Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad mi jasno zasto nisam imao 60fpsa na starom kompu [emoji3]

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Ja sam mislio da je ovaj što ide uz Pro 2.0b?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kabeli ne dolaze u a-b-c-... varijantama, samo je bitno da li podrzava 1.4 ili 2.0 specifikaciju. Podverzije sve automatski rade [podverzije su promene rada protokola, a ne fizicka promena strukture kabla].

Mislim da 4K60 HDR trenutno nije podržan nijednim postojećim interfejsom. HDR na 4K zasad može potpuno biti prikazan samo u 30FPS modu. U 60FPS ako igra ima HDR podršku dolazi do kompresije čak i sa full bandwidth kablovima. Tu se vidi da je HDR ipak malo više prilagođen videu, a ne igrama. Bar dok ne dođe 2.1.

Igra neko Titanfall 2 ? Vredi li uzimati s obzirom da sumnjam da je baza igraca na pozamasnom nivou..

Igram ja SP kampanju 😀

Igra neko Titanfall 2 ? Vredi li uzimati s obzirom da sumnjam da je baza igraca na pozamasnom nivou..

Ni ne treba ti tu pozamašna baza igrača da bi se našao meč bez problema. Prvi TF je imao problema sa dlc mapama jer je jako malo igrača kupilo season pass, ali sada su dlc-ovi besplatni, tako da korisnička baza nije rascepkana.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ni ne treba ti tu pozamašna baza igrača da bi se našao meč bez problema. Prvi TF je imao problema sa dlc mapama jer je jako malo igrača kupilo season pass, ali sada su dlc-ovi besplatni, tako da korisnička baza nije rascepkana.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Odigrao ovu Trial misiju, deluje mi skroz okej..vidim da je valjda 21 funti, a i Destiny Complete Edition je na istoj ceni za PSN+ korisnike. Bas se dvoumim.

Igram Titanfall 2 multiplayer skoro svaki dan.
Na ps4 nema nikad problema oko nalazenja bilo kog moda u bilo koje vreme.

Baza igraca je izmedju 9000 i 20000 konstantno i mozes slobodno da pazaris. Igra je vrhunska.

Igram Titanfall 2 multiplayer skoro svaki dan.
Na ps4 nema nikad problema oko nalazenja bilo kog moda u bilo koje vreme.

Baza igraca je izmedju 9000 i 20000 konstantno i mozes slobodno da pazaris. Igra je vrhunska.

Tako nesto sam ocekivao pre nego sto prelomim 🙂 Hvala.

Od dobrih ponuda za pucacine ima jos Infinite Warfare u Games-u za 2.500 din na disku. Mislim da je dobra cena, ja sam pre mesec dana pazario za 4500 i mogu da kazem da je igra odlicna u MP i Zombie modu. SP nisam igrao

SP je isto okay, meni licno daleko bolji nego prethodni BO3. IW je porilicno jeftin za novu COD igru, ali meni licno je daleko bolje legacy izdanje (naravno na nekom popustu) jer sadrzi i remasterovan MW koji svakako valja da se jos jednom predje. 🙂 Imam to izdanje i za PC i za PS4 i mogu da kazem da je PS4 verzija obe igre stvarno super, naravno mislim na tehnicku stranu, pogotovo uz pro podrsku.

Poslednja izmena:
SP je isto okay, meni licno daleko bolji nego prethodni BO3. IW je porilicno jeftin za novu COD igru, ali meni licno je daleko bolje legacy izdanje (naravno na nekom popustu) jer sadrzi i remasterovan MW koji svakako valja da se jos jednom predje. 🙂 Imam to izdanje i za PC i za PS4 i mogu da kazem da je PS4 verzija obe igre stvarno super, naravno mislim na tehnicku stranu, pogotovo uz pro podrsku.

IW je stvarno odlican na Ps4, nije mi jasno zasto su svi bili tako negativni prema ovoj igri...Grafika vrhunska, MP vrhunski, Zombi odlicni....Uzeo sam i Season pass, nove MP mape i novi Zombiji su vrhunski odradjeni

Kad već pominjete remasterovan COD, htedoh da pitam - Ima li ljudi da ga igra? Posebno na PC?

Ima sigurno, al' na PC-u najmanje (kao i kod većine multiplatform igara).

Bice mnogo vise kada pocnu standalone da prodaju taj remaster, a bice uskoro.

Jutros palim Sony i ne mogu da idem online, izbaca mi gresku WS-37307-9, proguglam i vidim da je to greska vezana za banovanje IP adrese od strane Sony-a, pun internet toga, wtf? Uglavnom je rješivo promjenom IP adrese koliko vidim ali problem zna da se vrati. Kontaktiraću ih da vidim koji je ovo đavo...

Uglavnom, zvanično saopštenje je ovo:

Suggestion 2: If PSN is online and you receive this error, your IP address has been blocked for activity that violates the PlayStation™Network Terms of Service and User Agreement.

The activity may have been caused by device(s) connected to your home network that may be infected by a computer virus.

We suggest that you perform a virus scan on your devices which may return your access.

Consequently performing a virus scan on all your network connected devices could potentially be effective to improve the situation.

Your ISP has been provided with detailed information, please contact them for further investigation.

Once the matter is resolved, your system will automatically be removed from being blocked.

Mislim da 4K60 HDR trenutno nije podržan nijednim postojećim interfejsom. HDR na 4K zasad može potpuno biti prikazan samo u 30FPS modu. U 60FPS ako igra ima HDR podršku dolazi do kompresije čak i sa full bandwidth kablovima. Tu se vidi da je HDR ipak malo više prilagođen videu, a ne igrama. Bar dok ne dođe 2.1.

Gresis. Framerate nema veze sa bilo cime. PS4 Pro uspostavljava vezu u 4K60Hz modu [a obican PS4 u 1080p60 modu] i HDR se prikazuje u ma kolikom framerate-u igra ili aplikacija radi. HDR 10 metadata je jako mala kolicina informacije, maltene samo header koji se posalje jednom. Ono na sta metadata utice je kako ce SAM televizor da se prilagodi sa video feed-om koji source salje. HDR signal je prilagodjen da se prikaze na odredjenom master panelu [metadata sadrzi koje su tacne performanse tog master panela, najnizi nivo svetla, najveci nivo sveta, prosecna velicina svetla i sl], a TV onda mora da se prilagodi informacijama koje stizu. Ako je mracna scena, da prikaze mracni prikaz, ako je veoma svetla scena onda da se prilagodi performansama svog ekrana [npr, Sony XD80xx da ogranici 1000+ nits scene na svojih maksimalnih ~400nits]. Zbog razlicitih perofrmansi panela, svaki model TV-a ce se drukcije prilagoditi HDR prikazu, a framerate ne igra nikakvu ulogu [osim ako kojim slucajem TV nije ****** 😀].

Poslednja izmena:
Jutros palim Sony i ne mogu da idem online, izbaca mi gresku WS-37307-9, proguglam i vidim da je to greska vezana za banovanje IP adrese od strane Sony-a, pun internet toga, wtf? Uglavnom je rješivo promjenom IP adrese koliko vidim ali problem zna da se vrati. Kontaktiraću ih da vidim koji je ovo đavo...

99% gubis vreme kontaktirajuci ih, pisali smo vec nekoliko puta u temi, jedino momentalno resenje je promena IP adrese sa koje se logujes na PSN ili eventualno da sacekas taj ban istekne a to moze da bude par dana a mozda i vise jer ko zna sta je tacno trigerovano na njihovoj WAF strani i koliko block traje.

Uglavnom, zvanično saopštenje je ovo:

Suggestion 2: If PSN is online and you receive this error, your IP address has been blocked for activity that violates the PlayStation™Network Terms of Service and User Agreement.

The activity may have been caused by device(s) connected to your home network that may be infected by a computer virus.

We suggest that you perform a virus scan on your devices which may return your access.

Consequently performing a virus scan on all your network connected devices could potentially be effective to improve the situation.

Your ISP has been provided with detailed information, please contact them for further investigation.

Once the matter is resolved, your system will automatically be removed from being blocked.

Evo kako sam ja to rešio za sva vremena...
I ja sam izgleda rešio problem, da ne ureknem ...

Jedan dan video da mi ne radi ni www.paypal.com stranica, a taman trebao da primim neku uplatu, naravno i https://store.playstation.com kad idem preko browsera ne radi tako da sam rešio da opet pozovem provajdera, kažem im šta i kako mi ne radi i onda mi oni rekoše da su mi sad dodelili javnu IP adresu (bila mi je privatna), tako da sad mogu da prolazim i kroz javne udaljene servere. Držali su me iza CG NAT, valjda to rade ovima koji su po njima "nezahtevni" korisnici sa slabijom paketima, meni je 10/1. Evo već 10 dana radi kao sat, uplatio sam napokon i PSN+ na tri meseca

Inače kod mog provajdera fixna IP adresa se doplaćuje 799 dinara

Da, da, provalio sam odmah da mi treba javna IP, cim nije htio ni psn store da otvori.

Sent from my Galaxy S7

Da li mora odmah po instaliranju konzole da se otvori account za Multiplayer, PS Store itd?

PSN account ne moras odmah da napravis, ali ako hoces da imas trofeje(achievmente) u SP igrama, trebace ti. Mozes samo da napravis default user nalog bez vezivanja za PSN na pocetku. Mada je savet da odmah napravis PSN accouunt, tvoj glavni. US ili UK, na tebi je.

Da li mora odmah po instaliranju konzole da se otvori account za Multiplayer, PS Store itd?
Naravno da ti treba nalog da bi igrao igre u MP, šta više treba ti PS+ pretplata da bi mogao da igraš MP igre.

Sta ucinise sa ovom Fifom ? Oni crveni/zeleni barovi sto bi kao oznacavali ping/konekciju.. imaju li ikakvog znacenja ? Osecam da je to ka serveru a ne ka drugom igracu ? Ocajne 5 od 5 utakmice (input lag/delay)..

Sa druge strane Titanfall 2 je super legao, jes da imam problema sa pucanjem jer je prva FPS igra jos i fast paced ali je zabavno.

Poslednja izmena:
Prevedi

Jesam. Zna li se neka procena koliko je 2 ili 3 bar-a u pingu ? Ne znam koje utakmice da odbijam, izgleda da je 3 bar-a tj zuta boja najvise sto mogu da izvucem.

Btw, kada se updejtuju popusti ? Znam da su valjda jednom nedeljno ali kog dana ? Valjda cu docekati DS3/LoTF ili mozda i Witcher 3 na nekih 25/30 funti.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno