да повремено избаци поруку да није повезан на интернет па мораш да урадиш рестарт система да би се повезао.Квалитет слике је прилично задовољавајући да кажем и врло добар.

Mozda ima i logike zamisli stave ti eArc na 2.0 a ti hoces risiver da spojis u koji ti je spojen PS5 ili Xbox.
Upravo je ovo moja situacija sa tcl C805. I morao sam ps5 da povežem direktno na tv, a risiver na hdmi 2.0

Pa ako imate risiver onda i ima logike da ga nakačite na 2.0 i eARC jer ako imate risiver nemate soundbar kome treba taj eARC. To mi ima logike, jer je normalno da nakačite PS5/XBOX na 2.1.

Je l' vredi čemu ili po običaju da se preskoči?

Videh prošle nedelje u Segedinu pa da podelim info, ko nije gadljiv na izložbene primerke, 'uvoznici' iz Subotice mogu da ga dobace za ~1050€ i daju 3 godine garancije. :)

Ako se ne varam 12 rešava DTS HD passtrough
Čini mi se da to kod mene već radi na a80j.
Videh prošle nedelje u Segedinu pa da podelim info, ko nije gadljiv na izložbene primerke, 'uvoznici' iz Subotice mogu da ga dobace za ~1050€ i daju 3 godine garancije. :)

Odlična cena za odličan oled.

Odlična cena za odličan oled.

Da, ja ih videh slučajno u radnji, ali je donošenje problem, sve i da hoću da prijavim na granici (povrat 27% AFA + 32% kod nas), ne staje mi u auto 65ca. :LOL:
A preko ovih naših 'uvoznika' ko zna koji tačno primerak će da dovuku u odnosu na onaj koji se vizuelno pregleda u radnji.
Verovatno ništa ne fali ni ostalima čim daju 3 godine garanciju, ali opet.. nekako mi je mačka u džaku da se tako na neviđeno uzme.

Jedino da se ode tamo i pazari u radnji konkretan primerak pa onda praviti logistiku za prenos a to mi je bila prevelika kombinatorika za mini izlet u Segedinu.
Inače svaka preporuka za grad, vredi posetiti, moj neki utisak kao mini Budimpešta. :D

Atmos je dolbijev a DTS je drugo preduzeće 😉. Ali da verovatno su i te sitne bugove ispeglali. Menr jako nervira što mi se odjednom na ATV 14 pojavio delay pa zvuk nije u sync ali se to lako reši, nego prosto nervira.

Nazad
Vrh Dno