Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis da te zaj*bava.

Sve je krenulo od lika koji ZNA da je cena pala, jer ako na kp prodaju za 410 evra onda je ona SIGURNO pala... Znaci da je u HU sigurno ispod 400 evra ako nasi prodaju za 410... To je ta logika. I onda je Magic normalno, poceo da podjebava, jer se NIJE MOGLO NI POSLEDNJE DVE STRANE PROCITATI i naci objasnjenje zasto je 410 na kp... Ja sam pokusao da izvucem situaciju sa tih +100 evra, medjutim i dalje je bilo "ma kakvii, zasto 100 evra plus na 320?! " E onda mi puko film, evo ti konzola za 175 evra, ili sto padawan kaze i za 100, ili sto Master kaze mozes naci i plus xbone gratis... Mislim stvarno, nije ni pocela redovno prodaja, A ZNAMO DA JE CENA PALA! :smash:
Cena nece padati 2 godine!!
Ajde da zakljucimo, sto se HU tice (necu da idem sire) cena je tacno 428 evra, kad se oduzme porez dobije se izmedju 90 i 100 evra nazad.
KADA SE ODE SLEDECI PUT.
Ali ja imam neku dojavu, a probacu ove nedelje pa vam javim, ako se ide kolima uzmes lepo konzolu i kada prodjes granicu na prvoj pumpi izbacis konzolu sa osobom koja ide sa vama, neka lepo popije kafu i saceka 15 min do pola h. A ja se lepo ODMAH vratim opet u HU i isti dan povratim porez, sto vam ispadne da nemate taj ponovni trosak goriva opet. E sad cuo sam Media Markt tesko da cu to uspeti, iako su mi preko mejla rekli da nema problema, ali u 576 Kbyte shopu 99% uspevam. Svakako javim ovde.
Sve kada se stavi na papir, trosak goriva itd isplati se mnogoo uzeti tamo, ali stoji da svi ispod NS, ajde mozda i BG, ne vredi im bas toliko sem ako ih nema vise u kolima.

Ovako cena jeste pala ako gledate oglase na kp i na xboxrepublici do skora je bilo 450 ili tako nesto ,nebi ovi spustali na 410 a imam cenu od 390 eur u Bg ,sad dali su dileri smanjili svoju marzu nije me briga cena u Bg je sada 390 eur a to je ok

Koji dileri?! Sverceri "dobijaju" za 340 i manje, mene ce izaci tih 365 i jos sam racunao gorivo...

Meni je 410 evra i više nego ok cena, ako vas ne mrzi da idete u drugu državu pa da se vraćate zbog tog poreza ok. I jos da ne spominjem da morate sami da realizujete garanciju, dok kad kupiš na xbr ili kod Ištvana oni ti sami reše.

Postujem da svako radi kako zeli, to je sasvim normalno. Ja sam se preracunavao i dosao do zakljucka da je meni to najbolje. Sto ne znaci da ce nekom drugom biti.
Ja jednostavno hocu da za tih 410e dobijem i neku igru, ili dodatni dualshock... A sto se garancije tice 99% se nece nista desavati u prvoj godini, ako pocne pocece posle, a onda nam je svima isto... Sve u svemu, Istvan je totalno korektan, igre cu od njega pazariti.

Mislim da sam procitao negde da ne moze isti dan, kad si kupio nesto, povratiti porez u prodavnici. Proveri to dvaput.

Ja koliko sam shvatio iz ovih vaših postova - odeš u Beč i tamo te ljudi u radnji čekaju sa 10 PS4 konzola i na kraju kad vidiš koliko si uštedeo ispadne da su oni tebi još i platili da ih odneseš.

Koliki je u Austriji PDV i kako ide procedura oko povracaja?

Ja sam svoju konzolu uzeo u 576 i kad sam se posle nekih par dana vracao po afu pitao sam u prodavnici da li je izvodljivo da se porez vrati isti dan...dobio sam potvrdan odgovor.Platio sam osnovni paket 128.000 Ft i dobio nazad 27.210 Ft.,pa vi sad racunajte...

Ja koliko sam shvatio iz ovih vaših postova - odeš u Beč i tamo te ljudi u radnji čekaju sa 10 PS4 konzola i na kraju kad vidiš koliko si uštedeo ispadne da su oni tebi još i platili da ih odneseš.

Hahaha i dali ti gratis x1 :p

Ja sam svoju konzolu uzeo u 576 i kad sam se posle nekih par dana vracao po afu pitao sam u prodavnici da li je izvodljivo da se porez vrati isti dan...dobio sam potvrdan odgovor.Platio sam osnovni paket 128.000 Ft i dobio nazad 27.210 Ft.,pa vi sad racunajte...

Tako je, od tebe sam cuo za 576, u Media Markt cuo ne moze, ali posle mi na mejl napisali ipak moze (ali neka bude da ne moze, jer Madjari i engleski ne idu zajedno, garant me nista nisu razumeli), a extreme digital sigurno ne moze, to su mi bas odgovorili 3 dana min treba sacekati. Uzdam se u 576.
A u slucaju da ne moze, uzimam onda Global Blue obrazac u Media Markt i dizem oko 50e kod nas u rajfajzen banci, opet sam u plusu, ne bas kao kad bi otisao nazad, ali otprilike to je to.

Poslednja izmena:
I josh nesto. Od granice do Arkade i nazad ti sigurno treba minimum sat vremena.

Sve zavisi od guzve na granici, ukoliko nema treba ti najvise do pola h, ako ima e onda se sve menja... Ali za 90 evra povrata ISTI dan, neka mi treba i plus 2 sata...

Alo, ovo je tema PS4 a ne koliko neko ili koliko cu ja zaraditi na svercovanju istog.........

Ovo je tema SONY: PlayStation 4 i tu se pise o SVIM stvarima vezanim za PS4 konzolu. Ne radi se o zaradi, vec o NAJJEFTINIJEM nacinu dolaska do iste, teska je finansijska situacija i treba ljudima pomoci da sagledaju sta im je najpovoljnije.
Neka ljudi koji planiraju da kupe imaju sirok opseg odgovora i pitanja, i neka sami procene kako im je najbolje doci do navedene konzole.
Pomazemo, ne odmazemo. Tema je tu za to.

Sto jednostavno ne kupite konzolu od Istvana i gotovo, sedi kuci,cuti i cekaj da ti covek posalje, radije cu njemu dati da zaradi 50-60e na meni nego ici sam da se drndam po Madjarskoj sa bankama, papirima, porezima i garancijama. Nekad se stvarno ne isplati cimanje zarad ustede od 50e, jer mnogo stvari moze i hoce da krene naopako i to bas onda kad hoces da ustedis, ono ti se nesto naguzi i onda te oplete po dzepu i izgubis tri puta vise od onog sto si planirao da ustedis na prvom mestu.

^Baš tako, nije mi toliko stalo do tih 60 evra uštede ako moram da se mlatim 300 i više kilometara u jednom pravcu. I samo još jedno mišljenje, šta ako se desi da je konzola falična out of the box? Pali kola pa ponovo za Madjarsku? Pa nema sile koja bi me odvukla :)

I sta ako ta kombinacija svercovanja ne prodje tj zapadne ti neki carinik zeljan dokazivanja pa platis i pdv i carinu i sta si ustedeo? A gde je kazna za neprijavljivanje robe podlezne carinjenju? A moguce oduzimanje robe dok sve ne platis?

Sto jednostavno ne kupite konzolu od Istvana i gotovo, sedi kuci,cuti i cekaj da ti covek posalje, radije cu njemu dati da zaradi 50-60e na meni nego ici sam da se drndam po Madjarskoj sa bankama, papirima, porezima i garancijama. Nekad se stvarno ne isplati cimanje zarad ustede od 50e, jer mnogo stvari moze i hoce da krene naopako i to bas onda kad hoces da ustedis, ono ti se nesto naguzi i onda te oplete po dzepu i izgubis tri puta vise od onog sto si planirao da ustedis na prvom mestu.

A mozda svakako idem u Madjarsku/Austriju, pa bih radije da konzolu kupim sam.

I sta ako ta kombinacija svercovanja ne prodje tj zapadne ti neki carinik zeljan dokazivanja pa platis i pdv i carinu i sta si ustedeo? A gde je kazna za neprijavljivanje robe podlezne carinjenju? A moguce oduzimanje robe dok sve ne platis?

Kao što kazne i ove švercere što vuku pune kombije konzola, televizora itd. ;-)

Svakome je lakše da gleda "krajnju cenu" konzole sa povraćajem poreza (+ jedan put) bez putnih troškova. Kao i oni koji ne računaju izgubljeno vreme za tu malu exkurziju.

Ali ok, ako je to ono šta drugi žele da sami sebi zamaskiraju oči da ne vide koliko troše, to je skroz ok. Whatever floats your boats... Samo ako neko želi da zna koliko će potrošiti, neka stavi na papir.

Plus, jeste da živimo u banana državi, ali da li vi ozbiljno mislite da oni donose 5-10 konzola odjednom u jednom autu bez da plate određenu sumu carinicima :D ili još gore, da je MOGUĆE poneti 2-5 konzole a da ne platiš porez na granici :D. Pa ljudi gde vi živite lol :D. Pratite malo vesti, gledajte kako radi carina pogotovo na srb-mađ granici pa će vam neke stvari biti jasnije.

Ja prvo da se izvinim clanovima koje sam doveo u zbun ... Sve je bas kako je Haisenberg napisao ..... Znaci konzola izasla pre par meseci, svuda na stranim sajtovima pise Eu 400 evra, USA 400 USD, cena duplo manja nego PS3 na launchu, tako da realno PriceDrop se ne ocekuje skoro, kod nas eto postoji nacin da se dobije skoro po EU ceni, u prodavnicama kosta vise, i eto, dodje lik, i ON ZNA da je u inostranstvi jeftnije ..... pa bre aman ....

Sto se tice sverca, carinici nasi njihovi se znaju, odrzavaju veze, iz ociglednih razloga, a svako od ovih nasih prodavaca televizora, konzoli, ima nekog svog na granici, sve je to uhodano... I ako ti naletis na madjara koji radi semu, on mora da ti da potvrdu da si izneo iz EU, moze iz inata da javi nasima da nosis konzole, i da ti traze sve sta sleduje.... nemojte da ste toliko alosni, i da mislite da je sve tako crnobelo ..... i taj sto tera na kombi televizore, sigurno nije tek tako seo na kombi i krenuo pun robe .....

A ti si video pun kombi konzola ili televizora kako prelazi granicu a carinika boli uvo?
Bratu su tuarega rasturili celog i kada je izlazio i kada je ulazio u zemlju na horgosu, dok nekima nisu nista. Sve zavisi od toga kakvog je raspolozenja carinik.

Pa naravno da ne sedaju tek tako sa vozilima punim tehnike, imaju svoje debelo potplacene likove na carini, to su vrlo cesto jaki likovi, organizovan sverc, sta vam je.
Na KP kad vidim da neko ima 30,40 modela TV-a na stanju sve mi je jasno, pa nece k**** i murta ici po robu vredu po 30,40 soma evra.
Ali opet svaka im cast za to, sta god radili manji su lopovi od nasih radnji, koje drze najvise cene tehnike u Evropi.
TV nikad ne bi rizikovao da sam dovlacim, jer je ogroman, a konzolu ako vec idem tamo ili neki moj poznanik, sto da ne.

SIgurno su mu rasturili celog Tuarega bez razloga. ;)
Imaju i drugi ljudi dobra kola pa nisam cuo da su ikom rasturili ceo auto tek tako.
Kao prvo ni ne smeju tek tako to da rade, mozes posle da ih tuzis ako ti sjebu nesto na kolima.

Ne sme ni interventna da samara pa biju klince kada i koliko hoce.
Kazem ti sa carinom nikad ne znas, nekada uneses tonu robe a nekada te zaustave i kada nemas nista. Njega su zaustavili jer je rekao da ima samo sunku da prijavi. Meni su na nikola tesla zaustavili i pretresli kada nisam imao nista osim parfema a sledeci put kada sam imao dzoni setac od 900usd i 8 boksa marlbora nisu. Nikad ne znas ko ce ti zapasti.

Sve je krenulo od lika koji ZNA da je cena pala, jer ako na kp prodaju za 410 evra onda je ona SIGURNO pala... Znaci da je u HU sigurno ispod 400 evra ako nasi prodaju za 410... To je ta logika. I onda je Magic normalno, poceo da podjebava, jer se NIJE MOGLO NI POSLEDNJE DVE STRANE PROCITATI i naci objasnjenje zasto je 410 na kp... Ja sam pokusao da izvucem situaciju sa tih +100 evra, medjutim i dalje je bilo "ma kakvii, zasto 100 evra plus na 320?! " E onda mi puko film, evo ti konzola za 175 evra, ili sto padawan kaze i za 100, ili sto Master kaze mozes naci i plus xbone gratis... Mislim stvarno, nije ni pocela redovno prodaja, A ZNAMO DA JE CENA PALA! :smash:
Cena nece padati 2 godine!!
Ajde da zakljucimo, sto se HU tice (necu da idem sire) cena je tacno 428 evra, kad se oduzme porez dobije se izmedju 90 i 100 evra nazad.
KADA SE ODE SLEDECI PUT.
Ali ja imam neku dojavu, a probacu ove nedelje pa vam javim, ako se ide kolima uzmes lepo konzolu i kada prodjes granicu na prvoj pumpi izbacis konzolu sa osobom koja ide sa vama, neka lepo popije kafu i saceka 15 min do pola h. A ja se lepo ODMAH vratim opet u HU i isti dan povratim porez, sto vam ispadne da nemate taj ponovni trosak goriva opet. E sad cuo sam Media Markt tesko da cu to uspeti, iako su mi preko mejla rekli da nema problema, ali u 576 Kbyte shopu 99% uspevam. Svakako javim ovde.
Sve kada se stavi na papir, trosak goriva itd isplati se mnogoo uzeti tamo, ali stoji da svi ispod NS, ajde mozda i BG, ne vredi im bas toliko sem ako ih nema vise u kolima.

Do pre nekoliko dana je na KP bio 450-500 evra ,pa je zato PALA CENA,evo vec ga ima za 400 evra na KP,mesto Nis
Evo u Bugarskoj isto 400 evra http://www.technomarket.bg/products/09134257/sony-ps4-500gb-console
Zarada svercera je povracaj PDV a od 60 tak evra
Pre nekoliko dana sam bio do Vidina sa prekaljenim svercerom i u vezi tematike postoje dva nacina preletanja konzole
1. Bugarskog carinika castiti 5-10 evra da posle overe racuna ne javi nasima,a kod nas sakriti(retko gledaju detaljno)eventualno baciti kutiju
2. Prve iskulirati(ne dati nista) podmazati nase-mora i pandure i carinke,jer panduri udaraju pecat i mogu i oni traziti nesto-oko 20-30 evra
Meni je Vidin na 50 km pa se isto razmisljam da uznem od ovih iz Subotice
Sitne ribe uvek prve naebu

Kako god hocete radite ja samo kazem da se ja sa tim ne bi maltretirao ni za ustedu od 150e a kamoli manje. Postoje ljudi koji taj posao rade godinama i koji imaju veze i razradjen sistem kako to funkcionise i sto je najbitnije mnogoooo su jeftiniji nego domace radnje i prodavci tako da vec tu imas ustedu. A sad sto bi neki da stvarno kozolu dobiju za 200e (lol) to je druga prica. Ovo naravno pricam za ljude koji su udaljeni od Madjarske pa planiraju neki road trip preko nase lepe raskosne zemlje (majke) Srbije. Ko zivi blizu Madjarske pa ionako ide svaki drugi dan to je ok ili ko se trenutno nalazi negde u inostranstvu pa ima priliku da kupi konzolu ili u slucaju Austirije paletu konzola + poklon i kartu do kuce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno