Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima i jedna mala pomoc.Tv sony mi je oznaka xg950 tako nesto, e sad mrezna njegova ne propusta preko 100mb brzine pa me interesuje ima li nacina da se to promeni, negde pre naleteh na neki prikljucak koji ide u njega pa isti dozvoljava vece brzine sa optickog neta,i sad nigde ne nalazim nista slicno,hvala na pomoci.

Kupi normalan ruter i povezi na Wi-Fi.

Preko wifi modema mts radi ali ima prekide a ispod tv modem,negde videh da ima kutijica lan u lan koja ima modem u sebi i koja izvlaci brzinu al ne mogu iskopam gde to videh,ako ne uspem,kako da znam koji lan u usb radi na tv?

Pretraži temu, pisalo se dosta o tome...
Na XH90 seriji sa android 10 provereno radi tp-link UE300 v3.0

Poslednja izmena:
To i kazem, uzmi normalan ruter i radice bez problema na Wi-Fi, a ucinices sebi uslugu i za ostale uredjaje sto nece kuburuti sa Wi-Fi.

Ne bih da budem dosadan ali zaista me interesuje za sta je potrebna brzina veca od 100mbps za TV. Za streaming 4k videa maximalno je potrebno 25mbps. Cemu 100, a kamoli vise od toga?
Mozda sam nesto propustio, ali zaista ne vidim poyrebu za takvim brzinama.

Kada se u lokalnoj mrezi strimuju ozbiljni remuxi, nije lose da je povezan na dobru 5GHz mrezu ili lan kablom, ali svakako retko sta prelazi 100Mbps.

Kvalitetan i stabilan net naravno, ali mislim da i za remux nije potrebno ni blizu 100mbps, a kamoli vise od toga....

Nekog to apsolutno ne zanima, ali nekome ko voli da gleda 4K HDR remux sadržaj svakako znači tih 100 Mb/s, pa i više.

Koliki je protok takvog sadržaja lako može da se proveri npr. kada se pusti Direct Play preko Plex-a, pa se u podešavanjima servera vidi protok u realnom vremenu (sa sadržajem koji ja gledam ide u proseku od 50 do 90 Mb/s). Ja strimujem tako 4K HDR remux-e, a TV je povezan kablom na ruter (100 Mb/s) i izuzetno retko mi se desi baferovanje, samo sa najzahtevnijim materijalom čiji je protok blizu 100 Mb/s. Takav materijal je za sada izuzetno redak.

Jedino što mi pada na pamet da traži više od 100 Mb/s trenutno je Bravia Core (za koju u uputstvima stoji da treba bar 115 Mb/s za najviši kvalitet), ali ja nisam uspeo da dobijem zadovoljavajuću reprodukciju, a i izbor sadržaja koji je dostupan u tom najvišem kvalitetu je veoma ograničen, pa mi se sve to više čini kao marketinški trik.

Naravno, svako ima svoje potrebe. Nisam imao nameru da budem maliciozan, samo mislim da vecina korisnika nema tako extremne zahteve, te da im i daleko manje brzine interneta od 100mbps rade posao.
Ali takodje, postujem i one koji zele da izvuku maximum kvaliteta na uredjajima koje poseduju i da u tome uzivaju.

Sta je trenutno najbolje od Sony-a do 50" na nasem trzistu a da nije OLED? 50X90J? I da li je on vredan razlike u ceni u odnosu na X85J?

Zna li neko sta znace oznake kod x85j i x90j modela. Naime naisao sam na oznake x85JAEP i x85JCEP. Isto vazi i u slucaju x90j a muslim i kod x80j. I cena ovih modela je razlicita, a u specifikacijama nisam uocio razliku. Zna li neko o cemu se radi?

Боја рама, позиција ногара од постоља, бар је тако за XH90 серију...

Sta je trenutno najbolje od Sony-a do 50" na nasem trzistu a da nije OLED? 50X90J? I da li je on vredan razlike u ceni u odnosu na X85J?
Lično mislim da je X90J najbolji TV ispod OLED-a.

Ako pod Basic režimom podrazumevaš ovaj Apps Only režim (gde ima samo jedan red aplikacija na početnom ekranu), mislim da mogu da se dodaju i uklanjaju aplikacije. Taj red može da primi fiksni broj aplikacija, ali kada odeš na poslednju ikonu u redu, otvori se ekran sa svim aplikacijama, s tim što su one koje su na početnom ekranu u prva dva reda, a preostale ispod. Samo duže zadrži željenu aplikaciju i idi na Move, pa je premesti gde želiš. Ja sam tako dodao Plex, koji nije bio fabrički instaliran.

A ako pod dodavanjem aplikacija misliš na instaliranje novih, može i to, samo moraš ručno da otvoriš Play Store iz podešavanja TV-a pošto se iz potpuno nepoznatog razloga Play Store ne prikazuje nigde u Apps Only režimu.

Hvala.
Da, mislim na taj mod i dodavanje novih aplikacija, npr. sa USB-a.
Međutim, kako nemam G nalog (niti bih da se time bavim) pretpostavljam da nije moguće instalirati? Ili postoji način da se neka od ovih "osnovnih" ukloni pa instalira nova?

2.png

Poslednja izmena:
Drustvo,ne uspijem očostiti ekran od tv-a.Ovaj model je u pitanju KD-49XG8096. Bas je "masan"ekran,cim god ocistim. Tacno se vidi kada je tv ugasen,jer jaca svjetlost u dnevnoj pa dolazi do izražaja. Kada je tv upaljen,nema nikakvih problema. Uzeo sam sredtsvo u Okuvu,Gruding ne pomaze,kombinacija voda+sirće takodje. Neki savjet? Bas me nervira

Mene ovo isto zanima, jer je spremacica cistila ekran i skroz ga razmazala. U pitanju je OLED, ali mislimo na istu stvar. Bas nervira kada preko dana baca odsjaj, prljavo kao svinja.

Ja naglasim da od tehnike niko ništa ne čisti, ni žena što čisti, ni devojka ni roditelji.
Stigao vrr na x90j

Prilozi

• F71A700B-B243-4453-9AD9-6356D519B4B6.jpeg
    F71A700B-B243-4453-9AD9-6356D519B4B6.jpeg
    130.4 KB · Pregleda: 61
Gde se nalazi VRR opcija u podesavanjima? Dobio sam nadogradnju za X90J, pisalo je da stize VRR, ali nigde ne nalazim opciju.

Nazad
Vrh Dno