Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cekaj polako, kada su ti drugari uzeli konzole i gde? I na obe se javlja isti problem? Ako imaju jos uvek garanciju, trebalo bi da intervenisu. Istvan ili Consolemania, nema greske.

Ne gasim konzolu 10-12h dnevno i uvek je ingame. Konzola je nakon 20 minuta i posle 12 sati ista po pitanju grejanja. Vruca je kad se pipne gore u zadnjem delu, sve ostalo je hladno, iza normalno ide vruc vazduh. Nema padova u performansama. Nema zujanja ali ima velikog broja obrtaja i to samo u odredjenim igrama sto je dobro poznato. Tipa Phantom Pain u helikopteru i jos par komada. Jedno je zujanje a jedno su fanovi.

I ja sam se cimao da je konzola uzarena, ali vruce gde moze da se pipne ali ne i drzi vise od par sekundi je standard za konzolu. Slim je isto bucan kao i FAT onaj drugi CUH kojeg sam imao prosle godine u odredjenim igrama. Ovako se jedva cuje kada prislonim glavu do same konzole.

Btw, da je SLIM potpuno silent, nije tacno. Bucan je on, zna da bude izuzetno bucan kao i sama FAT konzola u odredjenim naslovima kao sto rekoh. Tako da za mene slim nema nikakve prednosti u odnosu na FAT osim eto, potrosnje. Sve ostalo apsolutno identicno. Soba temp kod mene je 23 do 28c leti, 4 poklopca ispod konzole i 30cm iza konzole do zida. Dok radi radi, kad rikne garancija i tolko.

Poslednja izmena:
Meni je jedino "smetao" zvuk diska koji se vrti kad se loaduje igra ili neki nivo, otkako sam presao na digital verzije jedino sam primetio da se konzola vise opterecuje kad se igra Witcher 3 - nista vise.

To pregrevanje uglavnom doalzi u slucajevima kad konzola ne moze da "diše". Meni je nekad 360 stajao blizu zida(na 2-3 cm) ,ali nisam ga imao gde drugde i vremenom je crkao ****ga.

Da se cuo kada se palio ventilator jeste, ali cak ni nocu kada je tisina i sa semi-open slusalicama ja ga nisam cuo niti je to bucno kao usisivac - siguran sam da mi ne bi smetalo ni kada koristim zvucnike ili da mi je nakacen na TV.

Ako pogledate na netu postoje slike koje pokazuju dva modela (brenda) ventilatora koji se ugradjuju u PS4 (Slim/Pro) konzole - jedan tip se proizvodi u Japanu a drugi na Tajvanu, pogodite koji model je bucniji. :)

A o bucnosti sigurno najbolje znaju par korisnika koji su imali Fat(boy) i Slim -mada sudeci po netu 8-10 Db razlike sumnjam da ce napraviti razliku. Doduse navodno je tisi od Pro verzije za 20Db (35 vs 55).

Jedino sto mi je bitno je da nemam nekih drugih HW problema sa gasenjem i pregrevanjem - kao sto moze da se naleti po netu. I koliko sam procitao i Slim ima problema sa odvodjenjem toplote kao i FAT konzola ( a koliko sam citao ne bi doslo do toga da nisu smanjili velicinu izduvnog venta na konzoli).

Na kraju krajeva turiracu ga za mesec dana, onako dusmanski, ako to prebrodi onda se ne brinem... :)

Poslednja izmena:
Ipak kontaktirao Istvana sa KP i umesto SLIM narucio PRO (+Uncharted 4), bolje da budem miran sto duze. A i ozbiljno razmisljam da prodam graficku, lepo pazarim 4k TV i penzionisem komp za igranje, makar na neko vreme. Uzeleo sam se kauca i dzojstika. :D

Eto zena mi kaze uzmi Pro, sad moram da prodajem slim :)

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Slatke muke :)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ako ga prodam danas, sutra, pro je moj u subotu :) Samo, bese jednom u 6 meseci moze nalog na novu konzolu ? Nece li nesto problem da mi pravi :D

Znao sam da neces da se suprostavis previse Dusici.. :D Ona okom, ti skokom! :p

Na svakih 6 meseci može nalog da se deaktivira putem PC-a. A tebi je bitno samo da tvoj nalog obrišeš i deaktiviraš na konzoli i to je to.

Hvala :) Sad samo da ga dam nekom makar za 160 jura :)

Slusam ja moju zenu :D

Koliko je star tvoj ps4? Možda je moj drug zainteresovan za kupovinu.

Upravo me zvao Ilija sa foruma, dogovorili se, saljem danas/sutra i to je to. Star je 2 meseca otprilike. Nista Pro ide narudzbina :D

E ***, ok :)

@Mazi7

Ima li nekih konkretnih razloga zbog kojih si nezadovoljan Slimom ili jednostavno planiras da koristis PS4 (pro) kao primarnu masinu za igranje pa zbog toga ides na upgrade? 4k ili 1080p?

Ajde molim baci iskustva Slim vs Pro kada ti stigne potonja konzola...

Nije bas tacno. Pro na duplira framerate u nekim igrama, plus "Boost Mode" zna fino ispeglati neke starije igre . Bas je uzivanje igrati The Surge u 1080p60 [30fps je na obicnoj PS4 konzoli], a i druge MP igre dobijaju fin boost framerate-a [pogledajte BF1 poredjenja na DF-u].
Kolega DieH@rd je to lepo objasnio pre 6-7 stranica.

Da je cena i dalje 400e za Pro mislim da razlika od 150e+ ne opravdava taj "boost" koji nije prisutan u svim igrama, ali ovako za 100e otprilike mozda i vredi uzeto Pro ako planira da se koristi za 1080p.

Ko naravno ima 4K tv i to High End, pravi HDR i ostalo, onda je logicno da ga nista osim Pro konzole ne zanima.

Budem objasnio moj razlog. Posto zurim zbog kurira. Samo idem u settings i delete user ?

Imam 3 naloga na konzoli pa moram ih sve.

Da.

Kolega DieH@rd je to lepo objasnio pre 6-7 stranica.

Ako je samo zbog toga (a znam da je to bilo na panelu vise puta u ovoj temi), ta cenovna razlika se ne isplati, posebno ne u 1080p. Ali da ne drljamo opet xy puta prezvakanu temu, to je stvar licnih preferenci i ukusa.

Ja reko covek ima konkretno nesto cime nije zadovoljan Slim konzolom (as in HW problema ili teskog trokiranja...)

Nema Slim apsolutno ikakvih problema, a i kako bi kada je tiši, troši manje struje i manje se greje od phat PS4 (koji takođe nema problema s crkavanjem itd)

Slim radi korektno nema zamerki, ali s obzirom da mi je jedina platforma i hardver koji mi je u stanu i drnda se 10 do 12h dnevno, a PS5 nece biti bar jos koju godinu, uzimam Pro jer cu moci neke mp igre da odigram kako treba i nemam hendikep u odnosu na neke druge. Sa druge strane ukazala mi se prilika, kad mi se ukaze ja je ugrabim :) A i nikad se ne zna da li cu imati kesa za neki 4K tv iako to ne zelim sada, jer smo i ja i zena malo blesavi kad priskoci novac.

Ja sam bio ubedjen da ostavim PS4 Slim i ne diram tu nista, ali je neko potpalio vatru a meni toliko treba :D

Labello, ja sam samo hteo Crash Remaster za rodjus :(

A i sada cu da se o'ladim od Alienationa i levelovanja.

Sad sam si ga zavuko. Save od Bloodborne i Division paa paaa :(

Poslednja izmena:
^ u principu to je ono sto sam i mislio, koristices ga kao primarnu gaming masinu i za dosta cross-platform MP naslova.

Kada smo vec kod zagrevanja PS4 (slim) modela, ima li kakav uticaj na temperaturu da se stavi na neko cooler postolje?!

Imam staro postolje za lap Zalman NC1000 kome je riknuo jedan vent ali je ceo gornji deo alu. Da li bi mozda uticalo na bolju disipaciju toplote da stavim svoj Slim (u normalnom horizontalnom polozaju) na njega ili je nepotrebno?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno