Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
HDR ne utiče na performanse. I na običnom PS4 su dodali podršku.

Ne secam se kako je bilo na PS2, davno je bilo kad sam ga igrao.
Koliko traje baterija sa vibracijom i bez vibracije na DS4?

Na PS2 si imao kabl. Bežični su bili samo third party. Za bateriju još ne znam, stoji i dalje na 2 crte. Igrao danas bar 3 sata još. Zasad imam preko 8 sati sa jednom crtom. Prvi DS4 je mogao 7 sati ukupno. Ova V2 verzija kida sa optimizacijom.

Fino, znaci pro je doneo brzi hdd i stime kraca ucitavanja i sad jos i bolja baterija na padu, cherry on top ako se ja pitam xD

Moj jos uvek skida punom parom igre secam se kada sam prvi put dobio ovih 10mbit net rekao sam da mi brze nikad nece trebati xD

Na PS2 si imao kabl. Bežični su bili samo third party. Za bateriju još ne znam, stoji i dalje na 2 crte. Igrao danas bar 3 sata još. Zasad imam preko 8 sati sa jednom crtom. Prvi DS4 je mogao 7 sati ukupno. Ova V2 verzija kida sa optimizacijom.
Optimizaciju za bateriju su odradili za medalju, ovaj moj punim svako veče posle igranja.
Ako tebi tako bude držala baterija i u buduće, kupujem jedan ekstra ako ih bude bilo u prodaji bez pro konzole.

Sent from my D6603

HDR ne utiče na performanse. I na običnom PS4 su dodali podršku.
HDR na običnom PS4 ni nema nekog smisla. HDR10 je vezan gotovo isključivo za 4k televizore, a ko ima 4k televizor, već će uzeti i PSPro...

Stigao mi je Pro, samo sam stigao sinoc da upalim malo Uncharted 4. Znaci aliasing je TOOOTALNO eliminisan. Great stuff.

Samsung i mnogi drugi:

5efc7608afe7abf43b8b5d2c6e089e3c.jpg

5e8d829bc1ecda776aa844223f6708e0.jpg

Entry level samsung koji mnogi preferiraju da uzimaju [KU6300] objektivno ima losiji motion blur jer artifakti duze ostaju na ekranu. I sam Rtings je jasno rekao da je X800D dosta bolji od KU6300 po tom pitanju.

HDR na običnom PS4 ni nema nekog smisla. HDR10 je vezan gotovo isključivo za 4k televizore, a ko ima 4k televizor, već će uzeti i PSPro...

Ima smisla, jer ko nece da uzima Pro a ima HDR televizor, ima cime da se igra.

Poslednja izmena:
Jel ima negde nagovestaja da sony pusti podrsku za uhd bluray diskove.

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока

To i mene zanima, ukoliko to urade sutra kupujem pro.

Sent from my D6603

Iskreno i mene malo koci to. Ne kupuje mi se xbox samo zbog toga.

Послато са SM-N930F уз помоћ Тапатока

Naložili ste me naručih i ja Pro :D a i onako sam odmarao jedno vreme od svega, taman sad neka promena, valjda je na bolje videćemo...

Fino radi konzola.
Sa druge strane, prilicno sam razocaran sto nekoliko igara losije radi u 1080p na novoj, nego na staroj konzoli :(.

Koje rade loše, ove što nisu zvanično dobile update za Pro ili ove što jesu...

Imaš video na digital foundry o tome. Nedopustivo, posebno u slučaju 1st party igara.

Ja sam probao gotovo sve koje imam, koje su nadograđene na Pro i video sam, golim okom, samo nadogradnje i poboljšanja. Međutim, gledanje DF klipova hoće malo da baci u "depresiju". Meni se to bezbroj puta dešavalo. I volim i mrzim te njihove Tech analize :D

One nenadograđene rade isto, ali kao da mrvicu bolje izgledaju - baš juče igrao TR Definitive da probam onaj light bar kako svetli od napred ... Kako ta igra dobro izgleda i dalje, a otključan joj FPS kao na Pro verziji RotTR-a. Gledajući baš tu Pro verziju RotTR-a, na običnom PS4 mi igra dođe kao downgrade u odnosu na TR Def. Čak su i cut scene na starijoj igri izgledale čistije, jer nisu koristili one prerenderovane video klipove. Od novijih igara Watch Dogs 2 zasad radi najlošije na Pro-u, ali izgleda da je update od sinoć popravio fps dropove. Ali to su dropovi od 2-3 fps-a na 1800p rezoluciji, dok se Ubi baš i nije nešto potrudio oko izgleda PS4 verzije.

To je mana samo za ovu novu digital foundry generaciju, 2 frejma manje u nekoj random situaciji u downsample-ovanoj igri.

To je smešno, bukvalno nije vredno pomena.

A i tek se krenulo, sigurno će biti sve manje takvih primera.

A taj 1080p mod uopšte nije 1080p mod, nego znaš i sam šta je, nešto mnogo bolje od toga, posebno u svetu konzola do sad neviđeno.

Ne mislim na tebe sad konkretno (shin, ubacio mi se dowla pre posta :)) , ali mnogo mi smeta što smo došli do tog "digital foundry" pogleda na igre, skoro svaka stvar se gleda samo na taj način.

I uvek nekako ispadne da se od dobre stvari napravi loša, da neko manje upućen čita (kao što čita), zaključio bi da je PS4 pro downgrade za njega.

Znači, daleko od toga da igre rade loše - naprotiv. Izgledaju mnogo bolje u višoj rezoluciji ili downsample-ovane na 1080p ekranu, a u nekim igrama iz ko zna kog razloga ćeš u par situacija imati 2 frejma manje u odnosu na staru verziju. Eto.

Edit: napisasmo Vladimir i ja isti post :D

BTW, stigao i meni Pro. Sad ćemo da vidimo sve to :).

Stari dajem jednom klincu, nije nov, ali biće mu dobar upgrade u odnosu na nulu :D. Ima da mi kaže da je loš frame rate sutra [emoji16].

Poslednja izmena:
Idi sad izmeri frejmove da znam na čemu sam od nedelje kad stigne :d

***, nisam dodao 200e da mi igre rade losije nego do sada. Šta mi recimo vredi hq mode u ff15 kada je framepacing očajan. Lepo reče cikica sa DF - kmece jer žele da se developeri vise potrude. Naravno, nekome vise znaci bolji aa od stabilnog FPS-a. Ja nisam od tih ljudi, a siguran sam da nisam jedini.

Rade losije 4 igre od 36. Sve ostale igre rade bolje i naravno bolje izgledaju, pogotovu na 4K televizorima. Jedini izuzetak je Infamous, koji ima dosta problematican HDR prikaz u Pro verziji, pa cak i na non-HDR televizorima izgleda jako mracno. First Light je bukvalno neigriv u prvoj sceni nocu.

Moje licno misljenje je da je apgrejd na 1080p ekranima diskutabilan. Nadjite najbolje poredjenje slika side-by-side pa procenite da li vam je vredno 200e. Ja sam ga uzeo vise kao future-proof konzolu, nadajuci se da cemo videti vise 60 fps i opcija sa boljom grafikom. Mozda bi bilo i idealno da se standardizuje izbor izmedju sva tri moda.

Poslednja izmena:
Obe konzole moraju biti povezane na istu mrezu i uz to povezane kablom.

Da, falio mu je net. Reseno. Hvala :)

Stigao Pro konacno. :)
S obzirom da mi je ovo prvi PS4, nisam imao obican, nema podataka koji treba da se prebacuju pa odmah krece igranje. :D

Update za televizore. Samsung je upravo izbacio update koji omogućava HDR u Game Modu i odziv na njihovim HDR modelima sada iznosi 21ms. Međutim, i dalje je početni HDR10 model KS7000 ;).

Ja sam se dogovorio sa covekom, sutra idem po PS4. Polovan, ali cena je presudila.

Sutra cu detaljno pogledati koja je oznaka u pitanju, nije mi znao reci covek. Verovatno je stariji model, prvi pretpostavljam. Jel ima nesto sto treba da pogledam obavezno pre kupovine? Kaze covek da je mazena i pazena, da je uzeo PS4 Pro. Mozda je i neko sa foruma. :D

Moj savet. Otvori konzolu, očisti od prašine kompresorom i zameni termalnu pastu i miran si.

Послато са Nexus 6P

Moj savet. Otvori konzolu, očisti od prašine kompresorom i zameni termalnu pastu i miran si.

Послато са Nexus 6P

Ipak je otkazano sve za sutra, mene su ispalili za Xbox prodaju.
Usudio bih se da ga otvorim, jer ovaj konkretno nije u garanciji ali ako covek proda, ima u XBR shopu polovnih konzola sa 12meseci garancije, mislim da je to najrazumnije pazariti - u tom slucaju ne bih nista otvarao zbog garancije.

Posle tesiranja nekoliko Pro-patched igara, skinuh i posle dugo vremena upalih Bloodborne.

:(

Sony. Do it. Patch it. Now.

edit - Za one koji hoce da ociste svoj PS4 Pro od prasine, gornji poklopac konzole se otvara bez ikake potrebe za srafcigerom i time se dobija full pristup ventilatoru. iFixit je potvrdio.
https://youtu.be/euBlNq5kda0?t=134

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno