Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bas tako, ne mislim ja da poredim ovaj TV sa nekim OLED modelima od 400 - 500K, ali za nas obicne smrtnike koji gledamo filmove, sport i stogod TV sadrzaja, odlican TV za razumnu cenu. Bas sam zadovoljan....

Takav je i nas osecaj sa X90J. Devojka kaze pri prvom pustabju serije - kao da su ovde ispred nas 😁

Moze li se daljinski od tv uprariti sa daljinskim od mts iris uredjaja?

Bas mi smeta na x90j kada se pojavi prevod na tamnoj sceni, pola ekrana zasvetli bukvalno - zbog onih zona zamracivanja... bas mi nekako cudno deluje... Na ips je crna bila siva na celom ekranu pa se nije ni primecivalo toliko 🙂

Bas mi smeta na x90j kada se pojavi prevod na tamnoj sceni, pola ekrana zasvetli bukvalno - zbog onih zona zamracivanja... bas mi nekako cudno deluje... Na ips je crna bila siva na celom ekranu pa se nije ni primecivalo toliko 🙂
На колико ти је осветљење? Ако иде до 50 као на XH90 пробај да смањиш на 15 ионако је прилично јако...

pa kada se ukljuci hdr, nabije osvetljenje na max mislim

Zato lepo uzmes IPS panel, stavis sva podesavanja na automatski rezim i nemas brige..... Salim se malo, slatke su te muke sto vas muce....opustite se i uzivajte.....

Panasonic postovi su ovde
hvala

Jedva čekam da se Vinsent dokopa tog QD OLED-a 🙂

Mada, koliko vidim morali su da naprave priličan kompromis sa ovogodišnjim OLED modelima zbog tog najjačeg A95K, pošto će biti dostupni samo u 55" i 65", pa ni A90K ne ide preko 65", a lagano bi mogao (sudeći po dijagonalama A90J). To su probali delimično da nadomeste tako što će 83" A90J preneti i na ovu godinu.

Takođe jedva čekam da vidim i recenzije Mini LED modela X95K.

Niko da skupi (.)(.) da kaže cenu 🤣

Uzeo sam ovaj Sony KD-50X80JCEP ali nigde ne mogu da pronadjem aktivacioni kod za produzenu registraciju na Sony site-u. Da li znate gde se nalazi ovaj kod?

Kod mislim da se dobija uz kupovinu, pa ga unosis na Sony sajtu.

Ako ti kod nisu poslali uz račun, zovi radnju gde si kupio, umeju da zaborave da ga pošalju. Tako je bilo u mom slučaju...

Uzeo sam ovaj Sony KD-50X80JCEP ali nigde ne mogu da pronadjem aktivacioni kod za produzenu registraciju na Sony site-u. Da li znate gde se nalazi ovaj kod?
Kao što kolege rekoše, taj kod traži od prodavca, meni su ga posalali imejlom kao PDF dokument, pa sa njim ideš ovde:

Stoji napomena da je registraciju potrebno obaviti u roku od 15 dana od kupovine.

Bas mi smeta na x90j kada se pojavi prevod na tamnoj sceni, pola ekrana zasvetli bukvalno
Resenje je veoma prosto ako imate ovaj problem.
Probajte da zatamnite malo prevod u opcijama, trebalo bi da bude malo sivkast...
Ovo je resenje ako pustate preko pc, ne znam da li tv ima ovu opciju za titlove

Pitanje za vlasnike Sony televizora.
Da li je neko uspeo da poveze TV sa Amazon Alexom? I ako jeste, kako?

I mene to zanima... pokusao sam ali mi fali neka tv app preko koje se povezuje... Mozda ima veze sa regionom koji sam izabrao a to je srbija - u kojoj nije podrzana alexa

Kod mene je podesen jezik na Englush UK, iz play prodavnice sam instalirao app TV WORK WITH ALEXA, ali kada je startujem dobijem komentar da moj region nije pidrzan.
Da li pistoji jos neki nacin da se direktno podesi region?

Stigao mi konacno Ali kinez Usb3.0 lan adapter Realtek RTL8153 no name- 11eur.
Samo da potvrdim da odlicno radi na X90j,
brzina ide na oko 420 mbps (imam sbb 500/50 paket).

Losa brzina, AC 5GHz mreza postize vece brzine. Sa dobrim ruterom naravno.

Verovatno. Meni je ovo odlicno u odnosu na ranije a i vise preferiram lan wired.
Samo ja imam bar 5-6 uredjaja zakacenih na 5ghz, a gde je jos komsiluk…

Postoje razliciti kanali, nije jedan kanal 5GHz mreze.

pozdrav ljudi,
razmisljam se da kupim wd my cloud home. Da li bi sony imao neke poteskoce sa pristupom tom mreznom hdd-u? ( brzina, problemi sa titlovima...)

Pretpostavljam da nije izvodljivo, ali da pitam:

Postoji li način da se doda aplikacija u Basic Mode-u X90J modela?
Znam da je taj mod "osakaćen" i da ima YT i još par aplikacija, pa me zanima postoji li neka solucija.

NOVA: opeN sOurce Video plAyer V6.0.41

APK Download: https://github.com/nova-video-playe...d/v6.0.41/Video-universal-API_21+-release.apk

Neke plejere Google zeza (Nova, Just, TiviMate), neke ne (VLC, MX, Vimu) za MANAGE_EXTERNAL_STORAGE dozvolu...

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da nije izvodljivo, ali da pitam:

Postoji li način da se doda aplikacija u Basic Mode-u X90J modela?
Znam da je taj mod "osakaćen" i da ima YT i još par aplikacija, pa me zanima postoji li neka solucija.
Ako pod Basic režimom podrazumevaš ovaj Apps Only režim (gde ima samo jedan red aplikacija na početnom ekranu), mislim da mogu da se dodaju i uklanjaju aplikacije. Taj red može da primi fiksni broj aplikacija, ali kada odeš na poslednju ikonu u redu, otvori se ekran sa svim aplikacijama, s tim što su one koje su na početnom ekranu u prva dva reda, a preostale ispod. Samo duže zadrži željenu aplikaciju i idi na Move, pa je premesti gde želiš. Ja sam tako dodao Plex, koji nije bio fabrički instaliran.

A ako pod dodavanjem aplikacija misliš na instaliranje novih, može i to, samo moraš ručno da otvoriš Play Store iz podešavanja TV-a pošto se iz potpuno nepoznatog razloga Play Store ne prikazuje nigde u Apps Only režimu.

Nazad
Vrh Dno