Šta je novo?

Sony televizori

Bio je za vikend apdejt, ali mislim da je HDD korišćen u periodu izmedju. Problem je što se stanje nije promenilo nakon gašenja fioke/ponovnog spajanja HDD na USB televizora. Fioka ima svoje napajanje.

Da bedak tako kod mene na A80J imam samo 2x 2.1 dok LG ima sva 4. Nemam pojma da li je fizički moguće il neki splitter na jedan od ova dva.

Edit: Ne splitter ali switch u tom slučaju sad sam malo proguglao ali nisam siguran da li će gurati 4k HDR.
Jesi primetio da prilikom gledanja tv (EON) leva ivica tv je 1cm debela bezel,a desna 7mm i to samo vazi kad se gleda tv,u svim ostalim slucajevima je 7mm predstavu nemam kako ovo da resim ja vidim ta 3mm vrlo jasno i nije da mi ne smeta

Samo na EON? Meni je takav bezel i inače. Sada kada si pomenuo nisam ni obratio pažnju 🤣

Samo na EON,vidi ako imas eon ili uopste sa cega gledas,jasno se vidi levi bezel deblji od desnog odmah se vidi da nije simetricno

Poslednja izmena:
Ne,samo gledanje kanala stranih domacih,ladno im ivice slike nisu uskladjene,levi bazel je 1cm a desna debljina bazela je 0,7cm,Sony xra83j,svak drugi input je normalan 0.7cm

Ima li ko 65X80K da napise utiske? Treba mi za filmove i serije i citam da zna da bude previse taman. Vidim da ima peak brightness ~650.
Nisam pametan da li da uzimam Oled ili cekam nove LED modele ili MiniLed ako bude normalna cena.

Normalnu cenu mozes da ocekujes tek sledece godine u ovo vreme, ako zelis toliko da cekas, onda cekaj nove modele, ali tad ce izaci sledeci novi modeli i tako mozes u nedogled. :)

Napravio sam lapsus. Mislio sam na Oled 65A80k.
Mini Led su bili na snjlizenju, ali ja dok sam se odlucio odose.

Dobar je a80k, ali je prethodni model a80j za nijansu bolji. Proguglaj malo imaš i poređenja na YT.

Ја имам 65А80Ј. ТВ је боли глава, право уживање. Нисам сигуран за peak brightness, углавном га користим у вечерњим сатима :) ал могу да ти кажем да сам презадовољан.

Ја имам 65А80Ј. ТВ је боли глава, право уживање. Нисам сигуран за peak brightness, углавном га користим у вечерњим сатима :) ал могу да ти кажем да сам презадовољан.
Hvala drug. Reci mi sano sto se tice osvetljenja. Jel istina sto kazu review-eri da nije bas sjajan na tom polju? Uvece i u mracnoj sobi znam da je fantazija, a preko dana u osvetljenoj sobi? Ima li refleksije? Meni treba za hdr/blu ray filmove i serije, a mozda nekad uzmem i ps5.

Imam sve to što si naveo, a i ovde sam ostavljao fotke kakav je u toku dana pošto gledam dosta fudbal u toku dana ujutru. Kada zatamniš ubica. Na jutjubere se ne obaziri. Refleksije ima jer je semi-gloss ali je to ništa što bi trebalo da te zabrinjava u odnosu na lg ili samsung.

Je l imao neko iskustva sa reklamacijom zbog “dirty screen” efekta?
Imam xh9096 i oduvek ga je bilo u ćoškovima, ali to sam ispratio da je često na ovim panela. Međutim, od skora mi se pojavilo u gornjoj levoj četvrtini, negde pri sredini same četvrtine.

Edit:
Recimo, vidljivo je na fudbalskom terenu kad gledam neku utakmicu.

Kao fleka koja je tamnija od ostatka ekrana, blago vidljivo. Tako mešto sam primetio kod paše na TVu kod mene nema toga.

P.S. ili navijas za Man Utd pa ti se pomračilo 😊

Na A83J je prosto prestao da se očitava sadržaj priključenog USB HDDa. Klasičan 3,5 inča desktop HDD u fioci, NTFS. TV prikaže serijski broj i proizvodjača uredjaja, ali kaže da nema stavki za prikaz, kao da je sve obrisano. Ovo je iz teveovog medija plejera iz firmvera (Androida), a preko kog se mesecima pušta sadržaj sa tog istog diska.

Priključim disk na računar - sve je u redu, sve je tu, otvaram, kopiram štagod. Očitam SMART, testiram ga u HD Tune - ma, sve prolazi.

Šta može da bude?

Meni se isto dešava jedno u 3-4 nedelje sa X93J, pa ga restartujem i sve opet radi kako treba.

Inače, taj moj TV je baš poskupeo u poslednjih nekoliko meseci. Ja sam ga kupio u decembru i tada je bio 120k, a sad vidim da je u istoj prodavnici redovna cena 155.550.

Јако занимљив тест, који и даље траје..

Јако занимљив тест, који и даље траје..

Precizno veoma i istina da Sony ima baš najduži image retention, ali burn-in barem kod mene na a80j za sada posle godinu dana nema. Doduše gleda se predveče od 17-22 i vikendom uglavnom 5-6 sati.

Precizno veoma i istina da Sony ima baš najduži image retention, ali burn-in barem kod mene na a80j za sada posle godinu dana nema. Doduše gleda se predveče od 17-22 i vikendom uglavnom 5-6 sati.
Они су рекли да највише шансе за burn in имају qd oled - и, због недостатка посебно белог пиксела и то приликом неконтролисане употребе. Тако да си ти са А80Ј безбедан 🙂. Бољка им је рецимо ако неко користи ТВ као екстерни монитор...

Sa mojom upotrebom znam da sam bezbedan, ali nikad se ne zna😁

X93J malo brljavi sa puštanjem nekih fajlova sa fleša. Konkretno, u pitanju je .mkv fajl veličine 1.8gb. Pusti ga, pa se na samom početku zamrzne slika u jednoj sekundi. Premotam 10 sekundi unapred i odatle ide normalno, uz eventualno jedan ili dva momenta kada slika bude malo skremblovana, ali nema šanse da vratim na taj momenat kada se slika zamrzla u jednom frejmu i da odatle nastavi kako treba.

Liči da je do fajla - si probao još neki?

I neki drugi player?

Probao sam isti fajl na računaru, ide tečno i bez ikakvih smetnji. Desilo i sa nekim drugim fajlovima i svi su iz iste sezone jedne serije, ali bih rekao da je do toga da softver televizora nije baš najkompatibilniji sa tim formatom, a ne da su fajlovi problematični. Videću da nađem druge fajlove ili da konvertujem ove.

Probao sam isti fajl na računaru, ide tečno i bez ikakvih smetnji. Desilo i sa nekim drugim fajlovima i svi su iz iste sezone jedne serije, ali bih rekao da je do toga da softver televizora nije baš najkompatibilniji sa tim formatom, a ne da su fajlovi problematični. Videću da nađem druge fajlove ili da konvertujem ove.
Пробај MX ако ниси до сад, пушта све живо најнормалније..

Just (Video) Player is based on Media3 (formerly ExoPlayer), compatible with Android 5+ and Android TV.

Kome treba više opcija (posebno oko titlova i mreže) najbolji je NOVA: opeN sOurce Video plAyer

Oba besplatna i bez reklama, tako da nema potrebe za tim MX indijskim đubretom :)

Vredni pomena su još i mpv, VLC, Vimu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno