Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne dere GAME-S bas za sve ostalo, ja sam pre neki dan kupio tamo za drugara Razer podlogu Goliathus speed, i nema ih nigde (osetno) jeftinije. Takodje, imali su apsolutno najpovoljnije akcije za Steelseries miseve, a i nije losa ponuda onih game-related zezalica (lutkice figurice novcanici itd).

Ali igre ne, nikada, i da sam Voren Bafet glavom i bradom.

Probao samo remote play na Viti, i izgleda bolesno dobro. Sve igre koje probah rade potpuno glatko (BF4, Killzone, Resogun i onih par F2P sa PSN), i ne vidi se ni jedan trag kompresije video signala. Ovo sam probao u lokalnoj mrezi, ne preko neta. Battlefield i Killzone izgledaju nestvarno na Vitinom OLED ekranu, sad mi je smor da se vratim na TV. Kontrola je malo pipava, treba skroz spustiti sensitivity stickova, i mapiranje nekih dugmica na touchpad pozadi je prilicno nezgrapno resenje, ali sta je tu je.

Nisam jos probao BF4 multiplayer, da vidim ima li tu laga.

Poslednja izmena:
Ovo rešenje za Fifu 14 takođe kažu da radi ali ka ha lično nisam probao. Step by step.
1) remove fifa 14, all save and Updates (u can keep the cloud saves)
2) install again fifa 14. Don't install the update.
3) log out of PSN and disconnect the Internet connection.
4) open fifa and create a new career mode and play the game.
5) save the game after the match finished
6) connect to the Internet and log on to PSN
7) download the update
8) install the update

Video sam to resenje na onom linku koji si okacio...

Probao samo remote play na Viti, i izgleda bolesno dobro.

To mi reci!

Pvaj problem sa FIFA , da li je samo sa diskverzijom, ili će postojati i ako skinemo PSN verziju?

Pvaj problem sa FIFA , da li je samo sa diskverzijom, ili će postojati i ako skinemo PSN verziju?

Obe su verzije problematične. Ovaj fix koji predlažu ima mali problem čini mi se a to je prijava na origin prilikom pokretanja fife. Ne znam može li se to zaobići. Pa čak i ako se zaobiđe pozdravi se sa budućum apdejtovima. Novi account je jedino rešenje, međutim, krećeš od nule sa trofejima, kome je to bitno. Meni lično i nije.

Probao samo remote play na Viti, i izgleda bolesno dobro. Sve igre koje probah rade potpuno glatko (BF4, Killzone, Resogun i onih par F2P sa PSN), i ne vidi se ni jedan trag kompresije video signala. Ovo sam probao u lokalnoj mrezi, ne preko neta. Battlefield i Killzone izgledaju nestvarno na Vitinom OLED ekranu, sad mi je smor da se vratim na TV. Kontrola je malo pipava, treba skroz spustiti sensitivity stickova, i mapiranje nekih dugmica na touchpad pozadi je prilicno nezgrapno resenje, ali sta je tu je.

Nisam jos probao BF4 multiplayer, da vidim ima li tu laga.

Ja planiram VitaTV da uzmem čim stigne valjda u februaru. Nadam se da može i neki ne lokalni stream da podrži.

VitaTV nije najavljen za zapad, nema cak ni rumorovanog datuma. Japanska verzija podrzava samo japanske PSN accounte.

Hoce li biti neka podrska za android telefone da se koristi kao vita?

Tako nesto nije ni u najavi. Mozda jednog lepog dana, kada prodaja Vite ne bude bila time ugrozena, ali ostaje pitanje nedostatka hardverskih kontrola. Vita se sada koristi za off tv jer je svaki developer primoran da uradi mapiranje kontrola za Vitu, za svaku igru koju pusti na PSN.

Jel neko probao kako izgleda 1080p igra na vga ekranu i koliko se detalji vide u odnosu na recimo neki 42 inca fullhd tv?
Vita bese 800x400px

Probah sad i BF4 multiplayer na Viti, i ono je, bar meni, neupotrebljivo. Kontrole su previse lose u odnosu na Dualshock, i nisam mogao ni vazduh da pogodim, a kamoli nekome da naudim. Inace, i to radi potpuno glatko, bez ikakvog laga.

Na kraju nisam posebno impresioniran Vitom; igre sa nju su mi prilicno lose (osim par platformi), a remote play moze da bude dobar za neko casual igranje, ali ne i za multiplayer. Za fps su kontrole previse lose, ali ako postoji neko postolje omogucava koriscenje Dualshocka na Viti, moze da ispadne ok.

Probah sad i BF4 multiplayer na Viti, i ono je, bar meni, neupotrebljivo. Kontrole su previse lose u odnosu na Dualshock, i nisam mogao ni vazduh da pogodim, a kamoli nekome da naudim. Inace, i to radi potpuno glatko, bez ikakvog laga.

Na kraju nisam posebno impresioniran Vitom; igre sa nju su mi prilicno lose (osim par platformi), a remote play moze da bude dobar za neko casual igranje, ali ne i za multiplayer. Za fps su kontrole previse lose, ali ako postoji neko postolje omogucava koriscenje Dualshocka na Viti, moze da ispadne ok.

Kakva je razlika u rezoluciji i detaljima u odnosu na veliki ekran?

Happy news. Ove nedelje dobijam PS4. :banana:

Ja cu koliko vec sutra mozda probati, ali za sada, imate utisaka na ovom threadu

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=683245

... kojeg sam napravio ja. 🙂 Ima shitton ljudi tamo koji su se javili da imaju odlicnu konekciju sa igranjem Remote Play-a i kuci i na udaljenostima izmedju 100 i 1300 milja [najbolji su izvestaji igranja igara dok se vozaju taksijem/vozom/busom, damn them USA people and their low latency LTE 😀].

Mada, ne radi svima savrseno iz prve. Najcesci problemi su zagusena WiFi konekcija u kucnom okruzenju [previse 2.4GHz N mreza u okolini] sto se moze resiti testiranjem zagusenja i promenom kanala na kojem radi Vitin wifi modul, i zatvoreni router portovi [ili ugasen UPNP] koji onemogucavaju da se Vita konektuje na PS4 preko interneta. Sve se da srediti, osim ako neko ne zna kako da barata sa promenama opcija rutera.

Sve u svemu u kucnoj radinosti, RP radi super.

Moj predlog ti je, nabavi grip za vitu, a FPS igre na viti igraj sa manjim sensitivity-om aiming sticka. Igranje na Viti pomocu DS4 je moguce.

A Vita nikad nece imati savrsen gameplay feeling kod bas svih PS4 igara, to je i Cerny rekao. Ali 90% podrzanih igara ce biti more than great.

Poslednja izmena:
Čestitam svima koji pokušavaju da kompetitivni fps igraju ne ni na PS4 konzoli tj. njenom kontroleru, već na Viti. Dobro je da ne radi sinhronizacija igara na Android telefonima, verovatno biste igrali fps u multipleju na tačskrinu i žalili se što ne možete da pogodite nikoga :d

🙂

Treba se samo prilagoditi uslovima 🙂. Sta znam, mozda uz malo prakse to moze da bude upotrebljivo i za multiplayer fps (makar da se nabijem da kampujem u neki cosak i na kvarno ubijam putnike namernike). Verovatno sam bio podjednako los kada sam prvi put igrao fps na gamepadu, a sada ne mogu da zamislim da ih igram drugacije, osecam ga kao deo tela za to.

Sto se kvaliteta slike tice, jedina razlika je u sitnom tekstu (koji je u BF4 sitan i na TV), to je mutnjikavo na Vitinom ekranu ali citljivo.

Nije problem igrati kompetitivni multiplayer na RP-u, samo ne treba forsirati bas sve igre. Npr za AC4 multi, Vita je savrsena.

Idem sutra do Segedina,moze preporuka u kojoj prodavnici da uradim preorder PS4.Pretpostavljam da je niko nema na stanju...Da li je neko sa foruma kupovao PS4 u prvoj turi 13.decembra?

... kojeg sam napravio ja.

Haha, nisam obratio paznju. Savrsen thread. Trebalo bi da stigne ps4 za 2h pa javljam utiske. 🙂

Idem sutra do Segedina,moze preporuka u kojoj prodavnici da uradim preorder PS4.Pretpostavljam da je niko nema na stanju...Da li je neko sa foruma kupovao PS4 u prvoj turi 13.decembra?

576.hu, Arkada.

Pored net- a ti pitas ovo?
1000huf = 3,33€

Ma mrzelo me da trazim , inace ako je tako to znaci da PS4 kod njih izadje oko 385 Evra , a sa povracajem poreza nekih 315 Evra.

Sto se mene tice mislim da se definitivno isplati prosetati do Segedina.

Za te pare itekako. Samo cuo sam da sad ne vracaju afu na konzole. Ako neko moze da potvrdi ovu glasinu.

Ako i ne vracaju opet cu tamo da uzmem 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno