Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koliko vas rebnu preprodavci ("madjari") sto se igara tice u Srbiji, ali mozda nije lose da sacekate leto i obaranje cena u MM-u i Saturnu (jer kontam da odatle nabavljaju igre.

Vec sam video par puta da je recimo Uncharted 4 pao ispod 30e (ja sam ga bas ovog vikenda ugrabio za 20e na Amazonu, prekjuce stigao ^^) i verujem da ce cene morati da padnu i kod madjara.

Problem je sto neki naslovi nikako ne padaju cak im cene skacu popu Persone 5, Nier i tako jos nekih koji su mi na listi... :) A tek ove eksluzive koje treba da izadju, tu tek nemam namere da cekam 6-12 meseci za pad cena... :) Videcu ili polovnjake da pojurim ili da share-ujem sa kolegom.

E da, da li licno preferirate digitalne ili fizicke kopije? (fizicke me nekako vise mame zbog stvaranje kolekcije i verovatno brze instalacije, ali digitalne su mnogo prakticnije i koliko videh jeftinije- sem ako nisu druga ruka...)

Poslednja izmena:
Ima par odlicnih prodavaca digitalnih igara,gde nema greske da ce nekad nesto da se desi sa nalogom.
Ja uzimam i od ostalih i nikad problem nisam imao. Zamenim se sa nekim itd...
Fizicke igre ima smisla kupovati samo ako neko zeli da stvara kolekciju,iako ja ne vidim nista u tome osim hvaljenja

^ manje zauzimanje mesta na hdd-u recimo + (verovatno) brza instalacija? U principu je to vec dovoljno veliki plus za nekoga ko ima 500gb hdd.

+Relativno (ali ne uvek) povoljne cene dobro ocuvanih 2nd hand kopija u Gamestopu (u EU).

Poslednja izmena:
Igre sa diska i digitalne igre zauzimaju isto prostora na HDD-u.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ma dobro,svako ima svoje razloge.
Za hvalisanje nisam mislio na samu kupovinu fizickih igara,vec na te “kolekcije“ koje u 99% slucaja sluze da se nekome pohvalis.

A i meni je finansijski isplativije ove digi igre.
Primera radi uzeo sam WD2 i privremeno menjao za Uncharted 4 a od sutra i za Andromedu,i tako cu za 1500 din koliko sam platio WD2 da odigram 3 igre koje bi mi u fizickom izdanju izasle preko 100 evra :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja sam na kraju opet sve igre spucao na 2 naloga.. Osim Division sto je na trecem. Jer ako prodam PS4 Pro pre izlaska 5 onda sam *****, a nadam se da ce se u tom trenutku srediti i "backward compatibility" pa ono kao :)

^ manje zauzimanje mesta na hdd-u recimo + (verovatno) brza instalacija? U principu je to vec dovoljno veliki plus za nekoga ko ima 500gb hdd.

+Relativno (ali ne uvek) povoljne cene dobro ocuvanih 2nd hand kopija u Gamestopu (u EU).

Vidis,ja imam 1tb pa mi to uopste nije plus,naprotiv,da platim 3,4k vise zbog brze instalacije? No way,a i kad skidas digi igru ,gotovo svaku mozes da igras vec posle nekoliko skinutih gigabajta,dok se ostatak skida u pozadini.

A i svaka igra isto zauzima,bilo digitalna,bilo fizicka,ne znam na sta si tacno mislio.

E sad ponovicu samo jos jednom,ja to gledam iz mog nekog ugla,dok totalno nemam nista ni protiv fizickih igara,da se razumemo,samo ne vidim nikakvu ekonomsku racunicu :d

Dobro sam kazes ima vise uglova da se sagleda situacija. Kad kupim 30e igru tipa horizon na popustu ocekujem 100din po satu zanimljivog gameplaya. 30 do 40h ja sam se izigrao za placeno, zasto toliko ? Merim po igraonici, od '99 sa ps1 tako merim I iznajmljivanje :) E sada normalno neko gleda da zaradi tj povrati novac, neko stavi tacku na utrosen novac nakon uzivanja. A ako je prostor problem kupis eksterni u svakom slucaju matematika kaze da se isplati na vec 4 do 5 igara :)

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Ja kad jednom predjem igru,nema sanse da joj se vratim opet,bilo da je Unchrated ,TLOU,Horizon... ,kad jednom predjem to je to... Tako sam recimo uzeo TLOU za 2000 din,pa ga menjao za Arkham Knight,pa Betmena menjao za onaj najnoviji tomb raider,pa sam TR menjao za Dishonored 2,i tako za 2000 odigrao par naslova,isti taj Dishonored 2 cu da menjam kad ga predjem itd.... Tako da meni taj princip najvise odgovara bas iz razloga sto kad igru predjem nikad joj se ne vracam,a finansijski gledano ne moze jeftiniji i škrtije :d

Ja sam isto kupovao samo digitalno jos od ps3 i to kada su akcije i popusti ili kada je bas morao neki preorder po punoj ceni. Od kada sam otkrio RI forum moj psn wallet se preporodio. Uglavnom posle odigranog nosioca prodam ga za dosta manje para jer smatram da sam za uložen novac dobio dosta i da dobijem polovinu iznosa opet sam u dobitku jer bih inače dao punu cenu tog naslova da nisam imao izbora.
Juce uzeo ds4 v2, reyman legends, dirt rally i duplu psn+ godišnju pretplatu za 105€ na cdon. se
Dobija se neki popust na placanje PP-om. Odigrao sam oba naslova ali kad su već za džabe..

Sent from my D6603 using Tapatalk

Исплати ли се прелазак на ps4pro? Стигао ми је мејл са понудом за неку акцију, ко купи ps4pro и врати свој ps4, добије 210е натраг. Нисам успео да видим цену за про. Понуда је на италијанском PS.

To ti je onda na foru tvoj PS4 + doplata za pro... U zavisnosti od cene odluči sam...

Ako ti je ps4 primarni uređaj za igranje i igraš se dosta verovatno je odličan upgrade... Posebno ako ti je stari ps4 van garancije...

Ja i dalje smatram da za casual SP igre stara konzola odlično šljaka i da je kupovina slim verzije u nekom bundle sa igrama do 250e mnogo bolja opcija... ( ja sam sada za 310e uzeo slim sa 2 dzojstika+9 igara i još imam "lufta" za kupovinu do 400e koliko je ps4 pro)

Sve je do ličnih prioriteta i koliko te svrbi džep.

Edit:
greska, nije me toliko izasao...
365e me izasao sa 2 djojstika+ 8 igara + PSN 12 meseci pass (taman pikiram jos TW3 i MGS5) :)

Poslednja izmena:
Ja od juce gledam serije za promenu, ali dan traje vecnost :) Nije toliko zbog igranja koliko ke opsesija da se nesto novo unese u kucu :)

Eh, zavidim ti, mene to prošlo par godina, vjerovatno to ide s godinama ili šta li već :) Imam Pro i znam da ga po 10 dana ne upalim, prosto budem ljut na sebe :D

Sent from my P10 using Tapatalk

Па, јесте ми примарни уређај за играње. Изашао је из гаранције прошлог октобра, дакле још који месец и улази у четврту годину.

Не знам тачно колико сам до сада сати провео играјући се, у смислу да ли постоји, и који је век трајања. Не играм ср нешто пуно, тј раније, у почетку сам се баш играо, сад сам баш, баш смањио. Рецимо у последња два месеца сам га можда два пута упалио.
Што се пара тиче, њих никад довољно, ал рекох дај да питам за мишљење.
Хвала на савету.

Pa ako ne igras toliko, i nemas 4k tv, nema potrebe onda, sta znam, ali ako imas love uzmi, i ovako mu pala cena.

Gledao sam malo cene na KP,nesto i ne videh taj pad koji se stalno pominjao.
Ja sam pre 2 meseca platio 379e(doduse bez igre) i vidim da je i sad toliko sa par izuzetaka gde ima i za 370.
Ocekivao sam da je na nekih 350-340e.
Sumnjam ja da ce kod PRO-a nesto drasticno da pada cena. Drzace 350e+ naredne dve godine sigurno,tako da ako neko planira da uzima,a ceka eventualno neki pad cena,sumnjam da ce se dogoditi u skorije vreme.

Kako očekujete da cena Pro bude 350€ ili koliko već, kada je preporučeno malorodajna cena konzole i dalje 400$€ u svetu? Kada cena zvanično padne, onda će pasti i kod uvoznika. Oduvek je tako bilo...

^^ Upravo. Pro je bio u nekim outletima kod spanaca i u nemackoj za ~250e dostupan i to verujem da su se klali da bi uzeli.

Ne verujem da ce biti dostupan ispod 350e do sledece godine. Mozda padne izmedju 300-350e u Septembru za vreme Sonijeve konferece i kasnije u Decembru oko praznika, a i tada je upitno.

Evo slim su obarali na kratko na 220-230e (pored Amazona i u MM-u i Saturnu, 500gb + 2. dzojstik) i to je trajalo 1-2 dana da bi skocilo nazad na 300e. Verujem da su preprodavci u Srbiji iskoristili te popuste da bi odradili restock na lageru...

@ceftriaxone

Ja bih odradio doplatu da sam na tvom mestu, posebno ako ti je stari PS4 izasao van garancije.

Poslednja izmena:
Thief 5
Destiny 20
Dishonored 2 17
Witcher 3 18
Crash Trilogy Remaster 35

Ja moram na ovo da dam 100e. Ne mogu da odolim iz vise razloga :(

Ovo je na UK store-u, ps+ double discount. Strah me da pogledam US.

Nisam oženjen, ali valjala bi neka analiza o tome kolko su žene kod nas upućene u psn popuste... moja procena je "onako":D

Poslednja izmena:
Ne bi ja video ni I od igre da nisam imao srece :) Tj vesto sam je uvukao u Dotu gde je ubila 1500h, posle jurnjava za hardverom, popustima I cuvena goty/delux izdanja su joj bili normala. Nece ni to vecno da traje :) A I ipak mi je rodjus blizu hahah.

Bitno da imam deal :D

Žena za 1500h u doti je van konkurencije, nek se javi neko ko je "običnoj" sve objasnio.

Zezam se ja, valjda se i tu vremena menjaju pomalo... valjda? :D

Poslednja izmena:
Koji tv best for buck do 500€ ? Vjerovatno uzmem neki lg 6 serije 4k ,imaju solidan input lag

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samsung 43KU6000. Nizak input lag, VA panel, ima softverski HDR (pošto je 8bit panel) i super radi između ostalog. Imam upravo taj.

Poslednja izmena:
FC Primal je definitivno jedna od najgorih igara koje sam igrao u poslednje dve-tri godine.
Sumnjam da cu da je zavrsavam.
Posle odlicnog 3. i po meni dobrog 4. dela ,ovo je uzas.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Gledao sam malo cene na KP,nesto i ne videh taj pad koji se stalno pominjao.
Ja sam pre 2 meseca platio 379e(doduse bez igre) i vidim da je i sad toliko sa par izuzetaka gde ima i za 370.
Ocekivao sam da je na nekih 350-340e.
Sumnjam ja da ce kod PRO-a nesto drasticno da pada cena. Drzace 350e+ naredne dve godine sigurno,tako da ako neko planira da uzima,a ceka eventualno neki pad cena,sumnjam da ce se dogoditi u skorije vreme.

Pad cena je u inostranstvu kod nas za dve godine:) Ja kao ti kupujem na disku pa je onda menjam i retko kada se vračam SP igrama.A ove MP što igram 100+ sati njih kupujem digitalno i to sa prijateljem sa kojim delim nalog pa imam trajni popust od 50%.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno