Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo se popravilo stanje sa popustima na PSN-u, stvarno možeš da računaš na dobre stvari na akcijama.

Nije više izuzetak, uvek bude nešto dobro.

Ja sam se cuo sa ljudima iz XBR Shopa, ovih dana mail-om a danas i telefonom. Naime na sajtu pise pogresno, tj. pise okvirno jer valjda imaju vise konzola na stanju.
Na stanju pise da imaju PS4 500GB za 205e sa 6 meseci garancije.
U stvari imaju PS4 500GB ali je cena 210e i 12 meseci garancije. 🙂

Dobio sam i slike konzole, sve full oprema kao prvog dana sa kutijom, model CU1116A. 12 meseci garancije mi je sasvim dovoljan razlog da pazarim makar i stariju konzolu. Danas su poslali, sutra mi stize. Javljam utiske, svakako jeftinije nema.

edit: I da je 6 meseci garancija, opet nema povoljnije ponude. 🙂 Ali mi je covek naglasio, i to vise puta sam ga pitao i potvrdio je da je 12 meseci garancija.

Ajde sad pitanje u vezi naloga, citam na ps4 forumu oko prvog naloga- ne znam sad kako cu dobiti konzolu, verovatno bez ikakvog naloga.
Posto nema Srbije u storu, sta da radim? Kako vi to resavate? Ako stavim USA nalog, hocu li moci sa store-a da pazarim sa nase kartice npr. Intesa internet kartice?
Posto cu loviti nekoliko igara sad do nove godine, racunam da ce biti popusta...

Poslednja izmena:
Super si prošao samo da se uvaži garancija u slučaju neispravnosti.
Inače welcome to the PS4 club [emoji122]

Sent from my D6603

Ja sam se cuo sa ljudima iz XBR Shopa, ovih dana mail-om a danas i telefonom. Naime na sajtu pise pogresno, tj. pise okvirno jer valjda imaju vise konzola na stanju.

Dobio sam i slike konzole, sve full oprema kao prvog dana sa kutijom, model CU1116A. 12 meseci garancije mi je sasvim dovoljan razlog da pazarim makar i stariju konzolu. Danas su poslali, sutra mi stize. Javljam utiske, svakako jeftinije nema.

edit: I da je 6 meseci garancija, opet nema povoljnije ponude. 🙂 Ali mi je covek naglasio, i to vise puta sam ga pitao i potvrdio je da je 12 meseci garancija.

Posto nema Srbije u storu, sta da radim? Kako vi to resavate? Ako stavim USA nalog, hocu li moci sa store-a da pazarim sa nase kartice npr. Intesa internet kartice?
Posto cu loviti nekoliko igara sad do nove godine, racunam da ce biti popusta...

Naše kartice ne rade, mada su nekad radile. Na hrvatskom storu rade i dalje, barem one od Erste banke. Možeš na ebayu ili nekim drugim sajtovima da kupuješ kodove i taku da puniš wallet. Moraš da staviš i američku adresu. Meni je na US nalogu neka adresa u gradu Hoboken, država New Jersey. G2A po meni ima najpovoljnije cene. Kod ti šalju emailom i onda ga uneseš u wallet, samo trebaš paziti da kupiš američki kod.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ajde sad pitanje u vezi naloga, citam na ps4 forumu oko prvog naloga- ne znam sad kako cu dobiti konzolu, verovatno bez ikakvog naloga.

Ja ih danas kontaktirao,i u pravu si cena im je 210 evra,sa 12 meseci garancije.Ok im je cena,mada i ovde na forumu na oglasima imas za 200 evra

Danas mi je stigao PS4 Pro i prvo što sam uradio je da pokrenem TLOU, nije me mrzelo da skidam igru od skoro 50GB koju sam već prešao 2x,ali zanimalo me je kako radi zbog onog famoznog Digital Foundry klipa gde je kao loš fps. Ljudi čista bre glupost kakvi padovi fps-a, kočenja i seckanja,uživao sam u prelepoj grafici po koji put i rešio da obrnem igru još jednom,niti mi je nešto zasmetalo niti sam primećivao te osilacije fps-a ako ih i ima... Takođe dok gura TLOU konzola se ne čuje skoro.

DS4 me oduševio dosta je bolji od starog koji sam imao, čak je i ono svetlo napred što se vidi odlično i ima svrhu u konkretno TLOU što sam video(zeleno puna energija, žuto manje isto tako i za oružje itd).

Još jedna stvar, gledajući klipove mislio sam da je Pro mnogo veći u stvari je baš mali za sve što je unutra od hardvera.
Uglavnom odlična kupovina i pomak bar za mene u odnosu na prvi model-CUH koji sam imao ranije(Januar 2014).

U potpunosti se slazem sa svime sto si napisao. I ja sam na Pro-u prvo isprobao TLoU, igra izgleda predobro. Novi DS4 je brutalan. 🙂

Potvrdjujem za TLoU. Meni se konzola (kuler) cuje glasno samo dok igram Uncharted 4 pritom ne primecujem da ima pad u performansama. DS4 cini mi se da baterija duze drzi i mozda za nijansu kvalitetniji materijali, svakako je plus sto je sada mat finish pa ne ostaju otisci. PRO nije mnogo veci od FAT verzije sto je odlicno jer se taman uklapa na mesto gde mi je bio stari PS4, hvata 5Ghz AC (konacno) i osetno je brzi download, a jedva cekam 4K TV da dodje pa da ukljucim sve sto moze da se ukljuci i da predjem opet U4, TLoU, ROTR i sve redom :d

Ne smem više da ulazim u ovu temu jer ste me nahajpovali sa tom pro verzijom da cu do kraja iz dosade da odem i zamenim staro za novo, iako sam se zarekao da necu u inat zbog nedostatka 4K drajva.

Sent from my D6603

Interesuje me koji bi GPU bio ekvivalet za PS4 PRO ?

Striktno po perforamsama upada u kategoriju ispod RX470. Ali ne mozes na taj nacin da poredis. U realnosti je mozda blize RX 480, jer se igre za Pro jako dobro optimiziuju, konzola ima pristup low level API-ju i checkerboard rendering sto PC nema (doduse postoji Vulkan).

Još jedna stvar, gledajući klipove mislio sam da je Pro mnogo veći u stvari je baš mali za sve što je unutra od hardvera.

Meni je Pro glomazan u ruzan. PS4 mi je mnogo bolje izgledao, bio je manji i elegantniji. Ali who cares.

Meni je Pro glomazan u ruzan. PS4 mi je mnogo bolje izgledao, bio je manji i elegantniji. Ali who cares.
Nisam ni ja rekao da je prelep samo sam mislio da je mnogo veći sendvič nego što jeste 😀 Prevare ovi YT klipovi ne samo za veličinu 😀

Ja sam na kraju iz prvog punjenja DualShock-a V2 izvukao 18 sati ... To je 11 sati više od prve verzije. A eno može se i zasebno uzeti za 49€ koliko vidim.

^Dosta traje baterija nema šta.
Nego šta vi stavljate u opcijama za rezoluciju, 1080p ili na automatski.Kapiram da je isto al' ajde. Naravno 4K mi ne dozvoljava 😀

I meni danas stize pro imam da testiram shadow of mordor,infamouse,bf1 i tomb rider

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Ne smem više da ulazim u ovu temu jer ste me nahajpovali sa tom pro verzijom da cu do kraja iz dosade da odem i zamenim staro za novo, iako sam se zarekao da necu u inat zbog nedostatka 4K drajva.

Sent from my D6603
isto i ja razmisljam...samo sto je gore jos mene uopste ne zanima taj 4k drajv (ko jos gleda nesto preko diskova pored netflixa i ostalih servisa.....) :d

Sigurno je veci broj onih koji su uradili upgrade na Pro a da ce ga koristiti na 1080p ekranima, takav utisak imam. I realno u buducnosti developeri bi trebalo vise da obrate paznju na 1080p jer sa ovim hardverom mogu mnogo toga da izvuku dok ce u 4k verovatno 99% igara da radi na 30 fps. Ali naravno, ko ima 4k TV to moze biti samo dodatni plus. 🙂

Poslednja izmena:
Ne vidim smisao da prodajem obican ps4 za 220e max i dodajem jos 200e zbog tih nijansi u grafici i ajde 60fps ali opet ni to nije bog zna koliko vredno tih para. Pazario sam 4k tv i sad cekam Skorpio koji obecava a i malo da predjem u drugi tabor..ne obecavaju mi vise ove ps exluzive Horizon i ostale gluposti.

Odgledao sve sto ima u 4K na netflixu,sada polako gustiram preostali 4K sadržaj sa uhdclub-a, 4K drajv je neophodan jer sve više naslova izlazi u tom formatu a ne daje mi se 400€ samo za plejer.
Za sada igre sa običnog ps4 na 4K tvu izgledaju za medalju tako da me ne zanima apgrejd ali... moraću da se ohladim od ove teme neko vreme ili ideje o zameni.

Sent from my D6603

^a ti imas i 4k tv?
hmmmm
take it ...take it....take it....take it 😀😀😀

^Dosta traje baterija nema šta.
Nego šta vi stavljate u opcijama za rezoluciju, 1080p ili na automatski.Kapiram da je isto al' ajde. Naravno 4K mi ne dozvoljava 😀
U ROTTR kada staviš na 4K je lošije nego na 1080p na HDTV 🙂 Ne ume sam da prepozna tip TV-a pa je valjda 30fps naspram 60fps koliko okom vidim.

Ne vidim smisao da prodajem obican ps4 za 220e max i dodajem jos 200e zbog tih nijansi u grafici i ajde 60fps ali opet ni to nije bog zna koliko vredno tih para

Ovo je poprilicno subjektivna procena jer 200e nije svima podjednako vredno. Ali ako si video smisao u kupovini 4K televizora, moram da priznam da mi gornja tvrdnja zvuci blago nelogicno? 🙂

Stigao PS4, skida se FIFA 17 demo i jos upoznajem konzolu.

Nije mi samo jasno, zasto su toliko velike igre? WoT vidim da je 50GB, skidam i to ali ono je preterano...?

Pogledajte prilog 215386

Čoveče, ovi likovi iz Ubisofta kao da su iz neke treće dimenzije. Pustili su PRO Update za Syndicate i nisu apsolutno ništa sa igrom uradili. Ladno su razvukli 1080p sliku na 2160p bez ikakvog checkerboardinga 😀. A da ne pričam da joj je 30FPS lock pusti san. Naravno ovde akcenat bacam na njihovu lenjost, ne opsedam se sa ciframa ...

Svi kupili nove konzole i prelaze stare igre [emoji1] [emoji1] Bravo za Sony

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno