Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obicno na polici, ali sam poslednjih par dana stavio na sto. Nije pomoglo.
Kazu ljudi da je dosta tisi kada se skine gornji deo. Mozda i to probam ovih dana, ali onda bi trebalo i cistiti cesce.

A da okadite, mozda bi mu to pomoglo? 😛

@ fructal, Gdin M

Hvala momci! Ostaviću da vileni ovako par dana pa šta bude i kako bude...
Ionako sam kontao da ubacim VPN ovih dana kako bih skinuo sa PlayStorea PlayStation aplikaciju pa kontam da će i to pomoći, ako se ne reši samo od sebe

Šta koristite za to? Ono, da je bezbedno i lako za upotrebu... Vidim i da Windows 10 ima neki built-in VPN?

BTW, ima neko da prodaje američke diskove? God of War me zanima, Limited Ed. ... Voleo bih da ga imam na disku
Skini
https://play.google.com/store/apps/details?id=hotspotshield.android.vpn
Pokreni
Zaustavi Google play i izbri cache i data
Udji u Google play i skini ps app

Nakon toga mozes izbrisati ovu aplikaciju

Ja neki dan to uradio i funkcionise provjereno

znam za to nego nadjoh i par oglasa za 4.000 pa rekoh da pitam koja je fora... od njega sam uzeo konzolu i on mi je proveren pa rekoh da vidim ko su ovi ostali i da li je neko kupovao.

Ja sam nedavno uzeo za 3000din ukupno, Yakuzu 6 i Life is Strange 2 Deluxe. To je bilo 10. Aprila, a Yakuza je zvanično tek 17. izašao. Ima svega na K/P 😉. Btw ovo je na diskovima bilo.

znam da ima svega nego ne bih bas ni da se kockam previse 🙂
konzola mi je samo za ekskluzive pa cu da se protegnem nekako za gow, barem on vredi da se uzme.

Oh Sony hebo ti... Obe igre imam.. xD

I tačno sada gledam I razmišljam da uzmem Shadow of the colossus I The last guardian, a obe mi smrde na ps+ igre do kraja ove godine...
Kakav ti je backlog? Ako imaš brdo kupljenih igara koje nisi odigrao, a sudeći po tvom pisanju, imaš, bolje se suzdrži od impulsa koji te tera na kupovinu 🙂

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Pozamasan, posebno sa par novijih naslova i ekskluziva od prosle godine (sramota i da nabrajam, sigurno imam oko 40ak naslova sto kupljeno sto free uz PS+).
Ali "hrcak" sindrom je jaci od mene, posebno kad vidim cene oko ~20e a znam da ne padaju tako cesto cene za jace naslove.

Ako nista cu konacno ovog vikenda i sledece nedelje da obrnem GoW, TloU i ako mi se posreci sa vremenom i HZD.

Poslednja izmena:
Za kolege koji imaju Pro - od novijih naslova preporuka za igranje u performance ili resolution mode?
Kakva je situacija sa GoW/HZD I TloU - ima li stucanja sa "4k" ili da idem ipak FHD?

Pa jel imas 4K TV? Ako nemas, onda je lak odgovor.

Ja bih GoW verovatno igrao u performance modu cak i u 4K, jer mi bas puno znaci cak i tih nestabilnih 60fps.

Za HZD se ne secam da je imalo da se bira performance/resolution mode, ja sam to video samo u SoC, mozda je bilo pa sam prevideo. u svakom slucaju radilo je odlicno u 4k 30fps. Vec sam pisao, sve kad se sabere, meni je to 10+ igra, tu racunam i stvari kao sto je opimizacija i slicno...

Ako pak mislis na 1080p vs 4k (resolution vs performance), to ces sam da ocenis najbolje. TloU i GoW takodje rade odlicno po meni u 4k.

Za kolege koji imaju Pro - od novijih naslova preporuka za igranje u performance ili resolution mode?
Kakva je situacija sa GoW/HZD I TloU - ima li stucanja sa "4k" ili da idem ipak FHD?

Iako imam 4k tv i GoW i TLoU sam igrao u performance.
Meni 30fps smeta dosta vise od losije grafike, ali ima i onih koji se ne bi slozili.
Probaj i odaberi ono sto ti vise odgovara.

Ima i u HZD mada nisam video neke razlike u fps a prikaz je daleko bolji u resolution modu pa sam ga tako i držao.

Mislim da je tu u oba moda fps ogranicen na 30, tako da je resolution bolji izbor.
Veca je frka kada igra nudi 3 opcije 😉.

Pa jel imas 4K TV? Ako nemas, onda je lak odgovor.

Ja bih GoW verovatno igrao u performance modu cak i u 4K, jer mi bas puno znaci cak i tih nestabilnih 60fps.

Imam Samsung ue40ju6070 (nema hdr nažalost) ali sam iz navike do sada pikao iz stolice uz monitor noću. Pošto sam na bolovanju narednih nedelju-dve (i zbog problema sa leđima) moraću da se prebacim na kauč i TV...
Zato i pitam, ima li svrhe 4k (jer svi hvale) I radi li bez stucanja? Uzeci u obzir da moj tv nema hdr verovatno neću imati toliki "wow" efekat u odnosu na 1080p

I ja sam poput kolege shina sklon fluidnijem gameplayu.

U svakom slučaju hvala kolegama na odgovorima. Bas sam i zato pitao koje su igre "kritične" sa performansa u 1080p vs "4k"

Poslednja izmena:
Performanse su generalno prilicno ok u ekskluzivama (ostalo igram na x1x ili pc-u).
Manje-vise lockovanih 30fps. CPU je naravno slab za 60fps (ni na X1X nije bolja situacija).

Imam Samsung ue40ju6070 (nema hdr nažalost) ali sam iz navike do sada pikao iz stolice uz monitor noću. Pošto sam na bolovanju narednih nedelju-dve (i zbog problema sa leđima) moraću da se prebacim na kauč i TV...
Zato i pitam, ima li svrhe 4k (jer svi hvale) I radi li bez stucanja? Uzeci u obzir da moj tv nema hdr verovatno neću imati toliki "wow" efekat u odnosu na 1080p

I ja sam poput kolege shina sklon fluidnijem gameplayu.

U svakom slučaju hvala kolegama na odgovorima. Bas sam i zato pitao koje su igre "kritične" sa performansa u 1080p vs "4k"
Ja imam Fhd monitor i PS4 Pro i uvek igram u resolution modu kad god igra dozvoljava. Primeti se i tako razlika u grafici, posebno TLoU... Na 4K je sigurno još bolje 🙂 Gow isto, nema nikakvih problema što se tiče performansi.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ja igram na 4K i izabrao sam čini mi se resolution, tj tamo gde ide u 30fps posto performance mi nema taj filmski efekat... generalno igre uvek igram sa 30fps bas zbog toga. 🙂

Ali moram primetiti da je bilo laga u GoWu, ne dok igram vec u "cutscene-ma" se desilo par puta.

A igra sama po sebi me iznenađuje! Taman kad sam mislio da sam blizu kraju, ono se nastavlja dalje! 😀
Sto je super, vec sam se razmišljao koliko će mi biti krivo kad predjem ovo remek delo! Po meni ubedljivo najbolja PS4 igra i uz TLoU vrv najbolja igra za konzole uopšte. 🙂 Ok, MGS tu jos da dodam. 😀

Ali mora se primetiti da su dosta otišli u smeru TLoU-a posto je sve znatno ozbiljnije i dosta se radi o samom odnosu Kratosa i Atreusa kao sto je to bilo sa Dzoel i Eli.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ja GOW nekako više volim u Performance modu. Fluidniji je, nekad poprilično ali nekad se baš primeti da padne na 30FPS. Doduše retko je to, možda 5% vremena od dosadašnjih 15-ak sati igranja. Inače je prosek oko 55FPS, nije DF info. DF malo svira qurtzu sa svojom 60fps analizom.

Kad smo kod ove teme, šta mislite da je najrealnije očekivati za rezoluciju kod budućeg PlayStation 5:

1) 1080p 60Fps za sve naslove (najmanje očekivanje)
2) Checkerboard 4k 60fps
3) Pun 4k sa 60Fps (najveće očekivanje)

Podrška za VVR se podrazumeva.

Trenutno Ps4 Pro nudi Checkerboard 4k 30fps, što je ipak kompromis.

Kompromis je stvar developera, neko ce gurati sto vise efekata i ostati na 4k 30fps dok ce nekome prioritet biti 60fps pa ce ili malo smanjiti rezoluciju efekata ili koristiti checkerboard da dostigne 4k.
Ne postoji nesto sto je mandatory, sem VR-a gde je Sony tako rekao. 🙂

Pre svega harvder će biti jači, pogotovo procesor. Sasvim je realno očekivati grafička poboljšanja, pitanje je samo kolika. Može developer da napravi i ekstrazahtevnu igru tipa Kingdom Come, ali to ne menja činjenicu da će neki minimum postojati kao i sada.

Nema sanse da vidimo native 4K 60fps u onim graficki najzahtevnijim naslovima. CPU ce biti dosta jaci, bice i GPU, stim sto sve to treba gledati na base hardver, dakle base ps4 i xbox one.
Ono sto je, po meni, sigurno, to je veca cena hardvera/konzola na launchu. Nije realno da vidimo situaciju kao sa PS3 gde je na launchu 60GB model isao za 599$, ali ovde za neki base treba ocekivati 499$, sto je bila i launch cena za xbox one x.

Poslednja izmena:
To sto ce CPU biti jaci apsolutno nista ne govori da ce sve igre biti 60fps. 🙂 I ovaj slabasni cpu u trenutnim konzolama moze da fura 4k 60fps igre samo ako ih je developer tako zamislio (dizajnirao). Naravno ipak je tu stvar o milion drugih efekata koji koliko god da je CPU jak, ako developer ima 30fps kao prioritet (preferira izgled pre nego performanse), ti efekti bice mnogo vece rezolucije, lod ce biti mnogo dalji itd.

Momci spominjali ste neki demo za Detroit become human da je iskočio juce/prekjuče.
Ima li ga za EU region ili je samo za USA region i gde mogu da skinem pošto u pretrazi u PS Store ne pokazuje.
Taman da ga stavim paralelno da ide dok se skida ovaj 1.16 patch od 6.2GB za GoW.

Ja kovem sve u Max Rezolution (4K) znaci ono grafika da bude na max iako igram na 1080p monitor i za sada sve klizi.. 😀 Boost mod ukljucen i ovaj novi Supersampling takodje.. Horizon igrao tako, God of War, Rise of the Tomb itd...

Kod mene na EU psn ga uredno prikazuje.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja GOW nekako više volim u Performance modu. Fluidniji je, nekad poprilično ali nekad se baš primeti da padne na 30FPS. Doduše retko je to, možda 5% vremena od dosadašnjih 15-ak sati igranja. Inače je prosek oko 55FPS, nije DF info. DF malo svira qurtzu sa svojom 60fps analizom.

Ja imam oko 30 sati, zavrsio sam igru i ne bih se slozio da je prosek oko 55.
Dosta je delova gde igra prilicno dobro radi, ali ima delova i gde je fps oko 30. DF je odradio analizu na pocetku igre, mada jos gorih segmenata ima kasnije.
Ne bi trebalo zaboraviti ni da je izaslo nekoliko zakrpa od izlaska igre. Kazu ljudi na forumima da je grafika na par mesta downgrade-ovana i da je fps nesto bolji.

I pored svega toga, igram u performance modu jer su mi mane tog moda (judder zbog promenjivog framerate-a i ruznija grafika) dosta podnosljivije od onoga sto se desava u resolution modu (dosta gori input lag i skokovit motion).

Poslednja izmena:
Razmišljam se vec duže vreme da uzmem TV, došao je trenutak da se polako rastajem od Philips-ovog 55 TVa sto je matori uzeo za vikendicu.

E sad imam opciju da uzmem preko Sony XE9005 i to od 65 inča... znatno bi me jeftinije izaslo nego kod nas i ako bi mi naplatili carinu... čini mi se 30%?

Ako ima neko iskustva, koju cenu uzimaju za obracun carine? Cena koja je kod nas ili cena koju sam ja platio u inostranstvu ili pak nešto trece kako njima dune?

I naravno dal je dobar izbor ovaj XE9005? Vidim da ima i bolja serija sa X1 Extreme procesorom koja podržava i Dolby Vision ali msm da bi mi i ovaj 9005 bio dovoljan... vidim da su ga ljudi hvalili ovde a i generalno ima dobre ocene.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Pre nego sto kupis tv pogledaj dolby vision na xe9305. Dobio je firmware update pre par nedelja. Slika je brutalna! Izvor kod koga mozes da ga vidis je npr. Netflix i apple tv.

Dad of BOI

Par sati u igri (kod plavog patuljka stigao)... Sta znam... Grafika je odlična, scenografija ostavlja bez daha, borba izazovna i zahteva taktički pristup...
Ali mi priča ne deluje nešto posebno (odnosno startna motivacija je trebala biti jača osim običnog "delivery questa") I tu više vadi onaj event posle nekih 40min igranja koji mi za sada deluje kao highlight igre...
Takodje combat system sa R1/R2 za light/heavy napade je po meni kriminalno rešenje - što zbog reakcije samih prstiju, što zbog ne prirodnog položaja. Kocka/iks pod palcem bi za ovo bilo fantazija (par puta sam zaginuo samo zato što sam instinktivno posegao za to umesto R1/R2).
Kobse za isti odlučio (" I do not know!") treba ga zadaviti kablom od džojstika.

Inače 4k radi sasvim ok, ali ima jittera kod cutscenes. Daje filmski osećaj igri ali je performance ipak mnogo tečniji

@shin
Moj pro jeste bučan ali ne toliko da ne može da se igra. Rekao bih da je kao slim možda malo glasniji... Tako da jedina opcija ti je nova konzola...

Poslednja izmena:
Dad of BOI

Par sati u igri (kod plavog patuljka stigao)... Sta znam... Grafika je odlična, scenografija ostavlja bez daha, borba izazovna i zahteva taktički pristup...
Ali mi priča ne deluje nešto posebno (odnosno startna motivacija je trebala biti jača osim običnog "delivery questa") I tu više vadi onaj event posle nekih 40min igranja koji mi za sada deluje kao highlight igre...
Takodje combat system sa R1/R2 za light/heavy napade je po meni kriminalno rešenje - što zbog reakcije samih prstiju, što zbog ne prirodnog položaja. Kocka/iks pod palcem bi za ovo bilo fantazija (par puta sam zaginuo samo zato što sam instinktivno posegao za to umesto R1/R2).
Kobse za isti odlučio (" I do not know!") treba ga zadaviti kablom od džojstika.

Inače 4k radi sasvim ok, ali ima jittera kod cutscenes. Daje filmski osećaj igri ali je performance ipak mnogo tečniji

@shin
Moj pro jeste bučan ali ne toliko da ne može da se igra. Rekao bih da je kao slim možda malo glasniji... Tako da jedina opcija ti je nova konzola...
Kod mene baš suprotno, r1 i r2 kombat perfektno legli kao i trčanje na krug 🙂 100 sati Bloodborne-u i isto toliko Dark Souls 3 verovatno pomažu 😀

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno