Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uzimao sam i ja taj usb 3.0 Lan adapter koji radi ali! Dok se ooasulji trrba mu nekoliko minuta, slično kao što si ti naveo jedan scenario. Verovatno sam ubo neki bangav. Na kraju sam završio sa Dune HD boxom koji ima gigabitni lan. Box je uzet iz drugih razloga jer mi je ooerativni sistem Android TV Sony spor a i HD zvuk nije bitsrimovao kako sam želeo.. Nije on baš toliko spor koliko sam ja želeo da to radi brzo pa sam prisegao na eksterno rešenje i to je sad munja

Da, da, znam da je potreban tačno određeni USB dongle za 1GBit, nego je TV na izolovanom zidu do kojeg kabl može samo preko parketa pa mi je zato ne baš najdraža opcija...
Imaš i opciju da koristiš Powerline Adapter, izbegavaš WiFi i razvlačenje kabla, a veza dobra ako nemaš neki aparat za zavarivanje u kući 🙂

Imam problem sa XR65X90JCEP.
Kada gledam fudbal na Arena Sport Premium 1, trava izgleda ocajno... Isto izgleda i preko yettle tv i preko eon-a.
Kao da ima neki glow... Deo trave ima jednu nijansu zelene deo drugu... Ne znam kako bih to opisao... Vidi se na slikama...
Kada menjam podesavanja slike, movie/vivid/standard itd, taj glow se smanjuje ili povecava... Tamo gde se smanji, onda ostatak slike deluje lose, igraci mutni itd...
Svi drugi sadrzaji izledaju dobro, samo mi fudbal drasticno losije izgleda...1000035149.jpg1000035148.jpg1000035144.jpg1000035145.jpg

Poslednja izmena od urednika:
... Deo trave ima jednu nijansu zelene deo drugu...
Tako je pokoseno 😄
Najverovatnije DSE (dirty screen effect). On je najizrazeniji bas kada se gleda teren.
Mada, sto vise gledam moguce da ima neki ozbiljniji problem sa ekranom ili ti kamera pravi jako lose fotke.
Boje su jako lose podesene, previse vuce na plavo i to kaze neko ko uvek koristi hladnije boje.
Aj postavi jos neku sliku ekrana, ali sa razlicitim presetima slike.
Mogao bi da uradis i dse test na youtubu za svaki slucaj.

Nije dse sigurno. Do nekog podesavanja je najverovatnije.
Nema plave boje, najverovatnije tako vidis zbog slike i svog monitora. Sa s23 je slikano.
Problem je najizrazeniji na vivid i standard. U pitanju je EON box mada je isto i na yettel app na tv-u...
Slika sa PS5, netflix, hbo, cast sa kompa, sve je savrseno...

Jos je zanimljivo to sto englezi (arena 1 premium) tj engleska trava izgleda dobro na vivid i standard a lose na ostalima, a nemacka trava (arena 3 premium) izgleda lose na vivid i standard a ok/bolje na drugim profilima.
1000035280.jpg

Prilozi

• 20251206_155328.jpg
    20251206_155328.jpg
    225.5 KB · Pregleda: 25
  • 20251206_155334.jpg
    20251206_155334.jpg
    245 KB · Pregleda: 20
  • 20251206_155338.jpg
    20251206_155338.jpg
    227.7 KB · Pregleda: 21
  • 20251206_155353.jpg
    20251206_155353.jpg
    235.8 KB · Pregleda: 22
  • 20251206_155356.jpg
    20251206_155356.jpg
    275.1 KB · Pregleda: 23
  • 20251206_155358.jpg
    20251206_155358.jpg
    245.8 KB · Pregleda: 23
  • 20251206_155400.jpg
    20251206_155400.jpg
    216.9 KB · Pregleda: 21
  • 20251206_155403.jpg
    20251206_155403.jpg
    256.7 KB · Pregleda: 20
  • 20251206_155324.jpg
    20251206_155324.jpg
    279.9 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Da li mozete da preporucite neki servis za Sony tv? Model je iz 2020. i pre nekoliko dana je istekla garancija i tv je prestao da radi..Sam se iskljucio i ponovnim pokretanjem nema slike, ekran je crn i emituje samo zvuk. Pokusali smo sva moguca restartovanja, ali ne reaguje..

Da li mozete da preporucite neki servis za Sony tv? Model je iz 2020. i pre nekoliko dana je istekla garancija i tv je prestao da radi..Sam se iskljucio i ponovnim pokretanjem nema slike, ekran je crn i emituje samo zvuk. Pokusali smo sva moguca restartovanja, ali ne reaguje..
Najverovatnije je otislo pozadinsko osvetljenje. Probaj da kada upalis tv nekim jacim svetlom ( flash light telefona, baterijska lampa) osvetlis ekran. Ako jedva vidis obrise slike ( bleda slika) otislo je pozadinsko. Pogledaj u tvom gradu da vidis za neki servis. Ne mora ovlasceni posto ti nije vise u garanciji jer ces brze resiti problem. Nego da kao ja pre nekoliko godina saljem tv drugog proizvodjaca (otislo pozadinsko) za BG. U stvari radnja je slala u koji je kupljen jer je bio jos u garanciji. Bio sam bez tv-a mesec dana.

Ja sam ovde nosio jedan Sony TV, odlično iskustvo.
na isto mesto odneo, iskustvo OK
ali su "zamesnke" zveknule posle par meseci opet...
ne skroz, da bude crn ekran, nego kao "oslabile" pa na sredini ekrana imam kao senku neku

Nije dse sigurno. Do nekog podesavanja je najverovatnije.
Nema plave boje, najverovatnije tako vidis zbog slike i svog monitora. Sa s23 je slikano.
Problem je najizrazeniji na vivid i standard. U pitanju je EON box mada je isto i na yettel app na tv-u...
Slika sa PS5, netflix, hbo, cast sa kompa, sve je savrseno...

Jos je zanimljivo to sto englezi (arena 1 premium) tj engleska trava izgleda dobro na vivid i standard a lose na ostalima, a nemacka trava (arena 3 premium) izgleda lose na vivid i standard a ok/bolje na drugim profilima.
Pogledajte prilog 517051
Kako sam sa plazme prešao na led tj lcd razocarao sam se hako. Oled i Plasma su keva za fudbal.

1080P na lcd je baš teška priča. Vidi neki 4K signal neku iptv listu da vijaš iki se pomiriš.

Dodatno proveri sve video opcije na tv da su na off. Pogotovo dinamični kontrast i sam kontrast.

Motion flow koristim za fudbal da bude fluidniji prelaz.

Kako sam sa plazme prešao na led tj lcd razocarao sam se hako. Oled i Plasma su keva za fudbal.

1080P na lcd je baš teška priča. Vidi neki 4K signal neku iptv listu da vijaš iki se pomiriš.

Dodatno proveri sve video opcije na tv da su na off. Pogotovo dinamični kontrast i sam kontrast.

Motion flow koristim za fudbal da bude fluidniji prelaz.
4k fudbal izgleda vrhunski, sa YT...
neki losiji snimak sa YT ima iste probleme sa bojom trave...

Da da ogranicnje tehnologije ali ako ti ore nije bilo tako onda je ili neko štelovanje ili ne daj bože neki kvar

pa najgore sto se stvarno ne secam kako je bilo... fudbal ne gledam vec godinama... A jedino sam tu primetio taj "problem"

^
Reset na default, pa podešavanje prema nekoj preporci tipa RTings ili slični?

Meni je 829B od unazad par mjeseci počeo da prikazuje boot error i da neke aplikacije nisu dostupne ili neće raditi. Sve ostalo kao sat radi…

da, definitivno cu probati prema nekoj preporuci sa neta.

ali evo, taj problem ne postoji u zadnjih nekoliko dana, kao da zavisi od kanala, i prenosa tj signala u kombinaciji sa podesavanjem slike na tv...

Sasvim sigurno se izvor signala mora posmatrati kao “primarni izvor nevolja sa prikazom slike”, ispred samog TV uređaja.

Posto je panasonic 65z95b poskupeo solidno, blizi sam vise nabavci bravia8 II modela. Citao sam manje vise sve review tako da ako neko ima svoja iskustva moze da podeli, ali vise me zanima ostvarivanje garancije za tv kupljene u Madjarskoj. Za Panasonic bi bilo potrebno da imam racun, kakva je prica za Sony u Srbiji, jel garancija validna i kako je ostvariti. Hvala

The new combined business will sell TVs carrying Sony and Bravia branding while using TCL's display technology.
The Japanese electronics giant plans to sell a majority 51 percent stake in its home entertainment arm to TCL, while retaining a 49 percent share.

Poslednja izmena:
Oni su kanda rešili da sve raskantaju... telefone praktično ugasili, ostali na 2 modela... ne znam samo da li misle da će neko da plati premium cenu za TCL 'jer je to Sony unutra, samo piše TCL'...
edit. sad vidim ovo što si zacrveneo da će da piše i dalje Sony, ali će biti TCL unutra... meh u svakom slučaju 😀

TCL ce da isporucuje panele verovatno a sve ostalo ostaje Sonijevo... Mada niko nece uspeti da izadje kao pobednik u ratu sa Kinezima. Prosto razlika u ceni proizvodnje je ogromna.

TLC preuzima multimedijalni deo od Sony-a, sa 51% vlasnistva. Bravia linija ce se nastaviti i dalje.

Samo da Sony nastavi da radi obradu slike...

Prošle godine je CSOT otkupio LCD proizvodnju od korejskih brendova, sad TCL kupuje Sony i Bravia brending. Baš su se ukrupnili. 😵

Treba imati u vidu i širi kontekst tržišta:
LG i Samsung su u potpuno drugačijoj poziciji od Sony-ja, jer imaju vertikalnu integraciju.
LG Display je glavni dobavljač OLED panela (uključujući Sony OLED modele), dok Samsung kroz Samsung Display kontroliše QD-OLED i veliki deo LCD/Mini-LED proizvodnje.

Sony, za razliku od njih, nema sopstvenu proizvodnju panela, već se oslanja na spoljne dobavljače, što ga dugoročno stavlja u nepovoljan položaj u borbi sa proizvođačima koji kontrolišu i tehnologiju i trošak. U tom smislu, partnerstvo sa TCL-om nije izuzetak, već pokušaj da se taj jaz smanji.

Ništa ovo nije preko noći, niti je neko “izdao” tehnologiju.

Sony i TCL ulaze u joint venture gde TCL ima 51%, Sony 49%, što znači da TCL preuzima operativnu kontrolu nad TV i home-audio biznisom, dok Bravia i Sony brend ostaju. To uključuje razvoj, proizvodnju i prodaju, uz korišćenje TCL display tehnologije.

Treba imati u vidu da:

• Sony godinama ne proizvodi sopstvene panele
    (OLED dolazi od LG Display, LCD/Mini-LED već od TCL CSOT – uključujući Bravia 9)
  • sklapanje TV-a se već dugo radi preko EMS partnera (npr. Foxconn)
  • dakle, ovo je formalizacija postojećeg stanja, a ne nagli zaokret
Razlika je u tome što sada TCL ulazi i u razvoj i dizajn, a Sony ostaje sa:

• obradom slike
  • audio tuningom
  • kalibracijom i premium pozicioniranjem
S obzirom na stanje tržišta i ogromnu razliku u troškovima proizvodnje, rat sa kineskim proizvođačima se ne može dobiti cenom. Ovo je verovatno jedini način da Bravia:

• ostane profitabilna
  • ostane globalno relevantna
  • ne završi kao Toshiba ili Hitachi
Paralela sa Philips / TP Vision modelom je sasvim na mestu - ime ostaje, operativa se menja.

Ključno pitanje za kupce nije “da li je unutra TCL”, jer to već jeste godinama, nego:
da li će Sony zadržati punu kontrolu nad obradom slike i finalnim tuningom.
Ako to ostane, Bravia i dalje ima smisla. Ako ne - onda je to samo pitanje brenda.😉

Nazad
Vrh Dno