Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ u principu to je ono sto sam i mislio, koristices ga kao primarnu gaming masinu i za dosta cross-platform MP naslova.

Kada smo vec kod zagrevanja PS4 (slim) modela, ima li kakav uticaj na temperaturu da se stavi na neko cooler postolje?!

Imam staro postolje za lap Zalman NC1000 kome je riknuo jedan vent ali je ceo gornji deo alu. Da li bi mozda uticalo na bolju disipaciju toplote da stavim svoj Slim (u normalnom horizontalnom polozaju) na njega ili je nepotrebno?

Ma samo 4 poklopca ispod i razdaljina izmedju konzole i zida iza i sve ostalo je uzaludno. On ima svoj protok vazduha kako treba, na tebi je da mu samo dozvolis da dise.

Mene zanima da nisam nesto skenjao sa psn profilima ali na sajtu pise da nema registrovanih uredjaja :)

Poslednja izmena:
Jedina stvar koju cu ja da odradim jeste da konzolu stavim na 3-4 siljka ili tako neka sto manja distancera da bi se jos lakse hladila donja strana i to je to, nije kao da imam problem sa temperaturom ali to je investicija od par stotina dinara koja ce svakako pomoci :)

Ja sam uzeo one plasticne/gumene poklopce sto se stavljaju na barskim stolicama ispod, na nogarkama :)

Ja sam pre par dana stavio one velike plasticne sto idu na balone od 5 litara :d . U svako cose po jedan.

Za te fore sa cepovima sam video da je dosta ljudi na netu radilo, samo da ga malo podignu.

Ja koliko sam primetio kriticno je samo pozadi u desnom uglu... Tu je kod slima izduvni otvor i rekao bih i napajanje i tu se najvise osecalo da je topao. Samim tim bih i mogao da mu podglavim ovo alu postolje jer bi bio u horizontali i samim time imao bolju disipaciju...

Dali PS4-rke uvlace vazduh takodje ili samo izbacuju? Koliko je meni delovalo, samo izbacuje. Tako da mi nije bas jasno zasto se na netu spominje periodicno rasklapanje i ciscenje ako ne uvlaci vazduh (i prasinu samim tim).

Ja sam kod mene isto primetio na pro verziji da se greje samo gornje desno cose. Stavljanjem ovih zatvaraca,dosta je to sad "hladnije".

Moram samo jos da napomenem,koliko je cudan osecaj kad se sa Uncharted 4 predje na Far Cry Primal :d .Skoro da nemam zelju za igranjem. Nikako da se nateram da nastavim malo sa Primalom obzirom da sam ukupno odigrao jedva pola sata juce.

Tesko je nadmasiti onako nesto.

Ja sam svog debeljka izduvao juce kompresorom i izašlo je malo prašine iako mi stoji na visini od 1.2m od poda. Stoji mi u vertikalnom položaju na onom ps4 stalku i tu sam primetio prašinu izmedju stalka i konzole.Sada prede kao mače ☺️

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja sam svog debeljka izduvao juce kompresorom i izašlo je malo prašine iako mi stoji na visini od 1.2m od poda. Stoji mi u vertikalnom položaju na onom ps4 stalku i tu sam primetio prašinu izmedju stalka i konzole.Sada prede kao mače ☺️

Duvas kompresorom sa strane u intake ventove tako ? Ne znam kako je napravljen unutra ispod poklopca pa ne smem da guram prasinu ispod. Ko mi ne veruje budem slikao koliko se prasine nakupi ovde u gradu (daleko je ovo od "grada", jeste grad medjutim kad su fabrike na 1km od strogog centra i saobracaj u pm tako je kako je), daleko iznad normale, poslednjih 20 godina tako. Ovaj slim sto sam prodao danas sam redovno pokrivao i prelazio prstom sa strane tako da je maltene skroz cist, ali da ga ostavim 3-4 dana znatno bi otezao :D

Planiram da kupim vakuum usisivac pa da na nekoj manjoj brzini sa daljine 1-2cm svakih par dana usisam to sto je upalo tu na pocetku.. Vidim da je masa podeljena na 50/50 po pitanju izduvnog kompresora i vakuuma.

Poslednja izmena:
Kod mene je slicna situacija.
Stara fabrika ispusta razne otrove i ogromna prasina se skuplja po celom gradu,ali kod mene narocito jer sam udaljen nepunih 200m. Pokrijem konzolu nekom krpom kad je ne koristim,a izmedju rebara pridjem i dunem ako ima nesto prasine da izadje :D

Duvas kompresorom sa strane u intake ventove tako ? Ne znam kako je napravljen unutra ispod poklopca pa ne smem da guram prasinu ispod. Ko mi ne veruje budem slikao koliko se prasine nakupi ovde u gradu (daleko je ovo od "grada", jeste grad medjutim kad su fabrike na 1km od strogog centra i saobracaj u pm tako je kako je), daleko iznad normale, poslednjih 20 godina tako. Ovaj slim sto sam prodao danas sam redovno pokrivao i prelazio prstom sa strane tako da je maltene skroz cist, ali da ga ostavim 3-4 dana znatno bi otezao :D

Planiram da kupim vakuum usisivac pa da na nekoj manjoj brzini sa daljine 1-2cm svakih par dana usisam to sto je upalo tu na pocetku.. Vidim da je masa podeljena na 50/50 po pitanju izduvnog kompresora i vakuuma.
Ma izduvam sve živo sem br ulaza . Tako jednom godišnje. I možda se tripujem ali kao da je necujan posle toga neko vreme.

Kum je video foru od mene i uzeo laptop da izduva,dezintegrisao cpu kuler u pokušaju [emoji85]

Poslednja izmena:
Stara fabrika ispusta razne otrove i ogromna prasina se skuplja po celom gradu,ali kod mene narocito jer sam udaljen nepunih 200m.

Tebra, nemoj pogresno da me razumes ali ti imas ozbiljnije probleme od prasine/grejanja konzole :D

Bolje spreciti nego leciti. Kad svako jutro imas prst prasine na terasi,ne treba bas prepustati slucaju stvar :) .

Nisam, mada sumnjam da postoji sansa. U najgoru ruku imam na flesku pre kraja igre savegame, samo opet moram sve laverinte da odradim ali dobro, a Division snima char na serverima saznao sada :)

Pitanje ako stigne Pro u petak/subotu, kapiram da odmah cekiram Boost mode i ostavim ga tako i kad radi ingame 10-12h dnevno ? Napravljen je da radi tako valjda :)

Nisam, mada sumnjam da postoji sansa. U najgoru ruku imam na flesku pre kraja igre savegame, samo opet moram sve laverinte da odradim ali dobro, a Division snima char na serverima saznao sada :)

Pitanje ako stigne Pro u petak/subotu, kapiram da odmah cekiram Boost mode i ostavim ga tako i kad radi ingame 10-12h dnevno ? Napravljen je da radi tako valjda :)
Meni je Boost mode uvek štikliran.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Jel to za pro pala cena od onih 400e što je bila.... Trudio sam se da ne gledam a i debeljko radi kao podmazan... Ali uvek ima ono ali koje me kopka za nešto novo

Jel to za pro pala cena od onih 400e što je bila.... Trudio sam se da ne gledam a i debeljko radi kao podmazan... Ali uvek ima ono ali koje me kopka za nešto novo

370 ja dajem, 380 je puna cena ali kao stari kupac pa ispali kao fer. Ne znam kako je kod istvana ali ja ciljam na domacu 2 godisnju garanciju zbog prasine i ostalih gluposti da mogu da sednem u kola i oteram u Bg ukoliko se nesto desi ako ne i kurirskom jer vec poslujem sa njima duze vreme.

Mislim da kod istvana pise i gratis igra, medjutim opet nisam dobio odgovor nakon 72h od njega :(

Ištvana vijaj preko Vibera, za**** kp poruke.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ištvana nazovi, i rešavaš sve iz cuga! Odmah šalje kurirskom službom (ako ima na lageru).

Nisam znao za viber ! Saljem sada, tek sutra mi salju konzolu pa imam vremena za premisljanje :)

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Meni od Istvana stize PRO (sa U4) u petak. Treba izdrzati jos dva dana... :D

Ja od juce gledam serije za promenu, ali dan traje vecnost :) Nije toliko zbog igranja koliko ke opsesija da se nesto novo unese u kucu :)

Jos ako mi u istom danu dodju 4k TV i PS4 Pro... Sunce me nece videti narednih par nedelja. :D

Ja od juce gledam serije za promenu, ali dan traje vecnost :) Nije toliko zbog igranja koliko ke opsesija da se nesto novo unese u kucu :)

Sto se tehnike tice mene je odavno prosao taj trip oko "unosenja novog u kucu"... :) Nemam vise tog hajpa godinama u nazad, gledam samo da dobijem "best bang for the buck" za ono sto planiram da kupim i tu nekad zna da me drmne OCD...

Veci problem je sto kaze Serbian91... Posto polako stack-ujem naslove za PS4 (neke jos treba da dobijem) i kako sam nov u konzolnoj prici, meni ce bukvalno biti na par nedeljea -> PS4 on, social life off...
Pogledajte prilog 231636

Serbian jel kod Istvana za 370e dobijes igricu plus PS4 Pro? Treba da se selim, pa. Ću menjati i TV, a i Fat će na prodaju.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja stackujem, ali kad pocnem mora platina. Posao mi je vezan za press I marketing na stranom trzistu, radim ga sa suprugom (komp I laptop). Setnja uvece, ostalo je klima, igranje, lagan posao I ubijanje vremena sa klinkom. Meni kazes a vec imam 50ak igara :) Samo ja se radujem I za nov usisivac, to me hebe.

A nolife sam 4 godina sa kompom pa sam se jedva izvuko iz tog bedaka hahah.

Mislim da se ta ponuda ne odnosi na novije igre. Ja sam uz konzolu trazio U4, i za istu igru mi je spustio cenu za 10e (PS4 i igra ce me izaci 390e).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno