Šta je novo?

Sony televizori

pozdrav svim clanonovima...od danas konačno vlasnik dugo ocekivanog SONY 65X95J,kad kazem dugo mislim na skupljanje novca,porodica na prvom mestu ali skupilo se :)...prvi tv sony 55w829 1080p kupljen pre 7 godina koji i dan danas radi bez greške,samo sto je sad promeio soubu :) prelazak sa 1080p na ovaj 4k je ludilo.Iskreno ja sam oduševljen kompleto ovim modelom,uz mala podešavanja slika je zapanjujuća...

pozdrav svim clanonovima...od danas konačno vlasnik dugo ocekivanog SONY 65X95J,kad kazem dugo mislim na skupljanje novca,porodica na prvom mestu ali skupilo se :)...prvi tv sony 55w829 1080p kupljen pre 7 godina koji i dan danas radi bez greške,samo sto je sad promeio soubu :) prelazak sa 1080p na ovaj 4k je ludilo.Iskreno ja sam oduševljen kompleto ovim modelom,uz mala podešavanja slika je zapanjujuća...
Nek je sa srećom, i da te služi dugo...

Ako je Sony kupljen kod madjara, sta je sa garancijom? jel priznaju kod nas ili ne?

Koliko znam ne, jedino prodavac da ga vraca u Madjarsku i nazad. Ili servis na nbg kod Sava Centra za koji sam cuo da je odlican.

To je zvanicni i ovlasceni Sony servis, Input, Milentija Popovica 18.

Kako castujete sa računara na televizor? Kad castujem direktno iz VLC-a, titl se ne castuje, samo slika i zvuk. MPC-BE koji generalno koristim uopšte ne može da castuje, osim ako nisam nešto prevideo. Čime može da se castuje tako da se zadrže i titlovi?

Plex server je odlicno resenje za skinuti materijal. Sljaka kao sat preko 12 godina

Kako castujete sa računara na televizor? Kad castujem direktno iz VLC-a, titl se ne castuje, samo slika i zvuk. MPC-BE koji generalno koristim uopšte ne može da castuje, osim ako nisam nešto prevideo. Čime može da se castuje tako da se zadrže i titlovi?
Zašto bi to radio kada postoje lakša rešenja u vidu streaming aplikacija plex, emby, jellyfin ili nova video player? Kakav cast u 2023🤦‍♂️

Meni se jutros oko 10-11 TV sam upalio o.0
Ukoliko često nemaš nikoga kod kuće, TV će se masu puta uključiti i sam se isključiti nakon isteka perioda neaktivnosti. Nećeš ni provaliti da je radio.

Prva 2-3 puta sam prozvao ženu da je ostavila TV uključen, a onda se na moje oči, VIŠE PUTA, ponovilo. Za dve godine se možda 1-2 puta uključio noću, sreća nije bio pojačan. Po danu, xx puta.

U jednom od apdejtova je pisalo da baš to rešava, ali nije rešio.

Drugi problem je da se na isključenom TV povremeno čuje delić sekunde zvuk sa poslednje gledane TV stanice. Kao da je TV uključen, stisnut mute i na deo sekunde se uradi unmute/mute. Evo sinoć, za 10 minuta 3x se čulo. Vrlo iritantno.

Navikli smo se kada putujemo da ga isključimo iz struje.

Većina tekstova koje sam našao o tome kažu da je problem do BT daljinskog jedna od ideja je bila da izvadim baterije i ostavim tako, ali je problem što su događaji potpuno random i ne mogu da ih reprodukujem.

Model je KD-65XH8077.
Sad sam se logovao na portal, piše samo datum kupovine, ne piše mi do kada je garancija, ali nadjoh taj dokument o servisiranju na mail. Piše da je garancija 5 godina, do 2025.

Da li je za servis potrebno odneti TV kod njih? Baš taj servis kod Sava Centra je svojevremeno izlazio na teren za popravku CRT 29", čak su bili u fazonu "gde to da nosite?!". Za taj problem je imao spisak i kada je zamenio deo kaže, e vi ste mi poslednji na ovoj strani. Bio je opoziv, ali nije bilo načina da se to sazna. TV je kupljen na crno, a taj deo posle nekoliko godina zamenjen bez troškova.

Ukoliko često nemaš nikoga kod kuće, TV će se masu puta uključiti i sam se isključiti nakon isteka perioda neaktivnosti. Nećeš ni provaliti da je radio.

Prva 2-3 puta sam prozvao ženu da je ostavila TV uključen, a onda se na moje oči, VIŠE PUTA, ponovilo. Za dve godine se možda 1-2 puta uključio noću, sreća nije bio pojačan. Po danu, xx puta.

U jednom od apdejtova je pisalo da baš to rešava, ali nije rešio.

Drugi problem je da se na isključenom TV povremeno čuje delić sekunde zvuk sa poslednje gledane TV stanice. Kao da je TV uključen, stisnut mute i na deo sekunde se uradi unmute/mute. Evo sinoć, za 10 minuta 3x se čulo. Vrlo iritantno.

Navikli smo se kada putujemo da ga isključimo iz struje.

Većina tekstova koje sam našao o tome kažu da je problem do BT daljinskog jedna od ideja je bila da izvadim baterije i ostavim tako, ali je problem što su događaji potpuno random i ne mogu da ih reprodukujem.

Model je KD-65XH8077.
Sad sam se logovao na portal, piše samo datum kupovine, ne piše mi do kada je garancija, ali nadjoh taj dokument o servisiranju na mail. Piše da je garancija 5 godina, do 2025.

Da li je za servis potrebno odneti TV kod njih? Baš taj servis kod Sava Centra je svojevremeno izlazio na teren za popravku CRT 29", čak su bili u fazonu "gde to da nosite?!". Za taj problem je imao spisak i kada je zamenio deo kaže, e vi ste mi poslednji na ovoj strani. Bio je opoziv, ali nije bilo načina da se to sazna. TV je kupljen na crno, a taj deo posle nekoliko godina zamenjen bez troškova.
Meni je svojevremeno otisao procesor na 55" i dosli su i zamenili ( mislim da je bilo oko 20e doplata za to ). Inace Darko Zeravljev, koji je radio u Yugoslavia komercu, a koji je sada , ja mislim, vlasnik ovog servisa, je jako zanimljiv lik....može od njega puno toga da se sazna...

Moraću da ih pozovem, da prijavim ovo random uključivanje i fantomski zvuk. Problem je što bi TV mogao da bude kod njih u servisu 15 dana i da se nijednom ne desi. Ili oni kao nešto poprave, a ja 2 meseca ne provalim da ga nisu popravili, da je problem još tu.

A onda u 10 minuta, 3x čujem taj zvuk ili se u 2 dana 2 puta uključi na moje oči.

Kartica d SBB hoce oko ponoći da šalje neki signal. Meni se avr pali na 10ak sekundi i onda ugasi. Verujem kad zvuk nije vezan za avr da onda se tv pali. Nije to do TVa barem sam ja tako informisan.

Moraću da ih pozovem, da prijavim ovo random uključivanje i fantomski zvuk. Problem je što bi TV mogao da bude kod njih u servisu 15 dana i da se nijednom ne desi. Ili oni kao nešto poprave, a ja 2 meseca ne provalim da ga nisu popravili, da je problem još tu.

A onda u 10 minuta, 3x čujem taj zvuk ili se u 2 dana 2 puta uključi na moje oči.
Kao što rekoh, pozovi i traži Darka...voli da sluša i da pomogne.

@Stock imam poslednji over the air update. Jel factory reset ide kroz menije ili ima neka fora za kombinaciju tastera?

@emaremare uglavnom se uključuje u jutrnjim satima. Mada, poslepodne žena dođe kući, uključi tV, bez obzira da li ga gleda ili ne, pa poslepodne i nema kada da se uključi. U TV-u je SBB kartica, koja je dugo korišćena u LG WebOS TV-u i nije pravila problem. Od tekstova koje sam našao, većina ljudi sumnja na BT daljinski.

@DJmihailo pokušaću ovaj factory reset, pa ako se opet čuje ili uključuje, zovem Darka.

@Stock Još samo da shvatim gde je na toj list KD-65XH8077 tj šta se od ovih oznaka gleda. Iz ove oznake jedino vidim da je 65 dijagonala. Ja imam XH, a tamo je svuda slovo_dvabroja_slovo.

v6.5076 je najnovija verzija za tvoj model

Ako je već instalirana, onda samo factory reset i to je to.

Pa ne znam šta se koristi, zato i pitam.

Hvala svima!
Nova opeN sOurce Video plAyer, baš juče je izašla nova verzija:

v6.0.93 APK download:

Poslednja izmena:
Najjednostavniji i najfunkcionalniji video player koji kastuje je SodaPlayer za mene. Pustiš video i u donjem desnom uglu imaš dugme Cast kao i Subtitle. Sve funcioniše. Ako su malo veći ripovi (nekoliko GB) hoće da se disconect ali retko.

Kakva glupost 5.1 prostorni zvuk kako je u aplikaciji oznacen ne radi ako se u podesavanjima ne prebaci pass trough na PCM. Android 10ka, jel i kod vas tako? Probao na Muse live at Rome Olympic Stadium 4K. Dobro je da barem nekako radi 😄

Imam 55XF9005 koji ima 4 HDMI. Jedan je ARC i mislim da jedan jos podrazva sve full (tu mi je PS5 spojen)
Da li je moguce da na ova dva preostala nemam DolbyVision i HDR ako je spojen box? da su ograniceni nekako?
Sad mi je spojen hipernet box pa vidim da na streaming servisima nema, dok preko internog Androida ima sve

Nazad
Vrh Dno